Misère.

Ik vind deze winter een pittige.

Niet qua weer, want dat is prima. Ik heb dit jaar voor het eerst sinds ik me kan heugen 2 mutsen gekocht, maar ik heb ze allebei pas 1 keer aangehad. Te warm. Of niet koud genoeg in ieder geval. Ik juich dat van harte toe. Ik heb liever dat die mutsen werkeloos in de kast liggen, dan dat ik ze moet gebruiken omdat het net als 2 winters geleden -14 was en ik wekenlang klappertandend en glibberend en doodsangsten uitstaand, naar mijn werk moest fietsen.

Nee, deze winter is een kolereexemplaar wat betreft virussen en pijntjes en aanverwante ellende.

We begonnen hier met een naar virus dat op de luchtwegen sloeg. Ik heb echt 3 weken gehoest en gesnotterd. Mijn neus was rood en ontveld van het vele snuiten. Mijn keel rauw van het kuchen. Mijn hele gezicht deed zeer omdat mijn sinussen vol zaten. Als ik bukte, leek het alsof mijn hersenen zó naar beneden donderde. Ik had overal spierpijn en zelfs mijn gebit deed zeer. Ik zat te bibberen op de bank onder een deken én een poes. Met dikke sokken aan en een extra vest. Slapen ging waardeloos, ik werd wakker van mijn eigen gehoest.

Toen dat zo goed als over was, sloeg het alom gehate Noro-virus toe. Ik heb er relatief weinig last van gehad, in die zin dat ik -thank God- niet heb hoeven overgeven. Ik haat overgeven. Ik vind het echt verschrikkelijk eng. Het is nog net geen angststoornisdingetje, maar het komt in de buurt. Gelukkig komt het heel weinig voor. Wél had ik die dagen last van mijn darmen. Ik zat tig keer per dag op het toilet, met een zere anus. Heel fijn.

Toen ik ook daarvan bijna hersteld was, werd het tijd voor een fijne PMS periode die door alle bovenstaande shit, er aardig inhakte. Ik had heel veel last van zelfmedelijden. Ik snotterde menig zakdoekje vol. En Vlams borsthaar.

Nadat ik uit mijn hormoondal klom en me ein-de-lijk weer mezelf ging voelen, stapte ik vorige week vrijdag op de fiets om even te gaan kijken op de bouw, bij Vlam, en voelde ik de mij alom bekende pijn in mijn linker lies opkomen. (Voor de mensen die net zijn komen aanwaaien hier: sinds een jaar of 10 heb ik een scheurtje in het kraakbeen van mijn heup waardoor ik regelmatig pijn heb. Soms voel ik maandenlang niks of bijna niks, maar er zijn ook periodes dat ik amper kan lopen. Opereren wil ik niet, want herstellen duurt 6-8 maanden. Pijnstillers helpen niks, zelfs met tramadol krijg ik die pijn niet minder. En dus tob ik voort. Tot ik een écht oud hek ben en ik voor mijn 60e verjaardag een nieuwe heup vraag.)

In ieder geval: deze keer was een behoorlijk pittige. Ik heb een aantal dagen strompelend en mankend en waggelend door het huis geschuifeld. Me vasthoudend aan de tafel, de deurposten, de trapleuning. Lucille (Werner, red.) noemt Vlam me dan. En hij roept teksten als “ik zie je wel. Ik zie je niet…”. Laten we er maar om lachen…

Gelukkig voel ik as we speak alleen nog een dof kloppend gevoel in mijn lies en kan ik weer normaal lopen. En fietsen.

Helaas heb ik sinds vanmorgen een vervelend druk op mijn beide oren en begon het snot weer te lopen.

Is het in vredesnaam al bijna lente???

(Einde klaagzang.)

35 thoughts on “Misère.

