Verval.

Afgelopen vakantie had ik voor het eerst een grijze haar in mijn borstel.

Dat ik grijs aan het worden ben, had ik natuurlijk allang gezien.

Maar dit was weer een nieuwe ontwikkeling op het vervalvlak.

Ik heb geen idee eigenlijk wanneer ik de eerste grijze jongen spotte. Op een gegeven moment piekte er eentje uit, zo’n nylonachtig haartje. Hij had amper nog het zonlicht gezien of ik rukte ‘em er met een pincet met wortel en al uit.

Dat rukstadium zijn we uiteraard allang voorbij. Het heeft geen enkele zin meer. Of ik moet er uit willen zien als Christina Curry, met van die vrΓ©selijke geschoren zijkanten.

Nee dank u.

Dan maar grijze slapen.

Aan verven ben ik namelijk nog lang niet toe. Van een afstandje valt het nog wel mee vind ik. Maar het zwaarstwegende argument om er nog even mee te wachten, is het feit dat ik niet erg dol ben op bezoeken aan kappers. Dat geklets over niks, brrrrr. Die 2 keer per jaar een bliksembezoek met alleen knippen kan ik wel aan. Net. Maar als ik zou gaan laten highlighten of verven, dan ben ik wel een uurtje of wat overgeleverd aan chit chat. En dat elke 6 (?) weken… Poeh. Niet mijn ding.

Uiteraard is er meer ellende te melden. Over 2,5 maand word ik pvd alweer 42.

De “hoeraborsten” die ik ooit had, zijn niet meer. Het feest is voorbij. De befaamde potloodtest doorsta ik niet meer ben ik bang. Ik ga het trouwens niet uitproberen. Struisvogel als ik ben. Sommige dingen wil je gewoon niet weten.

Mijn benen zijn door al mijn gefiets slankachtig en nog steeds meer dan prima, op wat striae en cellulitis na, maar dat kan me niks schelen. Welke vrouw heeft dat nou niet?

Mijn buik vind ik helemaal niks, die is slap en blubbert en hangt. Meer dan ooit tevoren. Ik heb gelukkig wel nog een soort van taille.

Ik heb geen idee of ik er -zoals dat zo mooi heet- conform kalenderleeftijd uitzie, of nog beter > jaren jonger. Je hebt altijd zelf een wat geromantiseerd beeld van jezelf geloof ik. Iedereen denkt dat zhij niet onderhevig is aan slijtage omdat je je eigen hoofd elke dag ziet en die minuscule veranderingetjes jezelf niet opvallen. In de loop van de jaren heb ik natuurlijk wel wat rimpeltjes en plooitjes zien oprukken, maar ik geloof niet dat ik een ouwe kop heb. Correct me if I am wrong.

Ik heb eigenlijk maar 1 ding dat ik anders zou willen aan mijzelf en waar ik me steeds meer aan ga storen.

Mijn onderkin.

Zuig maar weg die hap wat mij betreft. Als ik er geld voor zou hebben, zou ik zΓ³ een afspraak maken bij een fijne plastisch chirurg. Ik heb nooit een strakke kaaklijn gehad, ook 15 jaar geleden en 15 kilo lichter, was ie niet fraai te noemen (met dank aan mijn vader en zijn genenpakket.) Maar de laatste jaren? Bah! Zelfs als ik enorm zou afvallen, die kin blijft. Het is een zeer hardnekkig iets. Het is net de Zwarte Pieten discussie.

46 thoughts on “Verval.

 1. Tja, wanneer zijn we nu eens tevreden met onszelf,ons uiterlijk? Ik nu niet, toen niet en zal dat waarschijnlijk in de toekomst ook niet zijn. Mijn direkte omgeving geeft echter wel aan dat ik verzorgend, sociaal, gezellig, meelevend,enz ben (en dat weet ik zelf ook wel) maar wanneer wil ik dat zelf ook zien? Zo is het bij iedereen wel wat denk ik.
  Zolang je er maar niet te vaak en te lang stil bij blijft staan…..Fijne dag vandaag, met of zonder in de spiegel te kijken!
  oja,mijn man verft mijn haar wat gemakkelijk gaat met kort haar. Idee voor Vlam of Jill om je daar mee te helpen?πŸ˜†

 2. Wat een heerlijk verhaal weer.. Hier ook is het ook het leed dat ouder worden heet.. Maar ach, niemand is perfect gelukkig.. En die grijze haren,, die verf ik zelf.. Stukken goedkoper, en je hoeft inderdaad niet ellende lange uren naar onzin van de kapster te luisteren..
  En mijn mening is dat je er goed uitziet.. Ouder worden siert de mens toch ook weer, vind ik..

