Biologischer.

Achter de schermen kreeg ik de laatste weken veel vragen over Jill en de Bioloog en hoe nu verder.

Tsja, wat kan ik er over melden?

Niet veel.

Jill kreeg zijn telefoonnummer en stuurde na enkele dagen een eerste appje. Daarop kreeg ze een appje terug.

En toen was het 2 weken stil. Omdat Jill niet zo goed wist wat ze hem moest terugsturen.

En toen stuurde de Bioloog (geheel tegen onze afspraken in) haar een tweede bericht. Hij had meerdere malen beloofd het initiatief bij haar te laten. Jill mocht het tempo aangeven. Zij bepaalde hoe en wat.

Blijkbaar niet dus. Zijn egocentrische nieuwsgierigheid was belangrijker dan haar welzijn of onze afspraken.

Note: vertrouw nooit een advocaat.

Vlam appte hem meteen en riep hem ter verantwoording.

Ik bemoei me vooralsnog nergens mee. Toen niet en nu niet. Omdat ik merk dat ik stiekem best wel een beetje geïrriteerd ben. Hij en ik mailen nu al een jaar of 5. Zo eens in de 9 maanden ofzo stuurde ik een update en daarop kwam dan een korte respons van zijn kant. In al die tijd heeft hij nooit zijn excuses aangeboden, voor zijn (mijns inziens) laffe keuze. Hij heeft ook nooit gevraagd of we iets nodig hadden. (Niet dat ik dat had gewild want ik zou nog liever een baan erbij nemen dan iets te accepteren van hem. Maar het gaat om het idee.) Hij heeft me nooit gecomplimenteerd over het feit dat door (onder andere) mijn toedoen Jill zo’n leuk mens is geworden.

Toen Vlam hem enige weken geleden telefonisch sprak, vertelde de bioloog dat zijn familie me niets kwalijk nam.

WTF?

Hij bezwangert iemand, vertrekt met de Noorderzon, pakt nul komma nul zijn verantwoordelijkheid, leeft zijn leven, ik heb hem nooit gestoord of iets gevraagd of een strobreed in de weg gelegd, en zij nemen me niks kwalijk?

Haha!

Dat is fijn om te horen zeg. Want daar maakte ik me toch echt wel heel erg druk om.

Stelletje assholes.

Ik zou me plaatsvervangend kapot schamen als ik een broer of zoon had die zou hebben gedaan wat hij heeft gedaan.

Verder heb ik er achteraf nog de P in dat ik (voor de zoveelste keer, leermomentje*) niet geuit heb tegen Vlam wat ik écht voelde en dacht. Ik vond die foto van hem en zijn gezin helemaal niet lief of attent namelijk. Ik vond het emotionele chantage van zijn kant. Ik vind het doortrapt en ik vind dat hij wéér de druk heeft opgevoerd. Ik vind het ook belachelijk dat je je kinderen (van tussen de 7-10 jaar) met een A-viertje op de bank laat poseren en hun grote “zus” laat feliciteren, en daar foto’s van maakt. Maar het is zijn gezin en zijn pakkie an.

(*Ik twijfel namelijk regelmatig aan mezelf. Ik vind van mezelf dat ik mensen of reacties soms wel heel negatief inschat. Dat het lijkt alsof ik geneigd ben het zwarte randje te zien, alleen dat eruit pik wat lelijk is. Ik ben absoluut geen pessimist, dat is het niet. Maar ik zie veel vaker de lelijke kanten van mensen dan Vlam. Hij is iemand die met open vizier iemand tegemoet stapt. Ik niet, ik trek een kogelwerend vest aan. En omdat we daar regelmatig over praten, heb ik ook nu weer heel hard geprobeerd de foto positief te zien.)

Ik kon niets anders dan die mail doorsturen naar Jill omdat hem achterhouden geen optie was. Ik predik eerlijkheid en openheid naar Jill toe en ik kon het niet maken dan zelf een andere koers te varen.

En nu heb ik er ongelofelijk de schijt er in dat ik zo verdomd principieel ben.

En hoe nu verder? GEEN idee. We zien het wel wat er komt. Wordt helaas ongetwijfeld vervolgd.

38 thoughts on “Biologischer.

 1. Dankjewel voor je update, ik vroeg me (achter de schermen) ook af hoe het nu verder ging met de bioloog. Zijn familie neemt jou niets kwalijk!?!?!? Man ik zou zo ongeveer uit elkaar spatten als ik dat hoorde. God weet wat voor verhaal hij tegen zijn familie heeft opgehangen. Dat jij geheel tegen zijn wil in er vandoor bent gegaan met zijn kind…zoiets?
  Wat ik van die foto moet denken, ik weet het niet. Positief gedacht heeft hij misschien wel heel erg spijt en probeert hij nu met alle macht om dat te laten zien, of misschien is het inderdaad wel een vreselijke l*l. Ik ben meer geneigd om het laatste te denken. Laat je niet gek maken hè!

