Moeizaam.

De afgelopen week ging het bloggen zeer moeizaam.

Ik heb wel een paar keer mijn WordPress dashboard geopend, maar na een paar minuten gaf ik het maar weer op. Geen inspiratie. Of erger: geen rust.

Dat laatste is meer het hangijzer.

Leuk hoor: als die extra dagen vrij en dat gatenkaasrooster. Alleen was ik niet de enige. Er waren ook nog een kind en een man die mee genoten. En uit hen wil helaas nog wel eens een geluidje of wat komen.

En dan hebben we nog het werk van Vlam waar ik laats al over blogde. Er zijn ochtenden dat ie hier pas om 5 over half 7 het pand verlaat. Om 6 uur 43 gaat de wekker van Jill. Dat betekent dat ik elke morgen 8 hele minuten heb om in alle rust aan tafel te zitten en een verhaaltje uit mijn mouw te schudden. Nou lukt het me meestal aardig vlot, een stukje schrijven, maar 8 minuten is verdomde lastig.

Daarbij deel ik ’s morgens de eettafel met poes Misty. Die wil a) na een nacht alleen zijn héél erg graag aandacht en loopt over mijn toetsenbord, kopt tegen mijn beeldscherm, plaatst haar koppie heel dicht tegen mijn hoofd aan én ze ligt b) nogal op de loer. Want als ik mijn bakje kwark met muesli op heb, mag zij ‘m uitlebberen. Ik moet dus tijdens met typen heel erg goed opletten dat ze niet stiekem al een likje neemt. Ik houd van haar, maar er zijn grenzen aan wat ik leuk en lief en lekker vind.

En -ik geef het toe- er is nóg een reden waarom ik de laatste tijd wat verzaakt heb. Want de trouwe lezer weet dat ik een paarse koptelefoon heb en, als ik dat wil en nodig acht, me heel goed kan afsluiten van al het gezinslawaai.

We hebben sinds een paar maanden Netflix.

En mán, wat hebben ze daar leuke series.

Ik ben nooit zo van de tv kijk geweest. Ik vind een afleveringetje NCIS of CSI leuk, maar verder kwam ik nooit. Het is dat als ik nooit aanspraak maak op de televisie, ik ook nooit aan bod kom, dus uit pure noodzaak (want het is best lekker, vind ik, om na een dag werken even een uurtje suf voor je uit te kijken en niet teveel te hoeven nadenken), ging ik ook Criminal Minds volgen. The Mentalist vond ik ook wel geinig sterker nog: als Vlam er niet meer is, “neem” ik Patrick Jane als man, maar tegenwoordig komt die serie “pas” om half 10 en dan liggen Vlam en ik, zoals het oude hekken betaamd, reeds op 1 oor.

Maandagavond wordt er hier gezamenlijk The Blacklist gekeken. Ge-wel-dig-e serie. Ik houd van Raymond Reddington. Echt. Ik blijf er zelfs voor thuis, pas afspraken aan om maar om half 9 te kunnen kijken. Heel erg.

Maar nu hebben we dus Netflix en ik kijk heerlijk elke avond, terwijl Vlam iets van DWDD, voetbal of het nieuws kijkt, op mijn laptopje met paarse koptelefoon een aflevering of 2, soms wel 3.

Niks bloggen.

Ik heb het retedruk met Haven, Penny Dreadful en Orphan Black…

Mea culpa.

37 thoughts on “Moeizaam.

 1. Helaas voor jou Patrick Jane is al door mij ingepikt;-) maar ik herken het hoor, hier ook netflix. Het is dat de jongste nog programma s op de buis kijkt maar anders was de tv exit. En raymond remmington..als jong meisje was ik helemaal verzot op James Spader. Elke film keek ik met hem..bad guy …:-)

 2. Kijk eens aan, topreclametje voor netflix 🙂 En dat van die poes ’s ochtends is heel herkenbaar. Moet hier ook opletten dat ze niet gelijk op tafel springt om mee te ontbijten.

