Liebster.

Ook ik ben enige weken geleden alweer, oeps genomineerd, hoe leuk! Door Myriam. Thanks dear!

Ik begin met te melden dat ik dus niks doorgeef, u kent me. Allergisch voor kettingbrieven en aanverwante zaken. Dwars als ik ben.

Maar ik vond het erg aardig dat ik genomineerd was en wil de geefster niet teleurstellen.

Daar komen ze dan, haar vragen:

Waarom begon jij te bloggen? April 2008 publiceerde ik mijn eerste stukje. Vlak nadat ik weg was gegaan bij mijn lieftallige ex. Omdat ik de behoefte had om alle ellende van me af te schrijven. Leuk weetje: op dat eerste blog (op blog2blog) duikelde ik Evert op. We zijn nog steeds bevriend. Ondanks dat we ruim 30 jaar schelen.

Met welk dier kan jij jezelf het beste vergelijken? En waarom? Géén idee! Soms werk ik als een paard. Ben er altijd als de kippen bij. Ik ben een echte huismus. Ik voel me heel vaak als een vreemde eend in de bijt. Ben vaak het haasje. Ben niet voor de poes en dit vogeltje zingt zoals het gebekt is. Zegt u het maar.

Wat zijn volgens jou je vijf sterkste punten? Ik heb humor, ik ben een doorzetter, ik pak dingen heel snel op, ik ben zachtaardig en ik ben bescheiden geloof ik. Want ik kan even niks meer verzinnen over mezelf.

Wat zijn volgens jou drie minder sterke kanten van jezelf? Die vraag is stukken makkelijker dan de bovenstaande. Wat mij betreft hadden die 5 en 3 ook wel omgeruild mogen worden trouwens… Maarre, als ik dan moet kiezen: ik ben superongeduldig. En ik ben een waardeloze uitlegger, ik ga er altijd vanuit dat dat wat voor mij zo klaar is als een klontje, dat de ander het ook 1, 2, 3 snapt. Niet dus. Leerpuntje. En ik kan een hele scherpe tong hebben. Onbedoeld. Maar toch.

Wat is je lievelingsvakantiebestemming en waarom? Spanje! En de Casa Gekko in het bijzonder. Nog 134 dagen en dan mogen we weer! Hoezee! Waarom? Omdat ik die plek associeer met puur geluk. Ik kan daar volledig ontspannen en tot rust komen, op die berg. Met mijn 2 lievelingsmensen. 

Wat is je favoriete muzieknummer en waarom? Heb ik niet. Ik luister naar dat wat me op dat moment raakt. En aangezien ik nogal -eh- wissel van humeur, kan ik daar echt geen antwoord op geven. Maar eigenlijk vind ik stilte het allerlekkerste. Kwetterende vogels mogen ook wel. Of de wind. Desnoods.

Welk boek heb je het laatst gelezen, en wat vond je ervan? Poeh, hard nadenken. Voor iemand die in haar jeugd “juffrouw lees” werd genoemd, heb ik het afgelopen jaar bedroevend weinig gelezen. Met de zomervakantie voor het laatst denk ik. (Of je moet suffe medische studies meetellen?) Ik denk dat het “Geachte meneer M” was, van Herman Koch. Tof boek. Erg van genoten, zo met caipirinha’s bij het zwembad. Zucht.

Welke film heb je het laatst gezien en wat vond je ervan? Als laatste heb ik “Snowwhite and the huntsman” gekeken. Met Jill samen, weekje of 2 geleden. Lekker Netflixend op de bank. Ik vond ‘m tegenvallen. Ik vind het hoofd van Kristin Stewart he-le-maal niks. Zij is iemand die altijd hetzelfde kijkt. Of ze nou boos is of verdrietig, altijd die lege blik. En dat stoorde me. Jammer!

Wat kies je als laatste avondmaal? Iets Thais denk ik. Groene curry met gamba’s. En een fles Errázuriz sauvignon blanc. Of 2. Want ook gamba’s moeten zwemmen tenslotte.

Wat is jouw favoriete outfit? Ik draag het allerliefste mijn panterlegging, een grote zwarte trui en bedsokken. Het eerste wat ik doe als ik thuis kom, is me daarin hijsen. Je kunt me erin uittekenen. Erg charmant.

Mocht je kunnen kiezen, welk werk zou jij dan doen? Dan zou ik psychiater zijn. Of geriater. Lijkt me ook wel een tof beroep. Maar praktijkondersteuner komt aardig in de buurt. Ik ben happy met dat was ik ben geworden.

20 thoughts on “Liebster.

 1. Toch een stokje opgevangen? Ik moet zeggen dat ik devragen van deze wel erg leuk vind. En natuurlijk ook de antwoorden! Ik ben dus niet de enigste die al aftelt tot haar zomervakantie.

 2. Juffrouw lees, grappig, mij kon je vroeger gewoon met een boek in mijn handen uittekenen. En tegenwoordig. Pfffff, ik heb een boek gekocht, met het voornemen om die dan maar in de zomervakantie te gaan lezen. Leuke vragen zater er bij. Bij welk dier zou je wel passen was je de panter vergeten 😉

  Love As Always
  Di Mario

 3. O ja, ik kan me voorstellen dat je je daar alweer op zit te verheugen. Dat scherpe, dat kan ik ook hebben hoor. Of bot. Daar ben ik ook heel goed in schijnt. Leuk dat je een keer mee hebt gedaan.

 4. Wat een leuke antwoorden! En wat is dat toch dat we altijd moeilijker positieve dingen over onszelf weten te melden dan negatieve. Dat zou je dan weer mooi als psychiater eens uit hebben kunnen zoeken.. 🙂

 5. Die dieren die je hebt genoemd zeggen ook iets over je: behalve een (huis)poes zit er geen roofdier bij 😉
  Ik heb ook een scherpe tong. Ik probeer me te beheersen maar het is zo makkelijk. En je mond heb je altijd bij je…
  Liefs Kakel

 6. Ik herinner me nog dat het eerste blog dat ik van je las (niet het eerste dat je schreef) me irriteerde. Ik ben toen terug gegaan naar het begin en heb vervolgens alles gelezen. De irritatie sloeg om naar bewondering en dus lees ik je nu al bijna zeven jaar. En ik vind het ook nog steeds leuk van tijd tot tijd met je te lunchen. Dat verschil van ruim dertig jaar maakt inderdaad niets uit.

 7. Wat leuk om de vragen én antwoorden te lezen!
  Nog 134 dagen en dan mag je weer op vakantie dus. Wij gaan vroeg dit jaar. Nog 94 dagen. Helemaal zin in!
  Fijn weekend!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s