MeLuna.

Naar aanleiding van het blogje over de naderende vakantie en het précies zo uitkienen van mijn lichaam dat de eerste dag van de vakantie ook gezellig mijn happy period begint, kreeg ik reacties van een aantal vrouwen dat mij de menstruatiecup aanraadde.

Dat neemt natuurlijk niet het probleem van de PMS in de auto op de lip zitten van Vlam, op de bloedhete en retedrukke Franse tolwegen weg, maar ik kan me wél veilig in de zee begeven. De kans dat haaien me nu ruiken en verscheuren is miniem. En ik hoef ook niet vlak voor ik het water uitga, een touwtje achter één van mijn schaamlippen te frommelen en/of verplicht een bikinibroekje aan te trekken.

Ik heb nog getwijfeld over een kuurtje primolut deze periode, om de boel een week of 2 te verschuiven. Maar toegevoegde hormonen en ik zijn een lastige combi. Ik durfde niet. Vlak voor we op vakantie gaan. Dank je de koekoek.

Maar alles dat de menstruatie makkelijker maakt, juich ik van harte toe, dus ik googelde wat. En kwam uit op de website van Bumaround.

Want de MeLuna cup moest het gaan worden, na lang beraad en vergelijk en getob. Soft sprak me wel aan. Maatje M. Heb ik qua kleding al niet meer sinds ik 20 ben. In het cyaan. Roze vond ik te mutserig en eentje met glitters te feestelijk. Zó leuk is het nou ook allemaal weer niet.

Al betalende twijfelde ik echt enorm. Iets van 20 euro voor een cup en een sterilisatiebakje? Voor dat geld kon ik ook een paar fraaie merkpumps kopen op Marktplaats. En voor 50 euro schafte ik bijna 2 jaar geleden via MP 1000 tampons aan. Reken maar uit.

Ik was zéér sceptisch.

Dingen in je muts frommelen die er dan uren blijven zitten en die je en plus niet voelt? Right. Ik had er een hard hoofd in.

Ik had er een nog harder hoofd in toen het ding de volgende dag al arriveerde. Vanuit haar kekke zakje staarde het plastic eierdopje me aan.

En ik staarde terug.

Ik twijfelde er aan of we vrienden gingen worden.

En toen, hoera (right), toen werd ik ongesteld en kon ik ‘m uitproberen.

Ik vouwde het plastieken cupje in een zogenaamde “C” vorm en frommelde het naar binnen. Verkeerd om natuurlijk van de zenuwen, met de tuut naar boven. Shit. Met wat geroer en getrek kreeg ik hem er gelukkig weer uit. Leek me leuk als ik dat ding er niet uit had gekregen trouwens. Dat ik aan mijn werkgever had moeten vragen of ie me uit de brand wilde helpen. “Ha Peter. Koffie? Enne, mag ik je iets vragen?” Echt iets voor mij. Maar goed, poging 2 lukte. Ik had er een rood hoofd van. Hij zat. Ik draaide de cup enkele rondjes om haar uit te laten vouwen waardoor er een vacuüm zou ontstaan en ik kwam zuchtend overeind.

Het was raar maar waar, maar ik voelde er inderdaad niks van. Ik deed een mini spagaat. Buiten dat mijn heup bijna afbrak en dat niet leuk vond, helemaal niks. Ik sprong omhoog. Noppes. Ik raakte mijn tenen aan. Nada. Spande heel hard mijn bekkenbodemspieren aan en toen, helemaal in de verte, voelde ik het foreign object lichtjes zitten. Dat was alles. Daar kon ik absoluut mee leven.

Daarna begon het ellendige onwennige gevoel van “vertrouwen op”. Ik vertrouw op helemaal niks behalve mezelf. Voor all security trok ik een zwarte broek aan. Want stel je voor dat het cupje ineens besloot los te laten? Of dat ie vol zat?

De eerste 2 dagen heb ik dat ding tot vervelends toe -overigens onnodig want er lekte helemaal niets, hoezee!- eruit gehaald en schoongemaakt.

En dat, lieve mensen, is echt het enige nadeel dat ik kan verzinnen aan de menstruatiecup. Dat gewroet in je vagina en dat enigszins onsmakelijke van het leeggieten en schoonspoelen.

Maar alles went, dus ik denk dat wanneer ik 2 cycli verder ben, ik niet anders weet. Ik kan me het getob ooit met tampons ook nog goed voor de geest halen.

MeLuna gaat lekker mee naar Spanje! Weer een zorg minder.

