Vlammerig.

Gisteren hadden we een jubileumpje: een heus lustrum! Wie had dat kunnen bedenken?

Vijf jaar en een dag geleden, op dinsdag 8 juni 2010, half 8 ’s avonds fietste ik in de zeikende regen naar de binnenstad alwaar ik een afspraakje had met ene M uit V.

Eind mei 2010, op een blog, kwam ik een advertentie tegen van een datingsite die “Alleenstaande Mama’s” heette. Ik was nogal geïntrigeerd door de naam. Ik vond het een beetje een trieste, mutsige naam. Alsof moeders alleen maar moeders zijn. Ik schreef me uit pure nieuwsgierigheid naar de mensen op die site in, en won tot mijn verbazing een gratis full membership.

Eén van de eerste die me aanschreef was Vlam. Zijn berichtjes waren nagenoeg foutloos Nederlands, getuigden van IQ en EQ, humor en levenservaring. Zaken die ik belangrijk vind.

Na een paar mailtjes, deactiveerde ik mijn profiel weer. Omdat ik hem leuk vond. En omdat ik in de tussentijd digitaal werd overspoeld door de mij reeds bekende ouwe bokken die op zoek waren naar groene blaadjes, mannen met teveel testosteron, te grote ego’s, vreemdgaanders, mannen met een persoonlijkheidsstoornis en vreemdgaande mannen met een persoonlijkheidsstoornis.

Omdat ik begin dat jaar gestopt was met daten, omdat ik het spuug- maar dan ook spuugzat was, hield ik de boot nog een week of 2 af. Ik stond niet te trappelen hem te zien. Dat had niks met hem persoonlijk te maken, want de mails die veelvuldig over en weer gingen, smaakten elke keer weer naar meer.

Goed, 8 juni. Zeikende regen op de fiets. Daar stond ie dan, onder de luifel van een wijnwinkel. (Erg typerend voor hem, bleek later. Grapje, red.) Krullen, lichtblauwe Tommy H trui, spijkerbroek en bruine loafers van eerder genoemd merk met daarin blote voeten à la Reinoud Oerlemans. Ik schrok een beetje. Hij was niet bepaald mijn type.

Ik (volledig in het zwart gekleed, leren jack, iets dikker dan waar hij tot op heden op viel, hoge hakken, grote mond en niet bepaald een modepopje) viel ook een beetje tegen.

We gingen ergens aan een bar zitten en bestelden wat te drinken. Vlam praatte best wel kak, gebruikte woorden als ‘knaap’ en ‘gast’ die niet in mijn vocabulaire voorkomen en waar ik mijn bedenkingen bij had. Aan de andere kant maakte hij een hele open en eerlijke indruk en voelde ik me erg op mijn gemak bij hem. We hebben een paar uur non stop zitten kletsen en hadden een heel gezellige avond.

Een week of wat later zagen we elkaar weer en kwam ik erachter dat hij helemaal niet zo kak was als dat zijn eerste indruk op mij was geweest. Hij bezat nogal tegenstrijdige eigenschappen en dat maakte hem erg interessant.

Vlam promoveerde tot ‘Foute Kakker’.

Er was hier was geen sprake van liefde op het eerste gezicht. Ook niet op het vierde. Ik heb geen idee wanneer de vonk oversloeg eigenlijk. Ineens zat hij er, in mijn hart. En diep ook. En daar houd ik ‘m voorlopig nog eventjes…

Op naar de volgende 5 jaar!

us5

49 thoughts on “Vlammerig.

 1. Gefeli lieve luitjes (da’s Haagse kak)
  Op naar de tien jaar met heel veel liefde, wijn en wat een mens nog meer nodig heeft,
  om het een beetje leuk te hebben in het leven.

 2. Twee jaar en een dag geleden? Volgens mij iets langer toch? Van harte Klief en Vlam, jullie zien er uit als een heel gelukkig stel. X

 3. Wij hebben niet alleen het jaartal en het weertype voor een eerste date, maar ook zo een fijne man treffen gemeen ! Heerlijk toch ?

