Kerstpakketten.

Ook zoiets opmerkelijks decemberigs: kerstpakketten.

Vorig jaar kreeg ik eindelijk een zelf samengesteld kerstpakket van mijn werkgever. Niet zo eentje met een thema. Japans, wellness, oud Hollandsch, u kent ze wel. Met alles in 1 kleur en in dezelfde stijl. Dingen die je écht nevernooit gaan gebruiken en waarvan je weet dat je werkgever er de hoofdprijs voor heeft betaald. Doodzonde.

Ik hoopte vorig jaar op een bruikbaar exemplaar zonder vage naar hondenvoer ruikende paté, kersen op zware siroop en smerige oploschocolademelk. En zonder een blikje met van die dooie asperges. En een pot taugé op water, die zo lijken op visaas. Ik vind het altijd wel prettig als mijn groentes nog een beetje een “bite” hebben. Ik kan wanneer ik in ‘Huize Avondrood’ zit en geen gebit meer heb, altijd nog aan de snotgaar gekookte groentes. Nietwaar?

Helaas bevatte het zelf samengestelde pakket wederom niet echt zaken die wij gebruiken alhoewel er echt wel iemand zijn best op had gedaan. Over smaak valt niet te twisten en misschien zijn wij wel niet een “gemiddeld gezin” als het gaat om levensmiddelen? Geen idee…

In ieder geval: ik kreeg een pak koffie terwijl we een espressoapparaat hebben. Kant-en-klare pastasauzen, wij eten alleen zelfgemaakte dingen. Aardbeienthee, die smaakt naar warme siroop. Een zakje Mexicaanse bonensoep. Et cetera.

Mijn vriendin Karin was er helemaal happy mee, want zeker driekwart van de doos ging haar kant op.

De non-food zaken in het gemiddelde pakket verbazen mij ook altijd.

Zo heb ik wel eens een gelkaars in mijn pakket gehad. Dat ding zat in een glazen potje en ontplofte op een gegeven moment. De vloeibare en vooral ook brandende gel spoot over mijn hele vensterbank en ik had binnen no-time een aanzienlijke fik. Gelukkig zat ik er pal naast toen het gebeurde en wierp ik meteen een deken over de brand. Maar wat als ik net even was gaan plassen? Ik vraag me nog steeds af of de kaars gewoon een ongelukje was óf een aanslag (ik lag die tijd iets in de clinch met mijn toenmalige werkgever, ziet u.)

Ook mooi was de pannenkoekenpan met anti-anti-aanbaklaag. Dat is overigens geen typefoutje. Echt álles bleef namelijk aan de bodem van die pan kleven, zelfs met een half pakje roomboter erin, wilden de pannenkoeken de pan niet meer loslaten. Hij is dan ook na één bakronde de kliko ingegaan. Toedeledokie!

Verder kent iedereen wel die foeilelijke kerstservetten met hulst en/of sneeuwpoppen, kaarsenstandaards, rugzakken, gezelschapsspelletjes die zwaar geflopt zijn en aan de straatstenen niet kwijt te raken zijn en uiteindelijk in een kerstpakket belanden. Bodylotion die zo erg kleeft dat stof en haar en zelfs je kat aan je vast blijft plakken, zeep die nergens naar ruikt, mierzoete-hoofdpijn-veroorzakende bij voorkeur Duitse wijn. Een voetenveger in de vorm van een egel (ja:heus!), cakeblikken terwijl ik nooit bak. Need I go on?

Wat the hell is er mis met een Ici-Paris bon? Ik vraag het me elke keer jaar weer af.

48 thoughts on “Kerstpakketten.

 1. Haha, die egel vind ik dan wel weer leuk. Wij kregen een paar jaar lang een keuze tussen een aantal dingen. Kon je zelf op het internet wat uitzoeken. Een messenset, een wekker, een halfjaarabonnement op een tijdschrift of een heus ouderwets kerstpakket.

  En weet je Klief, aan zo’n eigen keuze ding vond ik eigenlijk achteraf geen zak aan. Als ik een messenset of een wekkerradio nodig heb of zo koop ik het zelf wel hoor.

