Ontlurkdag!

Het is weer zover, wéér 29 april, wéér een jaar voorbij.

Wat is er zo bijzonder aan vandaag?

4 Jaar geleden riep ik deze dag uit tot “ontlurkdag”. Vandaag een lustrum dus: de 5e ontlurkdag alweer!

Drie keer raden waar dit blogje vandaag over gaat dus?

Jawel: tijd om uit die kast te komen u lurkende medemensch!

Voor degenen die echt géén idee hebben waarover ik het heb:
Een lurker is een persoon die op internetfora, chatrooms, blogs of Wiki’s alleen meeleest, maar zelf (bijna) niets bijdraagt. Binnen het lurken kent men een aantal groepen; de eerste is geheelonthouder, dat wil zeggen dat deze helemaal nooit iets toevoegt. De tweede is iemand die zelden iets bijdraagt, slechts af en toe dus, de derde is een persoon die wel in bepaalde nieuwsgroepen, chatrooms of forums iets bijdraagt maar in andere alleen lurkt. Wanneer een lurker plots echt gaat bijdragen na een tijd lurken noemt men dat ontlurken. Dit kan echter ook van tijdelijke aard zijn. Men kan na actieve periode ook weer in de lurkmode gaan.

Ik heb nog steeds een groeiend aantal lezers per dag, maar er zit een gapend gat tussen het aantal hits en de reacties (alhoewel je mij absoluut niet hoort klagen. Ik heb de leukste en de liefste reageerders ooit. En veel ook) In ieder geval: een raar fenomeen vind ik die discrepantie grootte Grand Canyon. Ik snap dat mijn verhalen niet elke keer even boeiend en komisch zijn en/of echt iets bijdragen, misschien soms ronduit stom of beledigend zijn… Maar heeft u nou nog nooit de behoefte gevoeld te reageren? Zelfs al was het negatief? Ik kan best tegen kritiek hoor.

In ieder geval…

Vandaar deze dag én mijn oproep: kom uit de kast lurkers! Onthul uzelf, zeg iets, vertel, deel, hoe komt u hier, wat vindt u van mij, wat kan beter… Kortom: wat dan ook. Altijd leuk om nieuwe mensen te “ontmoeten”.

U hoeft van mij overigens echt niet geheel uit de lurkmode te gaan, het mag gewoon een tijdelijke opleving zijn. Wat heet: het is alleen vandaag Ontlurkdag. Morgen is deze ellende weer voorbij. En kunt u gewoon weer fijn de anonimiteit in. Lekker alleen maar lezen. Dat mag, ik ben daar niet teleurgesteld over.

Erewoord.

En uiteraard mogen alle mensen die wél regelmatig reageren op mijn blogjes, dat vandaag óók doen. Graag zelfs. Ik vind alle commentaren enig zoals u weet.

PS: de reacties van mensen die voor het eerst hier reageren, komen altijd in mijn moderatebakje. Betekent niet dat uw reactie omdat ie ineens weg is, is opgelost into thin air, maar dat ik ‘m eerst moet lezen en goedkeuren. Dat kan even duren, aangezien ik ook tussen de bedrijven door iets van moet werken en nascholen… Maar ik doe mijn best!)

109 thoughts on “Ontlurkdag!

 1. Oke dan… Ik kom vandaag uit de Lurkkast.
  Ik Lurk omdat als ik wil reageren de reacties dan ook doorl(ees)urk.
  En meestal is daar dan alles al gezegd of gevraagd.
  En mijn motto is: Liever een Lurker dan een tig keer dezelfde vraag steller.

 2. Oke oke, heel af en toe doe ik eens niet aan lurken, dus echt helemaal ontlurken is deze reactie nu ook weer niet. Maar omdat het 29 april is !!! toch maar even meegeven dat ik hier toch wel eens durf komen lezen.

 3. Nou Klief, hier ben ik dan! Lees al jaren mee en reageer nooit. Reageer überhaupt zelden bij iemand.
  Glimlach als ik het leuk vind , laat het afglijden als ik het er niet mee eens ben.
  Ben ik zo’n stoïcijns type? Wel nee, heb altijd mijn woordje klaar , ouwehoer de hele dag in mijn zr Klivia beroep, heb overal een mening over. Hoe heerlijk is het dan als je eens niets hoeft!

