Stom!

De afgelopen week kwamen er wat zaken voorbij die ik op zijn minst stom vond.

Ik heb begrepen dat het 27 oktober pas “Nationale Zeikdag” is, maar ik neem alvast een voorschot. Ik heb wel zin om even ongegeneerd een potje te zeiken namelijk.

Zo hadden we daar het geweldige aanbod van Windows. Ik kon gratis upgraden van 8 naar 10. Ik moest even, al overgaande, een back-up op een stickje zetten en kon binnen een maand simpel en met 3 klikken terug naar mijn oude systeem als ik dat wilde. Niet dat zij zich dat konden voorstellen natuurlijk. Want Windows 10 was allergeweldigst! Ik vond W10 ronduit kut. Excusez le mot. Niet alleen was de oude opstelling met die fijne gekleurde tegeltjes mooier en overzichtelijker, W10 maakte van mijn laptop een bejaarde. Krakend en aarzelend en supertraag. Ik háát computers die moeten nadenken over dat wat ik ze opdraag. Als ik een zandlopertje zie, schiet mijn bloeddruk stante pede omhoog. Goed: ik wilde dus heel erg graag terug naar W8. Helaas liep het hele systeem vast en kon ik niks meer met mijn laptop. Ik moest de laptoprepareermeneer mailen om me uit de brand te helpen. Dat kost a) geld en b) is voor mij een soort afgang. Ik wil dingen zelf kunnen oplossen.

Ook stom: ik heb een loerende buurvrouw. Ik woon reeds 7 jaar op mijn huidige adres, ik ga al die jaren elke werkdag omstreeks half 8 de deur uit en el-ke keer weer staat dat mens achter de voordeur. Dan stap ik de voordeur uit, dan zie ik dat gordijntje verschuiven en loert ze naar me. HOUD DAAR PVD NOU EENS MEE OP!

Ik zat middenin “Lost” op Netflix, halen ze zonder waarschuwing ineens de hele serie eraf. En wat nu? (Gelukkig was Jill al veel verder dan ik en zij vertelde me dat iedereen dood gaat. Scheelt toch weer dat ik dat in ieder geval weet…)

De regenbuien van de afgelopen week. Moet ik daar nog veel woorden aan verspillen? Het is toch niet te geloven, al die nattigheid. Ik wil een Indian summer. Ik wil nog geen afscheid nemen van mijn open schoentjes. We hebben nog aardig wat rosé en cava in de kelder liggen. Die wil ik opdrinken. Buiten, op het balkon.

Ook waardeloos: dat ik zo’n verantwoord herbruikbaar boodschappentasje van Kruidvat kocht, van 2 euro, dat maar 2 weken meeging. Dat de geest gaf (omdat één en ander véél te kort op het naadje was gestikt, stomme zuinigheid!) en waardoor mijn boodschappen, al fietsende, op straat vielen. Dat je dan, terwijl er een moesson over je heen trekt, af moet stappen, loopt te kloten met je paraplu en je je groente van de straat kunt pulken. Bah!

Mijn vriendin Karin vroeg me voor een feestje 65 gevulde eieren te maken. Ze had er zelf geen zin schuine streep tijd voor en wilde me er voor betalen. De helft van wat een plaatselijk cateringbedrijf vroeg. Ik ging akkoord. Ik vond het wel leuk om te doen en het leverde een paar tientjes op. Mooi meegenomen. De eieren waarvan ik had gehoopt dat ze kakelvers waren, waren dat niet helemaal. Alle 34 dooiers, van de door mij gekookte eieren, zaten daarom veel te dicht aan de rand, waardoor ze netjes vullen niet te doen was. Dus terwijl ik van het eigeel de vulling maakte, toog Vlam naar de Makro voor een emmer gekookte eieren.

Daar ging mijn winst.

En het geld dat ik er nog aan over hield, gaf ik vanmiddag aan de laptoprepareermeneer.

Zucht.

34 thoughts on “Stom!

 1. Zeik jij maar even lekker verder. En gooi een kaartje bij je buurvrouw in de bus.

  W10 wilde ik toch al niet; ik gebruik mijn eigen oerstevige tassen (maar leef wel met je meeeeee!), vond Lost stom, vind rode wijn binnen lekkerder en hou niet van gevulde eieren dus de inhoud van je bericht bevestigt mijn ideeën 😉

 2. Jij hebt niet genoeg aan die zeikdag van 27 oktober….. Terecht dat je nu al begint met zeiken, man o man.. wat een week zeg…..
  Ik blijf heel oldskool op W7 hangen…. niks niet hoger, ooo lekker gevulde eitjes…mmmmmmmmm rode wijn vind ik dan weer minder, al klinkt cava me wel lekker in de oortjes. Ik mag morgen naar de tandarts, mijn laatste tandjes worden getrokken… brrrrrrr
  Ik mag zo lekker met een pammetje mijn bed in…. en morgenavond om deze tijd is het leed geleden… hoop ik dan toch….

  Proost! Dat het maar snel donderdag mag zijn of zo….

 3. ‘Ik wil nog geen afscheid nemen van mijn open schoentjes’ – ik ook niet!!!!! De zomer is weer voorbij en dat terwijl ik me constant afvroeg wanneer hij nou eens zou beginnen… 😉

 4. Zwaar weekje… Balen zeg, alles. Dat netflixx niet even wwarschuwt is stom. Heb het nog niet meegemaakt. Windows 10 terug nasr 8 wel, is ondoenlijk. Bijna.

 5. Kommer en kwel idd, wat een ellende! Je zou van minder aan de drank, gelukkig heb je nog zat in je kelder.
  W10 deed de laptop van lobje direct overlijden, kostte hem 2 weken om W8 terug te krijgen. Van het weer word ik ook niet vrolijk, gelukkig begint mijn zomer komende vrijdag pas!