  Nee, doe mij maar gezellig zo’n zware doos die je dan in de sneeuw mee moet slepen in de metro en de trein en je dan als je eindelijk veilig onder je kerstboom bent geland waar je dan met je hele gezin 1 voor 1 producten uit haalt waar je -inderdaad Klief- niets aan hebt.
  Zo gezellig vind ik dat…

 2. Het toppunt qua kerstpakket in mijn carriere was toen mijn werkgever besloot dat de waarde werd gedoneerd aan serious request en ik een fles goedkope bocht kreeg. Ik vind een pakket niets, doneerde het altijd rechtstreeks aan de daklozen.

 3. Bij ons op de zaak doen we niet aan kerstpakketten. Wij kregen ondanks een verlies-jaar toch een 13-e maand, die niet in de contracten staat. Alleen ons uitje gaat dit jaar niet door, anders gaan we altijd met de hele zaak met aanhang een weekend geheel verzorgd weg, vorig jaar naar het Oktoberfest in Bremen. Ik mis het kerstpakket ook echt niet. Mijn lief werkt op een school met 90% vrouwelijke collega’s en die noemt het een wijvenpakket waarbij het toppunt ooit lag bij een kortingscoupon voor een bungalowpark welke niet geldig was in schoolvakanties 😭.
  Nu slepen de uitwonende hongerige wolven gewoon alles mee naar hun hok, want een arme student is zelfs met kerstpakket voer blij😉.
  Werkze vandaag

 4. Haha, hij is weer fijn! Je bent goed op dreef de laatste dagen, Klief. Ik houd er wel van.
  Kun je het aan je werkgever voorstellen? Om jullie een bon naar keuze cadeau te doen met daarop een x-bedrag?

 5. Onze werkgevers doen zo hun best , dus ben ik er blij mee 🙂 Ik heb ook eens een kadobon gekregen, saai, ja, maar ik kon kopen wat ik wilde ! Zoveel mensen zoveel zinnen.

 6. Hahaha ja ik ben blij dat Marco geen kerstpakket meer krijgt van z’n baas. De laatste jaren altijd een envelop met geld. Dat vind iedereen fijn toch? Enige wat ik nog over heb gehouden van de kerstpaketten is een tosti-ijzer. Vooral de jongens en Fré gebruiken hem nog regelmatig 🙂

 7. Vorig jaar werd er hier een soort marktje ingericht met lokale ondernemers waar je voor een leuk bedrag mocht shoppen, groot succes!

 8. Ik heb er eens even over nagedacht die kerstpakketten tradities. In het verleden van alles gehad, overlevingspakketten, een Ritualspakket, cadeaubonnen, een code waarmee je zelf iets kon uitzoeken op het internet. Maar de laatste jaren krijg ik niets meer want een uitkering, en helemaal niets krijgen is toch wel het minst leuk.

 9. Ik kreeg toen ik in de dertig was een scheert. Alsof ik nog moest beginnen met scheren. Geef mij maar een leuke bon of zo. Alhoewel ik niet goed ben in inleveren.

  Love as always
  Di Mario

 10. Gaf meestal veel aan mijn oude moeder die alles leuk vond…., bij het leeg maken van haar huis na haar dood kwam ik jáááren kerstpakket tegen 🙂

  1. Haha! Dat kan ook ja 🙂

   Nee, ik hecht er echt geen waarde aan. Vind de attente leuk, het is fijn dat iemand er aandacht aan besteed heeft, maar ik vind het echt zonde van het geld. Wat mij betreft mag mijn werkgever het besteden aan de inrichting van de praktijk, bijv.

 11. Ik kreeg vorig jaar een bol.com bon na ook jaren van die suffige kado’s. Oh zo handig vond ik het en aangezien ze tegenwoordig alles op bol.com verkopen zeg ik, doe nog maar een herhaling van vorig jaar!