En nou het écht leuke nieuws: ik mag, in samenwerking met Bumaround, een starterssetje verloten! Een cup, een desinfectiebeker en een reinigingssetje.

Hoe leuk is dat!?

Reageren kan tot en met aanstaande zondagavond 19 uur. En maandagmorgen maak ik de winnares bekend.

Oh ja: het is handig gezien de aankomende vakantie en komkommertijd als je ook even reageert met je echte, in gebruik zijnde e-mailadres (wat niet zichtbaar is op dit blog, maar alleen ik kan zien), want dat kan ik je maandag ook even mailen over hoe nu verder.

Oh ja 2: en vermeld ook even als je ‘m niet wilt, maar alleen wilt reageren. Want dat mag ook nog steeds 😉

49 thoughts on “MeLuna.

 1. Ik hoef hem ook niet want ik ben een ‘ man’ 💪en na dit geweldig leuk stukje gelezen te hebben😳 , zo blij dat ik me iedere dag moet scheren..
  Wens je een veilige vakantie😝

 2. ot, vervelend dat je slecht kunt reageren op mijn weblog, zal eens kijken bij WP.
  Maar ondervind het zelf ook regelmatig bij WP logs, misschien toch een foutje en tijd voor een up date. Hans

 3. Nou. Ik zou heel graag het starterssetje willen hebben voor mijn dochter die aan het begin staat van vele jaren menstruatie. Wat zou het fijn zijn als zij zich zo’n nieuw product eigen kan maken voor de rest van haar nog 40 jaar menstruatie.

 4. Kijk dat is nou weer een van de voordelen van de overgang . Nooit meer……..
  maar mijn dochter Sanne ….die mag nog een jaar of tig… duzzzzz lijkt me wel wat ….. voor haar.

 5. Ik lig gewoon plat hier achter mijn ontbijtje. Wat schrijf je toch zalig kliefje 🙂 ik doe niét mee, wegens de reeds vroeger uiteengezette redenen, maar ik ben echt benieuwd naar je verdere ervaringen. Waarom wist ik dat allemaal niet vroeger???????

 6. Ha Klief, leuke mail en win maar aangezien ik sinds vorig jaar dikke vriendin ben met Myrena heb ik hem niet nodig, maar ik doe toch een gooi voor mijn dochter die een maand gaat touren in Thailand. 😊
  Groetjes,
  Sylvia

 7. Gelukkig nooit meer dergelijke periodes en hoewel dochter langzaam meer dingen van moeders aanneemt, denk ‘k dat het nog een stap te ver is voor de maanlichtcups 🙂

 8. MeLuna kon niet op tegen mijn bekkenbodemspieren, dus ik heb een ander (steviger) merk. Best dat je het even geprobeerd hebt op voorhand! Ik had het graag een aantal jaar vroeger geweten… Fijne vakantie!

 9. Ik doe mee! Ik heb er al eentje, maar zou er liever twee hebben, eentje voor in de tas (voor het geval dàt)! En euh, voor mensen die dit willen aanraden aan hun pas menstruerende dochters… praat er eerst eens over met de meid in kwestie want die jonge springertjes staan meestal minder te springen om zo’n ding in hun vagina te proppen, hoor.
  Ik ben wel fan!!

 10. …..ik heb mijn menstruatiecup jaren geleden met tromgeroffel in de container geflikkerd! …vond het wel een van de betere uitvibdingen van de laatste 100 jaar 😉

 11. Hey Klief, wat een heerlijk verhaal. Zo stel ik me de eerste keren gebruiken ook voor…. Je beschrijft het heerlijk eerlijk en zo figuurlijk. Ik word er blij van, nu durf ik het ook wel aan. Ik ding graag mee!

  Floortje

 12. Heel leerzaam en zo plastisch verwoord. Gelukkig hoef ik me hierover geen zorgen meer te maken, maar ik kan me voorstellen dat het je kan bezighouden.
  Benieuwd trouwens of er mannelijke bloggers zijn die ook zo open over hun ‘toestand down under’ schrijven 🙂

 13. Zo zeg, dat is nog een schaterend wakker worden! Ik doe niet mee, ik ben dankbaar voor mijn 3e Mirena, dat er nog maar vele mogen volgen. Maar ik vind je beschrijvingen wederom hilarisch….. als beelddenken ben ik dan toch in het voordeel….