 4. Getver is het weer zo ver BIJSCHOLING best wel vaak he.. ?
  Lurken ach wie doet dat niet op z’n tijd… ?
  Fijne dag Klief … werkse, ik draai me nog even om . X

 5. Ik hoopte even dat het met ontkurken te maken had, van champagne flessen of zo. Maar neen, ik reageer normaal op alles wat ik lees, met héél véél gretigheid;)

 6. Dag Kliefje, je weet dat ik meelees, maar ik reageer niet altijd. De laatste tijd heb ik het probleem dat jouw blog niet meer in mijn WordPress-reader verschijnt (ook al zijn alle instellingen OK) daardoor kom ik hier soms met een paar dagen vertraging langs. Maar ik kom hier nog altijd, en graag zelfs !

 7. Ik lees altijd je blog. Maar reageer nooit. Ik ben niet zo gevat en bijdehand in mijn reacties als de meeste van jouw lezers, dus lees ik gewoon in stilte mee. Vaak doe ik dat met veel plezier. Ik houd van je directheid en je humor. Vaak ben ik het ook nog met je eens. 😉

 8. Ik reageer wanneer ik tijd heb. Soms mis ik een paar blogjes. Maar áls ik lees reageer ik ook 🙂 Ik lees bijna nooit een blog zonder te reageren. Lurkers heb ik ook en het aantal reacties daalt flink. Is wel m’n “eigen schuld”hoor….er waren tijden dat ik dagelijks een stukje online zette….ook heel veel reacties die jaren. Maar ja momenteel kan niemand van me op aan, dus mag blij zijn als er 10 reacties komen. Dat waren er ooit dagelijks wel 75 of zo. Maar ach, het moet allemaal wel leuk blijven hè.;)

 9. Ik vind dat helemaal niet raar… ik lees heel veel blogs zonder te reageren. Gewoon, even doorbladeren in de reader, hoe gaat het met de één, waar houdt de ander zich mee bezig, etc. Ik heb langggg niet altijd tijd (of zin, eerlijkheidshalve) om uitgebreid (of kort 😛 ) te reageren, en zelfs als ik die tijd wel heb, doe ik dat nog heel selectief. Inderdaad, ik heb echt niet altijd de behoefte om te reageren, gewoon lezen is ook prima, vind ik. Ik zie ook dat heel veel mensen mijn blogs lezen zonder te reageren of te liken of wat dan ook (lang leve StatCounter) maar dat maakt me echt helemaal niets uit: het is in feite al beloning genoeg om te zien dát ik zo ‘goed’ gelezen word. Dus ik ben zoiets als een recidiverend gelegenheidsontlurker 🙂

 10. Ben natuurlijk geen lurker maar dat weet je 😉

  Ik reageer regelmatig bij je maar vaak staan er al zoveel reacties dat ik mijn mening eigenlijk niet meer hoef te geven omdat zoveel anderen het dan al verwoord hebben. Dan denk ik nou wat kan ik nou nog bijdragen hieraan.

  Vandaar dat ik sinds ik op WordPress zit de like knop regelmatig aanklik, bij wijze van reactie, heb ik niets toe te voegen maar vind ik het toch leuk.

  Geweldig idee van je trouwens, de nationale ontlurkdag. Sterkte in het Van der Valk zaaltje vandaag (inclusief klef buffet neem ik aan?)

  1. Ik zeg > doe mee vandaag. The more, the merrier!

   Klopt, incluis buffet. Nu al zin in. Not. Mijn laatste nascholing COPD dit jaar, je kunt er maar klaar mee zijn al in april tenslotte. De voorgaande jaren wachtte ik steeds tot het laatste moment. Je ziet het: ik evolueer 😉

 11. Hoi KLief, ik zit weer in de lurk modus. Meestal vind ik mijn bijdrage niet zo belangrijk en het meeste wat ik denk is dan al geschreven. En om alles te gaan herhalen wat anderen al geschreven hebben…. Ik geniet nog altijd van je blogs.

 12. Wat een goed idee is dat toch, die ontlurkdag van jou. Mag ik je link gebruiken? Nee, het gaat niet omdat mensen persé zouden moeten reageren, maar het is zo fijn, zo gezellig om een klein beetje te weten wie er bij je leest. Daar ben ik ook best nieuwsgierig naar hoor.

 13. Ik lees al wel een heel tijdje mee! Ik denk dat ik mezelf al “bekend heb gemaakt” tijdens de vorige ontlurkdag 😉
  Ik blijf fan! Veel groetjes uit Antwerpen!

