Mei.

En toen was het alweer bijna mei. Ik ben soms half in shock dat de tijd echt als een razende Roeland voorbij schiet. Een werkweek is niks, voor ik het door heb is het alweer weekend. En de weekenden gaan zo mogelijk nog harder.

Leek de zomervakantie eerst nog héél ver weg, inmiddels zitten we voor we er erg in hebben, alweer met onze gebruinde konten op “onze” Spaanse berg. Poeh.

Maar eerst nog even de maand mei.

Ik kwam vanavond al surfende op een website waar ik las wat we allemaal deze aankomende maand moeten herdenken, waar we bij stil moeten staan en wie we in het zonnetje moeten zetten. En dat is geen kattenpis. Heeft u even?

Komt ie:

1 mei Dag van de Arbeid / Dag van de Echte Banen

2 mei Dag van de Vaste Plant / Dag van de garnaal

3 mei Internationale Dag van de Persvrijheid / Internationale Dag van het Naakt-Tuinieren /Internationale Dag van de Lach

4 mei Dodenherdenking / Star Wars-Dag / Internationale Dag van de Brandweer

5 mei Bevrijdingsdag / Internationale Dag van de Vroedvrouw / Internationale Dag van de Handhygiëne / Wereld Astmadag

6 mei Internationale Anti-Dieetdag

8 mei Internationale Dag van het Rode Kruis (en de Rode Halve Maan) / Dag van de Communicatie

9 mei Dag van Europa / Nationale Molen- en Gemalendag / Internationale Dag van de Fairtrade

10 mei Dag van het Levenslied / Moederdag

11 mei Europese Dag voor Slachtoffers van Terrorisme

12 mei Internationale Dag van de Verpleging / Europese Dag van de Patiëntenrechten / Europese Dag van de Beroerte

14 mei Hemelvaart

15 mei Internationale Dag van het Gezin

16 mei Wereld Whiskydag

17 mei Internationale Dag van de Telecommunicatie / Internationale Dag tegen Homofobie / Dag van de Hond

18 mei Wereld Plantendag / Dag van de BOA

19 mei Dag van de Gedetacheerde / Dag van de Groene Kinderopvang

20 mei Dag van de Stagiair / Verantwoordingsdag

21 mei Internationale Dag van de Culturele Diversiteit / Dag van de Brievenbusreclame / Internationale Dag van de Vismigratie

22 mei Internationale Dag van de Biodiversiteit / Dag van het Vakcentrum

23 mei Internationale Dag van de Schildpad / Dag van het Aangespannen Paard

24 mei Eerste Pinksterdag

25 mei Internationale Dag van Afrika / Internationale Dag van de Vermiste Kinderen / Dag van de Handdoek / Dag van het Dode Dier / Tweede Pinksterdag / Dag van het Kasteel

26 mei Dag van het Onderwijsbestuur

27 mei Wereld MS-dag

28 mei Internationale Dag van de Otter / Dag van het Thermisch Verzinken

29 mei Internationale Dag van de VN-Vredesmacht / Europese Dag van de Buren / Fiets-naar-je-Werk-Dag

30 mei Dag van de Luchtkwaliteit

31 mei Internationale Dag tegen Roken en Tabak / Dag van het Park

Mijn oog viel meteen op 2 mei; dag van de garnaal. Serieus? En wat moet je die dag dan doen? Moet je je juist te buiten gaan aan die beesten en een paar ons garnalen (met citroenmayonaise en een lekkere sauvignon blanc, héérlijk!) wegtikken of moet je ze juist koesteren?

3 Mei, ook zoiets. Dag van het naakt tuinieren? Haha, ik zie het al helemaal voor me. Al die gebukte en onkruid trekkende mensen in al die voortuinen. Erg charmant lijkt me dat. Gelukkig is het die dag ook “dag van de lach” dus kunnen we één en ander, heel handig, gewoon combineren.

Ik stel voor dat we van 6 mei, de anti-dieetdag, lekker een hele maand maken. Wie is voor?

