Lenen.

La Bill is volgens de laatste meting 1 meter 82 en ze heeft schoenmaat 41.

Ik met mijn 1 meter 69 ben maar een klein opneukertje. Ik leef daarentegen wel op redelijk grote voet met mijn schoenmaat 40.

Het was nog even spannend omtrent die schoenmaat. Jill bleef al groeiende best een hele poos steken op 40 en daar werd ik als Imelda van de Haaglanden wel een beetje nerveuzig van. Ik zag het natuurlijk al helemaal gebeuren: dat ik doorlopend mijn schoenen kwijt was omdat het wicht ze ongevraagd had geleend van me. Of dat ik de hakken van mijn geliefde suède laarsjes ontveld terugkreeg, omdat mevrouw ze tussen 2 kinderkopjes geplant had. Of dat ik ineens kale neuzen had, of vlekken op mijn lichte exemplaren. Uitgelubberde elastieken aan mijn sleehakken (hier thuis ook wel krabpalen genoemd.)

Nou ja: ik hoef niet door te gaan denk ik. U begrijpt het wel. Ik houd van mijn schoenen en ben er zuinig op.

Jill heeft heel erg veel positieve eigenschappen, maar zuinigheid en netheid komen niet in dat lijstje voor.

Hell: ze is het slordigste mens dat ik ken. Haar slaapkamer is 1 grote storthoop. Overal worden kleren neer geflikkerd, haar wasbak is stinkend goor, je struikelt over de schoenen die her en der verspreid staan en het is een soort Bermudadriehoek waar opladers, belangrijke paperassen en sieraden spoorloos en op mysterieuze wijze in verdwijnen.

Vorige week kwam ik weer eens op “Ground Zero” om wat versgewassen kleding op te bergen en dan moet ik echt polsstokspringend naar binnen om bij haar bed te komen.

Ik wijk af: ik wilde het over lenen gaan hebben.

Die schoenen zaten wel snor, die past ze niet. Soms, als ik een nieuw paar heb, wil ze als een soort Assepoester tóch nog even proberen of ze heel misschien ruim vallen en haar ook passen, maar -happy, happy, joy, joy- tot op de dag van vandaag bezit ik niet 1 paar dat haar past.

Ik had de ijdele hoop dat het met mijn kleding dus ook wel goed zat. Ik 1 meter 69, zij 1 meter 82. Ik maat 42, zij maat 38.

Nope.

Er zijn blijkbaar nog vesten en bloesjes zat die mevrouw ook past en die haar goedkeuring wel kunnen wegdragen. Van de week zat ik op mijn werk toen ik een appje kreeg. Met foto. Van mijn eigen vest. Of ze deze vandaag aan mocht naar school?

(Jill is natuurlijk een verwaarloosd kind en heeft bijna geen kleding van haarzelf. Dat begrijpt u. Rotouders als wij zijn, laten we haar echt altijd in hetzelfde naar school gaan. En uiteraard in hopeloos ouderwetse rommel. Zo zijn wij.)

Een week of wat geleden had ze een gala op school. Máánden van te voren was ze er al mee bezig. Wat te dragen, hoe ze haar haar ging doen, welke hakken mee gingen…

En of ze dan oorbellen van mij mocht uitzoeken?

Tuurlijk schatje.

En vlak voor dat ze vertrok, kwam ze me vragen of ze nagellak van mij mocht gebruiken. (Zelf heeft ze een kleine 23.000 flesjes maar daar zat uiteraard nét niet de juiste kleur bij.)

Ach. Eigenlijk is het nog wel complimenteus ook. Blijkbaar heb ik als moeder én oud hek toch nog spullen die hip genoeg zijn om uitgeleend te worden aan een meisje van 14.

Ik steek dit verkapte compliment dan ook maar in mijn zak denk ik.

31 thoughts on “Lenen.

 1. Ik heb alleen jongens… en die willen alleen mijn paraplu lenen… als het echt niet anders kan…. 🙂

  Ik vind het een fantastisch compliment dat ze jouw kleding graag wil dragen. Ik kan me nog herinneren dat je een paar jaar geleden ‘klaagde’ over de eenheidsworst aan kleding die de toen nog 11-jarige Dochter en haar vriendinnen droegen…. dat is nu wel heel anders, en dat is gaaf!!!!

