Verandering.

Terug uit Spanje verbleven we dus, zoals bekend, enkele dagen in Mimizan. Een plaatsje aan de westkust van Frankrijk.

De stranden zijn daar minstens zo mooi als in Zeeland. Breed en eindeloos en er is in tegenstelling tot aan het strand van Lloret veel verschil tussen eb en vloed. En waar de golven aan de Middellandse zee kabbelen, zijn die van de Atlantische oceaan beukend en schuimend.

Ik houd van het strand.

Vroeger kwam ik er veel om te paardrijden.

Nu om te zwemmen en te lezen.

Ik kan uren op het strand zitten, maar niet om te bakken. Ik zit op een stoeltje onder een parasol met mijn e-reader. Afwisselend te lezen en suf om me heen te kijken. Zálig.

Waar ik naar toe wilde > Mimizan. Wat een leuk plaatsje. Druk, maar niet té. Toeristisch, maar je kunt ook de rust opzoeken. Er zijn allemaal kleine winkeltjes en er is om de hoek, klein stukje rijden, een enorme LeClerq met mijn geliefde Franse douchegelletjes. Er zijn buiten veel stranden, ook enorm veel bossen. Er zijn -hoezee- geen muggen. Er zijn goeie koffietentjes, je kunt er voor 6 euro overal ontbijten, een diner gebruik je al voor 11 euro, een flesje huiswijn kost ook zoiets. Er zijn overal Franse bakkers met “chaussons aux pommes” waar ik een moord voor doe. Ik kan er “petites fritures” eten, waar ik ook heel erg blij van word…

Jill zag het wel zitten, volgend jaar naar Mimizan. Lloret vindt ze tof, maar nu ze 15 en een half is, is die afgelegen Spaanse berg voor haar wel heel erg stil.

En tuurlijk begrijp ik dat.

Persoonlijk houd ik enorm van stilte en ik vind het absoluut geen straf om geheel prikkelloos mijn vakantie door te moeten brengen. Ik heb aan mijn 2 favoriete mensen genoeg.

Maar aan de andere kant, als Jill (en Vlam) gelukkig en ontspannen zijn, maakt het mij geen zak uit waar ik naar toe ga.

Met 2 kleine kanttekeningen.

Ik ging er ook mee akkoord dat we volgend jaar naar de Franse westkust gaan (óf 2 weken Mimizan, óf een week Mimizan en een week Ile D’Oléron, dat moeten we nog even verzinnen) en dat het een appartement met uitzicht op de oceaan wordt, maar dat ik er wel eentje wil met een aardig balkonnetje en een beetje keuken. Ik moet er namelijk niet aan denken, 2 weken lang, elke avond uit eten te moeten. Ik wil ook gewoon halfnakend met een simpel zelfgekocht wijntje naar de ondergaande zon kunnen kijken. Niet me elke avond ik een jurk moeten hijsen en voor de zoveelste keer een vette toeristenhap (want daar ontkom je in zulke plaatsen bijna niet aan) te moeten eten. Ik zou er verdrietig van worden als ik 2 weken lang me verplicht tussen de mensen moet begeven. Daar ben ik geen echt mens voor.

Jill en Vlam gingen akkoord.

En dus hakten we de knoop door en mailde ik de eigenaar van de Gekko en legde uit dat we onze voorlopige reservering wilde annuleren.

Dus lieve mensen, de Gekko is weer beschikbaar! (Nu durf ik wel een linkje te zetten, haha!)

23 thoughts on “Verandering.

 1. Ik vroeg me dat vorig jaar al af of de berg in Lloret niet té rustig was voor Jill.
  Ik ben ooit twee jaar na elkaar naar Ile de Ré geweest (luieren, zwemmen, fietsen, flaneren) en heb me dat ook niet beklaagd, al zou ik er ook geen drie jaar na elkaar naartoe kunnen gaan !

 2. Ik kan nog niet eens overzien hoe het me morgen vergaat….. laat staan volgend jaar….pffffff , je kent mijn omstandigheden 🙂 Maar lekker vooruitzicht voor jullie…. zon, zee, strand, lekker eten, elkaar…… mmmmmmm

  xx

 3. Mooi gebied daar hè Les Landes!!! Wij waren een paar jaar geleden in Contis, ligt een stuk onder Mimizan. Zooo leuk en die zee met die enorme golven, echt heel gaaf.

 4. Ik ga direct boeken, die Gekko!

  Of zal ik toch maar Mimizan doen? Kom ik lekker bij je op je balkonnetje zitten met man en drie kinderen, twee weken 🙂

 5. Wat zijn jullie makkelijk met elkaar! Heerlijk om zo eensgezind te zijn.
  Jill wil volgend jaar dus nog wel gewoon mee, (nog) geen behoefte om samen met vriendinnen weg te gaan?

  En een jaar lang voorpret, dát is fijn!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s