 1. Ach hier speelt ook het liedje, snot is er, snot is weg, spieirpijn was here, spierpijn is gone. Ochtendglirie waarbij ik denk of ik uit bed geraak en zelfs niet weet of ik de dag tot een einde zal kunnen brengen. Morgen is het weer vrijdag, daar trekken we ons dan maar voorlopig aan op. Hopsakeeeee.

 2. Ik kan me je frustratie levendig voorstellen (alweer…… ja alweer) deze winter heb ik nog geen nare virussen gezien of gevoeld en ik denk dat ze ook niet meer komen, Ik vind het mooi om jullie humor te lezen, blijf alsjeblieft grappen maken Klief….. humor kan je redden….

  Xxx

 3. *start* Ik hoest vanaf 28 december en die was NET weg toen ie van de week per ketenden post terugkwam, vergezeld van meneer hoofdpijn en mevrouw maagkramp en hun kinderen gasvorming en diarree. En dan hebben we het nog niet over de handen die niet van waterkou houden en het oor dat dichtzit en de wereld doet draaien.*stop*

  Doe mij die -14 maar.

 4. Alleen die PMS heb ik niet maar verder….. lijkt het verdomde veel op mijn kwakkelwinter…
  sterkte jij…
  Die heks heeft ook niet geholpen?
  Die van de korrels ..
  Beterschap….

 5. Kutterdekut, dat nou net je lies en je PMS weer moeten opspelen. Dat ik van begin af aan heb volgehouden dat mijn extreme vermoeidheid door de hormonen veroorzaakt worden en niet door cvs/me is voor mij nu helemaal zo klaar als een klontje, want ik ben de afgelopen vijf jaar niet één keer ziek geweest. Niet verkouden, geen snufje, nada. Ook niet toen Man en Kind geveld waren door de griep. Als ik wist waar het aan lag, zou ik er een beetje van naar je op sturen.
  Life sucks and then you die…
  Beterschap Klief! x

 6. Nadat ik eerst twee en een halve week Shirel heb mogen begeleiden bij het overgeven, ze is er een ster in….., was ik zelf aan de beurt. Wat een ellende is dat zeg. Ik hoop dat het snel warm is. Dan voelt mijn lichaam zich ook weer beter in het velletje.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Ai, dat klinkt inderdaad als een horrorslappe winter. Ik hoop voor je (en voor mezelf uiteraard) dat de lente met 25 graden doorbreekt en dat het tot eind september aan mag houden.

 8. Na een griep(je) in de kerstvakantie heb ik verder gelukkig weinig te klagen maar ik snap je frustratie. Mijn advies: zonnebank icm vitamine d ( minimaal 5000iu).
  En van mij een paar extra knuffelzzz 😉

 9. Bahhh…bahhhhhjh…. akelig gewoon. Ik kan mij heel goed voorstellen dat je alles zo’n beetje zat bent. Hier wordt ook aardig gekwakkeld. Griep, verkoudheid, die maar niet overgaat en als ie overgaat, net zo hard weer terug komt. Ik heb ook erg veel last van wintertenen. Komt elk jaar weer terug.
  Het wordt tijd dat het lente wordt!
  Sterkte en beterschap.

  Liefs Frederique

 10. Ach, dat valt toch wel mee? Er zijn mensen die het veel erger hebben, denk daar eens aan.
  *
  *
  hihihi, die schoen was mis. Dat richtingsgevoel is ook verdwenen zeker?
  *
  Allemaal behoorlijk prut zeg, ik wens je beterschap en een vroeg voorjaar.

 11. Als ik dit zo lees hobbelen wij er goed doorheen(of hier moet de klap nog vallen), maar ik mis inderdaad al twee weken m’n collegaatje (griep)en bij Yoga was ook al iemand met een soort gelijk verhaal. En eigenlijk komt dit omdat we geen winter hebben. Ik heb altijd het idee dat kou dat soort virussen dood en met onze kwakkelwinter, kwakkelen die virussen ook fijntjes door. Sterkte met je heup.