 14. Wat gaat de tijd toch snel. Misschien lees ik over een jaar wel een logje bij iemand en die heeft het dan over welke dagen er in april herdacht moeten worden. 29 april, dag van de lurkers…

  Love As Always
  Di Mario

 15. Ik lees hier vrijwel alle blogs, gewoonweg omdat je me heel vaak raakt en/of doet grijnzen met je heerlijke manier van vertellen, je overpeinzingen en je observaties. Bovendien vind ik je een zeldzaam open en (h)eerlijk mens. Warm, ook!
  Reageren doe ik niet altijd; soms zijn er simpelweg geen woorden, soms buitelt er al genoeg in mijn kop rond. En áls ik een reactie achterlaat, wil ik ook wel mijn kop erbij hebben – anders voelt ’t alsof ik net een scheet op je blog heb achtergelaten zonder me erom te bekommeren hoe die reactie bij jou kan binnenkomen. Een reactie zal dan ook vaak een uitgebreide zijn. 😉

  Slim, zo’n ontlurkverzoek. Kunnen mooie, verrassende resultaten uit omhoog komen. Al denk ik vaak, dat ik van sommigen liever niet weet dat ze meelezen. 😉

 16. Ik reageer al regelmatig… maar vooruit ook op dit stukje dan. Al beschouw ik mezelf niet als lurker, kom ik toch uit de kast al was het maar om anderen aan te moedigen….

 17. Nou vooruit dan, dan kom onder m’n steen vandaan en neem de ontlurk uitnodiging aan!!
  Ik lees al een tijdje mee. Al een jaar of twee kom ik bijna elke dag even kijken of je wat nieuws geschreven hebt. Ik herken veel in je doen en laten (en denken!). Leer er ook vaak het een en ander van. Alleen van reageren komt het nooit. Waarom? Tja… Vaak is een ander me al voor en zou het alleen ‘meer van hetzelfde’ worden. En waarschijnlijk zit er ook wel een beetje boel ‘wie zit nou op mijn commentaar te wachten?’ in mijn hoofd, om zomaar spontaan ergens te reageren.
  Maar dit is een mooie gelegenheid om te zeggen dat ik je verhalen vaak hilarisch vind, dat ik vind dat je een moedig mens bent en dat ik het een verademing vind dat iemand durft te zeggen wat ze denkt. Ik lees je met plezier! Chapeau!!

  Groeten
  Mountainmeisje

  1. Lief van je, dank je wel. Leuk dat je onder je steen vandaan bent gekomen 🙂
   Nou, er zijn héél veel mensen in mijn echte leven die het niet zo leuk vinden, dat ik (bijna) alles zeg, haha!

 18. Hier een echte ‘lurker’ (vies woord eigenlijk) die uit de kast komt :)…. Ik lees jouw blog altijd met veel plezier en ook vele andere maar reageer inderdaad zelden. Tegen de tijd dat ik het lees is alles al gezegd. Mijn blog is ook een echt ‘lurk’ blog. Hoewel ik het leuk zou vinden wat meer reactie’s te krijgen geven de Stats mij genoeg voldoening. Ik ga weer eens proberen meer te reageren!! Leuk initiatief. Ik neem je link graag over om die ‘lurkers’ op mijn blog ook even wakker te schudden 🙂

 19. Je blog lees ik al jaren en vond het een tijdje geleden dan ook erg jammer dat er een stop aangekondigd werd. Gelukkig kwam je weer terug! Zelf werk ik in de Schilderswijk, en jij daar vlakbij heb ik zo het vermoeden; herken veel in jouw beschrijvingen van je werk en de mensen waarmee je in contact komt.

 20. Ach, de echte lurker bestaat niet.

  Veel bezoekers komen via zoekmachines in de hoop iets te vinden. Als dat niet is wat men verwacht, dan zijn ze binnen enkele secondes weer vertrokken. Deze voorbijflitsers worden op blogs vaak voor lurker aangezien, maar lezen nog geen fractie van een bericht laat staan de reacties. Om een echte lurker of lurkster te spotten heb je een statprogrammaatje nodig dat bijhoudt hoelang iemand op je weblog verblijft en zo’n programa laat wordpress.com niet toe.

  Zelf kom ik hier eens per 2,72 week en ben gemiddeld na 0,42 bericht weer vertrokken. Vrijwel nooit (op nu en in 2010 2x na) heb ik de behoefte om een reactie te plaatsen.

