Eten.

Vanavond hadden we een open avond van het ROC in Leiden voor de eventuele toekomstige school voor Jill. Omdat het een tikkie krap werd zo tussen werk en vertrekken, opperde Vlam om weer eens bij de Mac te gaan eten. Daar komen we dus echt bijna nooit. De laatste keer voor mij, was zéker 4 jaar geleden.

De eerstvolgende keer dat ik er kom, zal dus in 2019 zijn.

Of nog later.

Ik vond er namelijk geen zak aan. Droog broodje, veel te veel saus en bremzout.

We zijn alle drie sowieso niet zo fastfooderig zijn. Misschien ik nog wel het meeste. Friet dan. Héérlijk. Zo eens per 4-6 weken halen we iets bij de frietchinees. Verder halen of bestellen we nooit iets. Aan ons zijn pizza’s, kapsalons en spareribs niet besteed.

Gelukkig hebben we een kind dat niks geeft om fastfood dus we hebben ook nooit strijd of gezeik.

Jill eet namelijk ook liever “gewoon” eten. Haar lievelings zijn parelhoen met morieljes, sushi, zeetong en pasta met een bleusaus.

Tuurlijk mag een kippenpoot met appelmoes ook, of spaghetti Bolognese, maar de voorkeur gaat uit naar iets “spectaculairders”.

Ik geef haar geen ongelijk. Eten is belangrijk. En daar moet een beetje aandacht aan besteed worden. U kent mijn afkeer van pakjes en zakjes. Jill weet niet beter, vanaf dat ze baby is, eet ze met de pot mee. De potjes Olvarit bewaarde ik voor als we onderweg waren, omdat het dan wel makkelijk was. Maar verder at ze gewoon wat ik ook at. Ik ben speciaal voor haar zoutloos gaan koken en ik eet eigenlijk nog steeds bijna geen zout. Met kruiden bereik je veel meer.

Jill zal later ook wel een vriendje moeten zien te vinden dat van eten houdt. Een man die dingen alleen op kan warmen (behoudens haarzelf), komt niet zo ver denk ik.

Daar over nadenkende, over Jill en toekomstige dates die culinair onderlegd moeten zijn, moest ik denken aan die keer dat ik een afspraak had met een Turkse man, een jaar of tig geleden. Hij bleek moslim. Tijdens het eten dronk hij louter en alleen cassis. En toen ik na afloop een espressootje nam, bestelde hij een aardbeienthee. Exit Erol was het.

Ik heb ook een ex die de allergrootste zeikerd van het noordelijk halfrond qua eten was. Niks lustte ie. Gék werd ik ervan. Niks kon zijn goedkeuring wegdragen. Zeer regelmatig kookte ik uiteraard iets dat meneer niet appreciërende en dan ging ie met zijn vork minutieus het hele bord aftasten en schoof ie van alles aan de kant.

Als we uit eten gingen, was het eigenlijk altijd naar de Griek (en sorry als ik mensen beledig, maar ik vind Grieks dus écht geen eten. Alles smaakt hetzelfde en is te vet en te zout. En het is “zoek de groente”. En als we eens per ongeluk ergens anders belandden, koos hij soep en biefstuk uit. Ik was de Jomanda van de menukaarten geworden, kon waar we ook zaten voorspellen wat hij ging bestellen.

Met Vlam heb ik het daarentegen heel erg getroffen op het culinaire gebied.

Zelfs zó goed, dat ik sindsdien ook een doorlopende strijd heb met mijn leren jakkie dat dan weer wel, dan weer niet meestal niet dicht kan…

Ieder voordeel heeft zijn nadeel.

29 thoughts on “Eten.

 1. Ik vind grieks ook niet erg lekker. Hier wordt bijna altijd gekookt; lekker, gezond en niet te vergeten véél goedkoper! Mijn kinders kunnen uitstekend koken; van thuis uit geleerd, en draaien er hun hand niet voor om om hele diners/brunches, bufetten voor veel mensen klaar te maken. Maar af en toe halen we een pizza- bij een hele goede pizzabakker!

 2. Haha zoekt de groente is een spelletje dat we hier ook vaak moeten spelen. Gelukkig zijn we allebei vegetarisch waardoor er automatisch al meer groente bij zit. Zout gebruik ik ook niet. Heb het niet eens in huis bedenk ik me nu haha. Hopen maar dat Jill niet met een Griek thuiskomt trouwens 😉

 3. Bij jullie is het dus “de liefde van de vrouw gaat door de maag”.

  Ik ben het type doe-maar-gewoon qua eten. Ik hou niet van culinair geblabla maar van gezond, basic lekker met zo af en toe iets speciaals.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Maar hoe was dat ROC nou?

