Impasse.

Ik zit even in een blogimpasse geloof ik.

Er zijn wel onderwerpen waar ik over kan en zou willen schrijven (graag zelfs!), maar dan weet ik zeker dat ik oorlog krijg. Op zich maakt me dat persoonlijk ook niet echt meer uit, maar ik dupeer er ook andere mensen mee. Collateral damage zeg maar. En dat is me het niet waard. En dus blijven die verhalen bij mezelf. Ik heb al diverse mails geschreven die nooit verstuurd zijn. Ik moet het toch kwijt.

Er zijn onderwerpen waardoor ik geen oorlog krijg, maar waarover ik recentelijk afspraken heb gemaakt de betreffende kwesties even niet in een blog te verwerken. En belofte maakt schuld.

Er zijn na 7 jaar al heel erg veel onderwerpen beschreven door mij. Soms voel ik me net RTL 4, één grote herhalingsellende. Zoals vorige week, toen ik bij de pedicure zat en de onbedwingbare behoefte had over onsmakelijke voeten te schrijven. Ik keek terug in mijn berichtenlijst en verhip, elk jaar zo rond deze tijd, als alle gekloofde hielen en schimmelnagels uit de sokken worden gehaald en in Birkenstocks worden gefrommeld, blog ik over voeten.

Ik zou natuurlijk nu kunnen vertellen over mijn aankomende vakantie. Dat ik daar zo ontzettend veel zin in heb en een tikkie in het zicht van de haven aan het stranden ben. Dat ik mijn werkgever ontzettend beu ben. Been there, done that. Doe ik ook elk jaar al.

Jill is over met mooie cijfers, volgend jaar examen doen!

Vlam en ik liggen weer samen in de echtelijke sponde. Helaas nog niet lepeltje lepeltje en ik mag nog niet eens naar zijn schouder kijken, maar hé, er is vooruitgang.

Mijn hormoonheks is onder controle.

Kortom: saai, saaier, saaist hier!

Nou zie ik wel eens blogs bij mijn collegabloggers voorbij komen, die natuurlijk állemaal zo nu en dan tegen hetzelfde probleem aanlopen; het leven is nou eenmaal niet altijd een inspiratiebron, en die vragen dan wel eens of u, als lezer, nog bepaalde zaken van me wilt weten.

Ik kan het me niet voorstellen want wat weet u nou nog niet van mij, maar goed: heeft u prangende vragen, stel ze hier! Help Klivia de zomer door…

32 thoughts on “Impasse.

 1. Ik zou zeggen, trek die verhalencursus weer eens uit de kast en verwerk je thema’s in een serie zwaar fictieve verhalen 🙂

 2. Eigenlijk vind ik al die tekst over het dagelijkse leven juist leuk om te lezen, hoe gewoontjes ook 😀 Fijn dat jullie weer in één bed slapen trouwens 🙂

 3. Gewoon jezelf zijn , schrijven wat er rond je gebeurd hoe ge het voelt ! Ik merk ook dat je heel dringend er uit moet ! Uitblazen even weg van alles ! Jukkie zijn altijd welkom ! 🙂

 4. Een saai leven is een gelukkig leven, schijnt een Chinees spreekwoord te zijn. Als je niks weet te schrijven, schrijf dan ook niets!, ga niet interessant doen als sommige schrijvers door over je ‘schrijversblok te gaan ouwehoeren. Maar een vraagje heb ik wel: je hebt wel eens over je Vlam gezegd dat hij een vat vol tegenstellingen is, schrijf daar eens een stukje over, lijkt mij wel boeiend:)

 5. Ik heb wel eens gehoord dat er blogschrijvers zijn die bij gebrek aan blogspiratie een foto van een hortensia plaatsen en daar dan honderden blije reacties op krijgen…… Ik hoop dat jij die wanhoopsdaad overslaat en gewoon lekker blogt als je zin hebt om te bloggen en gewoon lekker niet blogt als je geen zin hebt om te bloggen.

  Nog heel even en dan is het vakantie, groet de zeekomkommers van me 😉 en heb het fijn samen.

  xx

 6. Herkenbaar ja. Ik lees wel eens een jaargang terug, en dan herken ik inderdaad een patroon… Leerzaam, dat wel! 🙂

  Vragen aan Klief. Eh… blog eens iets over je muzieksmaak? Wat hang je het liefst aan je muur als je opnieuw zou beginnen met een nieuw interieur (geld geen probleem antuurlijk). Leukste film laatst gezien?

  Je ziet, ik heb ook weinig inspiraite. Maar meestal gaan de leukste blogjes eigenlijk over helemaal niks.