 3. Ik ga ook niet naar de kapper om m’n haar te verven hoor. Dat doet Marco. En trouwens, meestal eens in de 10 weken of zo dus valt best mee. Voor de rest….ach wie is er niet ontevreden over z’n uiterlijk. Mijn buik is ook lelijk, al jaren…na 3x een keizersnee zat er gelijk al zo’n raar kwabje over het litteken. Dus daar ben ik al 15 jaar aan gewent. En zo komt er steeds wat bij. Het hoort er bij natuurlijk. Maar wennen is het allemaal wel. Heb geen onderkin, maar zou wel een ooglidcorrectie willen. (ach en dan gelijk m’n buik maar) Hihih

 4. Ik heb jaren geleden de “potloodtest” nog eens gedaan en toen bleek dat er een compleet gevulde etui onder kon blijven hangen….het kan dus altijd erger πŸ˜‰

 5. πŸ˜‰
  Hier ook grijze haren. Ik ben nog wel jaaaaren jonger dan jij… (37) πŸ™‚
  En ja, die onderkin is gewoon een genetsich cadeautje. Maar stomvervelend is het wel. Hoeraborsten heb ik nooit gehad. Denk ook niet dat ik ze ga laten verbouwen, want pronte tietjes passen niet echt bij de rest van mijn moekelijf. Mooi vind ik mezelf niet, maar dat heb ik nog nooit gevonden. “Het kan slechter” is hier al een hele positieve gedachte. Ik doe het er maar mee. Dus ik ga dan weer wel naar de kapper, vier keer per jaar. Voor verven en knippen. En ik heb vorige week mijn wenkbrauwen laten verven en bijwerken. Dat is een succes. Ze kleden mijn gezicht nu mooi aan.

 6. 42 en nu pas grijze haren ? Bofkont !
  Ik was 25 en volledig grijs. Tussen 25 en 40 iedere 5 weken bij de kapper en dan nog met uitgroei rond lopen; dat vind ik er zo slonzig uitzien zo’n uitgegroeide rand haar….
  Met 40 was ik er helemaal klaar mee: duur, dat gezeik bij de kapper, dat gefrut aan mijn hoofd en altijd weer die uitgroei.
  Kort laten knippen en lekker grijs laten worden, wat een gemak !
  Had ik jaren eerder moeten doen πŸ™‚

 7. Hier een ietsje jongere dame maar ook hier de eerste grijze haar gespot en ook hier geen geverfd haar… wel gehad hoor, maar ik stel het nu maar uit tot het niet anders meer kan, wat een grijze duif zijn voor ik me oud ga voelen is toch niet de bedoeling… Hier ook verder nog wel wat wensen hoor, misschien als ik ooit geld over heb???

 8. Joh, he ziet er prima uit. En dan ben je anders dan 20 jaar geleden, so what?
  Ik ben niet zo grijs nog, masr blobderr wel (highlights) tegen het saaie… Masr dat us inderdaad afzien, om de rwee maanden twee uur zitten….

 9. Ik ken iemand die op haar 35ste zo weinig haar had dat je haar schedel er doorheen zag. Dan beter grijs. Of regelmatig naar de kapper… Op de foto zie je er top uit, Klief,. Een strak voorhoofd en een klaterende lach. Ik begrijp niet waar je je druk om maakt!
  Lieve groet

 10. Weet je Kliefje dat is alleen maar buitenkant. Als je lacht dan let niemand op de rest van hoe je er uit ziet. Je weet dat ik uit ervaring spreek. Maar ik maak me er soms ook druk om en kijk er wel eens sacherijnig door πŸ˜‰