  1. Ik had gehoopt dat ie goed opgedroogd was, dat ie anders was dan toen ik hem kende. Ik ben nu ook meer geneigd hem negatief af te schilderen. Door zijn pushende, egocentrische gedrag. Hij is nieuwsgierig, dus drammen we door. Want mijn wil is wet en ik krijg altijd mijn zin. Zo komt het toch op me over, helaas.

 2. Ik vermoed – nee, ik weet het zeker – dat bio’s familie een heel ander verhaal te horen heeft gekregen. Iets met ‘wilde de vader er niet bij betrekken’ en ‘ik heb mijn best gedaan maar ze wil niks van me weten’ (niet naar mij gooien aub!)

  Wat een lastig parket. En wat doen jij en Vlam het goed – in mijn bescheiden opinie.

  Go with Jill’s flow.
  (En je verschrijving van ‘ergens’ in plaats van ‘nergens’ is best wel grappig freudiaans 🙂 )

  Dikke knuffel.

  1. Hij is gecorrigeerd, dank.

   Er zit een format voor een mail in mijn hoofd, naar de bioloog toe. Ik ben nog aan het verzinnen wat en of ik wanneer ik ‘m verstuur. Ik wil eea toch graag even laten weten. Dit aan de zijlijn toekijken, bevalt me niks. Het frustreert.

   Thanks dear…

 3. frustreren doet het zeker en vast, maar je kan de familie van de bioloog nooit op andere gedachten brengen. Ik waarschuw iedereen die relatieproblemen heeft voor de (ex) schoonfamilie. Tegen beter weten in kiezen ze meestal toch de kant van hun familielid. En hoe meer je probeert hoe erger het kan worden om één en ander recht te zetten.
  Gewoon ex en zijn gezin negeren en alles uitpraten met Jill en Vlam is het beste wat je kan doen;
  Veel sterkte hiermee.

 4. Ik snap dat je een mail wil sturen maar zou dat nou niet precies zijn wat hij wil; alle aandacht op hem, de touwtjes in handen, jouw onzekerheid proeven … dat zou voer zijn om Jill binnen te hengelen en dat gunde ik hem zeker niet! Blijf vooral in huize Klief in gesprek, vertel wat jou dit doet, hoe hij dingen verdraait naar zijn familie maar feitelijk ook naar Jill. Oneerlijk spel van zijn kant na zoveel jaar afwezigheid, nu Jill opgegroeid is tot een leuke meid, wil hij er iets mee, alsof het een pronkstuk is terwijl credits hiervoor allemaal bjj jou liggen, maar dat lijkt hij te vergeten. Jill is geen pop die je even uit de kast trekt en alsje klaar bent met pronken en nieuwtje eraf is weer terug kan zetten, wat denkt hij wel!! Maar snap je dilemma want hoe leg je haar dat uit?!

 5. Wat erg dat hij Jill onder druk zet. Zonder druk is het al lastig genoeg. Wel ontzettend knap dat jullie zo rustig blijven reageren. Dat maakt het voor hem veel moeilijker om vat op jullie te krijgen. knap, echt knap!

 6. Man man, wat hebben sommige mensen toch een plaat voor hun kop, al weet je natuurlijk niet wat de Bioloog zijn familie precies verteld heeft. Ik was inderdaad ook benieuwd hoe het er inmiddels voorstond, jammer dat hij zich nu al niet aan de afspraken houdt. Als ik als buitenstaander een advies zou mogen geven: probeer je toch nog even vast te houden aan die zijlijn-rol, zo te lezen grijpt Vlam in waar nodig en ik gok dat hij dat net iets diplomatieker aanpakt (wat overigens heel logisch is, ik zou inmiddels zelf ook uit elkaar spatten) en wat beter de rust kan bewaren. Lastig voor Jill ook, kan me goed voorstellen dat ze niet zo goed weet wat ze met de situatie aanmoet.

 7. Leuk zinnetje om aan Jill door te geven: zijn familie neemt je moeder niet kwalijk dat jij bestaat en hoe jij bent hoor.
  Hoe snel denk je dat ze klaar is met de bioloog?

