Flutterdeflut.

Vorige maand kocht ik van de verkoop van 3 oude netbooks een nieuw exemplaar, weet u dat nog? Die kekke, paarse/roze HP.

Ik vind niets zo lekker als de geur van een versbakken pc als je de doos open doet. Ik vind het heerlijk om overal het plastic van af te trekken, de stickers eraf te peuteren en een blanco scherm voor je te zien, een maagdelijke leegte, een pc die je zelf een naam kunt geven een in kunt stellen naar je eigen wensen.

Vol verwachting ging ik dan dus ook aan de slag. Blijer dan blij.

Helaas beek het kekke, paarse ding bleek een paarse plaag. En dan druk ik me zeer netjes uit.

Ten eerste kwam er een soort piep uit. Een hele hoge, nare piep. Nou ben ik natuurlijk geluidsallergisch en waarschijnlijk niet echt een graadmeter want ik hoor dingen die niemand anders hoort. Maar toen Jill ineens uit het niets, ik had haar niets verteld, zich hardop afvroeg waar dat vervelende geluid vandaan kwam, kreeg ik een bevestiging. Ik was niet gek. De piep zat niet tussen de euren.

Verder was ie “iets” traag te noemen. Voor 240 euro verwacht ik niet een retesnel, enorme prestaties leverend iets. Maar een beetje surfen moet een netbook toch wel aankunnen, niet?

Als ik 4 pagina’s open had staan, kwam er zeker 3x de melding ‘Firefox reageert niet’ in beeld. Die boodschap had niet gehoeven, want het was me allang opgevallen dat er niks meer gebeurde.

Een beetje blog met een paar foto’s duurde een eeuwigheid om te openen. De Telegraaf? Niet aan beginnen!

Voor iemand die geen geduld heeft, een regelrechte ramp.

Ik heb dat apparaat wat vervloekt in die 3 weken (die overigens véééél langer aanvoelden.) In gedachten heb ik ‘m diverse malen over de rand van het balkon geflikkerd.

Zondagavond toen ik de facturen van Vlam aan het maken was en Word vastliep omdat meneer of mevrouw HP het niet aankon dat ik én diverse pagina’s open had staan, én muziek luisterde via YouTube én bezig was in Word, hakte ik een knoop door. Weg moest ie!

Op mijn vrije vrijdag belde ik de helpdesk van HP.

Ik werd te woord gestaan door een hele blije Anton. Die inlogde op mijn pc. En me van te voren vroeg of hij overal in mocht komen. Of er geen compromitterende foto’s en/of bestanden opstonden.

Ik verzekerde hem dat er niks te vinden was en dat ie zich uit mocht leven.

Anton was een uur bezig. Hij downloadde een nieuwere bios, schakelde wat programmaatjes uit die aanfloepen tijdens het opstarten, checkte of er geen nare rivierussen op mijn netbookje stonden die de boel vertraagden en toen alles volgens hem moest werken, hij het paarse gevaar opnieuw opstartte, hij 3 pagina’s opende en het weer ein-de-loos duurde, opperde dat hij we nog één ding konden doen.

“Het apparaat in een kartonnen doos proppen en retour sturen naar u? En dat ik dan mijn geld terugkrijg en iets anders kan aanschaffen?” stelde ik hoopvol voor.

Dat was niet wat hij wilde zeggen, maar Anton ging akkoord.

En dus typ ik vanaf heden op mijn nieuwste aanwinst.

Ook een HP.

Vergevingsgezind als ik ben.

hp

32 thoughts on “Flutterdeflut.

 1. Ha 🙂 hahaha 🙂
  Hapé!!
  Oh, ik ken dat. Ik ken het zoooooo goed… Mag ik je één ding aanraden? Neem in ieder geval Opera i.p.v. Firefox. Ik was een groot Firefox-fan. En nog ben ik er niet los van gekomen, maar ik werk o.h.a. in Opera nu. Geen Chrome of andere shit, dat al helemáál niet. Maar Firefox is een moloch…. Een enorm monster dat al je werkgeheugen binnen no time opslokt. Heb je 4+ tabs open, neemt het al gauw meer dan de helft van je werkgeheugen (hoeveel heb je??) in beslag. Alles wordt traag als dikke stront in een trechter. En dan overdrijf ik niet… Ik weet het. Al je favorieten staan erin. En je kunt ze zo fijn synchen… maar toch. Minder dan 4GB werkgeheugen werkt sowieso niet meer met het Winblows van tegenwoordig… Heb je Outlook? Nog zo’n monster. De combinatie: het einde. Letterlijk. Ik heb Thunderbird (Outlook nooit meer geïnstalleerd), ja, dat dan wel weer van Mozilla. Thunderbird is heaven (itt Firefox van Mozilla, itt Outlook als emailclient). En zo kan ik nog wel wat dingetjes opnoemen. Ik wens je heeeeeel veel fijne schrijfuren met je nieuwe HP 😉 Looks verrrry flashy!! Ik heb nu een Acer (en dat, terwijl ik gezworen heb, noooooit meer een Acer te kopen) en ben ook happy. Mijn ouwe Vaio dient nu als skype-monitor, helemaal prima. Succes, Klief!!!

