Samenvattend.

BeFunky_null_2.jpgkerst224Mijn vakantie zit er alweer op en ik mag weer aan de bak. Alleen vandaag en morgen gelukkig, daarna de rest van de week weer vrij. Stel je voor dat ik overwerkt raak?

Ik vind er geen zak aan als Vlam en Jill vrij hebben en ik er in mijn uppie vroeg uit mag. Ik bedoel: lekker voor ze dat ze zich nog even om kunnen draaien, maar ik ben dan altijd (gunnend) jaloers.

En het vooruitzicht dat ik strakjes lekker glibberend op de fiets, in het donker, met zeikregen nog even naar de andere kant van de stad mag, is ook niet bepaald aanlokkelijk.

In ieder geval: de kerstdagen hebben we weer overleefd.

Mán, wat is alles toch weer snel voorbij gegaan. Niet normaal.

Kerstavond had ik een soort Oosterse tapas gemaakt en hebben we die met zijn drietjes opgegeten, en weggespoeld met mijn lievelings witte wijn. Daarna hebben we de kadootjes opengemaakt. We zijn alle drie behoorlijk verwend. Hoogtepunt van de avond was wel de onesie voor Jill. We hebben sindsdien een bijna 2 meter hoge Skippy door het huis huppelen. Erg -eh- bijzonder. Ik heb een prachtige foto van Jill in haar outfit, maar ik weet niet of ze het leuk vindt om zo op het www te staan.

Eerste kerstdag hebben we ons na het ontbijt in onze kerstoutfits gehesen en hebben we, net als vorig jaar, een serie foto’s van onszelf gemaakt. Met de zelfontspanner. Dat is natuurlijk altijd lachen. Vlam heeft ’s avonds een heerlijk diner gemaakt en onder het genot van 2 mooie wijnen, hebben we lekker lang getafeld.

Tweede kerstdag waren mijn schoonouders hier. Ik ben niet iemand die deze dagen graag met familie doorbrengt, ik heb genoeg aan mijn eigen, kleine cluppie, maar het alternatief was dat Vlam ze die week tóch graag wilde uitnodigen, ze een kadootje wilde geven en uitgebreid voor ze wilde koken. En om nou van Kerst een Marokkaanse bruiloft te maken die een week duurt, dat ging me echt te ver. Ik steigerde en we sloten heel wijs een compromis: leuk als ze komen, maar we doen wél normaal. Niet weer op zijn Vlams tig gangen en tig soorten wijn. En dus hebben we Ge-Chinees-fonduut. Light en relaxed. Het is erg leuk een man te hebben die houdt van koken, maar heel eerlijk gezegd vind ik het ook wel eens prima als het wat minder overdadig kan allemaal. (En mijn broeken en leren jekkie zijn het daar roerend mee eens.)

Op naar een oudejaarsavond. De boom kunnen we één dezer dagen over de rand van het balkon flikkeren, de versiersels kunnen terug naar de berging en dan kunnen we met zijn allen weer zalig normaal doen.

Tot in 2015!

En -vooruit dan maar- ik wens u het allerbeste toe. Moge het maar een topjaar worden. Op alle gebied.

28 thoughts on “Samenvattend.

 1. Werkse vandaag dan maar weer! Mijn lief is ook weer werken, geen vakantie voor hem. Gelukkig ook maar 2 dagen deze week 🙂
  De boom is gister al weggehaald hier, weg met de kerstdagen, ik was totaal niet in de stemming dit jaar.

 2. De foto’s zijn leuk! En jullie hebben het toch prima overleefd. Succes met je werkdagen (ik zal morgen aan je denken, dan glibber ik ook weer op de fiets richting werk- voor slechts 1 dag). En natuurlijk jullie ook een goede jaarwisseling en een sprankelend 2015!

 3. Sterkte vandaag! Ik kan zien van wie je dochter haar smaak van schoenen heeft. Jeetje wat een mooie lange benen, om jaloers op de worden. Leuke foto’s trouwens. Ik wens je een Fijn oud en nieuw toe en moge 2015 een goed blog jaar worden. Ben daar niet zo bang voor want je bent weer goed op dreef 🙂

 4. 2 dagen een prettige onderbreking van je vakantie heeft ook wel wat.
  Ja, gladjes is het wel, dat zal je vanmorgen wel hebben gemerkt.
  Nog even en dan kunnen we weer normaal doen. hans

 5. Nou best leuke kerstdaagjes zo te lezen. Leuke foto’s en jeetje wát een hakken! Erg gaaf. Zou willen dat ik op zoiets kon lopen! Hopelijk valt het werken mee vandaag. Ik zou ook jaloers zijn als ik er als enige uit moest hoor 😉

 6. Meisje toch, de vader van je dochter is een reus? :))
  Maar anyway…. je hebt een top model in huis!
  Voor jullie ook alvast een geweldig 2015

 7. Pfff, die hakken joh.. voel mijn knietjes nu al knikken! Maar ja, al die verplichtingen hoeven voor mij ook niet zo hoor, ik zoek er altijd een middenweg in, zodat het voor alle partijen maar vooral voor mezelf het beste te doen is…

 8. Heerlijke foto’s!
  Trouwens: we waren vandaag met onze dochter in het AMC voor gipswissel en daar zat een jonge meid die ál haar middenvoetsbeentjes had gebroken. Oorzaak: ze had op hakken gelopen….
  Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.. 😁

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s