Onbeschoft.

Ik ben momenteel wat schoenen via Marktplaats aan het verkopen. Schoenen die toch niet helemaal mijn stijl bleken te zijn, of die gewoon niet lekker lopen. En zitschoenen heb ik genoeg inmiddels.

Er was meteen al flink wat animo voor, maar ik ga niet akkoord met een bod van 5 euro op spiksplinternieuwe Kurt Geiger hakken. En 7 euro voor prachtige pumps van Jimmy Choo vind ik ook wat weinig. Ik hoef niet de hoofdprijs, maar 25 euro is toch wel haalbaar?

Gisteren had ik na veel heen en weer gemail eindelijk een overeenkomst bereikt met iemand die de Jimmy’s graag ’s avonds wilde komen ophalen. Ze zou om 9 uur komen. Ik mailde terug dat dat akkoord was, maar vroeg haar me wel even te berichten als één en ander uit zou lopen. Ik heb een schurfthekel aan wachten en het was loeiheet in huis, dus ik liep halfnaakt rond. Speciaal voor de gelegenheid, sjorde ik een BH over mijn nogal plakkende lichaam, hees me in een broek en kamde ik mijn pluizende haar.

Om half tien was er nog niemand.

Ik mailde haar dat ik naar bed ging, verwijderde haar bod van MP en sloot de boel af.

Nul reactie van haar kant.

Ik ga er geen woord meer vuil aan maken naar haar toe, maar wat zijn mensen zoals zij toch waardeloze exemplaren. En dan druk ik me netjes uit.

Hou zou zij het vinden als iemand zoiets bij haar zou doen? Ik denk dat ze pislink zou zijn. En terecht.

Ik ben iemand die probeert te leven via het principe “wat je niet wilt dat jezelf geschiedt, doe dat ook een ander niet”.

Het zou zó fijn zijn als de rest van de wereld dat ook eens zou gaan doen. Dan zou het er een stuk leuker aan toe gaan overal.

Ik heb dit overigens in al die jaren nog maar één keer eerder meegemaakt. En stel Polen zou (gratis) wat huisraad en een bed komen ophalen, toen Vlam bij ons introk. Van te voren nog geverifieerd. Jullie komen toch echt? Ja, we zijn er, beloofd. Nul komma nul Pool daar. We hebben een half uur gewacht. Gebeld, er werd ineens niet opgenomen.

Assholes.

Of wat te denken van de categorie mens: we gaan lekker bieden op een item en als de verkoper dan contact met ons opneemt, laten we ineens niks meer van ons horen. Op zijn oud Hollandsch krijg ik daar de schijt van. Waarom ga je (soms meerdere malen) bieden op iets maar neem je niet de moeite te laten weten geen interesse meer te hebben? Het kost 10 seconden van je kostbare leven om een mailtje te sturen of op de ‘verwijder bod’ knop te klikken.

Van die soort heb ik er de afgelopen week ook al een paar voorbij zien komen.

Zucht.

Ik laat mijn juweeltjes er nog een week opstaan en als er zich tegen die tijd geen normaal persoon heeft gemeld voor ze, gaan ze terug mijn schoenenkast in.

Voor die paar tientjes ga ik niet mijn doorgaans prachtige bloeddruk om zeep laten helpen.

50 thoughts on “Onbeschoft.

 1. Heel herkenbaar dit. En ook echt rete irritant. Je hebt gelijk hoor, je mooie goede spullen verschijten voor een paar euro is al vervelend en als mensen dan ook nog zo met je omgaan… daarin onrbreekt een behoorlijk stuk fatsoen jammergenoeg.
  Zelf heb ik dat nog nooit gedaan, niet komen opdagen of bieden en niks meer laten horen. Misschien een stukje opvoeding ofzo?

 2. Vreselijk he…afgelopen week had ik iets op gratis op te halen staan. Liefhebber gevonden, zegt ze ik kom dinsdag middag, prima hoe laat. Letterlijke antwoord : pff ja dat weet ik niet, ik heb ook nog andere dingen te doen, je kent wel”. Enfin…toen ik zei dat ik dat kende en dus niet voor haar de hele middag ging thuis zitten, draaide ze bij…het is dat ik er graag vanaf wilde!

 3. bedenk mij meteen veel meer marktplaats irritaties.
  Ik heb het ook weleens gehad dat mensen er niet zijn als ik wat met ze afspreek.( dus langsgaan en voor een dichte deur staan. Of de afdingers. Dan denk ik: we hebben toch een prijs afgesproken? waarom wil je er nu nog meer vanaf hebben? Het is al zo weinig.
  Ik voel mijn bloeddruk ook stijgen.

