Hulp.

Joechei!

Ik heb een hulp in de huishouding slash schoonmaakster slash poetsvrouw slash redster in nood!

Vanmorgen hebben we even kennis gemaakt. Ze heeft de sleutel meegekregen, er is een rooster afgesproken, ze weet waar alles staat, ik moet nog even microvezeldoekjes aanschaffen en de 5e gaat ze voor het eerst aan de slag.

Ik vond haar aardig. En Misty ook. Daarbij heeft ze dezelfde voornaam als ik, dus dat moet wel een topper zijn.

Voorlopig komt ze alleen de weken dat ik 30 uur werk, dus om de week. Als het bevalt en als we het kunnen lijden, dan misschien in de toekomst wel meer. Wie weet?

Half november blogde ik er al over: het huishouden kwam mijn strot uit.

Ik doe alles op de donderdagmiddag. Als ik uit mijn werk kwam, zo ergens tussen half 1 en half 2, ging ik zwaar aan de bak. Pledgen, zuigen, dweilen, opruimen, wassen en drogen. Tegen de tijd dat het eerste gezinslid thuiskwam, lag ik nét met een rooie kop, nadampend en met zweet in de bilnaad op de bank met een kopje thee bij te komen van al het schoonmaakgeweld.

Meestal houdt zo’n spic en snap huis niet erg lang stand. Al vrij vlot nadat de dweil weggezet is, kotst Misty vrolijk voor het eerst op het laminaat, gooit La Bill nog even haar halve garderobe in de wasmand en spettert Vlam er lustig op los, al kokende.

Er is nooit iemand die tegen me zegt: nou Klief, wat heb je toch weer lekker schoongemaakt. Wat is het toch fijn om elke week in een schoon huis te komen. Wat heerlijk dat ik niets hoef te doen.

Het huishouden is zo ongeveer het ondankbaarste wat je kunt doen.

Ik weet dat Vlam het waardeert, dat ik alles deed. Maar het kwam bedroevend weinig uit zijn mond. Pas geleden, toen hij met vrienden uit eten was, kwam er onderwerp erop. Ze zaten allemaal te klagen dat ze hun vrouwen moesten helpen in het huishouden. Vlam was de enige die niets hoefde te doen.

Het samen doen, was echter geen optie. Vlam komt redelijk tot zeer naar de kleute uit zijn werk, elke dag. Zijn rug is behoorlijk versleten, hij heeft nog steeds restverschijnselen van die hernia van ruim 3 jaar geleden. Hij werkt meer dan fulltime. Wat moet ik dan doen? Hem verplichten mee te helpen?

Ik ben behoorlijk geëmancipeerd, maar dat vond ik echt te ver gaan.

Maar na het ruim 3,5 jaar alleen te hebben gedaan, kwam het écht mijn strot uit.

Ik gooide één en ander in de groep, Vlam ging (ik had ook niet anders verwacht) akkoord, ik mailde de onderbuurman of zijn hulp nog tijd had. Nadat dat het geval bleek, maakten we een afspraak en zoals hierboven al vermeld gaat mijn held binnenkort aan de slag.

Ik ben nog blijer met haar dan met een nieuw paar schoenen.

En dat wil wat zeggen.

33 thoughts on “Hulp.

 1. Oh heerlijk! Een poetshulpheld staat ook hoog op mijn wensenlijstje. Vriendlief en ik werken beiden fulltime en we verdelen het huishouden an sich goed, maar we doen eigenlijk liever andere dingen met onze tijd. Maar ja beslissen dat we het geld er aan uit gaan geven is lastig. 😉

 2. Och mens, ik weet nog de eerste keer dat mijn hulp was geweest en ik thuiskwam! Wat een genot!
  Ik maak geen gebruik meer van haar diensten omdat ik nu zelf tijd zat heb, maar in tijden van drukte was ze de kers op mijn taart, geniet er van! 🙂

 3. Ow *jaloers* … maar ik gun je haar van harte, ‘k begrijp precies wat je moet doorstaan.
  Als ik ooit meer uren moet gaan draaien, schaf ik d’r ook eentje aan 🙂

