Verzoeknummertje 5.

DHK40 vroeg me op de valreep een blogje te schrijven over mijn schoenen.

Tsja.

Die heb ik wel ja.

Zomaar een paar…

Ik gok (maar weet het niet zeker) een paar of 60 op dit moment. Tellen is lastig. Ze zijn verspreid over 2 kasten en 3 curverboxen. De wintercollectie is momenteel netjes opgeborgen en alleen de zomerschoenen liggen voor de pak.

Van die 60 zijn er 2 paar platte schoenen. Waar ik op wandel en meer niet. De rest is gehakt. Hoe hoger de hak, hoe mooier. Ik kan er ook heel goed lopen, mij maakt het niet uit of ik platte schoenen draag, of pumps met 12 centimeter hak. Ik zou zó mee kunnen doen met de stiletto-race. (Als ik überhaupt zou kunnen rennen dan hè? Mijn heup breekt al af na 100 meter.)

Ik heb duidelijk iets met schoenen ja. Mijn excuus is dat ik niet de enige ben met die afwijking: ik ben omsingeld door lotgenotes, heel veel vrouwen die ik ken, zijn behept met dezelfde tic. Ik kan er niets aan doen. Het zit in mijn genen.

Soms komen er per maand wel 2 paar bij. Heel erg.

Wat ik trouwens wél doe, ik schaf ze eigenlijk nooit voor de volle mep aan. Ik heb amper schoenen waar ik echt de oorspronkelijke prijs voor heb betaald. Ik koop sowieso alles in de sale. Maar meestal op Marktplaats. Dure schoenen die vrouwen die net zo gek zijn als ik, in een opwelling hebben gekocht, voor weinig. Heerlijk. En ik doe mee met suffe online onderzoeken, beoordeel praatjes die artsenbezoekers met mij hebben gehad en ontvang daarvoor Irischeques. Alles dat ik op die manier bij elkaar sprokkel, gaat op aan schoenen. Dat is echt voor mijzelf bestemd. Niks in de huishoudpot. Ik ben daar gek zeg.

Vlam voedt mijn verslaving ook. Als we op vakantie zijn en een stadje bezoeken, sleurt ie me altijd mee een schoenenwinkel in.

Ik heb schoenen in alle kleuren van de regenboog.

Ik heb ook heel veel zogenaamde zitschoenen. Waar je eigenlijk alleen maar mooi mee op kan zitten. Hakken waar je na 5 minuten al drukplekken hebt, of een brandende voorvoet. Die verkeerd gemaakt zijn, waardoor de drukverdeling in de schoen niet goed is en je er bijna niet op kunt lopen. Waarmee ik nét vanuit de auto naar een restaurant kan wandelen en halverwege de avond niet durf te gaan plassen omdat ik bang ben in een volle hut op mijn plaat te gaan. Schoenen die niet goed gemaakt zijn en een flesje wijn nuttigen, is een slechte combi.

Sommige had ik zelfs nog nooit aangehad. Alleen met passen. Die wilde ik dan gewoon “voor de heb” hebben. Maar ze bleken voor geen meter te lopen, of toch wel een tikkie te ordinair voor naar mijn werk, iets te klein of gewoon niet erg praktisch.

De exemplaren waar die echt al die tijd al ongebruikt in de kast stonden, heb ik de afgelopen maand verkocht op Marktplaats.

U mag 3 keer raden wat ik van de opbrengst aanschafte.

Juist ja.

Galactik pumps van Steve Madden. Die had ik namelijk nog niet. Met van die glittersteentjes.

Zucht…

Zijn ze niet prachtig?

Steve-Madden-Womens-Stiletto-Pumps-Heels-Dress-Shoes-Galactik-Bright-Multi-Pic1

 

38 thoughts on “Verzoeknummertje 5.

 1. Ze zijn prachtig! Ik wil ze. Hoe lopen ze? Of zijn het ook zitschoenen?
  En zijn die hakken eigenlijk geen probleem voor jouw heup?