  Groetjes,

  DorothΓ©

 11. Hihi kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt, al ben ik nog niet zover hahaha. Al hoewel, die rimpeltjes begin ik ook al te zien… Niet meer over praten maar πŸ™‚ Beter ook niet meer in de spiegel kijken. Mensen schijnen een stukken beter zelfbeeld te hebben als ze nooit in de spiegel kijken. Gek he? πŸ˜›

 12. Heerlijk om dit te lezen……. Ik ben zelfs nog ietsje ouder (Sarah dit jaar gezien) en ook ik zie in de spiegel ‘foekvel’ en ik zit er totaal niet mee. Een ingreepje ???? Alleen als mijn wenkbrauwen richting kin gaan. Ogen liften….. alleen als er stokjes tussen moeten om nog te kunnen lezen/tv kijken. Ach manlief wordt ook ouder en samen hebben we een hoop ‘foekvel’ nou en. Verder zijn we gezond en dat is het allerbelangrijkste. En door de bank genomen zien we er nog best stichtelijk uit, alleen in Adam en Eva kostuum ietsje minder πŸ˜‰

 13. Verven doe ik wel voor de valere kleur die mijn haren inmiddels gekregen heeft, maar ik heb nog steeds geen grijze haren. Ik doe dus een 10-11 weken met een kleur voordat die vaal wordt.

 14. Ik wil je niet ontmoedigen, echt niet … maar dat verval gaat opeens heel snel na je 42-ste 😦
  Kan me niet voorstellen dat er vrouwen zijn die ‘blij’ zijn met dat verval. En weet je? Als je een foto van jezelf maakt, lekker close-upperig, dan pas zie je echt hoe je eruit ziet en man, dat is best even schrikken! Eigenlijk ben ik best tevreden met mezelf, op mijn blubberbuik na. Zou ik een gratis plastische behandeling winnen, dan zou ik als eerste vet laten wegzuigen … geloof ik euh …
  Trouwens, ik heb al eens wekenlang oefeningen gedaan om mijn onderkin(netje) te laten verdwijnen: naar het plafond kijken, mond openen en mond weer sluiten terwijl je nog steeds naar het plafond kijkt. Maar daar ging mijn onderkin juist van lubberen pffffff
  Ik wil je niet ontmoedigen hoor, echt niet … πŸ˜‰

 15. Tip, leer Vlam of Jill hoe zhij jouw haren moet verven. Zo moeilijk is dat niet. Scheelt een hoop geld, tijd en frustratie, echt.

 16. Je bent mooi! En misschien win je ooit het miljoen. Dan kun je nog eens naar die onderkin kijken!

 17. Je bent een knappe vrouw. Maar ik begrijp het wel, mocht ik geld hebben ik laat ook één en ander opspannen en rechtzetten….

 18. Dubbele kin: weg. Wallen onder de ogen: weg. Oogleden: optrekken. Mondhoeken: Optrekken. Borsten zijn best OK. De rest eigenlijk ook nog voor een vrouw van mijn leeftijd. πŸ˜‰

 19. Ik ben ook zo gezegend met die onderkingenen, zelfs mijn dochter van 19 die nog geen 50 kg weegt heeft die geΓ«rfd. Leuk is anders …
  Mij valt het vooral op dat ik ouder word als ik foto’s van mezelf zie en ik ben dan ineens ook een stuk dikker dan ik me voorstel 😦
  Aan de andere kant zeg ik altijd : iemand die niet ouder wil worden moet vroeg sterven, dus …

 20. Grijze haren, hangende borsten, flubberbuik..Niet mee zitten lijkt me. De meeste mensen zien t niet eens En 10x liever een verhaal over je onderkin dan die eeuwige pieten discussie..

 21. Je moest eens weten wat ik allemaal onder mijn borsten kan opbergen. Een overlevingspakket om de komende winter door te komen, denk ik πŸ˜‰ Maar ach, om eerlijk te zijn boeit het me niet zo. Onderkin komt en gaat. Als ik veel sport verdwijnt hij. Ben ik in een luie periode, dan is het aanzien weer even wat minder.