 3. ik het er hier drie ’s morgens klaar zitten om mee te genieten van het ontbijt. Ik volg momenteel geen enkele serie want anders kom ik aan niets meer toe. Voor ik het weet kom ik nooit meer uit mijn luie zetel. 🙂

 4. Haha! Ja, dat ken ik. Ik ben helemaal geen tv kijker maar sinds ook wij netflix hebben, heb ik al heel wat uurtjes met lief op de bank voor de tv doorgebracht. Nog een aanrader: The Killing.

 5. Ik heb een beetje hetzelfde….sinds Pasen al geen zin meer in een blog. Geen inspiratie ook. Niks. Netflix…..zeurt Fréderique ook al een tijdje om, maar ik geloof maar niet dat ik er aan begin als ik dat zo lees en hoor. Er wordt al genoeg tv gekeken hier 😉

 6. Haha, blijkbaar zijn alle katten hetzelfde. Die van mij zijn ’s ochtends al niet bij me weg te slaan als ik al op het toilet zit.

 7. Wij hebben wel Netflix, voor zoonlief gedaan, zelf kijk ik er nooit naar…. Penny Dreadful zegt me iets omdat hij het zo geweldig vind…
  Geen poes, maar wel een hond… en hond wil in de morgen erg graag geknuffeld worden voor we naar buiten gaan.
  Ontbijten doe ik overigens nog steeds niet…. ik hoef alleen koffie… dat broodje komt straks wel tegen een uur of 10… mijn maag slaapt graag uit namelijk.

  Xx

 8. Soms is bloggen ook gewoon even niet leuk..
  En Patrick Jane <3. Volgens mij is de serie nu zelfs afgelopen, het laatste seizoen vond ik niet zo. Meestal lig ik dan ook al op bed, wand deze oude kruk heeft haar slaap ook hard nodig.
  En ik kijk uit naar de tijd dat ik 's ochtends mij niet meer druk hoef te maken over eten, drinken en speelgoed van de kinderen… rust lijkt mij heeeeeeerlijk. 🙂

 9. Hier ook al verslaving ….E liefst hele dagen als het kan. Ik hou niet zo van al dat geschiet of crimi’s . Maar hij lust er pap van. Tv kijken is aan mij niet besteed. Ik ga ook eens kijken naar een koptelefoon. Want die geluiden…..gekmakend..

 10. Een logje bedenken is een, plaatsen is twee en dingen doen die je leuk vind is drie.
  tv is niet echt interessant, zeker niet als je na 10 minuten programma 7 nutteloze informatie over je heen krijgt. Hans

 11. O, dat herken ik HELEMAAL. Wij kijken lekker samen Netflixx als de kindren op bed liggen. (En ik stiekem als ik alleen thuis ben en een uitgebreide pauze neem ook wat series die niet in man’s straatje passen). Oprhan Black hebben we ook gezien, geweldig!

 12. Ik begin er gewoon niet aan. Zo verslavend en tijdverslindend. Wat een oud wijf he, hahaha. Doe lekker waar je zin in hebt. We wachten wel op je blogje hoor!

 13. Een paar weken geleden heb ik in anderhalf week tijd de eerste 4 seizoenen van Game of Thrones bekeken, geweldig. Op die manier ook de eerste 2 seizoenen van House of Cards gezien.

 14. Haha herkenbaar. Netflix heeft zulke leuke series. Ennuh orphan black. Geweldig. Volg ik ook. Veel netflixplezier 😘

 15. Heerlijk Netflix,wij kijken bijna geen “gewone” tv meer,tenminste zonder eeuwige reclames, kijken wanneer je wil…
  De Scandinavische series zijn ook geweldig: The Killing, Borgen,The Bridge enz zijn er steeds meer 😃
  De documentaires zijn ook goed!

 16. Zelden tv, zelfs geen netflix, de manlief is (hoewel heel erg verboden) verzot op downloaden van allerlei series, die we vervolgens via de pc kijken en gauw weer verwijderen (alsof dat helpt om sporen uit te wissen 😉 )

 17. mijn dochter is ook helemaal verslaafd aan Netflix. Gewoon niet meer aan te spreken…..

