Negatief.

Een fenomeen waar ik me al veel langer over verbaas, maar waar ik ook pas geleden ook weer een poosje over nadacht naar aanleiding van een reactie die hier een tijdje terug gegeven werd, is het het leveren van kritiek van mensen.

En dan bedoel ik dus mensen die je nooit iets positiefs hebt horen zeggen, nog geen “gefeliciteerd” of “sterkte” of “wat schrijf je leuk” of zoiets hebt zien plaatsen, maar zich alleen melden als ze iets te negatiefs te melden hebben.

Zoals ook bij Vlam, die een aparte Facebookpagina heeft waar hij zijn eigen kookcreaties op zet. Je hebt van die figuren die ik nog nevernooit voorbij heb zien komen, nog geen “likeje” heb zien geven, maar die zijn zelfgemaakte sushi dan ineens gaan vergelijken met “visse-oge” (En ja: het was echt zo geschreven.) Of die schrijven dat ze vis goor vinden. Houd je bek dan, is wat ik denk, als je niks leuks te melden hebt. Je mag ook gewoon wegklikken als je iets niet leuk vindt.

(Btw: ik klikte op het profiel van meneer azijnpisser en ik zag een foto met een gedekte tafel waarop werkelijk NIKS stond, wat zelf gemaakt was. Alles uit potjes en kant en klaar. Zelfs de kruidenboter was niet van hemzelf. Ik vraag me af wie het stokbrood heeft gesneden? Laten doen bij de supermarkt, in de broodsnijmachine? Eikel.)

In ieder geval: ik heb ze hier ook hoor. Zuurpruimen en oproerlingen.

Maar ik heb mijn instellingen voor het geven van reacties iets streng ingesteld. Sowieso moet iemand die de eerste keer iets zegt, door mijn eigenste ballotagecommissie. Ik check echt eerst even of ze zijn wie ze zijn, of de links die ze geven, werkelijk kloppen.

Verder heb ik een aantal e-mailadressen geblokkeerd. Naar aanleiding van een ex van een andere blogster, een man die narcistische trekjes had, op zijn pik(je) getrapt was dat ze het uit had gemaakt en via mijn blog, haar wilde lastigvallen en stalken. Erg vervelend. En daar heb ik geen zin meer in.

Mensen die al vaker iets hebben geschreven op mijn blog, die gaan gewoon door, zonder dat ik ze goed moet keuren. Nou ja: mits ze mijn eigen naam niet noemen, mijn woonplaats, de echte naam van Vlam en die mijn werkgever. En ik heb een aantal woorden ingevoerd, waarop ie ook blokkeert. Ik noem een kut en een hoer en wat andere random scheld- en vloekwoorden. Want in al die gevallen, belandt de opmerking alsnog in mijn modereerbakje. En wordt ie nooit gepubliceerd. Het moet wel leuk en respectvol blijven.

Mensen die regelmatig de moeite nemen mee te denken of mee te leven, die mogen wat mij uiteraard betreft het ook wel eens niet met me eens zijn.

Vooruit.

U mag best eerlijk zeggen dat u mijn reacties of emoties overdreven vindt. Of dat ik zeik. Want ik ben echt wel eens van een mug een olifant aan het maken. Ik weet het heus wel hoor…

49 thoughts on “Negatief.

 1. Whahahha, welnee. Je bent lekker stellig. Te genuanceerde blogjes lezen ook niet lekker, toch? Ik moet altijd wel een beetje lachen als je weer ergens op ‘los’ gaat. Het zet me meestal wel even aan het denken wat ik er zรฉlf eigenlijk van vind. Ik zit anders in elkaar dan jij en denk dus ook anders. Gek genoeg kan ik me meestal in de kern van je ‘grieven’ wel vinden. Heb waarschijnlijk alleen niet het lef om het ook dรณรณr te trekken/zetten ๐Ÿ˜‰

 2. Nee hoor ik houd er ook niet van, mensen die oeverloos commentaar geven en zwaar beledigd zijn als je hun reactie er af gooit of zegt dat je er niet van gediend bent. Ik denk maar aan mijn oma die zei vroeger als er iemand zeurde over een programma op de tv, er zit een knop op dat apparaat hoor, je hoeft niet te kijken..
  Dus hierbij Klief, ik kom hier voor een heerlijke ongezouten mening met een flink stuk humor en een kanjer met grote mond en hart van goud ๐Ÿ˜‰

 3. Tja lieve Klief… tegenwoordig moet iedereen maar overal en altijd ‘zijn mening kunnen geven’ … het zijn net honden, ze moeten overal even een plasje over doen.