 7. Mwah, misschien is het gewoon tijd om je te vervelen en je goed vervelen is een kunst. Er staat gelukkig niemand jou te dreigen dat je bloggen moet. Dus hersens op nul, genieten van je vakantie en daarna borrel je vast weer over van inspiratie om ons te verblijden, te irriteren, op te jutten met wat er op je pad komt. JBR

 8. Zelf een blog waarin je vertelt dat je niet meer weet waarover je moet bloggen weet je nog zo te schrijven dat het boeiend blijft dus als je gewoon wat alledaagse dingen vermeld, wordt het met jouw twist altijd een feest om te lezen… ieder mens maakt elke dag van alles mee, jij ook… je moet het enkel zien en weten te vertalen naar een blog…. enne, in herhaling vallen is menselijk, gelukkig ben je menselijk!

 9. Het komt of het komt niet. Ik weet dat jij en Vlam ook wel van het lekkere eten en drinken zijn. Kun je daar niet iets mee?

 10. Heel herkenbaar hoor! Ik ben ook weleens bezig met een blog en bedenk me dan ineens dat het wel erg bekend voorkomt… Ach, is ook niks mis mee om een keertje in herhaling te vallen! Je bent gewoon lekker aan vakantie toe, daarna heb je weer volop inspiratie!

 11. Zomerreces, als zelfs de regering dat mag, mag jij het ook. Eerst maar eens lekker met vakantie en daarna met frisse moed er weer tegenaan. Houd je haaks! X

 12. Opleiding en uitbreiding werkzaamheden (POH-GGZ ofzo?) van de baan?
  Leuk stukje uit het blunderboek van je werk hier plaatsen?
  Je middelbare schooltijd?

 13. Ik vraag me af hoe het is met de groene schoenen en het wandelen? Die moeten ondertussen toch ook heel wat te vertellen hebben.

  Groetjes,

  Dorothé

 14. Gewoon blijven krabbelen wat in je opkomt, kan soms heel (on)smakelijk zijn. Hans

 15. Je hoofd staat meer naar vakantie dan naar bloggen en da’s toch logisch! Bloggen over je werk is voor mij altijd goed voor een grote grijns op de vroege morgen, dus hoe gaat het daar? En fijn te lezen dat het echtelijk bed weer gedeeld wordt.

 16. Ik wil nog wel een foto van wat lekker eten door Vlam bereid. Ik kan me nog een balkonfoto met een tafel vol lekkere hapjes en drankjes herinneren. Daar ben ik nu wel weer aan toe; het regent hier… Culinaire (re) blogs zijn altijd goed 🙂

 17. Een blogje over vakantievoorbereidingen 🙂 Ben je iemand van de lijstjes of meer van alles op het laatst en hoe gaat dat dan….vakantiestress enz?

 18. Haha en toch lees ik al je blogjes graag hoor. Reageer niet altijd. Ben inmiddels een dikke lurker geworden. Maar ik lees wel 😀 Zelfs over je voeten en andere verhalen. En nee het is niet altijd spannend en je hebt niet altijd inspiratie. Maar je hoeft ook niet altijd te bloggen. Dan blijft het maar lekker een paar weekjes stil. Vind ik niet erg 🙂

 19. Fijn dat de scheiding van bed weer verleden tijd is!
  Prangende vragen willen even niet komen. Zit zelf ook over een reces na te denken.
  Wacht gewoon tot je weer inspiratie krijgt. Ik heb nog nóóit een slecht blog van jou gelezen!
  Liefs Kakel

 20. Je schrijft zo lekker dat het mij niet uitmaakt dat het wellicht eerder de revue is gepasseerd. Het is jouw leven en het zijn jouw bedenksels en jouw belevenissen. Ik geniet ervan hoor. Lekker doorgaan.

  ps: dacht dat je al met vakantie was, ik kreeg geen meldingen meer van nieuwe blogs, logisch, ik heb mijn nieuwe account nog helemaal niet op orde! handige harry 😉

 21. een vraag maar raak blog?
  Waarin wij jou prangende vragen kunnen stellen?
  je bucketlist en waarom?
  zoiets?

  1. Leuke vraag, edoch, die heb ik niet. Ik ben niet zo’n globetrotter, held of wat dan ook. Ik ben happy met mijn leven en zou als ik te horen zou krijgen binnenkort dood te gaan, die tijd zoveel mogelijk thuis met Vlam en Jill willen doorbrengen. Niks dansen op een vulkaan of abseilen 😉

 22. Maar uhm, jij lijkt mij juist het type wat vooral blogt voor zichzelf, om je verhaal kwijt te kunnen. Maakt het dan uit dat de thema’s elk jaar terug kerend zijn?
  Ik vind je verhalen over je werk juist heerlijk om te lezen, ze zijn zo herkenbaar. En persoonlijke rompslomp ook eigenlijk. Eerlijk? Blijf lekker doen waar je je goed bij voelt.

Reacties zijn gesloten.