  1. Oh ja, afdingen. Ik heb ook eens zo iemand gehad, zeker een half uur naar een kinderfietsje kijken en er omheen draaien, bellen met zijn vrouw en dan 5 euro minder bieden. Dus niet. Opzouten. Toen nam hij ‘m wel.

 4. Ik doe het niet meer iets verkopen op MP
  vorige week zag ik het bij mijn dochter … een bijna nieuw autostoeltje te koop. Zaten kleine vlekjes op 1 riempje Nou dat pikte zijn dochter niet zei de verkoper… die al twee keer afspraak had verzet…
  Echt vreemd koop dan nieuw en laat de verkoper niet steeds wachten . Vreemde mensen …. rare wereld …. maar dat wisten we al … TOCH????

 5. Afspraken maken is niet te doen en dit ondanks alle sociale media, gsm, pc en weet ik veel. Niemand doet nog de moeite om de anderen te verwittigen als iets niet doorgaat.

 6. Vanwege dat soort lui is hier al veel direct naar de kringloop gegaan.

 7. Zeer herkenbaar….het heeft enkel en alleen met fatsoen te maken. Vveel mensen hebben geen normen en waarden meer. Ik kan er vaak ook met mijn verstand niet bij. Soms denk ik van mezelf dat ik te ‘ouderwets’ in die dingen ben, maar gelukkig zijn er ook nog veel mensen waarin ik mij herken.

 8. Hier natuurlijk ook een verhaal. Jaren geleden hadden we een compleet tuinstel op MP staan dat werd verkocht aan een (buitenlandse) dame. Omdat deze dame het tuinstel niet zelf kon ophalen brachten we het weg, we moesten toevallig toch die kant op. Toen we het hele spul op de plaats van bestemming hadden uitgepakt zei de koopster dat ze het geld niet had en begon af te dingen. Enfin, we hebben de hele boel weer ingeladen en zijn vertrokken. Meteen afgeleerd om spullen bij de kopers af te leveren…

 9. Rete irritant dat soort mensen, ik heb gelukkig ook heel goede ervaring met verkopen/kopen via MP maar uiteraard ook een paar slechte. Die verpesten het hele juist zo leuke concept van MP of een ander platform. Zelfs op eBay waar een bod bindend is/was? kreeg ik van notabene de moeder van een BN’ertje nul niks nooit meer een reactie. Met nog een paar van dat soort ervaringen erbij was de lol er snel vanaf, helaas.

 10. Dit is de reden waarom ik niet verkoop op MP. Ooit een keukenmachine verkocht, komt de koper na 2 maanden aan de deur van hij doet het niet meer ik eis mijn geld terug! Dreigde met rechtsbijstand en weet ik wat meer. Gauw die 15 euro teruggegeven en nooit meer iets op MP verkocht.
  BTW welke maat heb jij, misschien kun je met mijn Imelda tot zaken komen😊. Zij heeft maat 37.
  Groetjes,
  Sylvia

 11. Zooooo herkenbaar en zoooo irritant. Andersom komt helaas ook voor. Overeenkomst helemaal rond. Adres en alles gestuurd ik wachtte alleen nog op de betaalgegevens en niks meer. Uhhh… We hadden een afspraak toch? Of je hebt een afspraak en er komt een hoger bod overheen. Ik vind het echt niet kunnen dat je daar dan mee in zee gaat. Lang leve marktplaats en toch hou ik ervan 🙂 succes met je schoenen!

  1. Ik heb ook wel eens gehad dat ik met iemand iets had kortgesloten, bankgegevens gestuurd. Niks. Week later nog niks. Geen respons op mails. Ik dat ding verkocht aan iemand anders. Kreeg ik ineens geld gestort van de eerste partij, uit het niets. Ik dat netjes meteen teruggestort. Boze man aan de andere kant. We hadden toch een deal? NOU JA! Reageer dan!

 12. Marktplaats kan geweldig zijn, met meedenkende en bereidwillige mensen aan zowel de kopers- als verkoperskant, maar fuck nou, wat zit er ook een gespuis tussen.