  Van mij hoeft dat allemaal niet, als je niks positiefs kan zeggen, dan zeg je maar niets.

  Maareh… die woorden waar jij op selecteert…. die gelden voor de reacties, maar niet voor jouw stukje begrijp ik? *grijns*

  xx

 4. Heel vervelend mensen die alleen maar reageren als er iets te zeiken valt, houd dan vooral je mond.
  Wist trouwens niet dat je de reacties kan schiften op bepaalde woorden, heel handig!

    1. Ja, maar als iemand een beetje slim is, bezoekt ie je website via een proxyserver en is het IP adres steeds verschillend en valt er voor jou niks te blokkeren. Helaas. Been there ๐Ÿ˜ฆ

 5. Je hoeft je helemaal niet te verantwoorden. Jij bent hier de baas. Ik heb ook enkele instellingen van mijn blog veranderd. Gelukkig heb ik nog niet teveel last gehad met dergelijke zeveraars.

 6. Hey Zuster, ik hou van jouw stukjes en ben het niet altijd met je eens, maar dit is jouw blog en jij mag schrijven wat je wilt en degeen die het niet aanstaat leest toch lekker niet! Ga vooral door, heb je lang zat gemist๐Ÿ˜Š

 7. Het Is jouw blog en jij bepaalt hoe en wat, maar jeetje dat het zo erg is had ik niet verwacht, wat een ellende zeg. Nou ik houd wel van de manier waarop je schrijft, recht voor zijn raap! Ga zo door ๐Ÿ˜€

 8. Gelukkig weinig (eigenlijk geen) azijnpissers en consorten op mijn blog. Grappig dat je bepaalde woorden kunt censureren, zelf schrijf ik sowieso al altijd k*t in plaats van ’t volledige woord, en – echt waar – ik spreek ’t ook zo uit ๐Ÿ™‚

 9. He… leuke log.. like like like. Owh wacht, dit komt natuurlijk niet geloofwaardig over. En dan vandaag al helemaal Vlam een eigen FB met koken. Misschien moet ik eens gaan kijken. Of ik er nog iets van kan leren. ( IK bedoel eerder, of hij het zo makkelijk neerzet, dat ik het ook begrijp)

  Love As Always
  Di Mario

 10. Het lijkt wel in de mode te zijn om onder blogs te gaan zitten zeuren, zeiken en afkraken. Ik snap de lol daarvan niet. Als je een blog echt zo bagger vindt dan schrap je die toch uit je lijstje van favorieten? Of zouden die commentaren komen van stumpers die in de echte wereld niks uit hun stro* durven laten komen en daarom maar ‘ even lekker’ van leer trekken op internet?

 11. Gelukkig kun jij als koningin van dit blog wel heerlijk los gaan in je epistels. Dat is maar goed ook, want ik heb een sterke behoefte aan een regelmatige portie minder politiekcorrecte genuanceerdheid. Daar doe ik het erg goed op.

  1. Haha, dank je wel. Niet zo los als ik zou willen, ook weer door die mensen met lange tenen. Ik houd al schrijvende helaas altijd rekening met diverse groepen mensen die ik mogelijk zou kunnen beledigen, met (schoon)familieleden, kennissen. Ik schreef wel eens “oud hek” over een bejaarde vrouw, daar had ook weer iemand een opmerking over. Terwijl ik mezelf nota bene ook zo noem. En heel erg veel mensen missen het sarcasme, die denken echt dat ik alles echt zo meen als dat het er staat.

 12. Herkenbaar! Zo heb ik een tijd iemand gehad die alleen maar reageerde als ik een taalfout maakte, maar ze ging echt nooit inhoudelijk in op mijn blogjes.

