Verzoeknummertje 4.

Op verzoek van Marian een stukje over exen.

Daar moest ik even over nadenken. Lastig hoor. Waar moet je beginnen aan iets dat geëindigd is?

Een jaar of 4 geleden deed ik mee aan een challenge en ik dacht deze opdracht in dit geval maar weer eens uit de kast te trekken. Eén van de schrijfopdrachten was deze leuke: a short note to each of your exes.

Aan ál mijn exen wordt echt te gortig, dan zou ik een klein boek moeten uitgeven, één en ander is niet te vangen in een blogje van pak ‘m beet 500 woorden. Ik beperkte me bij deze opdracht dus tot de mannen met wie ik heb samengewoond. 2 stuks. Eerlijk gezegd hebben alle andere ex-vriendjes ook niet echt indruk gemaakt. Ze maakten alleen een korte tijd van mijn leven uit. Ik heb het bed met ze gedeeld, maar niet mijn diepste gevoelens. De echte Klivia hebben ze nooit leren kennen. Het is echt niet zo dat ik als ik een exen feestje zou geven, ik de Arena af zou moeten huren, maar ik weet ook écht niet van allemaal meer hoe ze heetten of wanneer ze precies deel uitmaakten van mijn leven.

Goed: 2 korte berichtjes aan mijn 2 exen. Komt ie.

Met nummer 1 heb ik samengewoond van mijn 19e tot mijn 21e. Hij is talloze keren vreemd gegaan terwijl ik hard aan het werk was om zijn rekeningen te kunnen betalen. Daarbij zoop hij behoorlijk, ook overdag op zijn werk, en was hij echt ongelofelijk lui. Ik ben in 1995 bij hem weggegaan, een eeuwigheid geleden. Gevoelens ten aanzien van hem heb ik allang niet meer, ook geen negatieve. Het is dat ik met zijn jongere broertje bevriend ben, anders zou ik nooit meer aan hem denken. Dus wat zou ik hem schrijven als ik dat zou moeten doen? Zoiets?

Dag R,
Ik had gehoopt dat je van je fouten zou leren, dat je in de afgelopen 20 jaar geëvolueerd zou zijn. Helaas niet. Zonde van je mooie gezin. Je had het allemaal. En o ja: mag ik alsjeblieft mijn boeken terug? Je bent toch te dom om te lezen.
Dank. Klief.

Op mijn ex-echtgenoot ben ik ook allang niet meer boos. Een week of 3 nadat ik bij hem weg was gegaan, was ik op de praktijk en mat ik mijn bloeddruk op. Ik bleek ruim 160 over 110 te hebben (normaalwaarde voor iemand van mijn leeftijd is 120/80) en ik realiseerde me dat boosheid niet helpt. Je maakt er alleen jezelf mee kapot. En toen heb ik alle negativiteit -floeps- los kunnen laten. Achteraf kijk je een koe in zijn kont tenslotte. Ik moet hem eigenlijk dankbaar zijn: zonder hem was ik nooit in de Randstad komen wonen en had ik Vlam nooit ontmoet.

Ieder eind, elke beslissing, opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden.

Ik heb eigenlijk maar twee dingen die ik hem wil zeggen:

What goes around, comes around.

en

Hasta la vista, flapdrol.

Ik hoop namelijk wel oprecht dat hij ooit nog eens wordt afgerekend op alle ellende die hij mij, maar ook mijn voorgangsters (en ongetwijfeld de talloze vrouwen na mij) heeft aangedaan. Ik geloof in dat je krijgt wat je verdient, dat je oogst wat je zaait. Ik heb er alle vertrouwen in.

Tenslotte heb ik uiteindelijk óók gekregen wat ik verdien… 🙂

15 thoughts on “Verzoeknummertje 4.

 1. Mooi kijkje in het verleden. Ik hoop dat ‘karma’ zijn werk heeft gedaan. En ik ben blij dat je uiteindelijk gevonden hebt wat je verdiend 🙂

 2. De Verzoeknummertjes zijn wel een uitdaging voor je om een boek, log te vullen.
  Vergeven en vergeten is het beste cadeau wat je jezelf kunt geven. Hans

 3. Verstand komt blijkbaar toch met de jaren… Ik krijg op slag weer hoop (als je begrijpt wat ik bedoel).

 4. Wat een kunst (en wat goed) dat je je exen in een paar woorden typeert en ook verder aan hen geen woorden meer vuil maakt. En over Vlam schrijf je meer (maar niet te veel) Fijn dat ik mee mag genieten van je schrijfsels.JBR

 5. Dat is nou precies wat ik mijn ex zou willen schrijven: “Mag ik mijn boeken terug, je bent toch de dom om te lezen.”
  Je schrijft onvergelijkbaar:-)

 6. Karma schatje…dan hoef je niets te doen en krijgen ze waar ze om gevraagd hebben met hun manier van handelen.

 7. Daarom geloof ik niet in wraak; dat wordt al voor je geregeld. Mensen die zich hufterig gedragen komen vroeg of laat zichzelf tegen.
  En mooi toch; dat je niet met wrok of andere negatieve gevoelens terugkijkt op die exen. Losgelaten, verder gegaan, en blij toe. Mooier kun je het niet (voor elkaar) hebben.

Reacties zijn gesloten.