  Xx

 14. Nog nooit van gehoord! Zou ik best uit willen proberen, maar bespaar je vooral de moeite het hiernaartoe op te sturen, want waarschijnlijk komt het toch niet aan 🙂

 15. Wat heb je dat weer beeldend beschreven Klief, ik ben een geluksvogel en was er zo opeens vanaf, niets geen overgang .
  Ik zal mijn dochters vertellen van het bestaan van een cupje, lijkt mij ideaal behalve dat gefrut.
  Ik wens je een mooie vakantie.

 16. Ohohoh ik wil!!! Voor als de vervelende rode terug op gang komt na de borstvoeding en 9 maand zwangerschap (3e kind, dus heb de rooien de laatste jaren gelukkig vaak gemist) 🙂

 17. Fijn dat je een oplossing hebt gevonden. Ik hoop dat de hormoonheks zich ook gedeisd houdt.
  Enne…ik wil die lekbak niet winnen.

 18. Het grappig is dat ik deze week ook zat te klungelen.

  Tampax heeft een nieuwe huls en voor geen meter schoof het de wattenboel naar binnen. Inwendig vloeken en ik dacht straks trek ik het ganse zooitje uit zijn huls en krijg ik het gewoon niet meer in de flamoes geduwd.

  Stel je voor dat ik zo dadelijk moet SMS-en naar mijn collega: “Kan je even rommelen in mijn tas, een Tampax nemen en die even brengen?”

  En toen bedacht ik me dat ik daar eerder al eens iets over had gelezen.

  Aangezien jij nu ook vol lof bent, wil ik mijn kans eens wagen omdat te winnen.

  Dus yessssss, ik doe mee.

 19. Nou vooruit, ik doe een gooi naar de cup! Want zoals jij het omschrijft, wordt het gewoonweg aantrekkelijk. En tampons, hoe groot een zegen ook in vergelijking met maandverband, zijn soms ook ondingen (op de ‘drogere dagen’ zoals ze het in commercials plegen te noemen). Misschien blijkt zo’n cup wel ideaal te zijn.
  En jij, succes met doorbikkelen in deze laatste momenten (klinkt beter dan ‘weken’ of ‘dagen’) voor je vakantie in mag gaan. En daarna; cup in, kop leeg en VAKANTIE!

 20. Ook ik was precies op de eerste dag van mijn vakantie de bofkont! Toch maar weer eens in de weer geweest met tampons, maar daar werd ik ook niet heel enthousiast van. Misschien moest ik voor de laatste paar jaar toch maar eens overstappen op een cup, al zijn de visioenen die ik daarbij heb ook niet echt rooskleurig. Ik doe dus mee, maar ben nog niet helemaal overtuigd.

 21. Haha, bedankt voor je uitgebreide (plastische) beschrijving!! Ik zou er wel kans op willen maken, ik ben er zeer benieuwd naar. Ik heb overigens hetzelfde probleem als jij deze maand, ook heel fijn tijdens de vakantie. Nou ja, ik heb de pakken verband al klaar liggen, ik ga het maar gewoon avonturen… Fijne vakantie!!

 22. Ik had m best uit willen proberen (al vind ik het best wel een beetje eng ja). Maar ja, die spiraal he. Geen menstruatie meer te bekennen.

 23. Uhm nee bedankt 🙂 heerlijk smakelijk verhaal. Wie weet raak ik ooit nog overtuigd, ik kan me niet voorstellen dat ik niet de hele dag zou checken of hij niet al vol zit…

 24. Geweldige blog weer… ik zie mezelf ook dat ding in allerlei bewegingen uittesten al, dus kom maar op met een setje… laat ik mijn bevindingen uitgebreid de revue passeren!

 25. Mijn zusje vertelde laatste dat zij er ook zo eentje had besteld. Ik was nog al sceptisch, maar door haar (positieve) ervaring en jou verhaal word ik toch wel nieuwsgierig..

 26. Alleen al de naam van die website: Bumaround:-)
  Dankzij de overgang heb ik de cup niet nodig; anders had ik zeker een poging gewaagd.
  Liefs Kakel

 27. Handig zeg, had ik jaren eerder moeten weten. Geniet van je cup en je vakantie, komt nu helemaal goed! (Ik doe niet mee, want nauwelijks meer ongesteld met de ijzerwinkel)

 28. Mag ik meedoen? Ik wil hem dan graag cadeau doen aan iemand.. Die heeft namelijk gehoord hoe blij ik ermee ben, maar blijft maar op de wip wel, niet, wel, niet, wel.
  Ik zou het heel tof vinden!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s