  1. Ze lopen prima. Goeie verdeling, is ook een mooi merk. Scheelt wel hoor. Hele goedkope hakken zijn over het algemeen erg oncomfortabel. Ja, ik heb niet elke dag pijn hoor, het is met vlagen. En het klinkt misschien raar, maar ik loop zekerder, stabieler met een hak dan op platte schoenen.

   1. Ja herkenbaar. Goedkope hakken. Dat is niks. Het merk Blinq bijvoorbeeld. Gedoemd te mislukken bij mij. Zelf zweer ik bij Unisa’s ( ze verkopen zelfs tassen in dezelfde kleur en stof als je hakken!!) Maar helaas. En marathon gaat mij niet lukken. Stukje lopen lukt wel maar niet te ver en niet te lang. 😉

    1. Das een rampenmerk idd. Ooit eens 2 paar van gehad en als een speer weggedaan. Slechte kwaliteit. Oh, Unisa’s. Een vriendin van mij vindt die ook zo fijn. Toch maar eens een paartje scoren dan, zag dat ze bij O Moda in de aanbieding waren 😉

 2. Naar die schoenen kijken doet me al pijn (aan de voeten en de ogen) Wij kunnen qua schoenensmaak niet meer verschillend zijn denk ik …
  Maar in elk geval, ze zijn je gegund, elk paar !!

 3. Ze zijn wat je op zijn minst, kleurrijk, kunt noemen. Aan mijn voeten zouden ze ook niet besteedt zijn. Maar bij jou staan ze allicht prachtig.

 4. Ik nsap het helemaal, zo’n verslaving.

  Ben dan toch wel benieuwd: wat draag je als je gaat winkelen bijvoorbeeld? Of bij gelegenheden waarbij je niet met echte wandelschoenen lopen wilt omdat je nog wel toonbaar wilt zijn maar dat je toch meer dan een uur moet staan/lopen?

  (In mijn geval meestal lekker uitgelubberde brede laarzen of in de zomer teenslippers. Op gympen zie je me alleen als ik sport (en dat is niet veel meer, de laaste tijd) Hoe zit dat met jou? )

  1. Ik heb enkellaarsjes met een hak van 10cm waar ik kilometers op kan lopen zonder problemen. Van Fab, mooi merk. En sleehakken zijn over het algemeen ook erg comfortabel, je merkt niet dat je op hakken loopt, zijn erg stabiel. Heb ook een paar sneakers met sleehakken, gaan ook prima. En echt winkelen? Doe ik zelden. Ben ik niet zo van 😉

 5. Wow die zijn mooi en apart.

  Geen idee wanneer ik iets dergelijks -als ik er al op zou kunnen lopen- aan kan ga zelden in restaurants of op andere netjes bezoeken.

  Kast staat al vol genoeg met wat ik wel draag en ik wissel elke dag van schoenen. Meeste ook uitverkoop of Marktplaats.

 6. Wat een prachtig paar schoenen. Ik zou er niet op kunnen lopen, maar wow wat mooi! JBR

 7. Bedankt voor jouw schoenen verhaal.
  Ik ben ook gek op schoenen, heb veel en draag ik ze allemaal. Gelukkig maak ik laatste jaren bijna geen miskopen meer…ervaring .
  Ik vind jouw nieuwe aanwinst geweldig om naar te kijken (maar niet op te lopen). Mijn meeste schoenen zijn met het haakje van 3-5 cm.

 8. Ik houd niet van glitters (ook niet va diamanten;-) ). Verder vind ik het een prachtige schoen. Mooie vormgeving en prachtige kleuren. Kan me voorstellen dat je deze MOEST hebben. 😉

 9. Je bent een bedreven verzamelaar en maakt een keuze wanneer te dragen.
  Heb al heel wat modellen voorbij zien komen. Hans

 10. Haha geweldig stuk! Maar hoe verschillend met mij! Ik heb zo’n 10 paar schoenen en geen hak hoger dan 4cm. Ik kan er dus echt niet op lopen. Helaas. Want mooi vind ik het wel.

