Werkweek.

Het wicht gaat op werkweek met alle mavo 3 klassen. Ze vertrekken vanavond naar Tsjechië en komen vrijdagmorgen vroeg weer terug.

We hebben het over 4 dagen en 5 nachten.

En Jill is er al zeker een jaar mee bezig.

In de 2e klas had ze het er al over.

Het is niet normaal hoeveel impact dit uitje heeft.

Er is een speciale groepsapp aangemaakt. Toen we zaterdag even hadden geluncht en mevrouw daarna weer op haar iPhone keek, bleken er 250 nieuwe berichten te zijn. 250! Zoveel haal ik nog niet eens in een maand…

Ze moest lachen om haar vriendin die er 3 uur over had gedaan om haar tas te pakken. Zelf is ze er al het hele weekend zoet mee.

Een maand of 2 geleden kocht ze alvast voor de werkweek een nieuwe joggingbroek. Want de oude kon echt niet meer. Het ding bleek helaas van inferieure kwaliteit dus inmiddels is er een 2e nieuwe gekocht. Want je kunt natuurlijk op een afgelegen berg in Tsjechië, waar geen internet is, waar het water uit de kraan niet gedronken kan worden en waar -zoals het er nu naar uitziet-, de aankomende week heel veel regen gaat vallen waardoor de jeugdherberg nóg armoediger zal worden, niet voor lul zitten in een joggingbroek met pilletjes.

Er is door oma een reusachtige tas aangeleverd die ook echt helemaal tot aan de nok toe gevuld is met kleding, schoenen, make-up, opladers en God weet wat nog meer allemaal. Zou mij niets verbazen als de stijltang ook ingepakt is.

Haar nieuwe concealer, die moest natuurlijk ook mee. Logisch. Het is uitermate belangrijk dat je als je 15 bent niet zwaar voor gek 17 kilometer bergje af, bergje op fietsend, (zwetend als een otter lijkt mij maar wie ben ik?) met ontsierende kringen onder je ogen aankomt bij de finish. Stel je voor!

Iemand uit haar klas frommelt in haar tas ook nog even een waterkoker mee en 20 pakjes noodles. Want ze had horen zeggen dat het eten in die jeugdherberg niet te nassen was.

Ik heb Jill verboden daar aan mee te doen. Je eet gewoon wat de pot schaft en klaar.

Ze maakte zich ook nog even zorgen over het feit dat er amper tot geen groente geserveerd wordt daar op de berg.

Ik legde uit dat ik de kans nihil achtte, dat ze van 4 dagen geen vitamine C, scheurbuik zou oplopen.

Geen internet is ook iets waar ze zich zorgen om maakt. Dat ze nu gewoon met al die mensen uit de groepsapp kan praten omdat ze allemaal aanwezig zijn en berichten sturen dus niet aan de orde is, leek niet helemaal door te dringen.

Er is daar op die berg wel wifi geloof ik, maar als 70 kinderen met hun telefoontjes daarop inloggen, crasht dat ding natuurlijk meteen. Gelukkig, aldus Jill, was er iemand uit haar klas die een eigen router meebracht. Probleem opgelost. Ik heb maar niet verteld dat een router alleen, zonder internetverbinding, niet echt zoden aan de dijk zet.

Als ze dat hoort, moet ze waarschijnlijk zo hard huilen, dat de reserve concealer ook nog mee moet.

En dat past er in die tas formaat zeecontainer écht niet meer bij.

44 thoughts on “Werkweek.

 1. Whaaa is het nog zo slecht daar.? Onze S ging jaren geleden 14dagen naar dat noodland. Afgevallen tot en met. Moesten iedere dag concerten geven op 1bleke boterham en doorgkookte kippenpoot. Snap dat je het een beetje aandikt hoor hihi Maar het is daar echt erg … Sterkte voor het wicht… 😁

 2. Gelukkig is het maar een week, stel je voor dat het er twee waren.
  Dat belooft nog wat, gelukkig hadden mijn jongens al deze problemen niet, die waren geïnteresseerd in meiden en bier. Hans

 3. Wat een fantastisch schitterend verhaal, ontzettend herkenbaar voor alle moeders met puberende dochters, of met dochters tout court. Zelfs voor vrouwen zonder dochter. Mijn dochter is nu bijna 19, het probleem stelt zich nog steeds. En eerlijk, hetzelfde probleem heb ik. Vier dagen op een berg zonder internet, laat de kohlpotloden in groten getale aanrukken, want ik huil me de ogen uit mijn kop.

 4. Ha ha, dit is zo herkenbaar. Je wilt niet weten hoe groot de koffer is die oudste dochter mee neemt op vakantie met haar vriendinnen. En iedere keer op de weegschaal zetten, want de limiet is 20kg. Wens Jill een fijne werkweek en ik gok dat ze de hele week in joggingbroek en zonder make-uo rond loopt.

 5. Zoals je dochter op reis gaat, ga ik ook altijd. Na al die jaren zou ik echt beter moeten weten, maar het ‘travel-light’ kwartje is bij mij helaas nog niet gevallen. Ik hoop dat ze simpelweg een supertijd heeft en dat jullie haar weer veilig thuiskrijgen. JBR

 6. Roos ging in gym 5 een week naar Rome. Daar logeerden ze in een klooster waar voor hen werd gekookt. Alleen maar gezonde dingen! joelde de folder. Ze vroeg zich af waarom ze in het land van de pasta groente moest eten. Desondanks was het een wereldvakantie 🙂 Heerlijk, die rust in huis. Ook weer heerlijk als ze heelhuids terug is!
  liefs Kakel

 7. Een ramp die meiden, doe me wat koffers inpakken betreft jongste maar. Die kijkt altijd met verbazing als ik een stapeltje kleren klaar leg met de vraag “moet dat echt allemaal mee?” Nou hoeft niet hoor jongen, ik leg het wel terug in de kast … scheelt mij was en strijk aangezien je zus al voor 3 personen meesleept. Weer een thuisblijfreden dit jaar 🙂

 8. En dan te bedenken dat mijn dochter pas een mobiel kreeg toen ze van de mavo naar het mbo ging. We hadden het er toevallig vorige week nog over. Nu is dat wel 100 jaar geleden natuurlijk, ze wordt volgende week 34, maar toch. Ze is overigens nu niet meer los te koppelen van dat ding. 😃
  Ben benieuwd hoe het Jill bevalt dat geamputeerd worden van de social media, een beetje afzien is natuurlijk niet slecht voor ze. Waarderen ze straks thuis meer, hopelijk. Leontine

 9. Zó herkenbaar. Ben in gedachten weer terug in mijn middelbare schooltijd. Waar op kamp de vriendschappen voor het leven ontstonden.

 10. Standaard commentaar van mijn neef als hij de bagage van mijn dochter uit de auto tilt: “you got a dead body in there?”
  (Dochter is inmiddels 25 en heeft het concept travel light nog steeds niet begrepen)

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s