Gescheiden.

Sinds 2 nachten hebben we in Huize Klivia een scheiding van tafel en bed.

Een ruime 5 weken geleden fietsten Vlam en ik terug na een zeer gezellig etentje bij mijn allerliefste nicht. Vlam kwakte als een zak aardappelen op de stoep na een mannenmacho bravoure actie en heeft sindsdien enorme last van een gekneusde schouder.

De rechter.

Dat is dus niet alleen de kant waarop ik erg graag nog steeds, al 5 jaar lang, elke avond voor we gingen slapen, mijn hoofd op legde.

Dat is ook de schouder waarop hij op de bank lag, al tv kijkend, met zijn hoofd op mijn schoot.

En de kant waarop hij in bed tegen me aan lag en door mijn haar friemelde, vlak voor ik in slaap viel.

Die valpartij betekende meteen een reductie in de aanraakmomenten van zeker 80%.

Shit dus. Ik mis onze momenten behoorlijk moet ik zeggen.

Maar het vervelendste was nog wel dat hij overdag relatief weinig last had, maar gedurende de nachten des te meer. Voor hem natuurlijk in de eerste plaats waardeloos want wekenlang pijn hebben is killing. Maar daarbij is ook nog eens slecht slapen echt een ramp.

Vlam is iemand die in niets wat hij doet subtiel is. Hij praat hard, beweegt veel, smijt met deurtjes van aanrecht en oven, kwakt de voordeur dicht als hij gaat werken et cetera.

Vlam die zich ’s nachts in bed omdraait is geen pretje. Normaal gesproken gaat dat al gepaard met veel geweld, maar nu, zo enorm de P en pijn erin hebbend, nog een graadje erger. Meerdere malen per nacht ging hij zwaar zuchtend en kreunend en steunend op de rand van het bed zitten, omdat hij van gekkigheid niet meer wist hoe hij moest liggen. Daarvoor had hij zich al een keer of 25 omgedraaid. En woest zijn kussen opgefluft. En met een klap weer terug op bed gegooid. Slapen op zijn rug ging nog het beste leek wel. Maar daar heeft hij eigenlijk een verbod op, want hij kan echt idioot hard snurken. Maar als je pijn hebt, is het natuurlijk van de zotte dat je dan ook nog eens niet zo comfortabel mogelijk kan en mag gaan liggen. En dus zei ik er maar niks van. Laat staan dat ik hem stompte. Ik keek wel link uit.

Knettergek werd ik van al dat nachtelijke gespuis.

Soms was het té erg en verkaste ik naar de bank. Of toen Jill op schoolkamp was, naar haar bed.

Ik heb het stug 5 weken volgehouden.

Toen was de koek op. En gingen we ruzie maken om niks, puur en alleen omdat ze echt helemaal naar de kleute waren van dat chronische slaapgebrek. Vlam had ergens in de 5 weken echt extreem lange tenen ontwikkeld en bij mij was het alsof de hormoonheks 24/7 dienst had.

Geen beste combinatie kan ik u zeggen.

En dus besloten we apart te gaan slapen, in ieder geval doordeweeks. In het weekend zien we wel. We sleepten 2 matrassen en een dekbed naar beneden en Vlam slaapt nu in de rommelkamer, naast de koelkast. En ik, prinsheerlijk alleen, in het grote bed. En mocht Vlam last krijgen van zijn rug, dan verhuis ik wel naar beneden. Het is mij om het even, als ik maar even wat nachtrust kan pakken.

Maar leuk is anders…

27 thoughts on “Gescheiden.

 1. Bah dat is gewoon kl*te! Hoop dat de schouder zich gaat herstellen, de pijn eindelijk verdwijnt en jullie weer lekker tegen mekaar aan kunnen knussen. Sterkte allebei!

 2. Oei wat lastig! Hoop dat jullie snel weer in één bed kunnen slapen! Ik kan zelf echt niets hebben in de nacht. Van het licht, een paar geluidjes, draaien, ik word er knettergek van. Lang leve de oordopjes. En ja, slaapgebrek is echt funest voor alles. De oplossing voor bijna alles is dan ook: slapen.

 3. Niet leuk…. echt niet leuk… maar uiteindelijk is slapen belangrijker dan samen slapen… en het is maar tijdelijk kliefje… tot die kleauteschouder gestopt is met pijn doen….

  xx

 4. Dat is knap waardeloos ja. Sowieso een gekneusde schouder maar als je daardoor dan ook nog eens dramatisch slaapt….. ‘k Wens jullie een goede nachtrust én een spoedig herstel van de schouder.

 5. Apart slapen went, denk ik.
  Mijn vader en moeder slapen al jaren niet meer in hetzelfde bed. Mijn vader kan namelijk zo snurken dat de gehele buurt er wakker van word.

  Beterschap voor Vlam!

 6. Jullie hebben niet alleen allebei te weinig slaap maar ontwikkelen ook een huidhonger naar elkaar.
  En dan ook nog dit warme weer. Je zou er van aan de drank raken…
  Ik wens jullie van alles alleen maar het beste!
  Liefs Kakel

 7. Het is een zware maatregel, maar het is wel de beste oplossing.
  Slaapgebrek kan vervelende gevolgen hebben in je relatie en ver daar buiten. Hans

 8. Hier hebben wij naar volle tevredenheid ieder een eigen slaapkamer. Meneer Williams kan snurken..zucht die maait hele bossen in de nacht om. En dan gaat om 4 uur zijn wekker, tig keer op de snooze…nee..laat mij maar heerlijk rustig slapen 😉

  1. Haha… Uiteraard! Echo laten maken bij de fysio en daaruit kwam dat er vocht in zit. Kwestie van tijd/rust geven en evt. een injectie met ontstekingsremmers.
   PS: praktijkondersteuner 😉

 9. Wat ik me afvraag : hier is het snikheet, waarschijnlijk bij jullie ook. Ben je dan niet stiekem blij dat je dat bed voor jou alleen hebt, dat is toch een klein beetje frisser dan met een warm lichaam naast je ?
  Al vind ik het erg klote voor jullie hoor ! Sterkte voor allebei, ik hoop dat alle ellende voorbij is tegen dat jullie op vakantie vertrekken !

 10. Ik verhuisde ook regelmatig naar de zetel om te slapen, nu laat ik Big vertrekken en eis ik het bed voor mezelf, ik heb genoeg naar zijn gesnurk geluisterd! Dus ik begrijp jullie volkomen!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s