  Ik vind de Mac ook niet lekker meer tegenwoordig. En ben steeds kieskeuriger bij de patatzaak, hoewel het wel heeel lekker kan zijn, een goeie patat met. Koken voor iemand die niks lust is niet leuk. Kinderen hjier, man eet alles.

 5. Binnenkort weer op vakantie en daar gaat de familie en vrienden veel voor ons koken, ik kan me er nu al op verheugen, want dat is toch wel heerlijk voor de smaakpapillen. Geef mij ook maar gewoon uit de pan en niet uit een pak.

  Love As Alwyas
  Di mario

 6. Onze jongste kwam ooit thuis met een nieuwe vriendin. Het meisje was verlegen. Ach ja. Ze was vegetarisch. Nog steeds geen (groot) probleem. Ze lustte geen kaas en eieren en was allergisch voor noten. Bovendien had ze ‘slik-angst’ … En ik die zo van koken hou en van (Bourgondisch) tafelen … waren wij blij dat dat wicht het uitmaakte.

  1. Niets van gezien. De moeder van Jills beste vriendin had alles uitgezocht en mij geappt wanneer en hoe laat ik daar en daar moest zijn. Ze had niet goed gekeken en dus zijn er er voor Jan met de korte achternaam naartoe gegaan, er was wel een open dag, maar niet van de opleiding die Jill wil. Zucht. Note to myself: volgende keer zélf alles checken en regelen.

 7. Zoals mijn man zegt: We hartje food. En dat geldt gelukkig ook voor onze zoon. Die overigens ook niet vies is van de standaard p’s. Maar hij eet ook met smaak alle andere zaken die we hem voorzetten. We houden beiden van koken, man iets meer van spektakel en ik meer van binnen 30 min op tafel. Maar dat vult elkaar alleen maar mooi aan.

 8. ROC Leiden was toch onlangs gered van de ondergang? De laatste keer dat ik bij de Mac at, een maand of twee geleden vond ik het ineens zooo ontzettend zout, niet normaal. Toen dacht ik, nu hoef ik het echt nooit meer. Alleen die Iced Fruit Smoothies zijn nog echt lekker….

 9. Hier hoor een Mac bij gaan shoppen, al een geluk dat we dat niet elke week doen dus … Mijn dochters eten ook liever moeders’ keuken, en wij gaan een gezond experiment absoluut niet uit de weg. Hier hetzelfde probleem met het leren vestje !

 10. De Mac… eens per jaar wel lekker – en dan vooral voor het gemak – maar ik krijg er standaard urendurende darmkrampen van. Heftige steken. Dat zegt mij genoeg.
  Van huis uit ben ik niet veel gewend qua maaltijden (al-tijd Hollandse pot of prak, waardoor ik nu een schurfthekel aan gekookte aardappels heb); een pizza was al exotisch en dat vraten we dus niet.
  Mijn man zal het gedetermineer en het over het bord schuiven en sorteren van voedseldelen (Dit Eet Ik Dus Niet) herkennen – van mij. Ik vrees dat ik lang niet altijd een enthousiaste tafelgenoot ben, al voedt hij me zéker alsnog op. En daar ben ik hem serieus dankbaar voor. Misschien mag ik dat laatste toch nog eens zeggen tegen ‘m.

 11. Ieuw, de Mac!
  Enige tijd terug hadden ze daar van die salades waar je zelf een dressing doorheen moest mixen. Die waren best te eten.
  En Grieks eten is écht wel lekker, je moet alleen even het goede restaurant zien te vinden. Er zit er bijv. één in Voorschoten, Akropolis. Echt Grieks, heerlijk eten en gemoedelijke sfeer en bediening. (zit ik zomaar reclame te maken ngggggh) 😉

 12. Ik eet nog liever een bruine boterham met kaas dan dat ik naar de Mac ga. Maar patat van Bram: olé!
  Haha: de Jomanda van de menukaarten.
  Ik had een vriendin die alleen maar P’s lustte: papat, poffertjes, pizza’s en (kale) pasta. En andijvie. Verder geen fruit of groente. Je zal zo’n schoondochter krijgen… Ik ben niet zo’n vleeseter, dus de Griek loop ik met een grote boog voorbij. Ik eet trouwens ook geen Iraans, Turks, Fins…you name it 😉
  Liefs Kakel

 13. Ik ben wel gek van fastfood, maar ook ik eet het mss 4 keer per jaar,….net zoals frietjes van de frituur,…om dezelfde redenen. En toevallig mijn ex was de fastfood koning,…….niet te verwonderen dat ik toen ruim 10kg zwaarder was en me constant moe voelde

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s