Ex-ellende.

Een vriendinnetje van mij heeft nogal last van haar ex. Door ons beiden gediagnosticeerd als narcist. Hij kan het met zijn lange tegen en te grote ego maar niet verkroppen dat ze geen zin meer in hem had en hij mailt, appt en belt haar al máánden plat. Ook heeft ie verschillende keren vanaf de overkant van de straat haar in de gaten staan houden.

Ik ken er nog eentje. Ze is al 5 jaar weg bij haar ex, maar nog steeds houdt hij haar leven op een afstandje in de gaten. Ze heeft namelijk ook een blog. En ex komt regelmatig lezen. Ze kan precies zien wanneer hij haar bezoekt dankzij een tracker. En dat is best bedroevend vaak kan ik u zeggen.

Zelf heb ik ook te maken gehad met zo’n lamlul. Hij heeft ingebroken in mijn e-mailaccount, reeds langs op mijn werk, kwam tig keer per dag op mijn blog. Buitengewoon triest. Of hij dat nu nog doet trouwens, geen idee, ik check het niet meer. Maar het zal best wel, hem kennende.

Wat is dat toch met sommige mensen? Waarom zou je in vredesnaam nog geïnteresseerd zijn in (het leven van) een ex als de tegenpartij zeer duidelijk te kennen heeft gegeven daar geen behoefte aan te hebben? Waarom kunnen sommige mensen geen hoofdstukken afsluiten?

Evaluerend is er in mijn ganse exencarrière maar 1 man met wie ik zo nu en dan nog (slechts per e-mail) contact heb en dat is niet eens omdat ik daar zin in heb, maar omdat ik hem beloofd heb zo nu en dan een update over Jill te sturen.

Ik zou er niet eentje kunnen verzinnen met wie ik nog eens een biertje zou willen drinken.

Ik gun mijn exen heus geen gezwel toe, maar het zal me echt jeuken hoe het met ze gaat. Alle interesse is verloren, het is gewoon over, uit mijn systeem.

Toen ik in 1994 een einde maakte aan mijn relatie met R, heb ik hem nooit meer gezien of gesproken. Er was geen internet, er waren geen mobiele telefoons. Ik had een geheim vast nummer dus hij kon met geen mogelijkheid contact meer opnemen. Heerlijk rustig.

Tegenwoordig is dat helaas wel anders. Door het wereld wijde webje kun je heel makkelijk zien hoe het gaat met je ex. Bijna iedereen heeft wel een Facebook- of Instagram- of Twitteraccount. Je hoeft maar ergens in een gastenboek je naam achter te laten en je bent voor altijd terug te vinden. De wereld is heel erg klein geworden.

Ik ga niet zeggen dat ik nooit eens een ex opgezocht heb op internet. Tuurlijk heb ik dat wel eens gedaan. Hoe zou eerste liefde Arthur zijn opgedroogd? Hoe vergaat het Jaap uit 1999? Is Eric nog in leven? Verkoopt Hans nog vrachtwagens?

Soms via FB, door gemeenschappelijke vrienden, zie ik nog wel eens een ex-vriendje voorbij komen en ik ga niet ontkennen dat ik dan toch even het profiel check.

Ik denk dat iedereen uit pure nieuwsgierigheid wel eens iemand uit zijn/haar verleden heeft gegoogeld.

Of nie?

En daar is ook niks mis mee. Als het daar maar bij blijft. Als je daarna maar weer lekker verder gaat met je huidige leven.

28 thoughts on “Ex-ellende.

 1. “Als je daarna maar weer lekker verder gaat met je huidige leven.” Jaja, maar als je nu geen eigen leven hebt, wat doe je dan? Wroeten in je verleden….ja het is triiest..:(

 2. Nou grossier ik niet in de exen (ik heb er precies geen…), maar wel “eensvrienden” en “vroegervrienden”. Soms komen hun namen naar boven gezweefd in mijn hoofd omdat ik zoals dit weekend een oud klasgenotenboekje vond. Dan google ik er wel eens een. En daar blijft het dan ook bij. Wat was, dat was. En is nu niet.

 3. Hele diepe zucht….. die van mij is ook weer bezig….. waanzin ten top…… triple facepalm
  Het is diep en diep triest….

 4. De ene mens is nu eenmaal meer bezitterig dan de andere en als deze dan het gevoel heeft dat de relatie zonder zijn/haar toestemming beëindigd werd kunnen de stoppen wel eens doorslaan. Voor de persoon die de relatie brak is het natuurlijk makkelijker daar hij/zij zelf die beslissing genomen heeft.

  Het verleden laat ik voor wat het is. Zo heb ik wel eens een paar FB profielen van meisjes en vrouwen uit het verleden bezocht maar daar blijft het bij.
  Ook ben ik toegevoegd door enkele vriendinnen uit school maar veel heb ik hen niet te vertellen.

 5. Ik denk dat het een soort van laatste oprisping is om controle te behouden op iets waar ze geen afstand van willen nemen. Vaak als slachtoffer, want het wordt ze allemaal aangedaan door ons vrouwen die de stap hebben gezet om een andere weg in te slaan.
  Ik wist van te voren niet dat het zo hoog zou oplopen bij Ex, en hij de reden zou zijn voor 2x politiebureau bezoek. Ik heb hem overal geblokkeerd en wil niet weten wat ie wel of niet doet.