 22. een gezicht waar het leven zich in weerspiegelt is veel mooier dan al die vrouwen en mannen die aan de botox en vullers zijn, dat meen ik oprecht.
  Mijn haar slaat grijs over en wordt wit, van de onverbiddelijke zwaartekracht baal ik, ik heb denkrimpels in mijn voorhoofd, een frons bij mijn neus, pigmentvlekken op mijn wangen van het genieten van de zon , vermoeide blik als ik moe ben. Maar ach wat maakt het uit, ik leef. O ja ik wil er wel graag verzorgd uit zien.

  Mijn jongste dochter heeft een aangeboren kaakafwijking, binnenkort gaat zij geopereerd worden, ” de grote operatie” waar zij al jaren naar uitkijkt, ik vind haar prachtig, zij haat zichzelf, met alle gevolgen van dien.
  Omdat veel van haar leeftijdsgenoten(18 jaar) een perfecte schijnwerkelijkheid op tv en bladen voorgeschoteld krijgen, zijn ze snoei hard in hun oordeel over het uiterlijk van wie dan ook.

  Ik denk Kliefje dat je heel wat jonger bent dan ik ben , maar laat je hoofd niet op hol brengen, je ziet er op je blogfoto mooi uit , je hebt een mooie dochter en een lieve Vlam en niet te vergeten je schoenencollectie, wat maakt een onderkin of rimpel dan nog uit?

 23. Kan Je nagaan als je 50 bent geworden πŸ˜‰ maar wat betreft die kapper en verven. Ik houd er ook niet van om zo lang bij die kapper te zitten en dan wat je kwijt bent naderhand niet normaal. Ik ga dan ook gewoon naar de kappersgroothandel en laat me daar goed adviseren. Mijn dochter verft mijn haar dan eens in de zoveel tijd. Zou die van jou dat ook niet kunnen doen?

 24. En die laatste zin is dan weer zo briljant! We hebben allemaal wel iets om te klagen, maar over het algemeen genomen denk ik dat het wel mee valt (alhoewel als ik ’s ochtends in de spiegel kijk…) Zorg dat je jong van geest blijft dat is het belangrijkste!

 25. Die laatste zin vind ik ook hilarisch! Ik lag in een deuk. Mooie afsluiter van een heerlijke blog. (omdat elke vrouw zich er wel op één of andere manier in herkent)

  Wat die onderkin betreft: onlangs bekende mijn dochter (zo oud als Jill) dat ze enkele jaren geleden jaloers was op enkele meisjes in haar klas die een onderkin hadden. Ze vond dat zo cool dat ze er zelf ook eentje wou hebben en ‘oefende’ er zelfs stiekem op! Nu ze wat ouder is en ook wat dikker, hoeft ze niet meer zoveel moeite te doen om er eentje te hebben. Maar nu hoeft het blijkbaar niet meer. πŸ™‚

 26. Ik heb een enorme bos grijswit krulhaar tot ver over mijn schouders en ik ben er zeer content mee. Nooit meer verven en daar is het enorm van opgeknapt en veel mooier en dikker van geworden. Verder, onderkin: check, lelijke buik check, I don’t care, check. Ik fiets, zwem, wandel, werk en eet gezond en dat vind ik belangrijk; het leven is echt te kort om dingen te willen die toch niet meer gaan gebeuren (strakke kaaklijn, sixpack) πŸ™‚

 27. Ouder worden komt met gebreken.
  Grijze haren is natuurlijk niet zo prettig, maar je ben ook donker en dan zie je ze helemaal goed afsteken.
  Grijze haren laten ook merken dat je levens ervaring hebt en wijzer bent dan toe je je eerste grijze haar had. Hans

 28. Kweet er alles van; van die grijze haren Γ©n van die kin, zelfs mijn wangen gaan hangen… πŸ™‚ Boezem valt nog mee, maar voor hoelang πŸ˜‰

 29. Recentelijk heb ik, zoals je weet, veertien warme en zonnige dagen in een naturistenomgeving doorgebracht. Nou, dan zie je heel wat ‘verval’, maar dan realiseer je je ook dat de natuur/het leven nu eenmaal zo is. Misschien behoor jij nog wel tot de ‘betere’ exemplaren.

Reacties zijn gesloten.