 11. Hihi. Ja ze zijn niet prachtig, vind ik. Geniet ervan!
  Mijn laatste aankoop arriveerde vandaag. Bruine pumps. Voor onder een lange broek, passend bij mijn tas en geschikt voor onder mijn zomerjurkjes. De hak is hoog voor mijn doen. Wel zeven centimeter.
  Liefst loop ik in mijn wandelschoenen van meindl. Of afgetrapte gympen met bloemetjes print.
  Mijn favoriete merken zijn tom tailor, gabor, loin, Rieker, jana en mustang. Allemaal breed, stoer of saai klassiek. Met een maffe twist die bij mij past. En natuurlijk met korting gekocht.
  Over een poosje hoop ik weer eens docs te kopen. Daar heb ik als tiener twee paar van versleten. En ik mis mijn laatste paar nog steeds. Net zoals drie paar pumps die echt zwaar versleten waren.
  Ik klink waarschijnlijk als schoenenverslaafde. Valt wel mee ik heb 13 paar. Inclusief rubberlaarzen, slippers, tuinklompen, sandalen, hardloopschoenen en wandelschoenen. 7 paar dagelijkse schoenen dus. Drie enkellaarsjes, twee pumps, twee paar gympen/ ballerina’s. Laatst alle paren die ik niet meer kon dragen weggedaan. In de kliko, want ze waren allemaal al meerdere keren bij de schoenmaker geweest.. En dan is er niets meer aan te redden.

  Ik krijg kramp in mijn kuiten van hogere hakken, mijn spieren zijn vrij lang. Ik kan op de trap staan en mijn hakken 10 centimeter laten zakken zonder dat ik rek voel. Ik doe het dagelijks, om mijn voet en kuitspieren te trainen. Als ik ermee stop loop ik voortdurend met tape op mijn enkels, die dan dik en blauw zijn. Hoge hakken voelen wiebelig.
  Ik ken iemand die zoveel op hele hoge hakken loopt dat ze haar hak niet op de grond krijgt, zo verkort zijn haar kuitspieren! Diegene staat dus altijd op de voorvoet.

 12. Je verslaving ken ik 🙂 Altijd leuk om weer een nieuw paar op Facebook voorbij te zien komen 🙂
  Zelf loop ik zo af en toe op hakken, maar niet van de hele hoge. Ben al groot genoeg 😉 En daarbij, vind ze maar eens in mijn maat.

 13. Leuke verslaving, ik moet zeggen nu ik behept ben met steunzolen ik het allemaal wat minder vind, schoenen moeten goed zitten anders verga ik van de pijn. En sinds ik met een paar wolkies languit op straat ben gegaan, durf ik amper meer een hak te dragen…

 14. Van je verslaving zijn we op de hoogte, maar wat een prachtig paar pumps

 15. Klief,
  heb jij je al ingeschreven voor de magazijn opruiming van Nolten? Dat is twee keer per jaar op de
  Fred en dan kun je voor een klein bedrag de mooiste schoenen kopen. Ik heb zelf al diverse
  Tods gekocht en K&S schoenen.

 16. O help, 60 paar.. hoe bepaal je dan ’s morgens welk paar je aantrekt die dag? Ik kan helemaal niks met hakken, is niet erg hoor want het past ook niet bij me. Ik loop liefst op Allstars daarvan heb ik wel 3! paar 😉 En dan ook nog de heerlijk gedekte kleuren, zwart, wit en grijs.. Passen overal bij!

 17. Wat ben ik een cultuurbarbaar. Merknamen van schoenen zeggen me geen fluit.
  Ik kan ook absoluut niet op hakken lopen. Zelfs hakken van 3 cm zijn al een probleem.
  Maar je laatste aankoop, mijn god Klief, als ik erop zou kunnen lopen, zou ik ze móeten hebben!
  Eén klein dingetje ben je nog vergeten te melden: wat is jouw schoenmaat 🙂
  liefs Kakel

 18. Wow wat een leuke kleurige schoenen, die passen werkelijk overal bij denk ik zo….

 19. Kwijl kwijl kwijl. Ik hou zo van schoenen met hakken. Heerlijk toch, wat ziet een vrouw er meteen helemaal op en top vrouw uit… I

Reacties zijn gesloten.