  1. Klopt wat je zegt, ik neem die cijfers ook niet serieus. Neemt niet weg dat ik het wel leuk vind om te weten wie er lezen. Dus zo eens per jaar een ontlurkblog vind ik wel geinig 🙂

 21. Ook ik reageer nooit maar lees graag je verhalen, zie nu sinds kort via FB dat er weer een nieuw verhaal is. Lees al lang mee, ben hier gekomen via een blog van je moeder ( ken haar ook niet). Leef wel mee met je verhalen over je hormonen en vraag me soms af hoe gaat het met je dochter en promt is er dan een update. Maar heb nooit echt wat toe te voegen dus lees alleen. Sterkte vandaag met de bijscholing. En na vandaag lees ik weer lekker mee.

 22. Surprise! Ik lees ook bij je. Wist je nog niet 🙂
  Ben ik wéér vergeten dat het vandaag ontlurkdag is… Ik heb niet zoveel lezers als jij maar er zit bij mij ook een gapend gat tussen lezers en reageerders.
  Ik moest lachen om de opmerking van Di Mario. Ik had nml dezelfde gedachte: volgend jaar wordt ontlurkdag ook herdacht.
  Liefs Kakel

 23. Hier dus nog een lurker. Ik vind het heerlijk om tussendoor blogjes te lezen maar heb zelf geen weblog. Daarom reageer ik eigenlijk nooit. Bij de leuk geschreven en inspratievolle blogs blijf ik hangen. Iets pakt me gelijk of niet. Dit is dus wat mij betreft een groot compliment voor jou. Hoop nog lang mee te mogen lezen. Frieda

 24. Ik ben ook een echte lurker .Ben een keer op je blog terrecht gekomen en werd gegrepen door je schrijfstijl. Ik vindt je verhalen heerlijk om te lezen. Zo herkenbaar. Ik vind een reactie plaatsen moeilijk omdat soms alles al is gezegd maar zal proberen om wat vaker te reageren ( maar ik beloof niks!!) want ik lees je verhalen met veel plezier.
  Groetjes van Monique

 25. Ik lees je logs altijd met een glimlach. Dit omdat je een van de weinige bent die schijt aan alles hebt en niet meeloopt met de kudde.
  Als ik zelf ooit eens de moed zou hebben om dat ook te durven……
  Anyway, ik hoop dat je nog lang doorgaat met schrijven en als laatste een groot compliment voor je schoenen collectie.

 26. Hi Kliefje,

  Ik lees zelf een flink aantal blogs en ik reageer bij diverse collegabloggers en een aantal heb ik er zelfs ook in het echt ontmoet. Ik merk zelf dat ik tegenwoordig meer blogs op de telefoon lees en dan reageer ik minder snel omdat je dan vlugger schrijffouten maakt en ook omdat het meer tijd kost. Verder heb ik net zoals iedereen niet altijd even veel tijd om te reageren en als ik pas na dagen aan het lezen toekom dan wil ik dat in ieder geval niet laten merken en als ‘spuit elf’ aankomen.

  Verder heb ik je oproep tot ontlurkdag overgenomen. Ik ben benieuwd.

  Groetjes,

  Dorothé

 27. Tussen het lurken door werk ik ook nog. Soms ff reageren bij blogjes die ik lees en mijn weblog vullen met veelal moestuin bla bla en kookrecepten…..ach ja niet zo boeiend als de klief 😉

 28. Ik lees je blog meestal relatief laat en dan is inderdaad, zoals anderen hierboven ook al zeggen, het meeste al gezegd. Ik vind dan een reactie van mij niet zoveel meer toevoegen en om nou alleen maar een smiley te plaatsen vind ik ook zowat. Dat neemt niet weg dat ik je altijd met veel plezier lees. Je kunt zo heerlijk direct en recht voor zijn raap zijn, daar hou ik wel van.
  Groetjes, Leontine

 29. Wat een leuk idee, ik heb ook veel lurkers zie ik aan m’n statistieken. Afijn, wij kennen elkaar dus er valt niet zo heel veel te ontlurken voor me.
  Fijne nascholing maar weer…

 30. Nou vooruit, ik ben een heel erge lurker (leuk woord trouwens) en lurk (is het ook een werkwoord?) graag jouw blogs. Maar op ontlurkdag kan dat natuurlijk even niet anoniem. Dus in ieder geval tot volgend jaar! Liefs, Klaske

 31. Hoi Kliefje, ik reageer ook niet altijd maar ben een echte fan! Ik vind je een geweldig mens met enorm leuke humor en zelfspot, lig regelmatig in een deuk om je stukjes! Ik heb zelf ook een dochter die dezelfde leeftijd heeft als jullie dochter. Kortom ik geniet heel erg van je blog. Ik hoop dat je nog heel lang hiermee doorgaat. Liefs Essie X

