Imelda.

Zoals bekend ben ik een grote schoenenfan. Ik heb dan ook een aanzienlijke collectie. De Imelda van de Haaglanden ben ik wel, denk ik.

Vorige maand was ik jarig, kreeg ik van mijn schoonouders geld en daarvan kocht ik een paar paarse suède lieslaarzen, een paar groene satijnen peeptoes en prachtige nude pumps. Alvast voor volgend jaar zomer.

Ik heb patiënten die me gedag zeggen, een hand geven en daarna meteen naar mijn voeten kijken. Wat zou ze nóú weer aanhebben?

Hoe hoger de hak, hoe beter. Ik kan ook hele goed lopen op hakken, mij maakt het niet uit of ik platte schoenen draag, of pumps met 12 centimeter hak. Ik zou zo mee kunnen doen met de stiletto-race. (Als ik überhaupt zou kunnen rennen dan hè? Mijn heup breekt al af van 100 meter.)

Ik heb schoenen in alle kleuren van de regenboog.

Sommige heb ik zelfs nog nooit aangehad. Alleen met passen. Die wilde ik dan gewoon “voor de heb” hebben. Maar ze bleken voor geen meter te lopen, of toch wel een tikkie te ordinair voor naar mijn werk, iets te klein of gewoon niet erg praktisch.

Ik heb ook heel veel zogenaamde zitschoenen. Waar je eigenlijk alleen maar mooi mee kan zitten zijn. Hakken waar je na 5 minuten al drukplekken hebt, of een brandende voorvoet. Waarmee ik nét vanuit de auto naar een restaurant kan lopen, met gevaar voor vast komen te zitten tussen de kinderkopjes die er nogal veel zijn in de stad waar we wonen.

Ik heb, schat ik, al met al een paar of 50.

Ik kan er niks aan doen. Ik ben namelijk familiair belast.

Mijn moeder is echter de overtreffende trap. In de winteruitverkoop van een paar jaar geleden kocht ze een paar zwarte laarsjes.

In de daarop volgende winter kocht ze wederom laarsjes. Bij thuiskomst kwam ze erachter dat ze hetzelfde paar had gekocht als de winter daarvoor.

Dat is zelfs mij nog nooit overkomen!

Ik heb haar -terecht- heel hard uitgelachen toen.

Maar terug naar mijn schoenen.

Toen Vlam en ik een maandje geleden voor mijn verjaardag naar Maastricht gingen, kwam ik tot de ontdekking dat ik 50 paar schoenen met aanzienlijke hakken bezit en 1 paar afgetrapte wandelschoenen. Ik heb echt hele lelijke wandelschoenen, mintgroen met paarse veters en behoorlijk grof en groot. Ze stonden enig bij mijn leren broek. Vond Vlam ook.

En dus stapte ik de afgelopen week af van mijn geloof en kocht ik heuse sneakers. Mijn allereerste paar.

Het moet niet gekker worden.

Dit zijn ze. Lelijk niet? buy-adidas-zx-flux-mythology

30 thoughts on “Imelda.

 1. 50 paar schoenen?!
  En dan zeggen mensen dat ik veel paar schoenen heb. Ik kom – denk ik – aan de 15 paar of zo!

  Maar ja, om eerlijk te zijn .. ze zijn aan de lelijke kant! Maar zijn niet alle sneakers lelijk? 🙂

 2. 50 paar? Daar heeft de zuinige Zeeuwse in jou dan weer geen moeite mee 🙂 Als je deze sneakers lelijk vindt, heb jij nooit mijn hardloopschoenen gezien…
  Liefs Kakel

  1. Haha! Ik scoor eigenlijk wel altijd in de aanbieding. Zo kocht ik de schoenen van het verjaardagsgeld allemaal op MP. De laarzen waren 25 euro, de peeptoes 14 en de nudes 5. Spiksplinternieuw, niet te geloven hè? De eerste 2 zijn ook nog eens van Monique Collignon, geen lullige schoenen dus.

  1. Die zijn ook tof! Ik heb ook mooie gezien van Nike, Sky Hi. Maar ik dacht dat het misschien geen kwaad kon als ik in ieder geval nog eens plat loop. Been- en spiertechnisch zeg maar 😉

   1. Ja, die Dunk Ski High lopen echt heerlijk! Ik heb ze in het grijs/groenig. Echt hele fijne sneakers die ik best goed kan combineren. En je kan ook nog voor Timberlands gaan: superhip, maar plat, lekker warm in de winter en die met een bontje/wolletje vind ik ook nog eens erg leuk!

 3. Ik vind het heel knap van je dat je op hakken kan lopen, zeker met je heupprobleem. Ik heb vanwege problemen met mijn bekken alleen nog maar platte laarsjes en schoenen en vind het onwijs jammer dat ik er echt niet meer op kan lopen…

  1. Dat is jammer ja!

   Nee, heel gek, maar mijn schoenen hebben geen enkele invloed op de pijn. Ik heb gewoon slechte dagen en dan kan ik sowieso amper lopen. Platte schoenen of hakken. De dagen dat ik geen pijn heb (die zijn er ook genoeg hoor, gelukkig) maakt het echt niet uit, waar ik op loop. Typisch niet?

 4. Ik ben ook geen sneakers fan. Maar het loopt wel beter dan hakken als je er ver op lopen moet. Dat is ook weer waar. En dan zijn deze wel weer heel leukl.

 5. Moet eerst even opzoeken wie Imelda is, dat zegt genoeg.
  Ach iedereen heeft zo zijn hobby, het maakt het spannend om bij je te komen op een consult. Hans

 6. Hey Zuster,
  Ik moet je helaas teleurstellen maar de Imelda van Groot Den Haag is toch echt mijn dochter. Ik heb laatst de schoenen geteld die nog hier thuis staan en tien kwam ik op 43 paar uit en dan heeft ze nog zeker 30 paar op haar kamer in het Bezuidenhout staan. De laatste keer dat ze met ons meeging op kampervakantie hadden wij een limiet ingesteld van 5 paar maar eenmaal op de camping kwamen er overal en nergens schoenen vandaan, 20 paar in tiaal inclusief een past uggs. En dat bij gemiddeld 35 graden!
  Die Sneekers zijn trouwens echt uggly btw;)

 7. Ikke op de kop af 20 paar. Maar neehhhhhh geen sneaker. haha. Wel wandelschoenen, maar van die Meindl. Schoenen heb je nooit genoeg, Vooral laarsjes. Maar zo te lezen kan ik nog vele paren kopen. haha

 8. Gaaf!! Ik ben een sneakerfan! Ze lopen zo lekker en op de eerste de beste hak lig ik binnen 2 sec op mijn muil. Één probleempje ik zie er nooit sexy en leuk uit maar ik ben wel aardig, lief, leuk….:-)

 9. Ik denk dat ik rond datzelfde aantal zit, maar bijna allemaal plat. Sneakers vind ik geen schoenen, die vertik ik om te kopen. Welk merk of welke kleur ze ook zijn, ik blijf het mislukte kruisingen tussen schoenen en sportschoenen vinden.
  Paarse lieslaarzen klinkt wel heel erg gaaf.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s