 12. Hier ooit een ‘verse’ kip met blauwe plekken. 1 x raden waar die naar toe ging….kliko was er blij mee. Ooit 1 pakker gehad waar de verpakking heul erg leuk was. Een grote zinken gelbrander die ik overigens nooit als zodanig heb gebruikt. Het ding siert nog steeds de tuin . Vorig jaar een tijdschriften bon en werd naar mij doorgeschoven ;))
  Maar idd laat ieder zn eigen cadeau uitzoeken
  fijne dag
  lieve groet Brigitte

 13. Hahaha, en ik kan dan juist weer niks met een Ici Paris bon 😉 Geef mij maar zo’n doos met vage levensmiddelen, komt vanzelf wel een keer op 😛 #studentenalert

 14. Ooit een keuzebon voor een tijdschriften abo, dat vond ik erg leuk! En elke maand dus weer dat kadootje in de bus!

 15. Ik vind kerstpakketten iets uit de tijd dat werkgevers wilden laten ze zien dat ze best aardig konden zijn voor hun personeel. In een of ander tv-programma zag ik een goed idee. Werknemers krijgen als ‘kerstpakket’ een soort tegoedbon die ze bij de plaatselijke middenstand naar eigen goeddunken kunnen besteden.

 16. whahahaha ik zit te gieren hier om die “aanslag” met die gelkaars…vreselijk.
  Oh, en als je van die lilluke servetten krijgt dit jaar mag ik ze dan? 🙂

 17. Heremetijd, dat is weer eens lekker onbedaarlijk lachen vandaag!
  Ik wens je een ICI Paris bon, en die wens ik mezelf natuurlijk ook, want m’n ‘La Vie Est Belle’ heeft de bodem bereikt.

 18. De samenstellers van het kerstpakket varen er wel bij en marktplaats ook.
  Maar je verhaal klopt, meestal is het niet jouw ding. Hans

 19. Hij is weer top dit logje.
  Zelf nooit een pakket gehad (gelukkig)
  Mijn lief wel
  Zat bij de plaatselijke hermandad
  Mijn god wat een vreselijk iets was dat
  Er zat ook water in.
  Want Big Boss vond met wat allochtonen in dienst dat alcohol niet kon.
  Daar is menig niet allochtoon nog goed ziek van geworden
  Echt dus .
  Zaten vlokken in en daar schijnen sommige niet goed tegen te kunnen. 🙂
  Hoop voor je dat je wens uitkomt….
  En geef mij iedere dag zo’n logje .
  Ik hou er wel van

 20. Ooit in willekeurige volgorde gekregen: (wat leuk was)
  een decoratie schaal (annex fruitschaal)
  luxe pen (ondanks toetsenborden schrijf je toch af en toe)
  sporttas (ook te gebruiken als boodschappentas)
  snijplankenset (handig voor de kok – ik dus)
  bakboek (aan mij wel besteed)

  Wat heb ik gekregen wat ‘bagger’ was:
  een wijnkoeler (iedereen heeft toch een koelkast????!!!)
  isolatiebekers (brand je je waffel aan de koffie)
  minimaal 15 jaar kerstpakketten van manlief met allerhande bagger die na 1-2 jaar toch nog ergens achter in een kast te voorschijn komen. En zelfs Oma wil niets uitzoeken……..
  Overigens kunnen we de kerstpakketten doneren aan de voedselbank in ons dorp maar zelfs dat vind ik nog zielig.

 21. Ha bleh kerstpakketten, nee ik doneer rechtstreeks aan den voedselbank hoor. En eerlijk gezegd weten een aantal collegaatjes dat en sjouw ik me een breuk met 10 van die snertpakketten naar de voedselbank, die btw altijd echt blij zijn…….echt!
  Ik ben gewoon een verwend nest……blijkbaar….
  Vorig jaar kregen we daarbovenop van de artsen zelf btw ook nog een heel mooi kookboek,down to earth van sasha de boer, met een persoonlijke noot voorin geschreven, die vond ik wel mooi. En heb die dan maar gehouden,de persoonlijke noot was namelijk ook zo lief :-D(kreeg er bijna een emotioneel kerstgevoel van spontaan hahahahaha).