  Op een dag lezen zijn kinderen jouw blog en zien ze hoe het echt zit. Bovendien zullen ze dan vast hun eigen ervaringen met hem hebben opgedaan. Ik denk dat hij dan nog genoeg over zich heen gaat krijgen…

 8. Ik zou een mail schrijven aan jou bioloog waarin je kort & bondig, heel cool, calm & collected precies opschrijft wat je van zijn gedrag van de afgelopen 20 jaar vind. Geen woede of onzekerheid tonen. Overleg je mail met Vlam. Laat zien dat je niet over je heen laat lopen. Zeg niet tegen Jill dat hij niet deugd, laat haar dat zelf ontdekken.

 9. Ik kan me je frustratie voorstellen, wat een eikel zeg! Dit zou nu een reden kunnen zijn om helemaal met dit contact te stoppen. Maar ja, Jill is er ook nog …
  Ik denk dat een pittige mail naar de bioloog juist een prima idee is. Je vertelt hem precies hoe je erover denkt en je bent meteen je ei kwijt.

 10. Ik denk dat ik allang een moord had gepleegd. Wat een erge man. Ik vertrouw geen ene vent. En ik wil toch weer eens een compliment maken naar Vlam. Want als je naar mij had geluisterd dan was er meer ruzie gekomen. En Vlam helpt je daar toch weer mooi in.

  Love As always
  Di Mario

 11. Ik zie niet in waarom je zijn tweede mail niet linea recta terug had kunnen sturen. Dan had je Jill gewoon kunnen vertellen dat hij tegen de afspraak in een mail heeft gestuurd, die je (ongezien) geretourneerd hebt. Heel eerlijk naar Jill toe.

 12. De bloedbanden blijven toch trekken, nieuwsgierigheid en noem maar op.
  Heb blijft een lastige situatie waar je eigenlijk niet midden in wil zitten. Hans

 13. Volgens mij wil hij nu goeie sier maken . Met wat jij voor elkaar kreeg. Moeilijk is dit toch altijd … Je schreef over een broer … die zoiets niet moet flikken .. nou ik heb er zo eentje. Die loopt nu ook te pronken met zijn dochter…. En ik, ik kots ervan . Hoop dat het een oprisping van bioloog is en dat hij het als de tegendruk te zwaar wordt ,het opgeeft. Eigenlijk is het gewoon een slappe l*l . (Sorry voor het woord) Maar opeens zie ik mijn broer in beeld schuiven ..

 14. Moeilijk! Ik wens je veel wijsheid. Vanuit jezelf bekeken zou ik er ook meteen een pittige mail aan wijden, maar met Jill in gedachten is dit misschien niet de juiste manier. Maar wat is juist in dit geval na jaren van afwezigheid, de moeilijkste (opvoedings)jaren schitterde bioloog door afwezigheid en nu wil ie opeens wel leuk doen. Eikel zeg.

 15. WAT zeg je. Hij neemt jou niets kwalijk? Dat is wel de omgekeerde wereld zeg. Hij mag blij zijn dat jij het daarbij hebt gelaten. En eerlijk gezegd toen ik las van die foto met zijn gezin had ik toch ook iets van : pure chantage!!! 😦

 16. Hi Kliefje,

  Wat een gekl……… Zeg tegen Jill dat hij zich niet aan afspraken houdt en dat je daarom van mening veranderd bent of de omgang met hem. Ze snapt wel dat het niet klopt en dat je bepaalde dingen dan niet goed vindt voor haar. Ouders voeden kinderen op en verbieden daarbij dingen voor hun bestwil. Jij komt jouw belofte wel na maar hij de zijn niet toch. Zeg dat je liever een rustige schooltijd wil zonder gedoe voor haar en dat je het prima vindt als ze op haar 18e nog eens kijkt naar haar biovoortbrenger, want de naam vader verdient hij niet. Verder gewoon die 9 maanden mail wat rekken tot eens per jaar tot haar 18e dat is voor jouw gemoedsrust ook stukken beter. Of de bedoelingen van de bioloog nu oprecht en goed bedoeld zijn of niet, daar gaat het niet om ze zijn niet goed voor jou en je dochter nu en dat heeft hij maar te accepteren.

  Toi toi, groetjes,

  Dorothé

 17. Werp die opmerkingen vanuit zijn familie over je schouder. Weg ermee.

  Misschien is het (volgens mij noemde iemand anders die optie ook al..?) een goed plan om jouw twijfels en gevoelens van alarmbellen en argwaan eens open en bloot bij de bioloog neer te leggen? Dat maakt jou misschien – voor je gevoel – dubbel zo kwetsbaar, maar ik denk juist dat je daarmee je stérke kant zou tonen. En: des te duidelijker maak je naar hem toe dat jij/jullie voor openheid staat/staan en GEEN dubieuze spelletjes met Jills hart zullen tolereren. Gemaakte afspraken zijn regels, en dat meneer wellicht ineens heel snel en op de amicale toer wil gaan in het contact leggen met zijn dochter… dat is zijn probleem; dan heeft hij op de rem te trappen en rustig af te wachten tot Jill zich heeft kunnen beraden op haar volgende stap. Als ze die stap wil nemen.
  Het gaat hier om Jill, en dat mag je hem duidelijk maken. Misschien is meneer in al zijn enthousiasme alleen wel hardleers en zijn daar meerdere pogingen voor nodig…
  Belangrijkste; dat het jou rust geeft, in plaats van met dit gevoel te blijven zitten dat de regie al uit jouw, Vlams en Jills handen getrokken is.
  Sterkte en succes!