 32. Hoi Klief, ik heb eerlijk gezegd geen idee of ik al eens een reactie heb achtergelaten. Aangezien ik je stukjes al een paar jaar lees, schaam ik mij op dit moment dan ook diep 😉 Wat ik leuk vind, is dat je vaak een hele duidelijke mening hebt over bepaalde zaken en die ook niet onder stoelen of banken steekt. Daar moet ik stiekum wel eens om grinniken en ben ik ook wel eens jaloers op. Kortom: ga zo door!

  1. Nee joh, hou es op > lurken mag, niks mis mee! Maar eens per jaar vind ik het wel erg leuk om iedereen te verleiden, tóch wat te schrijven! Lurk lekker verder!

 33. Heu … ik lees ook regelmatig bij jou en laat reacties achter. Maar net wat Jojo al zegt: vaak wordt eenzelfde mening geplaatst door verschillende personen. Dan sla ik het reageren maar over. Maar ik volg je uiteraard wel. Enne, komt er ook nog een ontkurkdag? Dan doe ik zeker mee 😛

 34. Volgens mij lees ik jouw blogs ook vaak vrij laat en is er dan al een hoop gereageerd. Soms heb ik weinig tijd of niets bijzonders te melden maar ik lees graag mee. Vind het lief dat jij bij mij dan ook weer reageert. Ik heb zelf namelijk geen idee of mijn blog wel gelezen wordt, en dat vind ik best jammer … misschien moet ik ook over naar wordpress als daar statistieken zijn. Maar zo’n hele blog overzetten lijkt me dan weer een toestand.

  Anyway, ik lurk graag. Ben een dame, 42, woon in Hilversum, single met 2 katten 🙂 Dan weet je vast genoeg …

  Dank dat je ons een kijkje in jouw leven geeft!

 35. Hoi Kliefje,

  Hier ben ik dan, een echte Lurker. Ik volg zo’n 15 blogs, ik kijk er elke dag even, en ik reageer echt bijna nooit. Ik weet niet meer hoe ik op jouw blog terecht ben gekomen, een paar maanden geleden, maar ik geniet sindsdien erg van je nuchtere kijk op de wereld! En wat een productieve blogster ben je! Waar ik bij anderen nog wel eens helemaal vanaf het begin alles lees is daar bij jou geen beginnen aan. Schrijf vooral door, dan blijf ik trouw lurken!

 36. Hier ook een lurker. Ooit een (weblog)blogger maar nu al meer dan een jaar een plogger(t). Ik volg je al heel lang maar reageer zelden. Geen idee waarom niet (of wel). Ik ben iets ouder (45), heb ook erg last van mijn hormonen en ben ook aan de “klazienuutzalk”korrels. Maar dan andere dan jij. Ook ik heb er denk ik een beetje baat bij alhoewel ik vandaag toch weer ben begonnen met de Clonidine. Helemaal niets is blijkbaar dus ook geen optie voor mij. Het jammere van ploggen is dus soms te weinig tekst. En dat is tegelijkertijd ook wel weer heel fijn. Ik kan het ploggen in ieder geval al langer vol houden dan bloggen. Want dan wordt het voor mij vaak te persoonlijk om op te schrijven en dan kan ik het niet plaatsen i.v.m. de mensen die ik ken. Dus is ploggen voor mij de oplossing om toch een beetje in de schijnwerpers te staan. 🙂 Ik lees je graag en moet vaak om je heerlijke nuchterheid lachen. Dus… ga vooral zo door! Ik ga nu weer in mijn lurk-stand. Ayo!

  1. Ik bezoek je wel eens, maar heb zelf niet zo veel met ploggen. Ben meer van de woorden dan van de beelden. Jammer dat de korrels niet (helemaal) gelukt zijn! Sterkte ermee!

 37. Mijn naam is Marja, en ik lees graag bij jou. Deels omdat ik niet in Nederland woon, en het heerlijk vind om verhalen te lezen van mensen die in Nederland wonen. Deels omdat ik een soort van fantaseer dat jij in Leiden woont, en ik daar jaren heb gewerkt. Deels omdat ik jouw oprechtheid zo waardeer, en soms zit te schateren van het lachen. Deels omdat je een erg fijne schrijfstijl hebt, wat prettig leest. Deels omdat ik misschien nieuwsgierig ben, en graag weet/lees hoe andere mensen leven? Heel hartelijk dank in ieder geval voor je fijne verhalen en belevenissen!