 18. Amuseer je, zou ik zeggen. Wij organiseren onze eigen ‘netflix-achtige’ avonden hier aan de andere kant van de wereld. Maar het kijkgedrag is identiek.

 19. De Blacklist is geweldig, en als je alles na elkaar kunt bekijken, nog geweldiger zonder twijfel. Ik kijk voorlopig nog alle dagen twee afleveringen Grey’s Anatomy. Helemaal in de ban van Mc dreamy en Mc Steamy. Ja, ik weet het, niveau… Maar het is heerlijk ontspannen. Maar mijn bloggen er voor laten, neen, dat niet 😉

 20. Ik ben zo slecht in Netflix. Ik ben de serie over de tweede wereld aan het kijken. Gelukkig onder mijn eigen profiel, zodat hij kan onthouden waar ik ben, want ik onthou niets. En die zet ik dan aan als ik echt helemaal niets meer te doen heb. Dus misschien heb ik de serie ervan wel bekeken voor het eind van het jaar. Voordeel van Netflix is wel dat ik het ook op mijn telefoon heb, dus eventueel op vakantie kan inloggen… 😉

  Love As always
  Di Mario

 21. Lang leve de paarse koptelefoon.
  Hoe zit het trouwens met je aso-buren? Zijn ze er al uitgezet?

  1. Helaas! Ze hebben wel een CV aan moeten laten leggen en de schoorsteen is onklaar gemaakt. Gaat er in de loop van het jaar helemaal af :)))

 22. Ik kijk ook naar series maar niet op Netflix maar iets soortgelijks, maar hmm zal ik wel of niet zeggen wat ik kijk. Anders ga je die misschien ook kijken en dan komt er nooit meer een blog 😛

 23. De kinderen zeuren mij hier ook al aan het hoofd om netfllix. Nog niet overstag gegaan.

 24. Ah, het komt dus door Netflix. Wat mij betreft kom je er helemaal mee weg. Veel kijkplezier nog! 🙂

 25. Heerlijk af en toe maar het blijft oppassen met al die verleidingen. Ik probeer altijd te kijken waar ik voor wegloop als ik iets te graag doe zoals surfen, series kijken, eten, drinken etc. Ik maak afspraken met mezelf en ook met gezinsleden om elkaar te helpen .

  Groetjes, Dorothé

 26. Wij hebben het maar ik blijk echt geen tv kijker, zelfs niet met netflix terwijl de rest bijna verslaafd lijkt. Wie weet als ik vakantie heb en mijn rust vind ofzo 😉

 27. Bloggen moet geen must worden, dus verontschuldig je aub niet. Heerlijk toch, een poosje even iets anders? Zo en nu ga ik eerst ‘Patrick Jane’ google-en: nog nooit van die man gehoord 😳

 28. Ik ben geen tv kijker maar heb wel al voorzichtig geïnformeerd of wij niet ook een Netflix-abo kunnen nemen. Ik hoor links en rechts alleen nog maar over series kijken …..

 29. Roos heeft Netflix en wij dus ook.
  Het gaat me aan mijn hart om te zeggen dat je lekker filmpjes gaat kijken en wat minder gaat bloggen, maar dat zeg ik niet: ik lees je té graag 🙂
  Liefs Kakel

 30. Ik ben sinds vorige week aan Orphan Black begonnen. Bij alle andere series die volg, moet ik wachten op nieuwe afleveringen. Met Orphan Black kan ik nog even vooruit, haha.

 31. Hier hetzelfde: geen tv-kijker, maar Netflix… té leuk. Eigenlijk niet een heel goede ontwikkeling bedenk ik me net 😉

 32. Oooooh The Blacklist! Zo blij dat ie gisteren weer begonnen is. En ik ken tot nu toe (op een paar gezinsleden na) niemand die die serie kent of leuk vindt. Snap je dat nou?
  Geen Netflix hier overigens. Hij komt gewoon op RTL5 🙂
  (Oja enne ochtendherrie? Ik ben meestal de laatste die eruit gaat, zaaaaalig.)

Reacties zijn gesloten.