Schoenengek.

“Gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt” is een spreekwoord dat niet echt op mij van toepassing is.

Wat heet: nul zelfs. Ik blijf nieuwe schoenen kopen zonder mijn oude weg te gooien.

Vorige week heb ik echter bij hoge uitzondering (schoenen krijgen bij mij namelijk niet eens de kans te slijten, daarvoor worden ze teveel afgewisseld.) na jarenlange trouwe dienst afscheid moeten nemen van mijn geliefde muisgrijze enkellaarsjes van Nine West. Eigenlijk konden ze al maanden niet meer. Het leer vertoonde barstjes, was vaal op de neuzen, er zaten diverse krassen op en ik had al een paar keer de hakken laten vernieuwen.

Toen ik vorige week de trappen van ons portiek afdenderde en voor de tigste keer mijn hiel schraapte langs de stenen traptreden, beschadigde ik ze nog meer. “Weggooien is zonde, gun schoenen een tweede ronde” leek me in dit geval niet meer de moeite waard en dus heb ik ze met enige tegenzin in de container gegooid. Jammer.

Echter niet lang getreurd…

In het kader van “the queen is dead, long live the queen” heb ik meteen maar een stel vervangers gescoord. Een paar heuse zebraschoenen van Jimmy Choo.

Weliswaar uit de collectie van H&M, maar hé, een kniesoor die daar op let.

Ik vind ze meer dan tof en ik ga er de aankomende lente plus zomer met heel veel plezier op lopen.

Dinsdag komen ze, ik kan niet wachten.

Meteen dan ook maar even de aankomende week mijn schoenen omwisselen. In de 3 Curverboxen op de overloop zitten al mijn zomerschoenen.

Me dunkt dat het nu met het mooie weer nu ein-de-lijk een mooi moment is om alle laarzen in die boxen te proppen en alle sandaaltjes, slippertjes, sleehakken en peeptoes naar de schoenenkast beneden te verhuizen.

Alleen om die reden al ben ik blij dat het weer beter is.

(En om de rosé natuurlijk. Vrijdag maakten Vlam en ik de eerste 2 flessen al soldaat. Zálig!)

Ik heb trouwens geen idee hoeveel schoenen ik heb. Bij de laatste telling waren dat 60 paar. Maar omdat er (niet lachen) echt wel een paar per maand bij komt, heb ik geen idee over de huidige tussenstand. Als ik ze inderdaad van de week om ga wisselen, zal ik ze weer eens tellen.

Overigens geef ik er amper geld aan uit. Het is voor mij een sport ze zo goedkoop mogelijk te scoren. Voor 11 euro in een Franse supermarkt, voor 6 euro op Marktplaats. Ik zoek elke avond wel even kort naar bepaalde merken die ik mooi vind en als je je best doet en per mail wat onderhandeld, kun je voor weinig te slag slaan.

Zo heb ik hele fraaie hakken van Kurt Geiger. Nieuwprijs 250 pond. Ik had ze voor 30 euro. Mijn Steve Madden zilveren hakken (in de winkel voor 120 euro) had ik voor 15. Prachtige zeegroene peeptoes van Monique Collignon voor 14.

En onderstaande beauties komen voor nul komma nul mijn kant op. Eigenlijk voor 30. Maar ik doe online mee met suffe onderzoeken en daarvoor ontvang ik geld. Als ik dat geld op mijn betaalrekening laat staan, gaat het op aan de dagelijkse boodschappen, en dat vind ik zonde.

Het wordt bij mij dus meteen omgezet in schoenen. Verslaafd als ik ben.

choo

28 thoughts on “Schoenengek.

 1. Imelda klief😆maar ach het houd je van de straat en je doet geen gekke dingen (dat is de reden die wolvriendin en ik altijd tegen elkaar zeggen 😂😂als we weer eens wol kopen.) En schoen zijn super ik zou willen dat ik er nog goed op kon lopen maar ik heb nu op de markt van de sneakers gestort😊

 2. Wow Wat een schoonheden zijn deze. Ik wilde dat ik ook op kon lopen. Schoenen, heb je nooit genoeg toch???

 3. Dit is toch echt wel een van de leuke verslavingen. Ik vind mijn voeten lelijk, dus op schoengebied is het ook niet zo´n heel groot feest. En ik vind mezelf te lang (1.72) voor schoenen met hakken, terwijl ik die altijd wel heel mooi vind. Je laatste aanwinst is prachtig en ziet er echt op z’n kliefjes uit 🙂

  1. Je bent echt niet te lang voor hakken. Als je ze mooi vind en je kan erop lopen: DOEN. Waarom zou je het jezelf ontzeggen?