 12. Met behulp van homeopahtische griepkorreltjes heb ik het wc / overgeef / hoest gebeuren kunnen overslaan. Wel; hoofdpijn, spierpijn, koorts, het gevoel door een vrachtwagen overreden te zijn. En dat voor de derde keer dit griepseizoen Laat het voorjaar maar beginnen ik ben er helemaal klaar mee. Gelukkig heb ik nu een weekend voor de boeg om even weer opnieuw uit te zieken…….

 13. Beterschap Kliefje! Hier in huis ook de één na de ander ziek. En op het werk vallen ze met bosjes neer. Hopelijk is het inderdaad gauw lente, ramen en deuren weer open. Hééérlijk!

 14. Beterschap! ’t Is niks als je zo tussen hangen en wurgen in blijft kwakkelen. Ik heb me ook wel een fitter gevoeld dus van mij slaan we de komende decennia de winter gewoon over! Ben niet gemaakt voor onder de 10 graden…

 15. oh ik klaag ook even mee, want ik heb 6 weken gehoest rond de kerst, tot ik er een geïrriteerd longvlies van had, zoooo pijnlijk, en nu is dat over, heb ik al 2 dagen hoofdpijn…jank……

 16. Alweer 3x kou gehad sinds december en ben al jaren snot en kuch vrij geweest. Nu lijkt het of iedereen er last van heeft. Heb de griepprik gehad, gebruik inhalator en veel verse groente en fruit maar helaas het mocht niet baten deze winter. Nu een kuurtje prednison, pff je moet wat als je het benauwd hebt en dan nog niet klagen over die $|%#} overgang. Sterkte in de strijd!!!

 17. Ow my, jij bent ook goed de sjaak lees ik. Hier ook veel gesnotter, constant zo’n doffe hoofdpijn en vooral Heel Erg Moe. Ik heb er inmiddels vier tentamens door verknald en dat levert dan weer de nodige stress op. Zo blijf je bezig. Inderdaad duimen op een vroege lente!

 18. Ik voel met je mee… Tot nog toe is alleen hubbie bezweken aan één of ander boosaardig bacterietje. De rest is nog alive and kicking, hout vasthouden. Maar die lente, God wat verlang ik daar toch naar!!!!

 19. Hahaha, ‘ik zie je wel, ik zie je niet’! Gemeen, maar grappig. Achteraf gezien dan. Want voor de rest heb ik echt medelijden met je. Echt niet fijn wanneer je lichaam loopt te kwakkelen en het maar voortduurt. Een lentezonnetje zou al enorm schelen, maar daar moeten we ook nog even op wachten.

 20. Oh dan klaag ik ff mee! :)) Ik werd half januari snotverkouden. Dat duurde 3 weken!! En dit weekend begint het gewoon opnieuw!! Bah bah BAHHH!!
  We hebben echt zon nodig denk ik. Maar jee, die heup van jou dat is ook wat zeg 😦 Klinkt behoorlijk pijnlijk. Maar daar ga je dus nog jaren mee rondlopen? Een nieuwe heup is niet zo’n toestand meer tegenwoordig toch?

  1. Oeh, balen zeg!

   Mijn heup is prima in orde, alleen het kraakbeen, daar zit een scheurtje in. De operatie om dat te herstellen is veel ingrijpender dan een nieuwe heup krijgen. Ze zouden dan via een kijkoperatie mijn heup ingaan, dwars door spieren en pezen, de heup uit zijn vacuüm trekken en dan de scheur óf hechten, of eruit frezen. Is veel ingewikkelder dan een nieuwe heup. Daarom wacht ik wel tot ik oud ben en sowieso aan een nieuwe heup moet. Hoop ik 😉

 21. NOROVIRUS? OMG! Dat was het dus waar ik en mijn gezinsleden de afgelopen week door gevloerd waren. Denk je dat je gezond leeft en eet, komt er weer één of ander klote-virus voorbij!
  Maarre … klagen lucht op hè? Sterkte!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s