Miskopen.

Enige weken voor Kerst mailde ik Vlam en Jill op hun eigen verzoek een verlanglijstje, voor wat kadootjes voor onder de boom. Ze wisten beiden niet zo goed wat ze me moesten geven.

Persoonlijk vind ik niet dat ik lastig ben met kadootjes. Een paar Christian Louboutins is altijd goed.

Maar dat liet het budget helaas niet toe.

En dus mailde ik mijn standaardlijstje van geurkaarsen, scrub- en handcrème, bedsokken, oorbellen en een orchidee. En ik deed er een speciaal verzoek bij: een knalrode sjaal.

Vlam en Jill kennen mijn smaak, dus dat was ze wel toevertrouwd.

Maar wat had die slimmerd nou gedaan? Hij had die sjaal doorgegeven aan mijn schoonmoeder, die ook iets wilde kopen voor me.

Cross my heart and hope to die, ik heb me ontzettend heb ingehouden en écht niet aan de pakjes onder de kerstboom zitten rammelen en voelen. Maar ineens op weg naar mijn werk, schoot het me te binnen, als een openbaring. Hij had die sjaal aan haar gevraagd! Aarrgggh!

Niet zo slim want zij en ik hebben een totaal andere smaak.

Enigszins argwanend pakte ik dus op 2e kerstdag mijn pakje uit. Ze had een enorme lap rood en zwarte blokken met franjes voor me gekocht. Die ik moest draperen. En met een speld vast moest zetten.

Ik ben nul komma nul elegant en van draperen heb ik geen kaas gegeten.

De volgende dag heb ik het op de slaapkamer, voor de spiegel nog even geprobeerd. Maar ik voelde me doodongelukkig onder/tussen/in en met die soort paardendeken.

Gelukkig kan ik tegen mijn schoonmoeder eerlijk zeggen wat ik vind, ze bracht hem terug naar de winkel en ik kocht zelf een andere sjaal.

Probleem opgelost.

Een beetje dom van Vlam, want niks is zo persoonlijk als kleding. Moet je nooit doen, zoiets kado willen geven.

Ooit, a long, long time ago, had ik eens schoonouders die voor mijn verjaardag het wél aandurfden.

Ik was die tijd geheel in zwart gekleed altijd, droeg spinnenwebben in mijn oren, hakken van The Black Widow en zag er uit als Morticia van The Addams Family.  En wat kreeg ik van ze? Een gebreide trui. Met 2 van die zwart/wit hondjes. Het geheel was rijkelijk versierd met pailletten en de hondjes zeiden al glinsterend: Ouaf, ouaf. Ik wist niet waar ik moest kijken toen ik het uitpakte. In ieder geval niet naar mijn zusje, want die piste in haar broek aan de andere kant van de kamer. Hun argument juist déze trui voor me gekocht te hebben was: “Je houdt toch zo van zwart?” Eh?

Ik hoef u niet te zeggen dat het ding een half jaar in mijn kast heeft gelegen en vervolgens verdween in de zak van Max? Oueg, oueg ermee!

Ook een fraaie was een boxpakje dat ik van mijn buren kreeg toen Jill geboren was. Het was gemaakt van dezelfde stof die ook in afzuigkappen zit, van dat synthetische soort nylon-achtige spul. Dat spul was zo ontzettend licht ontvlambaar, dat het gewoon eng was. En op de voorkant stond een nogal horror Stephen King-achtig beertje.

Mijn schoonzusje, die net erbij was toen ik het kreeg en me na afloop smakelijk heeft uitgelachen, beviel 2 jaar later van een dochter. U mag 3 keer raden wat ze van mij kreeg?

Ook mooi waren de souvenirs die mijn opa en oma jarenlang voor me meebrachten. Spaanse waaiers, Griekse beeldjes, spiegeltjes uit Israël, washandjes met Bartje uit Drenthe, sneeuwbollen met de vuurtoren van Terschelling. Ongetwijfeld lief bedoeld, maar wat moeten mensen met de souvenirs van andermans reizen? Zonder emotionele waarde zijn het allemaal prullen.

Maar de eerste prijs voor de plank misslaan, was het vriendje dat ik had toen ik 19-20 was. Hij kwam op mijn verjaardag glunderend de kamer binnenwandelen met een E-NOR-ME harige, zwarte, hijgende, kwijlende, stinkende zwarte hond, formaat pony. Had ie voor me uit het asiel gehaald. De lieverd…

20 thoughts on “Miskopen.