  Ik heb daarentegen een moeder die ( zij 66 ik 46) steeds soortgelijk-aan-mijn kleding koopt…. *zucht*

 2. Haha. ‘Jill heeft heel erg veel positieve eigenschappen, maar zuinigheid en netheid komen niet in dat lijstje voor’, wat herkenbaar. Ik hoop nog steeds dat het tijdelijk is maar met een dochter van 20 begin ik te vrezen dat het blijvend is…

 3. Roos zou een zus van Jillebill kunnen zijn 😉 Ook álles kwijt wat niet aan haar vastgeplakt zit.
  Wat betreft lengte zijn zij en ik even lang: 1.81 maar Roos leeft op grotere voet.
  Zij heeft een kekkere schoenen- en laarzenafdeling als ik. Soms leen ik haar rode laarsjes. Met een paar extra dikke sokken passen ze perfect.
  Liefs Kakel

 4. Nou ik heb twee stief-exemplaren van bijna 18 en 20 en die hebben er in de afgelopen jaren het volgende van mij doorheen gejaagd; nagellakremover (gewoon altijd bijna leeg dat flesje, niet aan te slepen), mijn mooie dure nagellak, inlegkruisjes en tampons (toen ik ze nog gebruikte), mijn dure shampoo (grrrrrr), oogmakeup-remover, kauwgom (pakje leeg…). Nou ja en meer van dat soort gebruiksartikelen.

  1. Om overigens over de puinbak vroeger op hun kamers maar te zwijgen. Echt om te janken… Inmiddels zijn ze wat netter geworden maar toch vraag ik me af en toe nog wel eens af of het ooit goed gaat komen 😉

 5. Herkenbaar! Dochter van 17 en ik zijn even groot, maar ik heb schoenmaat 40 en zij 41 (yes!) En wat betreft kleding; ik hou van oudbollige jurkjes en zij niet! Blijft alleen de make up over, die ze dan ook leent.
  En die bermuda driehoek ken ik ook, masr geruststelling naar jou, het wordt het laatste jaar steeds beter ( lees netter).

 6. veel beter dan iedere keer roepen dat je écht geen smaak hebt.. Sophie krijgt trouwens pas zak en kleedgeld als kamer opgeruimd en gepoetst is. En in een maand krijg je vast geen muizen 😉

 7. Dan tref ik het maar met een zoon wat dat betreft. Meestal ben ik degene die van hem wel eens een jasje, sweatshirt of vest leent. Vooral dat Superdry spul. Men, wat draagt dat heerlijk.
  Wat de kamer betreft doet hij niet onder.
  Het is om te janken af en toe. Gelukkig maakt hij hem wel eens per week helemaal schoon.

  1. Geloof je niet, maar supernetjes 🙂 Mijn zus was de sloddervos. We sliepen samen op 1 kamer en op een gegeven moment heb ik in het midden van de kamer een scheidslijn van tape gemaakt…

 8. Mijn dochter was net zo’n ramp met haar kamer /spullen zoals dat ik bij jou lees. Inmiddels heeft ze een eigen appartement en als een blad aan een boom omgeslagen. Zo netjes is het zelfs bij mij niet (schaam-schaam)
  Verder heb ik nog een zoon die zo pietje precies is dat je denkt dat er een archivaris op zijn kamer woont. En dan de jongste……. een ramp…. stapels kleding, schoenen, schoolboeken aaaaaarch.
  En wat kleding/schoenen betref, de jongens lenen niets van mij (dan zou ik me zorgen moeten maken 😉 en met mijn dochter gaat het ook niet lukken. Ik ben 1.84, schoenmaat 41,5 kleding maat 38-40 en mijn dochter 1,69 schoenmaat 40 en kledingmaat 32-34.
  We hebben nog nooit wat van elkaar geleend. O ja toch wel shampoo.

 9. Hahaha Hoe herkenbaar! Van de vuilnisbelt tot de schoonmaak. Qua lengte zijn de dochter en ik hetzelfde, 1.62 en we hadden met 39 van schoenen…..dacht ze. ..tot ze afgelopen zomer haar luchtvaartdienstverlenings kloffie moest passen met bijpassende oudewijveschoenen (haar woorden) en bleek dat ze mt 37.5 te hebben. Toen kwamen er n zooi schoenen mijn kant op 😆 waaronder heerlijk warme uggs.
  kleding verschillen we van maat teveel want in de mijne verzuipt t kind
  fijn weekend Klief

 10. Behalve de vuilstortplaats op de slaapkamer, heb ik nergens last van met 2 jongens.
  Hoewel oudste inmiddels netter wordt door duidelijke afspraken waar hij zich wonderwel aan houdt!
  Lijkt me niks om achter je eigen spullen aan te moeten en flesjes ed leeg terug te vinden.

 11. Met die lengte en looks kan ze uitstekend over de catwalk!
  Ik leen hier wel eens een trui van de man des huizes. Daarna mag ik ‘m vaak houden vanwege de tietvorm die er dan in zit 🙂

 12. Hier geen meiden, maar jongens, dus dat scheelt. Wat ze dan wel pikken zijn koptelefoons. Ook mijn gewichten die ik heb gekocht voor mijn thuisworkouts zijn altijd weg. Ook af en toe erg vervelend 🙂

 13. Heerlijk verhaal. Mijn dochter is een metalfan, en ik op dit moment in mijn leven niet meer, dus neen dat probleem heb ik niet echt. Wel wat makeup en zo betreft. Ach wat zijn ze toch heerlijk schattig!!!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s