Hormonenvervolg.

Afgelopen woensdag toog ik weer eens op het fietsje naar de andere kant van de stad, naar Klazien uut Zalk. Voor een update wat betreft de hormonale staat én een aanpassing van de medicatie.

Want ik was/ben wel redelijk tevreden, maar er zijn wat zaken die mijns inziens nog wel wat aangescherpt mochten worden.

Het agressieve is aardig onder controle. De heks is zo goed als verdwenen. Ik heb deze maand slechts een 48 uur lang de behoefte gehad om Vlam op zijn Miss Piggies een dreun te verkopen. Viel me mee. De rest van de maand was ik zo mak als een lammetje. Ik heb in gedachten bij niemand mijn hakken tussen zijn wenkbrauwen geplant. Ergo: de nux heeft zijn werking gedaan en kan in de wilgen gehangen worden.

Nieuw zijn de huilbuien. Ik word dan ’s morgens wakker en voel me kut. De wereld is waardeloos, niks heeft er nog glans. Alsof ik weer last heb van een depressie. Wat niet zo is, want ik ben tussen de oestrogeendippen happy as Larry. Erewoord.

En ik kan van het minste of geringste van slag raken. Ik voel me dan enorm snel aangevallen, blaas het kleinste mugje aan kritiek op tot een enorme olifant. Voor mijzelf al buitengewoon vervelend, maar voor Vlam (die die periodes op zijn sokken schuifelend stilletjes door het huis voortbewoog) natuurlijk ook meer dan waardeloos.

Hij kon met vlagen ook niks goed doen. Nam hij op weg naar de koelkast de boter mee, dan had ik ‘m natuurlijk nog nodig. En nam hij ‘m niet mee, dan was ik verbolgen waarom hij niet de moeite nam even de boter terug te brengen? Erg vermoeiend.

Verder hebben we ter verhoging van de feestvreugde een haardos die in de afgelopen maanden zeker gehalveerd is. Van de dikke staart die ik ooit had, is niet veel over. Nou mag ik op de haarschaal nog steeds absoluut niet klagen, maar het is een opvallende vermindering.

Ook nieuw in het hormonale klachtenlijstje zijn de slaapproblemen. Vroeger ging ik liggen, draaide ik me op mijn zij en sliep ik tot vlak voor de wekker afging.

Nu val ik nog steeds als een blok in slaap. Maar ik slaap enorm licht, ik word tig keer per nacht wakker en kan vervolgens met geen mogelijkheid meer inslapen. Ik probeer zoals ik me dat zelf ooit heb aangeleerd rustig te worden door te mediteren, door kleuren in te ademen, maar het enige waar ik me op dat moment op kan focussen, is het gesnurk van Vlam. Zo tegen de tijd dat ik bij mijn sacrale chakra aangekomen ben, staat het zweet op mijn bovenlip. Niks rust.

En dan ga ik liggen zuchten en steunen en draaien, waardoor Vlam ook steeds wakker wordt. En wat ik weer niet wil, waar ik me vervolgens weer schuldig om voel, want hij heeft met zijn rugklachten zijn nachtrust hard nodig.

En dus ben ik de afgelopen weken menige nacht verkast naar de bank. Wat mijn heup dan weer niet zo tof vindt.

En zo tobden we eindeloos voort.

In ieder geval: Ignatia. Dat gaat ‘m worden. Het nieuwe homeopatische wapen dat Klazien uut Zalk wil gaan inzetten tegen die kolerehormonen. De aankomende weken zal ik wekelijks een korrel van een hoge potentie in gaan nemen.

Wordt vervolgd!

28 thoughts on “Hormonenvervolg.

 1. De eerste laag is weggepeld… nu de volgende lagen 🙂 Hopen dat het helpt. Niet slapen is zo niet tof. Ergens een extra bed neerzetten is zeker geen optie?

 2. Die bijwerkingen in de zin van je ellendig voelen en het niet kunnen slapen, zijn wel heel vervelend. Hopelijk werkt de nieuwe medicatie snel zodat je weer helemaal happy verder kunt!

