Verzoeknummertje 2.

Landloperxl vroeg om een blogje over Vlam. Hij schreef dat ik hem wel eens een vat vol tegenstellingen heb genoemd. Daar was hij nieuwsgierig naar.

Landloper heb ik 2 jaar geleden “leren kennen” via mijn blog. We mailen zo nu en dan wat. Hij is mijn eigen kleine huispsycholoog en is de enige die mij “dikkertje” heeft genoemd en nog leeft.

Deze is voor jou V:

Iedereen kent ons begin inmiddels wel. Vlam en ik hadden een date, kenden elkaar alleen digitaal. Hij was de Reinout Oerlemans in een lichtblauwe Tommy H trui en bootschoenen met blote voeten. Ik alles waar hij daarvoor niet op viel. Niet blond, niet slank, geen modepopje.

Vlam besteedt nog steeds veel aandacht aan zijn kleding. Tenminste: als we uit gaan. Thuis loopt ie steevast met zijn haar omhoog, in een afgeknipte joggingbroek en met een shirt vol gaten en vlekken. Tommy H zou zich doodschamen als ie het zou zien.

Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik hem de eerste keer sprak wel wat twijfels had. Vlam praat behoorlijk kak met een vleugje Haags. Vlam heeft woorden in zijn dagelijks vocabulaire als “gast” en “knaap”. Ik vond dat niks. Nog steeds gebruikt ie ze trouwens. (Maar het valt me niet meer op.)

Vrij vlot kwam ik er achter dat hij echter ook kan vloeken als een bootwerker en als hij boos is, hij zelfs onze Haagse Tokkie buurman nog nieuwe woorden kan leren. Het is werkelijk niet om áán te horen. Tenenkrommend. Ik loop dan ook óf weg, óf ik vraag of hij zich een beetje kan inhouden.

Hij is de eerste man die me volledig mijn gang laat gaan en me nooit wantrouwt of jaloers gedrag vertoont. Ik weet zeker dat hij me zó op pad zou laten gaan met een bus vol Chippendales. Hij zou me nog veel plezier toewensen ook. Hij heeft er ook geen reden toe om zich zorgen te maken trouwens. Ik zou echt moeten struikelen over een man, zou hij me opvallen.

Aan de andere kant behandelt en controleert ie me soms echt alsof ik het IQ van een watervlo heb, of alsof ik een klein kind ben. Als we weggaan: ‘Schat, heb je geld bij je?’ Als het frisjes is buiten vraagt ie of ik een jas bij me heb. Als we boodschappen gaan doen of ik tassen meeneem.

Ik word daar wel eens gillend gek van kan ik u zeggen.

Ik wijt één en ander maar aan het feit (niet denigrerend voordat ik weer bergen mensen over me heen krijg) dat hij op die bouw de hele dag omsingeld is door mensen die niet al te -eh- snugger zijn. Vlam is iemand die na moet denken voor anderen, anders gaat het mis. Jammer alleen dat hij zijn werk mee naar huis neemt.

Vlam is iemand die zonder blikken of blozen een fles wijn van 7 tientjes koopt, maar te gierig is om nieuwe werkschoenen voor zichzelf te kopen. Waar hij slechts een uurtje of 10 per dag op loopt.

Maar als ik bij de Bijenkorf een paar schoenen van Jimmy Choo van 600 euro mooi zou vinden; hij rekent ze zo af. Mag natuurlijk niet van mij, maar dat is weer een heel ander verhaal.

31 thoughts on “Verzoeknummertje 2.

 1. Nee, dat komt niet doordat hij denkt dat hij voor je moet denken. Dat komt doordat hij voor je wil zorgen. Koesteren, die man. En vergeet je je huissleutels niet?

 2. Een vent van vlees en bloed, met meer dan genoeg goede kanten om die paar kleine irritaties totaal te compenseren. Inderdaad inlijsten! JBR

 3. Klinkt mij als een man die gewoon voor zijn vrouw wil zorgen en haar op sommige momenten in de watten wil leggen maar toch ook de tegengas kan geven die je, denk ik, ook nodig bent!

 4. Wie is er wel ideaal?
  Zou Vlam jouw blog niet een keer mogen gebruiken om op zijn beurt iets over jou te schrijven? Krijgen we een compleet verhaal:-)

 5. Mooi exemplaar gevangen dus.

  En dat betuttelende, dat is niet omdat jij het iq van een watervlo hebt maar vast omdat hij een zorgzaam typetje is en goed voor je wil zorgen! (Toch? Vlam?)

  En ja, Gerda heeft ook een punt, haha!

 6. Klinkt als een warmbloedig mens met een eigen mening. Niks mis mee 😉
  Joris vraagt altijd aan mij (een maand te laat) of ik zijn ome Gerrit of tante Sjaan nog een kaart heb gestuurd. Dat doe ik al 23 jaar!
  Liefs Kakel

 7. Hij heeft oog voor wat belangrijk is; wijn en hoge hakken! Wat wil je nog meer! Nee, zonder gekheid ik denk dat jullie elkaar perfect aanvullen. (Nou ja, bijna altijd, maar anders zou het toch wel weer saai zijn)

 8. Wat heerlijk, zo’n man die zo goed bij je past. Ik heb alleen 1 puntje: hij draagt z’n haar omhoog. Bedoel je in een soort van paardenstaart boven op z’n hoofd….? *Laat het niet waar zijn..* 😉

 9. Wat ontzettend leuk weer! Ik heb ook nog wel een vraag, Je schrijft ook over lekker eten en drinken, geef je nog eens het geheim prijs van een favoriet recept? Je hebt ooit eens een blog geschreven over omeletjes, nou Kliefje die maken wij hier nog steeds en worden steevast omelet Kliefje genoemd hier in huis. Ik vind je een heerlijk mens, liefs Essie

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s