17 Mei, de dag van de hond, slaan we mijns inziens dan weer gewoon over. U kent mijn “voorliefde” voor die verzameling genetische defecten die stinkt en herrie maakt.

Wat moeten we in vredesnaam doen met 21 mei? Dag van de vismigratie? Iemand?

En 25 mei, dag van de handdoek? Moet je je dan louter en alleen in een handdoekje naar je werk begeven ter ere van? Lijkt me leuk 🙂 Het is ook nog eens de dag van het dode dier, dus mocht je onderweg een aangereden meerkoet ofzo tegenkomen, dan kun je die mooi afdekken met dat handdoekje. Misschien dan wel zorgen voor een reservehanddoekje in je tas?

Thermisch verzinken, daar moeten we de 28 mei bij stilstaan. Ik heb geen fláúw idee wat het is. Maar count me in.

Die “fiets-naar-je-werk-dag” op de 29e, dat is voor mij niet echt bijzonder. Ik doe dat het hele jaar al namelijk.

Kortom: we hebben het razend druk de aankomende maand…

29 thoughts on “Mei.

 1. Haha tis toch van de zotte! Toch ik mis er nog ééntje; 16 mei is ook Coeliakie dag, maar daar kan ik beter zelf een blogje aan wijden. Maar ik denk liever aan dit; nog 2.5 maand en dan gaan we op vakantie en dan ben ik toch heel blij dat het nu al bijna mei is!

 2. 1 mei vind ik wel oké: is hier een vrije dag 🙂 en wat Sandra zegt: 16 mei, die moet ècht in het rijtje staan, er zijn nog teveel mensen met buikpijn/klachten zonder dat ze weten dat ze coeliakie hebben

 3. Er zitten dagen bij waar ik nog nooit van gehoord heb, dag van de garnaal….mirgen maar ff voorraad aanleggen. Naakte tuinieren, tja in de reglementen van de VvE staat beschreven dat dat dus niet mag…..niet dat ik t van plan was…Denk dat de mensen die aan de andere kant van het water rondhuppelen meteen een trauma hebben hahaha. Zelf heb ik daar t lef ook niet voor :))
  Fijne week
  grtzz Brigittr

 4. Idioot zeg! Hoe verzinnen ze het? Nah, als ik móet kiezen dan maar de dag van de handdoek, in de zon, op het strand en met mij er uitgestrekt op. De rest sla ik even over dit jaar.

 5. Internationale dag van het naakt-tuinieren?? Dat lijkt me echt iets voor mij 😉
  De maand mei was altijd mijn favoriete maand van het jaar, maar bij het zien van al deze “festiviteiten” krijg ik zo mijn bedenkingen.
  Wel een heerlijk blog. Ik heb me rot gelachen om jouw “adviezen,” haha!

 6. 31 mei is natuurlijk ook gewoon Nardadag hoor Klief!
  Dat bloot tuinieren kon nog wel eens lachen worden inderdaad. Wil Lodewijk nog wel eens zien met zijn blote pielemans in de regen. Hoewel, meestal kijken we tijdens het eten. Laat ook maar.

 7. Ik vermoed dat 1 juni de dag van de hulpverlening wordt. Al was het alleen al om alle stakkertjes te helpen die alle dagen in mei gevierd hebben en er een trauma van opgelopen hebben… 😁

 8. Wat een feestmaand, zouden al die dagen ook landelijke feestdagen worden want dan stem ik voor, zelfs als het om een schildpad of handdoek gaat 🙂

 9. Waar de mensheid zich al niet druk om maakt…… Volgens mij worden dit soort dagen bedacht door lieden die tijd over hebben.
  Voor mij telt alleen 4 en 5 mei, die mis ik nogal in de reacties.

 10. Volgens mij zou mijn buurman altijd willen dat het 3 mei is omwille van dat naakt tuinieren. Ik vrees dat hij dan gaat vergroeid geraken met de trap van zijn duiventil van waaruit hij heel mijn tuin kan inspecteren.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s