 3. Je slaapklachten lijken verdomd veel op de mijne. Ik hoop niet dat we geruild hebben 😉 Meestal kan ik aanvoelen wat voor nacht het wordt. Dan helpt ademmeditatie ook niet meer. De enige troost die ik dan heb is mijn tablet. Mocht ik het slapen weer gaan proberen dan prop ik doppen in mijn oren. Anders is het niet uit te houden naast mijn man.
  Nou, proost op je Ignatie!
  Liefs Kakel

 4. Wat balen dat het enerzijds veel beter gaat, maar dat er dan andere niet leuke dingen op gaan spelen. Hopelijk kopt dit middel die zaken in, succes!

  1. Dat denk ik zelf ook hoor. Al deze klachten bij elkaar en die tegenwoordig ook nog eens niet in de paar dagen voor de menstruatie vallen, maar gewoon hier en daar, lijkt mij 1 plus 1. Helaas. Nou ja: ben al blij dat ik ze er- en herken. Anders vraag je je toch af what the hell er mis is met je.

 5. Er komt nogal wat los bij je, lijkt wel of je verkeerde antidepressiva slikt.
  Slecht slapen kan ook door een apneu komen, blijken ook veel mensen last van te hebben.
  Klazien uut Zalk had ook een oefening, “jas aan jas uit, jas aam jas uit. enz.” Hans

 6. Klinkt als ‘welkom in de overgang’. Niet dat je het dan maar moet accepteren en er niets aan te doen is hoor. Je hebt gelijk dat je bij Klazien aan de bel blijft trekken en hulp zoekt. Hoop dat je nieuwe pillen helpen!

  1. Psies. Als er iets aan te doen is, als er iets bestaat dat eea verzacht, dan wil ik dat absoluut proberen. Ik slik al extra magnesium en selenium elke dag en probeer dit nu. Mocht homeopathie niet werken voor me, dan stopt het hier wel. Ik ga niet verder het alternatieve in en ik wil geen hormonen slikken. Dat gaat me te ver.

 7. Die hormonen toch, ze doen wat met een mens ! Ik herken ze ook helemaal hoor, ik zou dus ook een Klazien dichtbij huis willen !
  Succes met de nieuwe korrels !

 8. Ik neig er ook naar om mevrouw Williams gelijk te geven. En dan zou het toch heel fijn zijn als Ignatia de klachten verlicht of wegnermt, zodat jij je alle dagen van de maand gewoon helemaal jezelf voelt.

 9. Hahaha, sorry dat ik lach maar ik voel met je mee. Zoo herkenbaar en dus daarom voor mij zo lachwekkend. Heb je me toch even laten lachen vandaag. Ik zit sinds een paar dagen in een énorme hormonale dip, alsof ik in een pak watten leef.

 10. Tja die verdomde hormonen kunnen aardig wat aanrichten !1 Maar weet je het klinkt waarschijnlijk stom ,maar ik mis die gekke hormoon stemmingen soms echt ,ja echt waar .Gewoon op mijn kop staan en de pest hebben aan de hele wereld .Ik ben nu bijna 64 maar die zooi hoorde zo ontzettend bij mijn vrouw zijn !!
  Doeiii

 11. Klazien uut Zalk? 🙂
  Dat klinkt nu echt helemaal NIET LEUK!!!! Hoop voor jou dat de schommelingen snel gaan liggen en dat je weer in rustig vaarwater terecht komt

 12. Ik wist niet dat je weer begonnen was met je blog, leuk! (De laatste tijd zit ik zeer weinig achter mijn pc en lees ook niet veel andere blogs meer – het begon teveel op werken te lijken en ik vond dat toch wat minder). Hoe dan ook: ik las dit stukje en dacht: ik ga hier even op reageren. Want ik denk dat je misschien wel wat aan deze site kunt hebben: http://www.vrouwenovergang.nl/overgang_verschijnselen/zenuwstelsel_overgang.php

  Ik heb er heel veel aan in elk geval – het feit dat ik zoveel dingen herken helpt überhaupt al enorm! (En een flinke dosis vitamine B12 (zenuwversterkend!) naast magnesium doet wonderen!)

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s