   Groet, een 1.78m-lange hakkendraagster

 4. Ik heb 3 paar schoenen… nou ja vooruit, vier…. laarzen voor de Winter, lekkere slippertjes voor de Zomer en tussenschoenen voor de Lente en de Herfst… Ik heb meer saunahanddoeken dan schoenen :-)))) ( van die hele enorme weet je wel, waar je jezelf helemaal in kan wikkelen) zo fijn!
  Ik vind de zebraschoenen heel erg mooi en aan jouw poezelige voetjes zijn ze vast nog veel mooier, Ik ben benieuwd hoeveel paar schoenen jij uiteindelijk blijkt te bezitten….
  Xx

 5. Die zijn LEUK… helaas houden mijn hakken bij pakumbeet 8/9 centimeter op, te kleine voetjes voor hogere hakken, denk ik dan maar 😉

 6. Kun je daar serieus op lopen een hele dag??? Ze zijn mooi maar ik zou het nog geen uur volhouden zonder pijn overal te voelen…

 7. Oei, niks voor mij want daar kan ik echt niet op lopen. Ik heb/koop graag schoenen, maar dan maar zo’n twee à drie keer per jaar. Dus niet verslaafd 🙂

 8. Wat jij met schoenen hebt, heb ik met tassen, maar wel vrij bescheiden 🙂
  Dat je op zulke palen kunt lopen! Ik wist het al van eerdere blogs van je, maar elke keer als ik een nieuw model van je zie, raak ik tóch verbaasd. De zebra’s zijn gaaf!

 9. Wat apart en mooi. Als je toch wisselt en telt een foto aub?

  Zou op die hakken nooit kunnen lopen maar zie ze graag bij anderen.

  Ik zou ze ook niet durven kopen op internet, ik heb al jaren steunzolen en die passen niet overal in. Probeer wel in kringloopwinkels te scoren maar met maat 42 schiet dat niet op.

 10. Zaterdag zag ik een advertentie in een schoenwinkel: all you need is love (doorgestreept) en vervangen door shoes ;-). Ik heb meer sportschoenen als gewone schoenen. Ik krijg spontaan een blessure als ik jouw hakken zie 😉

  Groetjes,

  Dorothé

 11. Ja, het is weer rosé tijd. Gek hè, dat dat zonder zonnetje toch minder smaakt. O, ik kan er zo van genieten, zonnetje, rosé-tje, vuurtje misschien. Alleen die schoenen nog;-))

 12. Hé, Imelda,

  Als we weer gaan lunchen, doe dan ook eens van die hoge hakken aan, want daarop heb ik je nog noit gezien.

  1. Dan zou ik toch eens wat vaker naar beneden kijken, want ik loop alleen maar op hakken, ik heb maar 2 paar platte schoenen en die gebruik ik alleen om te wandelen… 😉

 13. Haartje hartje hartje hakken! Deze zijn ook weer beauty’s.

  Erg goed trouwens dat je de extraatjes die je zelf bij elkaar sprokkelt inzet voor dingen voor jezelf. Dat doe ik ook ‘extra geld’. Dat gaat in een potje en dat gebruik ik voor zaken die mij na aan het hart liggen. Kleding (ja, lekker oppervlakkig, maar ik word er blij van) en etentjes/leuke dingen met vriendinnen.

 14. Ik vind het zoooo knap dat je op die enorme hakken kan lopen. Ik krijg al klachten bij een hakje van 5 cm…

 15. Het is ook een kwestie van wennen. Tegenwoordig kan ik op 5 cm hak lopen, zonder dat ik meteen bij de enkels afbreek. Maar die palen van jou…. denk niet dat dat em ooit gaat worden.
  60 paar is keurig, ik haal t niet met de helft maar ben ook een slechte weggooier. Heb zelfs een paar staan van 30 jaar oud, ooit samen met m’n moeder gekocht en superhip voor die tijd. Ook nu kunnen ze nog best, maar een vd zolen is doordemidden. Weggooien is echter geen optie, nog…

 16. Hier nog een hoge hakken schoenenfreak, hoewel ik eerlijk moet bekennen dat comfort begint te primeren, alhoewel :-). Mooi exemplaar!!

 17. Ik vind schoenen uitzoeken echt vreselijk. Sterker, ik vind shoppen eigenlijk in het algemeen niet leuk. Alleen voor de kinderen. Ik ben zo’n moeder 😉 Mijn schoenen worden vreselijk afgedragen en pas als ik nieuwe heb zie ik eigenlijk hoe slecht ik er tijden heb bijgelopen…..

Reacties zijn gesloten.