Meningsverschil.

Een week of wat geleden, terug naar huis na mijn laatste nascholing, kwam het gesprek tussen mijn werkgever en mij op het fenomeen “e-learning”.

Iets relatief nieuws. Je schrijft je in voor een online nascholing en kunt deze volgen wanneer je daar in en of tijd in/voor hebt.

Je luistert naar een over het algemeen nogal suffe tekst die op het niveau van een niet op al te hoog functionerende verstandelijk gehandicapte is, beantwoordt een paar voor de hand liggende vragen die veelal als pré-toets dienen en na afloop doe je “examen”. En dan ben je klaar. Het bewijs van deelname volgt meestal per ommegaande als PDF bestand in je inbox en klaar is Kees.

Ik vind het stukken prettiger om op het gemakkie, aan je eigen bureautje te zitten, dan op een avond, na een lange werkdag, in een zaaltje van een derderangs hotel zitten en voor de tigste keer een “Groundhog Day” te beleven.

In ieder geval: ik vertelde mijn werkgever dat ik blij was dat voor ons nieuwste project, hart- en vaatziekten, hij als arts een fysieke nascholing moest volgen en dat voor mij, als praktijkondersteuner, een e-learning was gecreëerd.

“Dan kan ik die in ieder geval gewoon tijdens werktijd volgen, als ik het een keertje rustig heb” zei ik nog.

“Wat?” zei mijn werkgever, “Doe je die in “mijn” tijd?”

Ik beaamde dat, ik doe alle nascholingen namelijk onbetaald, in mijn vrije tijd. En zéker niet voor mijn lol. Volgens mijn werkgever zag ik één en ander verkeerd. Ik deed die nascholingen voor mezelf, voor mijn eigen ontwikkeling.

Right.

Ik schiet er inderdaad enorm wat mee op om verplicht elk jaar zoveel uur voor de inmiddels 7e keer (zolang ben ik nu praktijkondersteuner) wederom naar een vooral niet boeiend vertellende longarts te luisteren die voor de zoveelste keer hetzelfde vertelt.

Daar prikkel ik mijn hersenen enorm mee.

Ik doe nooit moeilijk over die nascholingen, ik doe ze met “liefde” in mijn vrije tijd. Ik heb namelijk een zeer coulante werkgever bij wie ik geen 5 weken doorbetaalde vakantie per jaar heb, zoals een gemiddeld mens dat heeft, maar ik denk wel 8. We zijn sowieso elk jaar 5 of 6 weken gesloten in verband met vakantie. Dan komen er voor mij nog extra vrije dagen bij als hij ziek is, als hij verplicht moet uitslapen na een nachtdienst of als hij zelf een nascholing heeft, tijdens kantooruren. Ik mag namelijk geen medische handelingen uitvoeren zonder arts in the house, dus als hij er zelf niet is, dan geeft hij me gewoon doorbetaald vrij.

Maar áls ik dan eens een keertje een e-learning volg, én deze in de tijd van de baas doe, dan vind ik niet dat ie daar over moet zeuren.

Het laatste woord is er nog niet over gezegd.

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om u mee te laten genieten van mijn laatste e-learning, eentje over het maken van een uitstrijkje, in het kader van het bevolkingsonderzoek.

Ik begrijp het als u afhaakt, je moet namelijk toch een bepaalde intelligentie bezitten om één en ander te snappen. Misschien is het te hoog gegrepen voor u.

Zucht…

speculum
clitoris

29 thoughts on “Meningsverschil.

 1. Ik geef het op…. het is mij te ingewikkeld…. (hoe moet dat over een paar jaar, als ik geacht word om zelf thuis een uitstrijkje te gaan maken? …. ik lig er NU al wakker van,..) en als ik dat dan kan, mag ik dan wel of niet mijn eigen clitoris aanraken en zo niet en ik doe het dan wel, is het dan een ongeldig uitstrijkje enzo………………… help…)

  Eerst maar eens koffie…… en een kopje thee voor jou… met een doos kersenbonbons… om het leed toch nog iets te verzachten zeg maar…

  xx

 2. Tuurlijk steel je geen tijd van je baas! Doe dat gewoon en zeg er niks over. ‘Neen, ik doe dat in mijn vrije tijd, joh. Ik ben zooooooooooo gemotiveerd!’
  Ah! Ik dacht dat wegwerpspullen altijd eerst afgewassen moesten worden voor die in de vuilbak mochten belanden?

 3. Ik ben ook fan van e-learning. Zelf vul ik er ook dode momenten op kantoor of tijdens de dag mee op. Gebruik je je tijd nuttig en moet je je vrije tijd er niet voor opofferen.
  Toptip van de clitoris trouwens… Weer iets geleerd vandaag! 🙂

 4. En ik maar denken dat wij alleen maar hoogwaardige nascholingen hebben. Gelukkig kan ik van die van jou nog wat leren. Kuch kuch. Daar zou ik echt gemotiveerd van raken als ik deze vraag al zeven jaar te zien of te horen krijg.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Jouw baas moet niet zeuren, bij- en nascholing mag dan voor zelf ontwikkeling zijn. Je volgt dit toch omdat het semi verplicht is vanwege jouw functie. En iemand die zich nooit ziek meldt, mag dit best in een verloren uurtje achter het eigen bureau doen. Het kan nooit veel tijd kosten als ik het niveau van de vragen zie…

 6. Ik ben blonT. Dan weet je zeker al genoeg 🙂
  Ik ben wel intelligent genoeg om te vinden dat je baas niet moet zeuren als jij als leergierige praktijkondersteuner vrijwillig verplicht moeite doet voor je “zelfontwikkeling” en dan af en toe een béétje in zijn tijd.

 7. Ook ik vind dat hij niet moet zeuren. Je steekt er tenslotte wat van op en daar heeft ook hij profijt van … vreemde ontwikkeling! Laat je werkgever een E-learning volgen: ‘alle neuzen dezelfde kant op’ en dan als tekening een grote neus erbij 😉

 8. oh hmm beetje teleurtstellend idd wel ….de elearning modules die wij moeten/mogen doen zijn btw wel vrij vaak redelijk goed. Wij moeten hem juist in de baaszijntijd doen, anders mag je uren schrijven 🙂

 9. Hahaha! Dat is nou precies waarom ik e learning juist een verschrikking vind. Je leert er helemaal niks van, althans niet van die bij ons op het werk die ook op het niveau van je boven genoemde e-learning zit.

 10. Je bent toch verplicht om de e-learning te volgen? Dan kost het de baas tijd, dat heb je met verplichte zaken. Jammer dat ie dat niet snapt, maar ws zou hij de laatste vraag ook verkeerd hebben. ☺️

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s