  En dan was daar nog iemand die het leuk vond om op mijn foto’s van mijn zakelijke FB-account te reageren. En dan inhoudelijk op mijn klant, dat hij zuur keek. Terwijl die klant getagged was. Flikker op! (en die iemand was dan een ex-klant voor wie ik heel veel extra’s had gedaan, maar een bedankje: ho maar!)

  1. Oh ja, die heb ik ook, van die taalmensen. Helemaal gelijk en prima als je me corrigeert, maar kan er dan nooit een complimentje af? Of een teken dat je meeleeft of zoiets? Bah!

 13. Je hebt mij eerst nog een tijdje geblokkeerd omdat je dacht dat ik je vervelende ex was of zoiets hahaha, maar die mensen die altijd negatief zijn liggen met zichzelf overhoop en reageren dat af op anderen, denk ik zomaar..jij reageert je af met sarcasme en ironie, je houdt het leuk ๐Ÿ™‚

  1. Ja, ik zag steeds iemand die alles doorspitten en alle oude blogs aan het lezen was, en ik lag toen net in de clinch met die ex van die blogster. Ik dacht dat 1+1 2 was… Pffff…

 14. OMG wat een wereld en wat ben ik op mijn 65 ste naรฏef. En ik maar denken dat het allemaal gezellig is. Jouw stukjes zijn dat in ieder geval wel, hoewel….dit stukje is toch wel een beetje negatief ๐Ÿ™‚ Ik geniet in ieder geval van je blog en lees bijna altijd met een brede grijns en soms met een schaterlach..Wat wil je nog meer!

 15. Gelijk heb je. Precies dat, gewoon weg klikken als je het niet leuk vind in plaats van spuien. Wie heeft daar wat aan. Mensen vergeten soms dat er ook echt een persoon zit achter de stukjes op een blog.

 16. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, en dat geldt ook voor je hoeft niet iedereen zijn leven zuur te maken.
  als men zijn eigen leven wil verzuren moet men dat doen, dan hoed je een ander niet voor af te branden.
  Helaas maak de (a)sociale media erg makkelijk om te doen.
  We hebben beide en vele andere de zelfde ervaring. Hans

 17. Fijn toch? Jij bent de baas hier, dus jij mag zeggen wat er gebeurd ๐Ÿ™‚ Ik weet niet eens meer hoe ik hier terecht kwam een poos geleden. Volgens mij viel je ava mij op, dus klikte ik eens. En toen zag ik dat je leuke stukjes schreef. Lekker mee doorgaan hoor ๐Ÿ˜€

 18. Haha, de koningin van je blog ๐Ÿ™‚ Maar je hebt gelijk. Joh, ik wist niet eens dat jij last had van dergelijke minkukels. Azijnpissers kun je beter kwijt zijn.
  Ik heb ook een ballotagecommissie en dat bevalt me uitstekend. En ik heb weer wat bijgeleerd vandaag: nooit geweten dat je in de reacties woorden kunt blokkeren. Dankje!
  Liefs Kakel

 19. Ik reageer niet altijd op je blog, maar lezen doe ik met plezier. Ook als je “negatief” denkt te zijn,ik zie altijd de positiviteit in jow blogjes, de openheid en de “grap”! Wat mij betreft je mag zo door schrijven! Ook als je in de overgang beland! :))) Ik vind je grappig spontaan en….. lief? :)))
  Groetjes!

 20. Eigenlijk heb je gewoon groot gelijk dat je die mensen blokkeert of ze eraf gooit. Het is jouw blog en er wordt al genoeg gemopperd in het leven daar zit je hier niet ook nog eens op te wachten. Zegt trouwens meer over de zeikerds die hier zeuren dan over jou, maar dat eist je waarschijnlijk al. ๐Ÿ˜„