 1. Een cadeaubon…. altijd goed,behalve als het bedrag te laag is 😉
  Zo ben ik allergisch geraakt voor kaarsen, ooit één verjaardag dat ik alleen maar kaarsen kreeg, echt van iedereen ( ben de dag voor kerst jarig )
  groet

 2. Echt het geschikte geschenkje voor een hondenvriend als jij. 🙂

  Ik kreeg van vrienden van mijn ouders ook eens een afschuwelijk pakje (een soort kruippakje zonder voetjes) bij de geboorte van mijn oudste dochter, voor de leeftijd van 18 maanden. Ik had het diep opgeborgen in de kast. Toen ik een keertje weg was en mijn man haar moest kleden, had die dat onding gevonden. Het kind wist niet beter, maar ik was toch gegeneerd toen ik hoorde dat hij met haar bij de bakker was langs geweest. Het heeft haar niet getraumatiseerd, haar moeder daarentegen…

 3. Mijn schoonmoeder had ook een talent voor mis-aankopen. Ze kocht eens een Schots rokje voor me. Zeer degelijk in de kleuren donkerblauw/donkergroen/wit. Van de markt. Dat laatste zal me jeuken, maar ik loop nog liever naakt over straat dan in zo’n degelijk k*l*r*rokje. Nou ja…bij wijze van dan 😉

 4. Een boxpak uit één stuk dus met voetjes in maat 92, dan zijn ze gemiddeld anderhalf tot 2 jaar … probeer zo’n hummel daar overdag eens in rond te laten lopen. Dat ze in die maat überhaupt gemaakt worden Linea recta zak van max!

  Maar ergste ex-schoonloeder die het tijdens een vakantie nodig vond als verrassing onze toilet te restylen met van die terracotta stenen beren met rode en blauwe strik, vond ze leuker voor het wc raam dan fles chloor …

 5. Heb je die spiegeltjes nog? 😉 Een hond.. dat ga je niet menen. Pffff. Bi mij in de vriendengroep dwaalt al jaren een pakje van een hele foute voetbalclub uit Noord Holland. Iedereen die een kind krijgt.. krijgt dat pakje netjes weer opnieuw verpakt.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Hm….een knalrode sjaal lijkt me niet zo moeilijk trouwens. Maar geblokt is wel heel anders natuurlijk. Dat gedrapeer hou ik ook niet van trouwens 😉 Haha zit hier wel te lachen op de vroege ochtend om de andere kado’s die je kreeg hoor. Maar die hond….die is idd wel écht erg. Die ging dezelfde dag nog terug naar het asiel denk ik zo?

 7. Elk jaar voor de man met de baard gaan we tot grote ergernis van mijn dochter en ik – lootjes trekken. Tegenwoordig digitaal. Je kunt dan een verlanglijstje digitaal invullen en dan maar weer afwachten………… Vraag je waxinelichtjes dan krijg je een 2 zakken met wel 200 stuks per zak. Daar doe je dan ongeveer 10 jaar mee………of je krijgt iets wat helemaal niet op het lijstje staat……waaaaaaarom vul je dan een lijstje in. We proberen nu al een paar jaar onder het ‘vreselijk leuke 5 december toestand’ uit te komen en het lukt ons nog steeds niet. Pakjes onder de boom doen we niet aan dus dan krijg je gelukkig niet iets wat je niet wilt hebben. Blijven alleen de verjaardagen nog over…..zucht.

 8. Tegenwoordig heb ik een verlanglijstje op Pinterest met voorbeelden van dingen die ik graag zou willen hebben. Het helpt wel ook omdat die dingen vaak via internet te bestellen zijn. Ik zet er ook dingen op als bioscoopbonnen en bepaalde boeken of tijdschriften die ik graag wil hebben zodat het voor alle budgetten mogelijk is.

 9. Nog steeds gratis af te halen bij ons … twee schildpadden (ja, ze leven nog steeds). Gekregen als huwelijkscadeau. En wij kregen een fel rood plastic kinder-regencape bij de geboorte van onze dochter (lang geleden). En voor de wat oudere lezers … zo’n rode regencape als de mysterieuze ‘dwerg’ draagt in ‘Don’t look now’ (Film in Venetië met Donald Sudderland aen Julie Andrews). De rillingen liepen over onze rug. Pas toen het TE klein was geworden durfden we het weg te gooien.

 10. Een hond? Hij is gek!
  Verder vind ik het echt verbazend wat mensen die je goed kennen soms kunnen geven. Ik houd m’n fatsoen ,aar zal het nooit aantrekken, opspelden of gebruiken. Na een poosje gooi ik het met verpakking en al weg…

 11. Ik kreeg voor de geboorte van mijn jongste een citroengeel broekje, gebreid door een oude tante. Toen ik het goed bekeek zaten de voetjes er achterstevoren in….😂😂😂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s