Modem.

Gisteravond was ik er helemaal klaar voor.

Vlam op de bank met Studio Sport.

Ik aan tafel met mijn paarse koptelefoon even een blogje tikken.

Helaas gaf ons modem allemaal rode en knipperende lichtjes aan. Niks deed ie meer. Ook niet na het bekende trucje van de stekker eruit trekken en opnieuw op laten starten.

Ik belde om 2 voor 7 naar Tele2. Er werd zowaar nog opgenomen, alhoewel ze op zondagen tot 19 uur aanwezig zijn. Ik was blij verrast. Een alleraardigste man noteerde mijn gegevens, ging even mijn modem in om te kijken wat er aan de hand was. Dat lukte niet. Of ik tóch nog een keer de stekker eruit wilde halen. Hij hing mij heel even in de wacht en ging kijken of er a) ergens een lokale internetstoring was en b) waarom hij geen toegang kreeg tot mijn modem.

Een kwartier later hing ik nog steeds in de wacht, en voelde ik mij flink in het ootje gekomen. Hij was natuurlijk allang naar huis. Niks alleraardigst. Gewoon een Tele2-lul was het! 7 uur is 7 uur. Ik was gewoon met een kluitje in het riet gestuurd en hij had me eindeloos in de wacht gezet. Tegen de tijd dat ik van ellende maar ophing, zat hij allang en breed in zijn auto op weg naar huis natuurlijk. De zak.

Vlam maakte van zijn  iPhone een persoonlijke hotspot (hij heeft een e-nor-me internetbundel op zijn abonnement zitten) en ik kon in ieder geval op mijn telefoon nog wat Wordfeuden.

Want wat moet een mensch anders op zondagavond zonder internet?

Ik beloofde met de hand op mijn hart verder geks te doen op mijn telefoon want als hij met zijn bundel onder een bepaald datagebruik komt, wordt de snelheid aanzienlijk verlaagd. En daar wordt Vlam niet gelukkig van.

Ik opperde nog een potje Scrabble te doen, maar werd aangekeken of ik gek geworden was.

Jill verkaste van haar Chromebook waar je zonder internetverbinding niks mee kan omdat alle bestanden in je Cloud staan, naar mijn laptop om daar verder te gaan met haar huiswerk en de rust keerde weer.

Alleen bij Vlam niet.

Die is nog een keer of 6 naar de gang gelopen om te kijken wat de lichtjes op het modem deden. Die knipperden helaas nog steeds alsof het kerst was. Hij trok nog eens voor de tigste keer de stekkers eruit. Noppes, nada. Grote zuchten. Weer terug naar de bank. En weer terug naar het modem.

Iets na 9 uur was hij het zat en kondigde aan naar bed te gaan.

Hij kwam na het tandenpoetsen terug naar de woonkamer om zich af te melden, liep onderweg langs het modem en -oh wet van Murphy- het ding stond ‘m vrolijk groen aan te kijken.

Uiteraard 🙂

15 thoughts on “Modem.

 1. Zoiets heb ik ook nog gehad met één van onze vorige modems. Meestal het begin van het einde. Afwachten dus of hij het verder goed doet, anders in de vuilnisbak kieperen.

 2. Hmm daar zou je toch bijna chagerijnig van worden. Maar jullie komen ook uit vet voorinternet tijdperk, dus dan zou je toch nog moeten weten hoe je vroegah je avonden doorkwam?

 3. zo’n modem bug hebben we ook al eens gehad. Gelukkig waren onze buren zo vriendelijk om hun vaste telefoon aan ons uit te lenen zodat we met het niet gratis nr. van de provider konden bellen. Onze prepaid kaarten (2) hadden we al helemaal leeg gebeld. We zaten welliswaar met hun telefoontoestel bij onze voordeur maar het werkte. We hebben toen een nieuw kastje gekregen en de ellende was opgelost. Een dag zonder internet (en telefoon) wat een ellende.

  1. Vanmorgen leek er weer leven in het ding. Mij interesseert het nooit zo. Alhoewel ik iemand ben die veel online is, kan ik ook zeer goed zonder.

   1. Ja, ik ook gelukkig.
    Maar dan moet ik niet net zitten wachten op een belangrijke mail of zo. En het ding hoort het gewoon Te Doen. Punt.

 4. Ja, vorige week lag facebook en instagram er voor een uur uit en de wereld lag op zijn kop. Man man man, hoe kan zoiets toch mogelijk zijn. 10 jaar geleden zou dit geen probleem zijn. Ik zie dat hier thuis aan de kids. Die liggen constant met hun smartphone te prullen. Zo, ik heb dit even online medegedeeld.

 5. Je hebt het verhaal wel humoristisch geschreven zelf de afsluiting is om te gieren. Hans

 6. Je hebt toch wel de naam van die Tele2-klojo onthouden? Even een klacht indienen.
  Zijn zij voor storingen na 19.00 niet bereikbaar????

 7. Wat vreemd zeg, dat dat ding uit zichzelf besluit het eerst niet meer te doen en dan weer wel. Hopen dat het niet weer gebeurt.

 8. Aso dat die vent je in de wacht heeft gezet en daarna opgehangen. Waarom trappen we altijd weer in die “service”? De helpdesk is er niet voor de klant, de klant is er voor de helpdesk, zoiets… Wij hebben een tijd lang problemen met ons modem gehad. Net een knipperlicht. Precies toen Lief twee weken het land uitging. Hij heeft het ding gereset en nu doet-ie het weer als een tierelier. Beterschap 😉

 9. Hoe deed Vlam dat vroeger dan? 😉
  Nou, ik zou er ook ramgek van worden, maar iets minder gestresst dan Vlam. Steeds meer staat de tv uit en geniet ik van de rust. Misschien kan je hem leren haken ofzo? Hartstikke hip!

Reacties zijn gesloten.