Veilig?

Is de kust weer veilig?

Kan ik weer onder mijn steen vandaan komen?

Alle feestelijkheden hebben we weer gehad. De kerstboom is hier op oudejaarsdag met een grote boog van driehoog naar beneden geflikkerd (en weer keurig netjes opgeruimd, geen zorgen. Zo’n Tokkie ben ik nou ook weer niet…) de kerstkransen zijn opgevroten, alle champagne is naar binnen geslagen, Vlams spectaculaire kerstverlichting is veilig opgeborgen in de kelderbox, de vakantie is op een paar uurtjes na bijna over. Ergo: het gewone leven begint weer. En daar ben ik niet bepaald rouwig om. Kom maar op met dat verse jaar!

Ik doe trouwens niet aan ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen (alleen als ik er niet onderuit kom en/of ik gedwongen word tot zoenen), zoals u weet. Het hele jaar door probeer ik naar de mensen om me heen te zijn zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Ik zorg voor ze, help mensen daar waar het kan, probeer ze aan het lachen te krijgen, er voor ze te zijn, een luisterend oor te bieden. Ik gun de mensen om me heen het allerbeste, 365 dagen per jaar.

Goede voornemens vind ik zonde van de energie. Ik weet van te voren dat ik me er toch niet aan ga houden. Alles dat móet, maakt me namelijk een tikkie recalcitrant. Buiten dat vind ik echt even niet dat ik dingen aan mezelf zou moeten veranderen. Ik drink niet teveel, ik rook al ruim 3 jaar niet meer en ga er ook nooit meer mee beginnen, ik beweeg meer dan genoeg, heb een prima conditie…

Ik zou nog steeds nog wat moeten afvallen ja. Mijn leren jekkie kan gelukkig nog steeds dicht, maar in de afgelopen weken, is er stiekem toch weer een kilootje of 3 mij bijgekomen. En dat moet er écht per se weer af. Maar dat reken ik niet tot “goede voornemens”. Meer tot het hebben een levenslange strijd tegen het buikvet. Overigens lukt me dat toch alleen als ik er zelf écht klaar voor ben. Misschien volgende week ofzo.

Terugblikken doe ik ook niet. Als ik iets heb geleerd in de afgelopen jaren, is dat eigenlijk alleen het heden er toe doet. Dát is belangrijk.

Oudejaarsavond is hier trouwens rustig verlopen, we hebben wat lekkere hapjes gemaakt, daar een wijntje bij gedronken, wat tv gekeken, een paar spelletjes Rummicub gespeeld, niks schokkends. Om 3 over 12 stonden we op het balkon, nippend aan Spaanse bubbels, te genieten van een zeer fraaie vuurwerkshow. Vanaf ons balkon hebben we uitzicht over de hele stad. Prachtig. Op een paar doosjes Romeinse kaarsen na, hebben we dan ook zelf geen vuurwerk aangeschaft. Zonde om dat wel te doen.

Jammer dat mijn lieftallige buren het op oudejaarsdag nodig vonden onze brievenbus met wat vuurwerk in de fik te steken. Blijkbaar meurde en rookte hun -door ons en de halve straat vervloekte- open haard nog niet genoeg? Vlam is redelijk tot zeer ontploft naar ze toe, zijn maat was vol.

We eindigden 2014 dus ook niet bepaald vredig.

Ik hoop niet dat dat een voorbode bleek?

24 thoughts on “Veilig?

 1. Die haard hebben ze dus helaas nog steeds. Ik hoop niet lang meer.
  En ik heb dit jaar iets goeds tegen het verplichte nieuwjaarszoenen op het werk; ik heb een mega koortslip! 😊
  Succes maandag met de nieuwe werkweek!

 2. Je schrijft leuk en ooow wat herken ik mij in jouw schrijfsels. Ik was je gaan volgen en blijf dit doen. Shoot, ik doe ook niet aan voornemens…
  Om je GEEN Gelukkig Nieuwjaar te wensen klinkt ook zo cru, dus beter kun je dat maar als ongeschreven beschouwen!

 3. Hier is het in ieder geval veilig. Alle kerst is verwijderd uit de woonkamer, het aangewaaide vuurwerk is uit de tuin verwijderd en alle lekkere hapjes en drankjes zijn op. De longontsteking annex fikse luchtweginfectie is ook bijna weg. Ik schonk gisteravond zelfs het laatste beetje uit de fles Bombay Sapphire Gin voor een goede gin-tonic. Dus kom maar op met die maandag: ik ben er klaar voor.

 4. Hier geen kersttoeters en bellen deze keer, morgen wel een frisse start op het werk waar nog wat ouwe rommel van het afgelopen jaar weggewerkt moet worden, (lees: factureren, balans opmaken en meer shizzle).
  Werkze!

 5. Welnee, dat is geen voorbode. Er gebeurt altijd wel iets!
  Ik doe niet aan goede voornemens (als ik die al zou hebben, begin ik daar in elke willekeurige maand mee, behalve in januari. Ik wou dat ik drie kilo was aangekomen 😉
  Ik vind altijd dat na Oud en Nieuw de lente moet beginnen. Aan de ingeslagen bloembollen zal het niet liggen…
  Liefs Kakel

 6. Jij de buren met rooksignalen, wij een kudde stampende olifanten, mogen best uitgerookt worden, stuur maar door! Morgen “mogen” we weer en strek mijn hand zover mogelijk uit, geneuzel allemaal 🙂

 7. op de buren na is het weer vrij normaal voor je om je te bewegen in het nieuwe jaar.
  Dat vlam ontvlamde kan ik me helemaal voorstellen. Hans

 8. Dat is natuurlijk waardeloos, dat je buren weer even laten weten dat ze er ook nog zijn als het jaar net begonnen is.
  En hier ook geen goede voornemens, behalve dan eentje: afstuderen en liefst een beetje vlot.

 9. Hoi! Ja het nieuwe jaar weer begonnen en alle toestanden weer achter de rug. Ik vind het weer fijn. Goede voornemens heb ik ook niet. Roken doe ik nog steeds helaas. Drinken niet (Althans, dat mag geen naam hebben) EN tijdens de feestdagen 1 kilo afgevallen. Ik ben tevreden (voorlopig) de zomervakantie is geboekt (gisteren) en alles komt weer lekker in het normale ritme. Wel vind ik januari op de één of andere manier altijd geen fijne maand. Hij duurt zo lang! Maar ach, nog even de kiezen op mekaar voor we het weten is het weer lente.
  Bah wat een geklooi met die haard steeds zeg!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s