 22. Zonder werk en zonder kerstpakket mis ik vooral het verrassingsidee van zo’n grote doos.
  Ooit kreeg ik euro-monopolie. Is nu iedere week wel in gebruik met oudste zoon.
  Eten in zakjes en blikjes met raadsel-etiketten was het diepste punt. Had je het open, zag je nog niet wat de inhoud moest voorstellen…

 23. wat een schitterende kopfoto heb je.
  wij, echtgenoten, kregen alle twee een kerstpakket met alles wat er in de bovenbeschreven commentaren staan. Heb toen altijd al geroepen, geef geld of een algemene cadeaubon zodat iedereen er iets voor kan kopen wat ie nodig heeft of graag wil hebben.
  Toppunt: daags voor kerst een duur kerstbrood en amandelspijsstaaf van een hele dure bakker, een gewoon mens heeft dat als hij/zij dat wil hebben al in huis.

  1. Dank je wel Willy 🙂

   Ja, dat zijn ook van die dingen waarover ik me verbaas. Zit je tot en met Pasen nog aan die staaf…

 24. Van mijn huidige baas kregen we met nieuwjaar een enveloppe met 20 er in. Dat vond ik leuker dan een even duur cadeautje waar ik niets aan heb.

 25. Hier precies hetzelfde… hoewel ons pakket vorig jaar nog wel redelijk was maar in voorgaande jaren ging drie kwart zo weg. Gelukkig hebben we daarnaast altijd nog wel een bon, hetzij VVV, hetzij bioscoop, hetzij een tijdschriftenbon maar wat mij betreft zouden ze die rotzooi achterwege mogen laten en gewoon de bon verhogen!

 26. Bij man op zijn werk organiseren ze elk jaar een kerstmarkt waar je met je bonnetjes zelf een kado mag uitzoeken. Zit altijd wat leuks bij. En zo niet kan je de bonnetjes doneren aan een goed doel. Ik vind het ideaal.

 27. Wij kregen eens een Samsonite handbagagemaat. Organisatie reisde veel en deel kwam van bureau. Ik had er niets aan en heb hem verkocht op MP, kreeg er ruim 100 euro zo ongeveer. Daar kan je lekker iets naar eigen smaak van kopen, ben vergeten wat.

 28. Wij mogen kiezen, een kg pralines of een bon van de parfumerie :-), maar ik heb het ook niet met paketten,…..ik stel altijd alles zelf samen,……

 29. Bij mijn man op de zaak doen ze ook elk jaar hun best. Als het maar bijzonder, milieuvriendelijk en ingewikkeld is. Kortom: een cadeau van niks.
  Leuke foto!

 30. Haha, je bent goed bezig. Bij m’n vorige werkgever kreeg ik ooit eens een anti-anti aanbak wok (als variatie op jouw pan)gevuld met allerhande ‘lekkers’ wat nog net niet over de houdbaarheidsdatum was. ( Ik zag hier toen wel een hint in en ging maar op zoek naar ander werk) De wok doet nu trouwens dienst als alternatieve vuurkorf.

 31. Kerstpakketten zijn niet meer van deze tijd, als je het mij vraagt. Een bon is leuk, daar niet van, maar eigenlijk is dat ook flauwekul als je gewoon elke maand genoeg salaris krijgt (vond ik, toen ik dat had. Nu als zzp-er met weinig inkomen zou een bonnetje best gewaardeerd worden 🙂 )

  1. Ik vind een extraatje, als waardering leuk en ook zeer gewenst. Maar doe dan iets persoonlijks, niet iets afgezaagd en veelal onbruikbaars als een doos met eten.

 32. Bij vorige werkgever een keuze uit return to sender dingen. Helemaal leuk om dat goede doel te steunen maar je kreeg je keuze dan een maand of 3 later. Daaag kerstgevoel. Ik vermoed dat er dit jaar weer 2 foute wat-moet-ik-er-mee-maar-toch-leuk pakketten onder de boom liggen. Onze werkgevers zijn inspiraieloos 🙂

 33. Ha, ja, de meeste kerstpakketten zijn nogal nutteloos. Wij liggen er ieder jaar ook om in een deuk. Vorig jaar ook een pannenkoekenpan gekregen die in de fik vloog. En die daarna de prullenbak in vloog 🙂

Reacties zijn gesloten.