Webshoppen.

Lang leve het wereld wijde webje.

Mailen, bloggen, FB, Google, Wordfeud, Wikipedia… Heerlijk!

En niet te vergeten: de webwinkels.

Ik ben er gek op: online winkelen. Ik kom buiten de verplichte bijna dagelijks bezoekjes aan Lidl en Jumbo, eigenlijk zelden meer in echte winkels. Heel soms bij Xenos, voor olietjes en pijnboompitten. En bij de toko om de hoek, voor verse kruiden, boemboes en curry’s. En de plaatselijke Turk, voor de heerlijke entrecotes.

De rest vergaar ik online.

Pas geleden verkocht ik via Marktplaats een broek van Vlam en een proefsetje La Prairie en van de opbrengst kocht ik weer een paar bijna nieuwe laarzen.

Zo eens in de zoveel tijd bestel ik kleding bij Wehkamp. Ik kom eigenlijk nergens anders meer voor mijn kleren. Ik vind het een zaligheid, passen in mijn eigen slaapkamer. Zonder alles onthullende en zwaar confronterende tl-verlichting. Zonder opdringerige verkoopsters, geen gehijg in mijn nek van mensen die mijn hokje willen. Geen zweetlucht van voorgangers. Gewoon in mijn ondergoed, bijpassende schoenen aantrekken en uitgebreid passen. En wat ik niet mooi vind, of dat wat niet past, lever ik weer af bij de supermarkt om de hoek. Top!

Onze koffie en wijn worden hier eens per zoveel weken/maanden de vijf trappen van ons gebouw opgesjouwd. Ik klik gewoon steeds de oude bestelling aan, reken af en de volgende werkdag komt een hijgende bezorgert de dozen boven afleveren. Gemak dient de mens.

Zoals reeds bekend ben ik een schoenenmeisje, de Imelda van de Haaglanden. Ik kijk dan ook ook regelmatig kwijlend de sites van Fab, OModa en Spartoo. En héél soms mag ik van mezelf een nieuw paar hakken kopen. En -oh- wat is het lastig kiezen dan tussen al die killer heels. En -nogmaals oh- wat kan ik me dan ongelofelijk verheugen op mijn pakje. Ik lig nog net niet onder de brievenbus te wachten. Ik laat het ook wel eens verpakken als kadootje. Voor mezelf. Hoe triest is dat?

Bol is ook één van mijn favorieten. Ik heb er menig boek, hardware-dingetje voor mijn pc en huidverzorgingsproduct vandaan getrokken. Supersnelle verzending, geen verzendkosten en de prijzen zijn over het algemeen ook schappelijk.

Alle webwinkels waar ik koop, bezoek ik via de site Ippies. Voor elke online besteedde euro, krijg je een x aantal punten waarvan je allerlei cadeaubonnen kunt kopen. Zelf laat ik die Ippies altijd uit betalen in bol.com bonnen. En daarvan koop ik weer bovenstaande zaken én spaar ik weer verder.

Ook Vlam heb ik via internet weten te strikken. Na een date of heel veel was ik er wel van overtuigd dat alle mannen die ik daar ontmoet heb a) persoonlijkheidsstoornissen hadden of b) vreemdgingen of c) persoonlijkheidsstoornissen hadden én vreemdgingen. Gelukkig heb ik op de valreep nog het laatste normale exemplaar aan de haak geslagen. U wilt niet weten hoe blij ik met hem ben. Hij is de beste online “aankoop” sinds jaren.

33 thoughts on “Webshoppen.

 1. Haha, leuk stukje. Vooral de laatste 5 regels. Ik koop ook veel online. Bol.com regelmatig en kleding in allerlei shops. Wat bij H&M niet in de winkel hangt bestel ik dan ook online. En vaak zoek ik eerst even een kortingscode (9 van de 10 keer is die er) Schoenen vind ik wat lastiger online. Dat pas ik liever eerst zelf. Slippers doe ik wel….toch altijd dezelfde maat (Birkenstock) en All Stars voor Fré ook wel. Als je daar al 6 paar hebt staan weet je wel welke maat je nodig hebt 😉

 2. Bol is één van mijn favorieten. Vandaag voor 22.00 uur besteld, morgen in huis! Hartstikke handig.
  Maar ik vind ’t af en toe ook wel leuk om een echte winkel te bezoeken en in een stinkend pashokje met verschrikkelijk TL-licht een broek of shirt te passen.