 6. Met recht in de zeikmodus 😉 Waar heb je nu je blog op getypt? In je telefoon??
  Ik wil ook een Indian summer! Tot en met eind november graag. Dan een paar weken flinke vorst en hup! de dooi er weer over. Het is zó makkelijk. Ik snap niet dat ze het boven wat beter in de hand hebben.
  Liefs xx

 7. Heb jij weer. Ik ben blij dat je nog iets aan versnaperingen in huis. Die heb je wel nodig. De regen, daar heb je gewoon pech mee gehad. Want ik ben de hele week droog doorgekomen. Die buurvrouw, daar snap ik dus helemaal niets van. Get al life zeg… Dat van netflix… dat is gewoon balen natuurlijk. Ze zullen wel zeggen, dat de statistieken uitwijzen dat je de enige was die er nog naar keek…. Gelukkig ging deze week dood.. owh nee, iedereen in de serie..

  Lvoe As Alwyas
  di Mario

 8. Inderdaad gewoon een kut week.
  Hoop dat de komende week leuker is …
  En anders zeik je gewoon weer een logje vol Sterkte jij …

 9. Niets zo lekker dan af en toe lekker zeiken. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft het weer: ik ben diep bedroefd dat de zomer voorbij is en ik weer sokken, lange broeken en lange mouwen aan moet.

 10. Haha ja daarom heb ik W10 er nog steeds niet op, uit angst voor het onbekende 🙂 Ohja en die buurvrouw had ik ook in NL. Mijn ouders nog steeds helaas. Ze heeft volgens mij elke eerste kus met mijn vriendje in de auto voor het huis gezien 😦

 11. Dat is allemaal geen kattenpis en snap dat t jr allemaal teveel werd. Erg zulke mensen die iedere vlieg voorbij zien vliegen, haat aan
  Wb w10 heb ik bij mensen in mn fb lijst al meer frustraties voorbij zien komen en dat zijn mensen die in de IT werken. Hoop dat deze week beter gaat en we een goeie nazomer zullen hebben. Dus geniet van je wijntje en hoop voor je dus ook op je balkon.

  Lieve groet Brigitte

 12. Ik heb ook een bejaarde laptop dus w10 komt er niet op. In een lelijke eend moet je geen Porsche motor plaatsen……….. Wat de Nationale zijkdag betreft ben ik blij dat je het even gemeld heb anders had ik hem gemist 😉 De ‘olde wievenzommer’ zit ik ook nog op te wachten, wie wil er nu vrijwillig al de winterkleding/laarzen aan om het ook maar niet te hebben over de eerste herfstgriep. Snot in de kop en keelpijn en dat terwijl ik deze week nog collecte moet lopen. Als het maar droog blijft (niet dus volgens de berichten) Wat een gezeik.

 13. Vanaf 27 september geven ze weer een week met 18 graden op… hopelijk vrolijkt dat je een beetje op 😉
  Heb je wat om naar uit te kijken X.

 14. Wat een zalige blog weer! Ik heb met een lach zitten lezen, nee niet uitlachen maar kan het me zo goed voorstellen en klagen is dan even zoooo lekker… wel een ideetje voor een blog hier, misschien ook maar eens doen! Vraagje? luchtte het wel op?

 15. Wat een ellende allemaal, zou ik ook van gaan zeiken haha. Dochter had eerst ook 8.1 op haar laptop en meteen 10 erop gezet. Ik zei nog doe het niet, maarja wat weten moeders daar nou van he. En ze had spijt natuurlijk, maar ik heb het teruggezet naar 8.1 gelukkig zonder problemen. Nou, ik blijf nog gewoon windows 7 gebruiken hoor!

 16. Nooit geweten dat er een ‘Nationale Zeikdag’ bestaat. Ik doe sowieso niet aan dit soort rare ‘dag-van’-hypes.
  Jij plast maar lekker een eind weg hoor, de dag maakt niet uit.
  Aan W10 begin ik niet, ik wacht wel tot ik een nieuw laptop moet.

 17. Vervelend natuurlijk dat ‘Lost’zomaar verdween. Dan houd je wel tijd over voor wat anders. Ik zag eergisteren ineens dat Netflix ‘Casablanca’ in de aanbiedong heeft. Ja, hij is oud (1942), hij is in zwartwit. Ik heb hem al heel wat keren gezien en heb hem weer helemaal uitgekeken. Hij blijft boeien.

  Los daarvan: zeiken mag 365 dagen per jaar en volgend jaar 366 dagen.

 18. Begin dan maar gauw “the walking dead” te kijken… Veeeeeel beter dan lost 😉
  Wij zijn van gisteren terug van vakantie en ik heb de zon meegebracht.. Vanaf woensdag schijnt ze 🙂

 19. Oh, doen ze dat maar gewoon bij Netflix? Dat is dus een risico die je loopt met het bekijken van oudere series. Hm, zal mij ook vast nog eens gebeuren, want ik loop meestal een paar jaar achter 🙂

 20. Inderdaad een rotweek, dat is duidelijk. Lees in de reacties veel over problemen met Windows 10. Jammer, heb zelf de upgrade uitgevoerd op desktop pc en laptop: geen enkel probleem ervaren tot dusver. Ik ben er blij mee, beide computers werken beter en starten sneller.

 21. Oh heerlijk! Excusez moi maar wat een fijn blogje..! Lekker blijven zeiken jij! En je tong uitsteken naar de buurvrouw. Ik denk dat zo’n regenkapje jou énig staat! 😉

Reacties zijn gesloten.