  Hoe vaak iemand niet mailt: ‘Ik bied XX euro.’ Zonder aanhef, zonder groet. Ik heb eens een mail teruggestuurd: ‘Beste X., Okee, we beginnen opnieuw: Hallo Nienke, ik heb interesse in jouw rok en bied…’ Niets meer op gehoord, dat snap je. Maar hopelijk toch wel een beetje meer opgevoed. 😉

  Bij ophalers zeg ik er in de advertentie al bij dat ik graag een afspraak maak, en in de mail nog specifieker; graag een afspraak met dag en (ongeveer) tijd, want ik heb in het verleden te vaak voor niets zitten wachten.’
  Eens presteerde iemand het om een dag later alsnog aan te komen bellen. Ik deed niet open; zat halfnaakt buiten in de zon. Kreeg ik me een scheldpartij over me heen over de mail, toen ik aangaf dat zíj te laat was en die dag ervoor niets meer van zich had laten horen, en dat ik dan een bod verwijder, ja, en niet altijd thuis ben (geef) om voor 2 euro een rompertje aan de deur te verkopen, nee. Afspraak is afspraak, daar kan ik heel stuurs in zijn, maar dan vooral als de andere kant zo… bot en arrogant handelt.

  Of: mensen die denken dat ‘afhalen te D.’ betekent dat je het wel even naar het station van D. komt brengen.

  Maar goed; gisteren weer een superleuke ervaring gehad (ik wil enorm graag zo’n ouderwetse rieten, gevlochten reiswieg, in plaats van een box, in de eerste weken/maanden. Nieuw kosten die algauw 90 euro. En voor zo’n korte gebruiksperiode… Op marktplaats staan ze voor een tientje/20 euro, maar: altijd op “afhalen”. En als iemand dan tóch bereid is om zo’n groot lomp ding naar een postkantoor te brengen voor me… dan is dat echt klasse en dat krijgt een verkoper dan óók te horen van me. 😀

  Kleine tip: wat veel ‘ik-probeer-het-gewoon’-absurd-laagbieders tegenhoudt, is een keiharde ondergrens – Bieden vanaf – instellen.

  Houd nog even vol, richt je op de kopers die wél inzien dat ze aan ’n paar van jouw schoenen een geweldige koop kunnen hebben, en denk maar aan wat je met het verdiende geld kunt doen. 😉

  1. Haha, we lijken op elkaar. Ik ga nooit in zee met mensen die zo zijn. Niet als verkoper, niet als koper. Wat is het voor moeite even een fatsoenlijk bericht te sturen met aanhef en groet?
   Tof dat het je gelukt is met die reiswieg! Idd goud waard, zulke mensen.

   1. Oh, schiet me nog iets te binnen. 😉
    Na een paar dagen had ik een bod verwijderd, omdat ik niets meer hoorde op mijn ‘akkoord,stuur je adres maar’-mailtje.
    Krijg ik een boze mail: de beste man had twee begrafenissen gehad in de tussentijd en waar haalde ik het lef vandaan om zijn bod dan zo lomp te verwijderen terwijl hij wel even andere zaken aan zijn hoofd had.
    Dat raakte me. Enorm.
    Geantwoord dat ik zó vaak niets meer van bieders hoor, dat ik na een paar dagen biedingen verwijder om anderen een eerlijke biedkans te geven, en, wat feller van toon: dat ik niet kan ruiken wat er aan de andere kant voor redenen kunnen zijn om niet meer te reageren… en gecondoleerd en alles.
    Mail terug; ‘Okee. En nu?’ Serieus. Meer woorden stonden er niet in.
    Het is dat ik het geld goed kon gebruiken (heb al ettele malen het eind van de maand gered door MP-verkopen) dus vooruit; hand over hart, we zijn allemaal mensen. 😉 Maar dat om een fucking stripboek.
    De laatste tijd gaat er ook veel naar de kringloop, simpelweg om dat gedonder te omzeilen.

    Ik heb helaas niets met hakken, anders hadden wij misschien nog een deal kunnen sluiten. 😉

    1. Oh, té erg!
     IK heb ook ooit zoiets meegemaakt ja. Geen reactie meer van de andere kant, ding verkocht. Kreeg ik ineens een mail weer, werd half uitgescholden, erge dingen gebeurd, oa miskraam enzo en daardoor niet kunnen reageren op mijn bericht. En of ik wel iets afwist van netiquette? Huh? Ik? Nou ja… Ik was bóós!

  2. Vervolg wat betreft de reiswieg; afgesproken was dat ‘ie via Kiala zou komen – er zit een ophaalpunt een paar straten verder, lage verzendkosten, leek me prima.
   Ontvang ik vandaag een mailtje van de verkoopster: ‘Ik heb de wieg via PostNL verstuurd; hij wordt bij je thuisbezorgd, geen gezeul voor jou in die hitte.’ Nah, hoe lief! (en geen woord over de 3 euro extra verzendkosten, die heeft ze zelf gedokt…)

 13. Herkenbaar, dat is super frustrerend! Ik heb afgelopen week ook wat mailtjes gestuurd op marktplaats en vervolgens zijn mensen dan te beroerd om op je mail te reageren, dat vind ik ook zo irritant.