  1. Ben nu op Chrome aan de slag, was zó klaar met FF. Heb een aantal nare dingen binnengehaald door FF. Brrrr… Mailen doe ik via Gmail, geen mailprogramma’s voor mij meer. Ga eens kijken naar die Opera. Thanks voor je tips 🙂

 2. Weet je dat paarse ding van jou klinkt als mijn werkpc! En die mag ik niet eens het raam uitflikkeren! (heb er al mee gedreigd).
  Maar succes met je aanwinst, dat je er maar veel mooie blogjes mee kan maken.

 3. Ik kan me je frustratie levendig voorstellen….. maar HP heeft het netjes opgelost, dat moet ik ze nageven. En deze nieuwe is weer met paars 😉

  xx

 4. Een trage puter is een drama. Kan daar ook zo link om worden, die pokkedingen moeten gewoon opschieten.

 5. Ik ben me aan het oriënteren op iets anders dan de bijna op sterven na dood zijnde laptop waar ik nu achter zit. Inmiddels de derde op rij, ik krijg steeds de afdankertjes en doe er een paar jaar mee en de voorgaande twee zijn gestorven terwijl ik aan het typen was. Deze zal het ook ieder moment wel begeven, ik sta erom bekend dat ik laptops om zeep help… Nou jaaaaa!
  Mijn oog is gevallen op de Acer Chromebook 13. Veel plezier met je nieuwe aanwinst. Ziet er kek uit!!

  1. Chromebook is prima. Jill heeft er ook eentje. Van Samsung. Heeft alleen een nadeel, vind ik echt een probleem. Ze hebben allemaal geen Delete toets! En dat vind ik waardeloos werken…

 6. Hi Kliefje,

  ‘HP daar word ik niet vrolijk mee’ zou de slogan kunnen worden bij mij. Onze printer die het altijd doet lust ineens geen Hema-cartridges meer die het altijd prima deden. Alles geprobeerd t/m total reset met alle kabels eruit en cartridges opnieuw installeren. Ze willen gewoon dat je HP cartridges koopt. Ik hoop dat de slogan voor jou kan luiden ‘HP daar word ik weer vrolijk mee’, maar hier klinkt helaas een ander liedje.

  Groetjes,

  Dorothé

 7. Bah, wat een teleurstelling. Zo’n blije Anton aan de telefoon scheelt dan wel weer, maar goed, nu eerst een nieuw, wélwerkend iets voor jou! Succes!

 8. Nou ja zeg! Wat een domper! Ben je zo blij met je nieuwe speelgoed, doet dat ding het niet fatsoenlijk.
  Wel mooi dat Anton overstag ging en je hem kon overtuigen je geld terug te krijgen.

 9. TOch wel een mooie service dan van HP en van Anton;) Maar wat een afknapper als je dan eindelijk zo een mooi nieuw speeltje hebt en het werkt niet naar behoren…
  Heerlijk grappig neergetikt.

 10. Gelijk heb je. Een notebook/laptop die sloom is, is geen werken. En het idee alleen al dat zo’n ding kan crashen zorgde ervoor dat ik sinds kort een externe harde schijf heb waar ik oa m’n scriptie op heb staan want stel je voor….. 😖

 11. Wat een goede service van HP, goed te weten. Heb hier sinds een paar maanden laptop van HP voor dochters. Hopelijk voorlopig even geen helpdesk voor deze….

 12. Ach wat een heerlijkheid: binnen korte tijd Twéé keer een verse laptop uit zijn verpakking peuteren. U heeft ook altijd mazzel! 😉

 13. Zoo service zeg, mijn nieuwe werklaptop komt ook uit die fabriek en zoveel beter dan het gedrocht dat ik eerst had.

 14. Wat fijn en netjes dat je een nieuwe hebt opgestuurd gekregen! Ik hoop dat deze goed bevalt en gewoon doet wat ‘ie doen moet!

 15. Heel schappelijk van ze! Ik zweer bij m’n iPadje, retesnel, nooit last van virussen en hij kan bijna alles.
  Hoop dat t nieuwe topje lang meegaat en jullie beste vriendjes worden.

  1. Ik heb ook een tab (Samsung) en dat is een topding, maar ik vind er blogjes op typen erg onhandig, heb liever een toetsenbord. Jij niet?

   1. Ik kan m’n iPad draaien en dat typt wel prettig. Wel vind ik m’n laptopje nog lekkerder typen, maar het bloggen in z’n geheel is op m’n iPad weer handiger. Dilemma’s alom 😁

Reacties zijn gesloten.