 3. Hier van hetzelfde laken een pak. Bol, Miss Etam, Red Coon voor electronica, en sinds kort de boodschappen bij de Hoogvliet, alleen even ophalen. Zoveel mogelijk kortingacties meepakken en je doet veel gerichter boodschappen. Alleen jammer dat mijn favoriete Duitse kledingmerk geen webshop heeft. Bij mij wordt alles netjes op het werk afgeleverd dus geen briefjes in de bus dat ik niet thuis was😊

 4. Online wint bij mij ook rap terrein, precies om al jouw (pas)redenen.
  Fijn bij H&M.com is bijvoorbeeld ook, dat je kunt kiezen voor een maandfactuur: daardoor is het makkelijker om meerdere maten te bestellen van iets waarvan je twijfelt hoe het gaat uitpakken op je lijf, omdat je dan pas achteraf betaalt (en wat niet past/tegenvalt gaat inderdaad net zo snel weer retour – nadeel is wel dat je daar vaak ook voor betaalt: wat jammer is als je maar 1 item besteld hebt en retourneert). In de stenen winkel is mijn maat vaak al uit het rek geplukt door evenzo enthousiaste voorgangers.
  Het is gewoon ook heerlijk tijdverdrijf, eerlijk is eerlijk. 😉
  En omdat een online winkelwagentje ook weer heel makkelijk valt leeg te kieperen, heb ik het idee dat ik online veel minder mis- en impulsaankopen doe.
  Wat wel jammer is en zelfs een beetje als naaierij overkomt…: kortingsacties (en dan gerust 25%) van bijvoorbeeld de Hema, die alleen online gelden. Als je net in diezelfde periode exact hetzelfde artikel in de stenen winkel koopt, heb je pech. Of moet je een rondje webwinkel en vervolgens klantenserviceretourbalie doen om het artikel alsnog (dan maar online) voor de actieprijs te krijgen. Andersom komt ook voor.
  Van bol.com kom ik qua prijs terug: laatst bestelde ik 2 boeken online (jawel) bij de plaatselijke boekhandel – scheelde me 8 euro ten opzichte van wanneer ik ze bij bol had besteld. En dan “spek” ik veel liever de plaatselijke boekhandel, waar ik zo graag geregeld naar binnen loop om de kasten langs te neuzen. 😀

 5. Ik heb me ook zo een online-man aan de hand gedaan, het beste wat me kon overkomen ! En voor de rest weet ik dat er een mooie lederen handtas onderweg is van Zalando, gekocht met 38% korting en die ik bovendien door mijn schoonmoeder laat terugbetalen bij wijze van kerstcadeau. Het online-leven kan bijzonder schoon zijn !

 6. Lang Leve het www. Ik ben er dol op. Ben ik niet thuis, altijd is er wel iemand in het rijtje thuis om mijn pakketje in ontvangst te nemen. Prachtig geschreven trouwens!!!

 7. Voor boeken ga ik naar de boekhandel. Als ik in Maastricht ben is dat bij Dominicanen, gezellig zitten en genieten van mijn aankoop bij een lekkere kop koffie of thee. Wol koop ik in de mooiste wolwinkel van het zuiden, Wollstreet genaamd. Maar ook ik koop steeds meer online. Vaak technische dingen (mijn man beslist, ik betaal), en inderdaad de koffie. Kleding wil ik voelen en zien, dus dat is altijd in een winkel, idem schoenen. En mijn man, die is nog uit het pre-internettijdperk 🙂

 8. Hahaha, ik schoot in de lach toen je schreef dat je vlam als klap op de vuurpijn ook via internet had 😀
  Bij mij is ook Bol en Wehkamp favoriet. Ze hebben veel, leveren snel en het bestellen gaat gemakkelijk. Op een website waar ik teveel moeite moet doen, kom ik niet terug.

   1. Hahahaha, zo had ik het nog niet eens bekeken. Maar nu ik jouw reactie lees en de mijne nog een keer lees.. ja. pffff. hahahahahaha.

    Love As Always
    Di Mario

 9. Heerlijk voor iedereen maar zeker voor iemand met weinig energie, dat onlinewinkelen. Zalando en Bol zijn mijn favorieten, Wehkamp was ik al bijna vergeten, toch weer eens gaan snuffelen daar.