 4. Zo zie je maar dat je denkt dat iemand niet bij je past en diegene dan toch DE liefde wordt 🙂
  Gefeliciteerd en op naar de volgende 5!!!

 5. Toen ik het gisteren op FB las, dacht ik: Oh ja, daar zit dat leuke verhaal aan vast! Dus ik ben blij dat het het nog eens verteld hebt. Ik zou zeggen: geniet maar heerlijk van dat gastje! 😉

 6. Gefeliciteerd met jullie 5 jarig jubje en nog vele vele vele gelukkige jaren erbij. De foto’s zeggen genoeg…

 7. Gefeliciteerd! Dat jullie nog maar lang saampjes mogen genieten van t leven!

 8. Van harte gefeliciteerd. Dat er nog heel veel jaren samen mogen volgen.

 9. Van harte met jullie 5-jarig bestand! Wat een onwijs leuke foto;s. Dat belooft wat voor de volgende 5 jaar ❤
  Liefs Kakel

 10. Gefeliciteerd… Zoals je hem omschreef, zo stand hij nog letterlijk in mijn hoofd van vijf jaar geleden. Hahahahahah, je kunt goed uitleggen zeg maar. Vijf jaar. helemaal top. Liefde op het vijftigste gezicht, gaan ook vijftig jaar mee. 😉

  Love As always
  Di Mario

 11. Leuk! Mooi! Mag ik er vrijdag bij de apies nog een extra versnapering tegenaan gooien?

 12. Gelukkig is het toch goed gekomen en hebben jullie het nodige al meegemaakt om het nog wel langer vol te houden. Hans

 13. Grattis/gefeliciteerd! Altijd leuk een reden te hebben om iets te vieren. Wij afgelopen weekend dat we het leuk vonden onze vrienden en bekenden allen weer samen te zien.

   1. Sinds welk jaar? Ik vond de eerste op GoYvon op 21 december 2011, maar daarvoor volgden we elkaar ook al.

 14. Wens jullie een dikke proficiat en dat de vonk de rest van jullie leven mag blijven zitten. By the way, je beschrijving van het type mannen op dating sites vind ik hilarisch.:-)

 15. Het is niet eens ontlurkdag, maar voor een felicitatie kom ik graag onder m’n steen uit! Inspirerend verhaal weer en heerlijk om te weten dat er nog steeds mensen zijn die verder durven te kijken dan hun neus lang is. Van harte en nog vele jaren samen!

 16. Gosj… lees ‘k ook al weer zo lang bij je mee? 😉
  Die eerste blogjes die je over Vlam schreef kan ‘k me nml. nog als de dag van gisteren herinneren.
  Iig Proficiat op naar het volgende lustrum

 17. Echt een eerste ontmoeting om een blog over te schrijven haha 😀 Heel leuk! En gefeliciteerd natuurlijk!

 18. Wat een fijn verhaal. Ik word er instant vrolijk van. Al helpen de zon op mijn bol en een raketje in mijn hand ook mee.

  Van harte met elkaar, jullie!
  Xx

 19. Leuk verhaal en heel leuke man.

  Zelf ben ik nog op ouderwetse krantadvertentie aan de man gekomen. Toen diverse enveloppen kwamen wist ik eigenlijk meteen dat dit hem zou worden. Alle andere brieven heb ik vriendin laten lezen behalve deze. Ervoor ook al best leuke mannen ontmoet en gezellige avond maar nooit klik aan beide kanten.

  Wonderlijk hoe het loopt.

 20. Proficiat.
  Pas maar op dat die datingsite van de hunkerende mama’s je blog niet gaat gebruiken voor reclamedoeleinden. 😉

 21. Ah gefeliciteerd! Goed hoor dat zo’n foute kakker het zo lang volhoudt met een non-modepopje 🙂
  Nog vele jaren samen in harmonie gewenst!

 22. Jullie zijn een leuk stel samen. En wie had gedacht dat Jill ook zo goed zou klicken met ‘Reinout’? 😉

Reacties zijn gesloten.