 4. Top! Hier is de hulp eigenlijk alleen nog echt hoognodig als mijn zonen plus aanhang plus logeerkat komen. Dan is poetsen en opruimen zulk ondankbaar werk 😦 Nu, zo met z’n tweetjes kan ik alles redelijk goed bijhouden, maar toch, het is echt fijn als alles goed onderhanden wordt genomen zo eens per week of per twee weken. Mijn hulp is inmiddels 72, ik moet echt langzaam/snel op zoek naar een opvolger …..

 5. Jaaa! Ik snap je helemaal. Fijn! Mijn poetsdame is net weg… Zij komt eens in de 2 weken en dan geniet ik er ook echt van, die week dat ik niks hoef. Ik kan strontchagrijing worden van de hele week werken en dan nog zo ongeveer de hele zaterdag kwijt zijn aan schoonmaken en boodschappen doen.

 6. als je deze maar niet zo hoeft op te rekken zoals je schoenen 😉 Ooit vroeger heb ik het ook gehad. Heerlijk vond ik het. Maar tegenwoordig doen we het eigenlijk samen. Nou ja.. voordat ze haar auto-ongeluk kreeg. Maar ja. dat komt wel weer zeg ik dan maar.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Ik zeg groot gelijk. Jammer dat hier niemand ook mijn huishoudelijke taken wat uit handen neemt. Iedereen vindt alles maar normaal dat het onzichtbaar tussendoor gedaan wordt maar oh wee als een lievelings blouse of broek niet schoon is…..

 8. Super voor je…. ik ben wel huisvrouw maar geen poetsvrouw zeg ik altijd, dus iedereen (echtgenoot en 3 puberboys) hier in huis heeft zijn taken en dat blijft zo, want als ik een hulp neem dan doen ze niets meer. Verder is het financieel lastig te missen. Ik heb wel 1 à 2x per jaar een hulp op afroep voor megaklussen.

 9. Prima oplossing toch?! En ook fijn dat ze komt als je er zelf niet bent. Scheelt ongemakkelijk gedoe, als ik tenminste naar mijn eigen ervaring kijk.

 10. Mijn schoonmaakster is een godsgeschenk,….en in het midden loop ik er met de dweil eens over en klaar is kees,…..ik begrijp volledig dat je hier blijer met bent dan met schoenen,…ik koop er me plezier 4 paar minder voor 🙂

 11. Wat goed dat je besloten hebt toch die hulp te nemen! Lijkt me goed besteed geld! Geniet er van! Van het schone huis én van de vrije uurtjes die het je zal opleveren.

 12. Ik heb nu mijn derde hulp. Cadeautje voor mezelf noem ik haar Het is gewoon een feestje eens in de twee weken . Voir de rest hou ik het beetje bij . Zoek nu nog iemand die strijkt …. hihi Daar heb ik ook zo’n hekel aan … Geniet van je hulp … het is heerlijk

 13. Oh hemels lijkt me dat. Maar ook wel een beetje raar dat er iemand anders tussen je spullen gaat zitten neuzen en mijn toilet zou schoonmaken. Dat precies is waarom ik nu zo spastisch het huis probeer bij te houden voor de kraam straks binnen wandelt. Maar je hebt groot gelijk. Ik weet zeker dat ik haar over twee weken mis.

 14. Afgelopen donderdag was het hier feest: na 4,5 jr afwezigheid sloot ik m’n poetshulp weer in de armen. Ze komt ook om de week en ik voel de eeuwige poetsdruk al een stuk minder!

 15. Ik heb al jaren een hulp in de huishouding slash schoonmaakster slash poetsvrouw slash redster in nood, want ik heb een bloedhekel aan huishoudelijk werk, trouwens aan alles wat ik met handen moet doen. Intussen ben ik aan mijn vierde hulp toe. Zij brengt ook nog (haar eigen idee) mijn vuilniszakken naar de container

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s