Gezapig.

Afgelopen weekend zaten Jill en ik bij mijn moeder in la Belgique en zwierf Vlam met wat vrienden rond op een golfbaan in de Ardennen.

Dat mannenuitje was al maanden geleden gepland, dus mij leek het leuk om dan met mijn moeder af te spreken. Vroeger kwam ik er zeer regelmatig. Nu had ik al een paar jaar niet gelogeerd bij haar.

Niet omdat ik dat niet gezellig vind, -au contraire- maar ik ben niet zo uithuizig meer. Mijn weekenden breng ik gewoon het liefste door met man en kind in eigen huis. Beetje uitslapen, samen ontbijten, boodschapjes doen, koken, borrelen, eten.

Suf maar lekker.

Ik hoef niet zo nodig meer alleen op pad. Sterker nog: ik moet er niet aan denken.

Pas geleden was ik aan het appen met een vriendin om een lunchdate in te plannen en we konden zo snel even geen datum vinden, waarop we allebei tijd hadden. Zij opperde een zaterdag.

Ik stuurde dat ik daar geen zin in had. Noem me suf, maar de weekenden zijn gereserveerd voor het thuisfront. De weken vliegen hier voorbij, echt niet normaal. Als we allemaal thuis zijn van werk en/of school/scholing, wordt er hier natuurlijk wel gepraat, maar ook veel niet. We zijn alle drie vaak vermoeid. Vlam lichamelijk, Jill en ik geestelijk. Dus even een uurtje of wat iets voor jezelf hebben, is pure noodzaak. Vlam stort zich na het eten altijd op de bank met DWDD en het nieuws. Jill vertrekt naar boven voor haar dagelijkse portie vampiers op haar tablet. En ik sluit me meestal af door mijn paarse koptelefoon op te zetten en vermaak me met bloggen, muziek en zo nu en dan een uurtje Netflix.

Meestal meldt iedereen zich om half 9 op de bank en kijken we samen een serie. Ik zit altijd in het midden en heb op links een kind met haar hoofd op een kussentje aan wiens rug ik moet krabbelen. Vlam ligt op rechts en apprecieert het wel als ik door zijn haar woel en zijn voorhoofd masseer. En als we alle drie rustig liggen, komt Misty er ook ook bij. Die 7 kilo kat frommelt zich er gewoon tussen, ploft op het kussentje op mijn schoot en wenst eigenlijk wel van ons allemaal zo nu en dan een aai of een krabbel onder haar kin.

Omdat hier de wekker zo ergens om half 6 afgaat, vertrekken we na dat uurtje tv omstreeks half 10 ’s avonds naar boven.

Ergo: er blijft niet veel over van de doordeweekse avonden, die zijn echt in een oogwenk voorbij.

De weekenden zijn dus gereserveerd voor quality time met het gezin.

Nou ben ik sowieso al geen vriendinnenvrouw (two is company three is a crowd is één van mijn motto’s) maar ik moet er echt niet aan denken dat ik op zaterdagavond met een stel vrouwen uit eten en daarna “gezellig” de kroeg nog in moet. Ik zou daar heel erg verdrietig van worden. Echt hè?

Ieder zijn meug, maar doe mij maar gewoon mijn grote, harige hoop op de bank.

31 thoughts on “Gezapig.

 1. Heu schreef je nou over mij?
  Dit is een blog naar mijn hart.
  Moeten al zoveel dus als het kan even niet.
  Bij mij nog graadje erger zelfs lief is me dan al teveel…
  Ga ik lekker met van alles op bed liggen.. Gelukkig lees ik dat andere dat ook hebben .
  Dus toch niet zo’n epiekreet( zei mijn moeder altijd tegen mij) als dat ik dacht . Hihihi
  Jij ook lekker genieten op de bank met allen die je lief zijn ….
  Even geen buitenwereld.
  Heerlijk

 2. Helemaal met je eens. En negen van de tien x hebbeb we door de weeks weekend. Dus mocht t gebeuren dat we echt weekend hebben is dat echt family tine. Dus ja dan maar suf..

 3. We worden oud Kliefje :-P. Snap ook niet dat er mensen van mijn leeftijd nog steeds zo nodig tot diep in de nacht de bloemetjes buiten willen zetten, en dan het liefst ook nog straalbezopen thuis komen. Laat mij maar gewoon met mijn eigenste hubbie op de bank hangen, word ik helemaal blij van.

 4. Leuk weekend! Hier is het doordeweeks en in het weekend ook meestal rustig. Tenminste als oudste (en Luna) en jongste er niet zijn 🙂 Middelste was er vandaag maar daar heb ik weinig last van, die trekt – samen met zijn vriendin – altijd zijn eigen plan.