 10. Ik koop bijna al mijn kleding bij Wehkamp. Precies wat je zegt: heerlijk thuis passen, kijken of het goed combineert met wat je al hebt. Ik bestel vaak 2 maten en wat niet goed is gaat terug, ook Esprit online is perfect. Duurt iets langer, maar rekent slechts 95 cent verzendkosten. Esprit friends korting sparen, prima!

 11. Hi Kliefje,

  Wat me zo vreselijk stoort aan online winkelen is al die bezorgers die maar door Nederland crossen en hun uitlaatgassen uitstoten, zorgen voor fileleed en doorstromingsproblemen. Ik koop wel eens wat on line omdat het handiger is, maar bij voorkeur ga ik gewoon naar de winkel en dan het liefst op de fiets. Ik zit graag achter de computer maar ik word gek van al die webwinkels. Velen zijn er zo slecht ingedeeld en heel onduidelijk over de verzendkosten. Vandaag kreeg ik een pakketje maar bij nader inzien had dat gewoon via de brievenbus gekund. Nu betaalde ik € 4,50 verzending en handling.

  Ik ben ouderwets denk ik met mijn voorkeur voor de weekmarkt en zoiets als de Swanmarket in Rotterdam (soort braderie maar dan anders). Ik ga trouwens niet vaak shoppen. Ik heb ook al eens een jaar bewust geen kleding gekocht (op ondergoed en sokken na dan). De laatste tijd heb ik veel gelezen over minimalisme en dat inspireert me meer dan kopen. Ik probeer juist wat dingen te gaan verkopen en dat gaat wel weer het handigste on line.

  Groetjes,

  Dorothé

 12. Komt bekend voor, geen opdringerige blikken.
  Maar het grootste voordeel is wel het vaak gratis afleveren voor je deur.
  Als je er een neus voor hebt, oneindig handig. Hans

 13. Ik heb geen extreme hekel aan winkelen, online kan ‘k het niet echt vinden dus stiefel ‘k zo eens per half jaar door kleding en schoenenzaken om de garderobe aan te vullen. Alleen broeken en schoenen pas ‘k ter plekke de rest neem ‘k op het oog mee. Past bijna altijd (gelukkig maar)
  groet

 14. Ben ook groot fan van bol maar vind het juist schandalig hoe hoog de prijzen zijn in vergelijking met vijvoorbeeld speelgoed winkels, soms 2 x zo duur. Maar ik mis dan ook die bomnen, misschien wel een goed idee. Mijn beste aankoop online was overigens ook mijn man 😉

 15. Bol.com en bonprix zijn meestal de webwinkels waar ik online shop, verder ga ik toch echt naar de winkels toe, vooral omdat ik het gezellig vind om een dagje op pad te gaan met vriendinnen. Meestal veel terrasjes werk en dan een paar winkels…

 16. Zo stopte er onlangs een grote vrachtwagen voor onze deur. Daar wij aan het einde van een doodlopende straat lopen valt zo’n vrachtwagen des te meer op. De chauffeur moest een pakje leveren op naam van mijn zoon. Achteraf bleek dat hij scheerzeep besteld had via bol,com terwijl er twee supermarkten op loopafstand van ons huis zijn.

 17. Hej hej Kliefje,
  Heerlijk dat internetshoppen! Je kan gewoon met je blote voeten op de grond staan, zonder dat je bang hoeft te zijn in bonken kauwgum te stappen. Geen ongeinteresseerde verkoopsters, geen lange rij wachtenden voor de pashokjes… Mijn man houdt winkelen in de stad trouwens langer vol dan ik 😉
  Goeie “aankoop” van je, Vlam!

 18. Hi Kliefje,
  Verklapt je aan ons ook de winkels waar je de koffie en vijn besteld?
  Alvast bedankt! 🙂

  1. De koffiethuisinkel.nl en wijnservices.nl

   Superwinkels!

   Tip: de chardonnay uit Sicilie. 4 euro nog wat per fles en helemaal top. Echt.

 19. Ik heb m’n echtgenoot jaren geleden in real life ontmoet … zou zo’n datingsite hem dán ook terugnemen als ‘ie mij niet meer past? 😉

Reacties zijn gesloten.