Wensen.

Het zal u uiteraard niet ontgaan zijn dat we over een dag of wat kerst moeten mogen gaan vieren.

Zelf ben ik er -ondanks dat ik er zeer weinig mee op heb, maar dat bleek al uit eerdere blogs-, toch al een maandje nogal noodgedwongen erg druk mee.

Zo half/eind november begonnen patiënten me al gezellige kerstdagen te wensen. “Voor het geval dat ik je niet meer zie voor die tijd….”.

Elke mail die ik de laatste 3 weken ontvangen heb, eindigde met de welbekende “gezellige dagen” en de “beste wensen voor 2015”. Bij voorkeur waren die mails volgepropt met knipperende lichtjes, lachende rendieren en huisdieren met kerstmutsjes op.

Ik moet wel het één en ander terugwensen, want anders mis je wat op het sociale vlak. Schijnt. En dus heb ik met tegenzin ze van alles postitiefs teruggewenst. (Ik kan me best wel gedragen als het moet…)

Die kerst- en nieuwjaarswensen die ik nu al een ruime maand ontvang, zijn nog daar aan toe. Ik kan er mee leven.

Maar dat “ze” me dan straks ook nog eens tot en met pak ‘m beet eind februari een gelukkig nieuwjaar gaan wensen, is iets waar ik me nu al druk om maak. Dat het ‘officieel’ maar mag tot vóór Driekoningen (6 januari), daar hebben de meeste mensen lak aan.

En ook stom: dat ik verplicht mij slechts vaag bekende mensen zoals artsenbezoekers in roze overhemden en op brogues terug moet kussen omdat ze zich zonder enige vooraankondiging half in mijn armen werpen en mijn wangen natkussen, vind ik niet erg nodig. Ik gun iedereen zijn gelukkige nieuwjaar, echt. Meer dan. Maar kan dat zonder lijfelijk contact alstublieft?

Op Facebook ben ik ook niet veilig en wordt mijn tijdlijn overspoeld met “Het jaar van puntje puntje”. Facebook heeft op een “leuke” manier de foto’s van 2014 in een soort collage gezet en men kan daar ook de standaardtekst bijzetten waarvan ik spontaan jeuk krijg. “Het was een geweldig jaar! Bedankt dat jij er onderdeel van bent geweest.”

Al met al duren mijn feestdagen pak ‘m beet een kwartaal.

Dat is toch verschrikkelijk voor een niet-feestdagen liefhebber als ik. Zeg nou zelf.

Genoeg gezeurd.

Ik duik weer onder, ik heb het heel erg druk met vakantie vieren en van bloggen komt er niet zo veel, merk ik. Ik maak weinig mee en ik vind het lastig een stukje te schrijven in een huis vol gezinsleden met bijbehorende geluiden.

Tot later!

En voor ik het straks vergeet: Het was een geweldig jaar! Bedankt dat jij er onderdeel van bent geweest.

😉

2014-12-22_16.00.44
Merry -eh- hoofdluis. (Ik vertrouw dat geleende kerstmutsje niet helemaal… )

 

29 thoughts on “Wensen.

 1. Prettige kerstdagen en een heel goed 2015 hoop dat jij daar ook weer deel van zal zijn (hahaha). Ik begrijp je heel goed, ik nam zelfs gisteren medicijnen omdat ik zo feestgewoel moe ben. Ooit in een ver verleden zonder kinderen vierde ik kerst in mijn joggingbroek op de bank met een videorecorder en goede films..best kerst ever!!

 2. Haha, geweldig die foto, met jou melig op de achtergrond.
  Ja, vooral dat kussen met mensen die je vaag kent mag van mij ook weg. Geniet van je dagen!

 3. Dat ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen tot ver in januari heb ik ook nooit begrepen. Eerlijk gezegd houdt dat voor mij na 2 misschien 3 januari echt wel op. Dus voor ik het vergeet: fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar 😛

 4. Ach ja, je kent mijn mening in deze. Ongeveer hetzelfde. Maar dan liever zonder kerstboom 🙂
  Kun je niet een bordje op het werk neerzetten met “krentebaard/eczeem/waterpokken/zwarte builenpest : niet zoenen aub?”

 5. Onder onze kerstboom liggen al meer naalden dan er nog aan de takjes hangen. Zo ongeveer dan. Vanmorgen maar weer eens boodschappen gedaan, het lijkt wel alsof de winkels een week lang dicht blijven. Blegh. Volgend jaar tegen deze tijd duik ik onder. Ik wens je wat jij me wenst 🙂

 6. Het lijkt ook wel alsof die verdomde kerstdagen elk jaar sneller voor je deur staan. Ligt daar echt een heel jaar tussen? Ik geloof er geen r**t van. Elk jaar spreek ik de wens uit dat ik de volgende kerst in een hutje in Finland naar het Noorderlicht wil zitten kijken, of gewoon erg ver van de bewoonde wereld wil zijn. Liggen mijn twee favoriete mensen dwars…
  Nou…eh…tot volgend jaar :-0

 7. Helemaal mee eens. En ik vind niemand meer onverwacht en zonder uitnodiging terug in m’n nek of op m’n wang om me gelukkig nieuwjaar te wensen. Gepaste afstand en een gestrekte arm doen wonderen. Een koortslip faken werkt denk ik, ook goed!

 8. hir nog 1 die zich t schompes irriteert aan dat leuke meeloopgebeuren. Doe ik niet aan mee maar ook jij bedankt dat je onderdeel van mijn jaar bent geweest :))
  Fijn dagen, hier moet niks en mag alles en dat alles zonder enige verplichting *zucht*
  lieve groet Brigitte

 9. Hahaha! Kun je niet gewoon gaan overkersten in Spanje? Of zo? Tóch fijne dagen gewenst Klief, geniet gewoon van elkaar zonder alle poespas eromheen 🙂

 10. Ikkrijg elke keer de vraag, heb je al wat leuks gekocht voor kerst voor de kinderen, nee, we doen niet aan kerst en sinterklaas. Dan kijken de mensen me altijd aan van ahhhhh, dat kun je niet maken 😉 Maar gelukkig zijn er ook andere dingen. Ik moet ook mijn werk ook dingen wensen, daar kom ik ook niet onder uit. Veel plezier de aankomende tijd en ik zie er wel weer een log uit komen volgend jaar.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Oh ja, die nieuwjaarswensen met bijbehorende kussen… gatver! Ik ben daar altijd heel erg selectief in en sla het het liefst over!

 12. Dat jaarlijkse collegalebberfestijn is dus een van de redenen dat ik blij ben sinds een paar jaar eigen baas te zijn!
  Anyhow: fijne vrije dagen, lekkere hapjes en drankjes en een guten Rutsch 2015 in!

 13. Zoals jij het beschrijft zou ik ook willen onderduiken en dat ga ik de komende dagen ook doen 🙂

Reacties zijn gesloten.