  Dat je voor Jan L.L zit te wachten is onbeschoft, het plezier van het verkopen verdwijnt bijna direct 2 the drain!
  Fijn weekend!

  ps: ik ga het Roti gerecht nog voor je opschrijven…..:-)

 14. Kliefje hier staat nog een hele stapel spullen die nog Marktplaats op moet, maar je snapt zeker wel waarom ik nog niet begonnen ben 😉 Bij gratis af te halen laat ik mensen altijd komen op een vaste dag op een vast tijdstip tussen x en y en als ze niet kunnen moeten ze maar iemand anders sturen anders gaat het over. Hier in de buurt was onlangs een carbootsale maar die had ik gemist. Een middagje wachten met mijn spullen dat had ik er wel voor over gehad.

  Groetjes,

  Dorothé

 15. Voor mij is de lol er ook wel af.
  Toevallig 2 paar schoenen besteld bij verschillende dames. Meteen betaald en daarna nooit meer iets gehoord.
  Op mail wordt niet meer gereageerd.
  Wel knap van mij om uit 400 paar schoenen precies twee oplichters te kiezen.
  Ik heb het maar van me afgezet.

  Groetjes,
  Yente

  1. Dat meen je! Wat ontzttend waardeloos. En ja: het is een gave van je 😉
   Ik heb dat gelukkig nog nooit meegemaakt. Wél een keer een tasje ontvangen dat helemaal niet leek op de foto op MP en zéker niet ZGAN was. Dan voel ik me ook enorm opgelicht.

 16. Pfff, wat een assholes, idd. Ik denk niet dat het alleen op marktplaats is, ook op andere plaatsen, bij andere gelegenheden gedragen mensen zich vaak schofterig. jammer, het leven zou zo veel mooier zijn met wat wederzijds respect.

 17. Voor mij een van de redenen om dus niets op MP te zetten. Wat een drama-site is dat zeg. Nee hoor, ik geef de dingen zo wel weg aan de mensen die ik ken. Dat werkt veel beter.

  Love As always
  Di Mario

 18. Mijn moeder verkoopt ook regelmatig spullen via Marktplaats en zij loopt tegen dezelfde dingen als jij aan. Superzonde dat zo’n kleine groep het voor de rest verpest. Gelukkig gaat het het grootste deel van de tijd wel gewoon goed, maar die negatieve ervaringen blijven toch hangen.

 19. Ik heb voor mijn emigratie zo’n beetje al mijn spullen via marktplaats en facebook verkocht en heb dit zo’n 30 keer meegemaakt. Op een gegeven moment werd ik er gewoon echt chagrijnig en verdrietig over het feit dat mensen je zo behandelen. Misschien kun je ook facebook nog proberen (er zijn van die speciale verkoop sites per regio), en via Facebook gaat het contact over het algemeen beter. Heel herkenbaar verhaal in ieder geval. Succes 😉

 20. O, irritant ja. Ik kan ook niet tegen wachten, zeker niet als het voor niets is. Lompe lui.,

 21. Ik had iets gratis op een facebookpagina gezet. Kreeg berichtje van geinteresseerde en afspraak gemaakt voor ophalen.
  Op de ophaaldag kreeg ik een berichtje; of ik het niet even kon brengen…

 22. Soms word je ook nog positief verrast. Ik had een emailcorrespondentie via MP over de koop van een bakfiets. De norse meneer communiceerde heel staccato, ondertekende alleen met zijn initialen en voegde er terloops aan toe dat hij geen zin had in wachten. Toen we de fiets gingen ophalen bleek het een erg aardige man die me met mijn dochter door de buurt liet fietsen om te proberen en uitgebreid de tijd nam om alles te laten zien.
  Misschien had hij ook eerdere slechte ervaringen bij het verkopen van zijn schoenencollectie…. 🙂

 23. Toch jammer dat ik slechts maat 36 heb, ik had het wel geweten 😉

  Marktplaats, volgens mij kunnen er boeken over vol geschreven worden….

 24. Hier ook deels goede ervaringen. Ik kan zelf erg blij worden als ik mooie spullen van marktplaats koop. Maar soms…

  Pas iemand die een apparaat van mij kocht, nieuwwaarde 100, na veel pingelen verkocht voor 10. Omdat het onding zo in de weg stond en naar het vuil brengen toch zonde was. Belt ze drie weken later op, dat er volgens het boekje ( zowaar meegeleverd door bij) ook nog een extra reserve onderdeel bij hoorde. Of ik dat even kon komen brengen. NIET DUS.