 5. Aan de andere kant: verandering van spijs doet eten. En het is een lunch, dus de rest van de dag is nog lang!

  Zo een heeel enkele keer zou ik dat wel doen denk ik nu.

 6. Gezapig klinkt zo oubollig, maar voor mensen zoals ik, die jouw uitspraak ‘two is company three is a crowd’ van harte onderschrijft is het een perfecte manier van genieten van het moment en van de mensen voor wie je gekozen hebt.

 7. Ik begrijp je helemaal. Afspreken met een vriendin doe ik al niet zo vaak maar als we afspreken dan het liefst door de weeks, eens per jaar eens een etentje en de rest overdag op de koffie. De weekenden wil ik zeker alleen maar met mijn gezin zijn. Moet er overigens ook niet aan denken om uit te gaan in het weekend. Die tijd ligt ver, ver, ver, ver …. achter mij. Wij liggen op vrijdagavond altijd retevroeg in bed, rond een uur of tien en zijn dan helemaal in ons element, beste tijd van de week, volledig inkakken, weten dat je de volgende dag kunt uitslapen, man man man 😉

 8. Leuk, de nieuwe foto ❤
  "Alleen" thuis zijn met je twee favoriete mensen, ik kan me niets gezelligers bedenken. En als ze allebei te lang thuis zijn, wil ik ook nog eens tijd voor mezelf. Erg, hè?
  Maar tijd vliegt door je handen als los zand…
  Gewoon doen wat je zelf het liefst doet. Laat de rest maar kletsen.
  Liefs Kakel

 9. Haha helemaal niet suf hoor. Ik ben 27, maar hier gaat het net zo. Weekenden zijn voor het gezin. Ik spreek dan niet af. Doe ik doordeweeks wel. Scheelt gelukkig dan wel dat ik niet werk.

 10. Ik kijk erg uit naar zo’n weekend. Dat zit er meestal niet in want Mozambikanen vinden altijd wel een reden voor een feest(je). En om in m’n eentje thuis te blijven … nou nee.

 11. Laat mij dan maar lekker suf zijn, af en toe eens naar schouwburg, theater of een concert is meer dan genoeg en dan graag rond 10.30 uur thuis want die wekker gaat verdraaid vroeg.

 12. Groot gelijk. Nu zalig in bed wat blogs lezen met onze poes van een aardige 7 kg, spinnend alsof haar leven ervan afhangt. Meer moet een mens niet hebben.

 13. Ik gezapig lekker met je mee. Heerlijk, lekker thuis op je eigen bank, en na half negen wat mij betreft ook nog zonder kinderen en alleen met man!

 14. Af en toe moet je buitenshuis. (boodschappen, werken, familie bezoek/verjari, vakantie, vrijwilligerswerk, tandartsbezoek etc) MAAR lekker thuis hangen op de bank met of zonder zak chips, wijntje binnen handbereik (en/of water) is niet raar. De dagen in 2015 vliegen om en een weekend helemaal NIETS hebben we nog niet echt gehad. Dus lange neus, lekker ff nixs is heeeeeeel lekker.

 15. Helemaal niks mis mee! Hoewel ik het leuk vind om nu en dan op stap te gaan zijn die weekendjes thuis met ons allen toch ook heerlijk! Hoewel we dan niet in jullie positie op de bank liggen. Nu ik er over nadenk, zijn het vooral zondagen. Ook fijn!

 16. 🙂
  Ik heb me vorige week nog niet ontlurkt, maar nu wil ik je toch laten weten, dat mijn weekindeling wel erg op die van jou lijkt !!! Inclusief het weekend lekker thuis rommelen, heerlijk!!!

 17. Gezapig leven is volgens mij een nieuwe definitie van vrijheid die leidt naar geluk. Doen wat je wil (voor zover het kan), het moeten zoveel mogelijk aan de kant zetten, je niet laten leiden door wat zogezegd ‘normaal’ is, maar doen wat goed aanvoelt.
  Ik doe gezapig mee !

 18. Ach wat is Gezapig of suf, op een zeker moment het weet je het wel en heb je het wel gezien.
  Dan is een zaterdag samen veel leuker dan in een drukke tent. Hans

 19. Heerlijk! Ik snap al die mensen niet, die altijd maar iets moeten. In het weekend spreek ik alleen af als ik er echt niet onderuit kan, maar plan dat t liefst op m’n vrije vrijdag. Het weekend moet ik net als jij, echt bijtanken om van maandag t/m donderdag fris en fruitig te zijn op t gesticht.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s