 18. Blijkbaar gaat het niet zoals hij het in gedachten heeft en zet hij er zelf maar wat vaart achter, beetje raar zo tegen de afspraken in! Ik kan me goed voorstellen dat jullie daar pielig van worden en dat Jill niet zo goed weet hoe ze moet reageren. Sterkte ermee. En inderdaad die foto, tssssss en dat ze jou niets kwalijk nemen. Wat een grap (en een slechte).

 19. De familie neemt je niks kwalijk … Dat lijkt erop dat de bioloog een verhaal verteld heeft in de stijl van ‘ze heeft me de bons gegeven en later kwam ik erachter dat ze zwanger was. Nu mag ik de baby niet zien’ Hij zal na jaren liegen dat zelf wel geloven.

 20. Wat érg! Sorry ik zou me écht niet in kunnen houden en een mail met mijn ongezouten mening schrijven … maar dat ben ik. Of erger, ik vrees dat ik hem zou opzoeken en … en … Maar gelukkig ben jij een verstandig mens.

 21. Ik had niet anders van je verwacht dan dat per mail je van je afgebeten hebt.
  Je hebt niet voor niets een afspraak met hem gemaakt en die heeft hij geschonden!
  Liefs Kakel

 22. Nog steeds egocentrisch dus… hij heeft zijn familie vast een ander verhaal verteld en gelooft nu ook in zijn eigen verhaaltjes…
  Je hebt een mail teruggestuurd lees ik. Good for you. En nu loslaten anders zit je nog vast aan die klojo. Vooral sneu voor Jill die de dupe is van zijn gedrag.

 23. Blijf maar dicht bij je onderbuik gevoel, zou ik zeggen. Je bent er niet voor niets zo onrustig door. En volgens mij, als ik het zo lees, handelt hij nu nog steeds uit z’n overtuigingen van toen. En is ie nog steeds niet te vertrouwen.

 24. Dat zinnetje dat zijn familie het jou niet kwalijk neemt, deed mij al steigeren. Ik las in de reacties dat er al een duidelijk mailtje naar meneer is uit gegaan. Gelijk heb je. Hij moet rustig aan de zijlijn blijven wachten tot Jill initiatief neemt wanneer zij er aan toe is.

 25. Jongens wat een rottige situatie maar ik vind echt dat jullie het zo goed doen. Ook na het lezen van het bericht over vlam, logische gevoelens allemaal lijkt me. Jill gaat vast en zeker het juiste doen als ze daar aan toe is en volgens mij zijn jullie met z’n drietjes toppertje waarom in godsnaam zou ze dat inruilen? Dat doet ze niet. Heb vertrouwen in elkaar, liefs!

 26. Voor mij is een hekel punt of men zijn kind ook onderhouden heeft en dan heb ik het gewoon over geld omdat een kind nu eenmaal geld kost,men neemt zijn verantwoordelijkheid niet,bij een ander kan het blijkbaar wel,zo iemand heeft voor mij geen rechten,laat je prachtige gezin niet kapot maken door zo iemand,kan me ook helemaal niet voorstellen dat het goed voor je dochter en huidige man is,bang afwachten,niet doen,als je dochter volwassen is 21 mag ze het zelf bepalen en keihard,laat hij eerst maar eens een flink bedrag op haar spaarrekening zetten,als je van iemand houdt draag je er zorg voor,financieel als eerste,ik heb nog nergens gehoord dat je een kind gratis kon opvoeden we hebben het hier over een minderjarige,voor wie jij alles gedaan hebt,ze hadden die wetten al lang moeten veranderen ,ik geloof dat het in Zweden nu al zo is.
  Jij en jouw man bepalen nu wat goed voor haar is tot haar 18 in elk geval,soms is een nee beter voor iedereen,kan me voorstellen dat jouw man kwaad is,heb je net iets opgebouwd komt een ander het afbreken,niet doen dus!

 27. Ai, wat een ontzettend lastige situatie. Het initiatief bij Jill laten is in elk geval een goede keuze, ten slotte gaat het om haar. En dat hij dat niet respecteert… dat zegt genoeg over hem.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s