 6. Ex heeft inmiddels zijn 10-jarige “jubileum” bereikt met het vooral op zijn manier nagaan van al onze gangen IRL en op internet en einde lijkt nog lang niet in zicht en lijkt een soort van levensmissie geworden. Sneu eigenlijk als dat je dagbesteding is 😉 Van hem hoef ik helemaal niets te weten en heb hem zoveel mogelijk geblockt, maar ach hij heeft overal zijn “mannetjes” dus helemaal anoniem … vast niet!

 7. Nu heb ik de laatste weken last van het exenvirus..ze mailen, bekijken mijn commentaren op forums over de overgang..zoeken mijn moeder op..om te vragen waar ik nu woon…heel bijzonder aangezien mijn burgerlijke staat al 15 jaar op gehuwd staat en daar als het aan mij ligt ook geen verandering in komt..maar bijzonder blijft het wel…

 8. Als er al zulke exen in m’n leven zijn dan loop ‘k echt met een plaat voor m’n harses want ‘k heb het nog niet gemerkt. Dat zegt ook iets over mij, het zal me jeuken 😉

 9. Nou, ik eerlijk gezegd niet. Ik zit ook niet op FB dus dan heeft googelen ook weinig zin. Tel daar bij op dat ik de exen op de vingers van een hand kan tellen (en dan houd ik nog vingers over 😉 ) dus dan ben je snel klaar. Mijn eerste ex heeft me een half jaar lang dwarsgezeten. Hij kon het niet verkroppen dat ik bij hem weg ben gegaan terwijl er niemand anders had. Want ja, nu lag het aan hemzelf. Na een half jaar was het kwartje eindelijk gevallen dat ik niets meer met hem te maken wilde hebben. Opgeruimd staat netjes.
  Het lijkt me vreselijk als je zo gestalkt wordt!

 10. De enige waar ik nog contact met heb is de papa van mijn zoon, omdat het moet,….verder is het inderdaad uit mijn systeem, geen enkele waarmee ik opnieuw zou beginnen noch met op café wil,…..gelukkig nooit een stalker gehad 🙂

 11. Gisteren zag ik het gebeuren in All you Need Is Love. D’r was een vrouwtje (met 4 kinderen uit een ander huwelijk), die weer een paar maanden een nieuw vriendje had. Helaas was het een relatie met ruzies dus hij wilde d’r mee stoppen. Maar daar nam zij geen genoegen mee en ze schakelde Robert ten Brink in. Videootje kijken in de bus en zo. Toch zei hij opnieuw tegen haar dat hij d’r klaar mee was. Toen bleef ze hem maar aankijken alsof ze verwachtte dat hij toch overstag zou gaan. Ik weet wel: als mijn vent tegen mij zou zeggen dattie mij niet meer moest, dan pakte ik ook meteen m’n biezen i.p.v. als een kwijlend hondje achter hem aan te lopen.
  Euh … wat ik hiermee maar wil zeggen: ik snap dat gestalk van exen echt niet. Over = uit en nee = nee! Get a life ….

 12. Exen kunnen een behoorlijke ‘pain in the ass’ zijn, daar kan ik, met mijn niet zo handige mannenkeuze, uitgebreid over meepraten. En ja, ik kijk ook wel eens, gewoon uit nieuwsgierigheid, maar dan weet ik 10 van de 10 keer ook gelijk weer waarom het een ex is. 🙂

 13. Als ik hier die reacties lees moeten alle mannen… om mij na natuurlijk…. gewoon opgenomen worden met TBS als het uit. Wat een drama mensen zeg.

  Love As Always
  Di Mario

 14. ….ik heb ook geen vervelende ex-en meer! Zal mijn leeftijd zijn: de laatste ex is al 45 jaar ex!

 15. Gelukkig ben ik nog steeds bij mijn eerste echtgenoot en ik was van plan dat voorlopig ook zo te laten :-). Toevallig enkele weken geleden samen met dochter een aantal van mijn exen op Facebook opgezocht en tot onze verbazing waren ze allemaal kaal.

  1. Precies de ervaring van Karin,ooit was er een mooie jongen die ik niet “kon krijgen”,in een plaatselijke krant kwam ik hem tegen in een interview,hij was kaal en kleiner geworden en droeg pantoffels.

 16. Ik wil er niet aan denken wat mijn ex zou gedaan hebben eens hij mijn ex zou geweest zijn. Gelukkig hadden ze hem op tijd nodig om het hellevuur wat aan te stoken …

 17. Ik heb met sommige ex-en wel nog een hele goeie band. Ik ga er regelamtig iets mee eten of drinken. Anderen zijn dan weer helemaal uit mijn systeem, en moet ik niet meer zien. Of horen.

  Onlangs een ex die eneorm veel moeite deed om wer in contact te komen. Foto’s liken, berichtjes sturen, enzovoort. Kom je hem toevallig in’t echt tegen, doet hij neit eens zijn mond open. Snap ik niet. Echt niet.

  Af en toe ze eens facebooken of googlen is toch wel leuk, maar inderdaad, overdrijven moet niet.

 18. Zo eentje heb ik indedaad ook nog op mijn lijstje. Toen schreef ik nog geen blog. Maar hij wist feiloos keer op keer mijn email account te hacken. Heel irritant. Kwam ook moeiteloos in onze thuis computer. Maar toen nog mijn ouders ook documenten op hDden. Echt heel naar. Met geen van allen nog contact. Van eentje zie ik. Soms wat voor bij schuiven dat is oke. De rest heeft mijn interesse verloren en dat wil ik graag zo houden. Gek inderdaad hoe sommige mensen zo’n enorme plaat voor hun kop hebben…

Reacties zijn gesloten.