Zoutig.

Omdat het de afgelopen maand even weer wat minder met me ging, mailde ik Klazien uit Zalk.

Au secours!

(De hormoonheks heeft overigens zich niet laten zien, die heb ik verslagen lijkt wel. Ding-dong.)

Dit keer was ik een hoopje huilende niks. Ook leuk.

Als iemand alleen maar “boeh!” tegen me zei, barstte ik al in snikken uit. Vlams borsthaar is menigmaal nat gesnotterd. Ik voelde me zo ontzettend sip en onzeker, niet normaal. Alles wat tegen me werd gezegd, werd van opbouwend naar afzeikend verbogen, alles voelde als een aanval.

Klazien stelde voor de Nux zo te houden zoals ie was, alleen op de 5e dag van de cyclus en er elke week 1 korrel natrium muriaticum (= gewoon zout) bij te nemen.

Uiteraard heb ik gegoogeld wat er deze keer weer “mis” met me was.

A lot.

De voornaamste karakteristiek van de natrium persoon is het emotionele conflict van hun persoonlijkheidsintegratie. Ze weren af. Vrijwillig of onvrijwillig ontwikkelen ze een afkeer voor gezelschap. Ze willen niet kwetsen maar zeker niet gekwetst worden. Daarom bouwen ze een muur om zich heen. Net zoals het vasthouden van vocht houden ze lichamelijke maar ook emotionele pijn vast. Indrukken worden diep geabsorbeerd en op een krampachtige manier vastgehouden. Dat kunnen positieve indrukken zijn maar ook negatieve. Ze hebben enorme problemen om hun gevoelens te uiten. Alles wordt opgekropt. Ze vergeten nooit wat hem door wie is aangedaan, kan het maar niet van zich afzetten. Voor dit type heelt tijd niet alle wonden. In tegendeel zelfs, tijd laat alle kwetsuren uit- kristalliseren. Van nature zijn natrium mensen zeer serieus. Ze zijn vaak ‘’einzelgängers”. Ze zijn behoorlijk gereserveerd en kunnen de grootste tegenslag schijnbaar stoïcijns verdragen. Ze lijken onverstoorbaar en onbewogen, maar dat is slechts schijn. Ze worden diep geraakt door problemen van anderen. Vaak verbergen zij hun kwetsbaarheid achter een masker en willen krachtig overkomen. Ondanks zijn zware uitstraling is een de natrium patiënten doorgaans erg aardig personen. Ze houden er hoge morele waarden op na en zullen anderen niet zo snel kwetsen. De essentie van een natrium muriaticum persoonlijkheid is gelegen in het niet meer doorstromen van emoties. Er treedt een stagnatie op waardoor iemand in een soort bevroren emotionele toestand komt te verkeren. Hoe hij het ook probeert, hij kan zich op geen enkele manier meer bevrijden uit het verleden.

Tsja. Uhm.

Ik kan me ook hier wel weer deels in terugvinden. Maar is bovenstaande tekst niet zoals een daghoroscoop? Iedereen kan er altijd wel iets uithalen wat voor hem/haar van toepassing is? (Zo las ik een week of wat geleden dat ik op moest passen voor mannen met snorren. Het is pvd movember, het sterft van de mannen met snorren! Ik loop de hele dag over mijn schouders te kijken.)

In ieder geval: ik neem dus maar als een echte natrium patiënt de bovenstaande tekst met een enorme korrel zout.

Als het helpt me deze cyclus door te komen, als ik me deze maand niet zo hoef te voelen als de afgelopen maand, dan vind ik het prima.

Wordt wederom vervolgd…

28 thoughts on “Zoutig.

 1. Bij zo’n tekst kan ik alleen maar diep zuchten. Sommige delen lijken overgenomen over beschrijvingen van autisme. Zo kan iedereen wel een kwaal of afwijking uitvinden en op het internet gooien. Deleten zou ik maar zeggen.

 2. Op mij slaat het niet. Of moet ik zeggen nog niet. Maar een korreltje zout extra. Terwijl de regering er juist wat aan probeert te doen dat we minder zout gaan eten.

  Love as always
  Di Mario

 3. Wat is Klazien’s adres? Deze beschrijving ben ik, maar dan in het kwadraat…maar ik geloof net zo min in die korreltjes. In het verleden heb ik ooit de bloesemtherapie van Bach gevolgd (ook zoiets uiterst dubieus) maar dat leverde niks op.

 4. Soms heb ik ook die momenten , die draag je al mee uit je jeugd en ook wat je doet wat je wilt ; Deze komen terug !
  En autisme , ik denk dat iedereen een of andere graad van autisme heeft ! En hoe meer ik rondkijk en meer op let begint dit enorm op te vallen !
  Bij ons zeggen ze ook het vallen van het blad , oktober , november vele mensen hebben er last van .

 5. Ik vind het heel erg dapper van je dat je zelfs met een korreltje zout extra gewoon het een kans geeft. Ik ben heel benieuwd of je nu ergens in het ‘midden’ van de ‘gemoedsweegschaal’ uit gaat komen…..

  xx

 6. Het is niet zo gek hoor, dat er nu wat anders naar boven komt. Vergelijk het maar met de lagen van een ui.
  En doe mij het adres van Klazien?

 7. Je haalt me de woorden uit de mond, in iedere tekst staat wel iets wat zou kunnen kloppen. Maar goed, als het maar helpt, proberen kan nooit kwaad toch.

 8. Tjee zeg, is het dan de bedoeling dat je een korreltje zout uit je zoutpot neemt of stuurt ze dit op?
  Laten we hopen dat het helpt en anders is er vast nog wel een derde optie. Succes!

  1. Het zijn van die korrels weer, natrium muriaticum C200. Ik heb er een hard hoofd in, in zout. Maar we proberen het toch maar…

 9. Straks geen heks meer en niet meer huilen, maar misschien kaakkramp van de opgekropte stress. Neem maar profylactisch een paar korreltjes suiker. 😉

 10. Alsof het over mij gaat… Toch geef ik je groot gelijk dat je het probeert. Mocht het verkeerd uitpakken dan weet je waar het aan ligt.
  Doe mij ook het alsjeblieft het adres van die hormoonheks! Please?
  Liefs Kakel

 11. Ik heb ook natrium gekregen vorig jaar, ik merkte emotioneel echt positieve veranderingen.
  Gewoon over je heen laten komen. 🙂

 12. De eerste korrels waren al dubieus maar bleken te helpen. Ben heel benieuwd of de korrels zout ook gaan helpen, klinkt mij nog dubieuzer in de oren. Hoop ’t natuurlijk wel voor je!

 13. Poeh, herkenbaar, die omschrijving. Of het nu wel of niet een algemeen verhaal is vind ik het toch opvallend Ondertussen werk ik met m’n eigen Klazien hard aan het verwerken van dingen uit het verleden, valt niet altijd mee, maar het is ergens goed voor!

 14. Hormonen kunnen echt veel vergallen. Bij mij heeft het nemen van een spiraal destijds geholpen (waardoor ik niet meer ongesteld word), maar ik weet nog de drama’s waar ik vroeger mee te maken had (en waar ik zelf de hoofdpersoon van was, laat ik maar niet net doen alsof het buiten mij om gebeurde). Of Klazien je kan helpen weet ik niet, maar het is het proberen waard.
  Mannen met snorren vertrouw ik niet.

 15. Je hebt nux geprobeert en dat ging best goed, dus probeer dat korreltje zout dan ook maar. Wie weet brengt dit je weer in evenwicht. Succes!

Reacties zijn gesloten.