 38. Lieve allemaal: wat ontzettend leuk dat jullie zo massaal onder jullie stenen vandaan zijn gekomen. Ik waardeer dat enorm. Heb genoten van alle bekentenissen en uitleg! Oh, en de complimenten *bloos* Dank! 🙂

 39. Dag Klief, ik ben er ook zo een. Ik lees je blog met veel plezier en heb 1 x commentaar gegeven. Ik denk dat jouw lezers of jij zelf niet zitten te wachten op wat ik denk,voel of doe.
  Ik volg nog een paar blogs zoals villa kakelbont, octaview,santelogie kobus en co. En echt met bewondering voor de bloggsters en bloggers dat jullie zo mooi kunnen verwoorden.

  Voor je statistieken.
  Ik ben geboren en getogen Amsterdamse, woon op de Veluwe, werk in de gezondheidszorg, gescheiden , drie kinderen, soms is het glas half vol,soms half leeg. Regelmatig grote zorgen over inkomen en gezin.creatief in geest en uitvoering. Hou van de natuur en dieren.
  Pfff dat is wel heel erg open voor mijn doen, tijd om te stoppen.
  Ik hoop dat je nog lang zal doorschrijven.

 40. Ik reageer niet altijd, maar lees wel altijd. Heeft deels ook te maken met het feit dat ik blogs vaak op mijn telefoon lees; ik vind reageren dan zo’n gepiel. Als ik een paar dagen later eens op mijn laptop lees reageer ik dan soms nog wel. Omdat ik zelf blog weet ik hoe leuk reacties zijn en probeer het dan ook zo regelmatig mogelijk te doen, maar alleen als ik iets zinnigs te zeggen heb. Soms is het ook lekker om alleen te lezen en verder niks en dat snap ik van mijn ‘eigen’ lezers ook heel goed.

 41. Ik beken! Ik ben type 3. Wegens teveel werk om op de ipad te typen, nix zinvols bij te dragen, maar toch nieuwsgierignaar anderen hun leven. Nix mis mee he? Jouw schrijfsrls zijn vaak super hilarisch! Bedankt daarvoor, Nina

 42. ik lees zodanig veel blogs dat ik niet overal kàn op reageren. Ik reageer dus enkel waar ik iets zinnigs kan op zeggen/schrijven. De “vind ik leuk”-knop vind ik daarom wel handig om te laten merken dat ik het logje wel las, maar er geen reactie achterliet.
  Lurkers vind ik niet eens zo erg, veel erger vind ik de reageerders die niet eens lezen wat er in het desbetreffende logje staat!

  Groetjes!

  Billy

 43. Ik geloof dat ik bijna altijd wel reageer, niet bij iedereen trouwens, soms heb ik gewoon niks te zeggen, dat kan blijkbaar. Succes met je scholing. Alweer.

 44. Ik lees je blog graag, niet elke dag maar ik wip regelmatig even langs om bij te lezen. Ik ben geen volbloedlurker, ik reageer af en toe 😉 Op mijn eigen blog zie ik ook dat lurkhiaat, maar ach ik blog voor mezelf al ben ik onwijs blij met reacties en heb ik zelfs leuk contacten opgedaan met reageerders/bloggers. Je directheid vind ik heerlijk herkenbaar.. dwz.. ik voel het ook vaak zo, maar ik durf het dan toch niet te uiten.. Je oproep heeft natuurlijk nog lang niet alle lezeres over de streep getrokken, maar het aantal reacties is toch ongekend leuk! Op naar volgend jaar!

 45. Al heel lang lees ik met veel plezier je log, niet elke dag maar minstens één keer per week kom ik bij je langs!
  Bij deze kom ik dan maar es onder m’n steen vandaan/ uit de kast!
  Reageren heeft mi niet zoveel zin omdat er al zo vaak ( en zo veel) hetzelfde gezegd is door mijn voorgangers/ster die wel de tijd kunnen nemen om een reactie te plaatsen.
  Maar weet dat ik je met veel plezier lees en ga zo door!
  Groeten
  Jose

 46. Goedemorgen Kliefje, ik heb nu gelezen tot hier, maart 2015, en ik kan niet stoppen. 😉
  Je hebt er een volger bij! Binnenkort zal ik wat meer over mezelf vertellen.
  Groetjes en een fijne zondag Willeke

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s