  Mijn kinderstoel werd DRIE keer niet opgehaald door verschillende mensen. Uiteindelijk kwam de vierde wel. En die betaalde meer dan die andere drie:-) .

  Maar vertel, waar kan ik je mooie schoenen vinden op mp? Ik heb maat 40!

  1. Helaas, jouw hakken zijn mij iets te hoog!
   Ze zijn wel heel gaaf, maar ik vrees dat ik er ook niet op kan lopen…
   Dankjewel iig!

 25. Ik heb 2 dozen vol boeken staan die eigenlijk nog op MP moeten maar dat geleur en gezeur … een aantal jaar geleden ging dat nog een stuk makkelijker en was de toon zeker vriendelijker. Nu willen ze voor een dubbeltje op de eerste rang ook nog nieuw in de verpakking … pff

 26. Toch zijn mijn ervaring van zelf wat kopen en ook verkopen positief. Mailen is wel vaak vervelend en geen reacties, ook als de advertentie zo summier is dat je op die basis niets kan beslissen zoals geen maten bij iets zetten en je echt zoiets zoek.

  De keren dat ik geld betaalde is het altijd aangekomen en in goede staat.

  Afgelopen weken 2x schoenen gekocht en erg blij daarmee. Schoenen van 15-18 voor 2is prima deal wat mij betreft

  1. 150-180 voor 20 moet het zijn, toetsenbord vertoont kuren, waarschijnlijk vocht van onderen gekomen.

 27. Ik las je blog net voordat ik ging slapen. Had ik beter niet kunnen doen want alles kwam weer boven toen onze zoon via MP voor honderden euro’s opgelicht is. Dat was in de tijd dat ik nog niet naar m’n intuitie luisterde, want het verhaal van die kerel was te gladjes. Dan kun je zeggen: je koopt toch ook niet voor zoveel geld iets op MP, maar zoonlief had toen de leeftijd dat ie vond dat ik nergens verstand van had. Inmiddels heeft ie er veel van geleerd maar jee, dat was een harde les.

 28. Ik heb eens een boek via MP verkocht. De koper zou het ’s avonds 8 uur bij mij thuis ophalen. Tien uur was-ie er nog niet. Gemaild, niets van zich laten horen. Twee dagen later stond-ie op de stoep. Hij was laaiend dat ik het boek niet meer aan hem wilde verkopen.
  Voorheen verkocht ik boeken voor Kika maar ben ermee gestopt. Teveel rompslomp…
  Je hebt genoeg zitschoenen 🙂
  Liefs Kakel

 29. Ja, tussen die marktplaatsgangers zitten echte kl**tzakken en profiteurs, is ook onze ervaring. Overigens kun je bij marktplaats daar een klacht over indienen. Deden wij ook toen jongste met zo’n oplichter te maken kreeg. Deze man bleek in het verleden al verkeerd bezig te zijn geweest en was steeds korte momenten op marktplaats bezig onder verschillende namen en accounts. Daarna definitief verwijderd van marktplaats. Mooi.
  Nee, ik zou ook geen genoegen nemen met € 7,– voor echte Jimmy Choo’s, wat denken ze wel niet?!

 30. Zou ik me ook aan doodergeren, afspraken zijn afspraken,…..einde verhaal!

 31. Ik ben ook niet meer zo happig op dingen verkopen via MP, om alle hier bovenstaande redenen. En ja, het mailverkeer, daar kan ik me ook vreselijk over verbazen.. Dat je vergeet een maat bij je schoenenadvertentie te zetten (ik, en ja, ok, stom) en dat er een mail binnenkomt met : ‘Maat?!’ Dan denk ik: wat happened to een aanhef, een normale nederlandse zin met een beleefde vraag, een groet en een afzender?? Plus de absurd lage boden op mooie spullen, bah!
  Aan de andere kant hebben wij net een teakhouten tuinset via MP gekocht, en de man die ’t verkocht had het zelfs speciaal voor ons nog even in de olie gezet. Nou, dat vind ik dan wel weer top.

 32. Héél herkenbaar en ook één van de redenen waarom ik nooit iets op verkoopsites plaats.
  Met alle respect voor de mensen die wel correct zijn, zulke dingen brengen alleen meer ergernissen met zich mee die het héél vaak niet waard zijn.

Reacties zijn gesloten.