 21. Nooit geweten dat je ook bepaalde woorden kon blokken in reacties. Moet ook zeggen dat ik er tot nu toe geen last van heb gehad maar ik lees het weleens bij andere bloggers en ik snap het gewoon niet. Waarom iemand afzeiken? Totaal niet nodig, ik ben het ook niet altijd met iedereen eens, soms laat ik dat merken maar dan nog blijf ik respectvol en soms onthou ik me ook van commentaar, wetend dat een reactie misschien verkeerd uitgelegd kan worden wat absoluut niet mijn insteek is…

 22. Jep, die zitten er helaas ook tussen: van die lui die blijkbaar al tijden stilletjes meelezen en ineens die zelfverkozen stilte doorbreken met een opmerking waarbij je achter je oren krabt en denkt: hoe bestaat het dat dรกt je eerste reactie is?!
  Alsof een wildvreemde op straat naar je toeloopt en je in het gezicht spuugt โ€“ zo kan dat overkomen.
  Kan ik/mijn blog je niet bekoren? Sodemieter dan gewoon op.
  Sommigen ergeren zich blijkbaar graag. Niet mijn hobby.

  Wat ik ook een tijdlang heb aangetrokken: vrouwen die zich gedroegen of ze mijn beste vriendin waren (of anders: de indruk gaven dat te willen worden). Veel te amicaal (je kent me niet; je leest alleen mijn blog!), veel te veel invullen wat zรญj dachten tussen de regels te kunnen lezen.
  Schreef ik dat ik de hele dag vervelend misselijk was geweest (van de zenuwen om iets nogal persoonlijks en aangrijpends, ja!) was ik ‘vast zwanger, hihi!’.
  Schreef ik dat ik het even niet meer wist, door zwaar weer in mijn relatie, dan kreeg ik een preek over me heen dat ik รฉcht niet moest denken dat de oplossing in vreemdgaan zit. Pardon?!! Staat er iets over een andere vent?! Nee.
  En zo’n reactie is dan voor iedereen te zien โ€“ mijn moeder, mijn leidinggevende, Joost mag weten wie verder nog, lezen ook geregeld mee, he. En dan een pissig mailtje krijgen omdat je zo’n reactie aanpast of verwijdert…
  Of: bij gaan zitten houden hoe vaak ik in vergelijking op mijn blog op anderen reageerde; kreeg ik een sneue (ellenlange) mail: ‘Negeer je me? Je reageert wel op anderen, maar niet op mij…’
  Die gaan de blokkeermachine in. Spijt me zeer (eventjes dan). Kritiek en tegengas leveren moet kunnen, maar alsjeblieft wel op een respectvolle en niet zuigende manier.

  1. Ja, die mensen aan wie je dan ook echt vraagt waarom hun eerste reactie zo negatief is en dan al weet ik hoelang meelezen. AARRGGH. Waarom heb je dan nooit de behoefte gevoeld even iets aardigs te melden en kom je meteen zeikend uit de kast?

   Ik pas reacties ook wel eens iets aan. Omdat er dingen instaan die ik dus niet wil delen.

   Ik zat ook van de zomer op mijn berg en kreeg gelukkig niks mee van de vliegramp (massahysterie) en kreeg een mail waarom ik een foto van mijn vakantie plaatste op de dag van de nationale rouw. Eh?

   Over het algemeen heb ik hele lieve mensen en reacties hoor, gelukkig wel. Anders zou ik dit blog meteen aan de wilgen hangen.

   1. Ha, jij hebt ook “fijne” voorbeelden..!

    Het stomste is: het is klink en klaar wanneer het een zeikreactie is. En als zoiets komt van iemand die voor het eerst reageert, dan zou je helemรกรกl de schouders erover op moeten halen.
    Maar toch… het raakt je. Een blog blijft namelijk erg persoonlijk โ€“ en toch laat je (bewust!) ook niet รกlles zien, terwijl veel mensen denken dat je dat wel doet, en dat ze op basis van die halve feiten wel een oordeel kunnen vormen.

 23. Ik hou er niet van om op mijn vingers getikt te worden op mijn eigen blog, haha. Daar gaat mijn bloed echt van koken ๐Ÿ™‚ Dus ik probeer het bij een ander ook subtiel te houden. Hoop dat het me tot nu toe is gelukt en dat ik mag blijven ๐Ÿ˜€

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s