Thuiswerken.

20150916_125045

Zo zat ik er dus ineens vorige week geheel onverwacht al thuiswerkend bij.

Ik ben normaliter een zeer slechte thuiswerker.

Het is net als vroeger, op de havo, zodra ik iets moet en er de ruimte voor is, vertoon ik studie- maar in dit geval werkontwijkend gedrag.

Ineens móéten de orchideeën water.

Wil Misty een snoepje.

Is het hoogst noodzakelijk om de papierbak te legen.

Of even een toefje chloor in het toilet te mikken.

Ergo: flauwekulsmoesjes om maar niet aan het werk te hoeven.

Enige jaren geleden had ik een speciale applicatie op mijn pc thuis staan waarmee ik via een beveiligde manier in kon loggen op het systeem op de praktijk. Van mijn werkgever mocht ik één middagje in de week thuis werken. Ik moet namelijk veel verbeterplannen schrijven. Ik moet eens in de zoveel tijd declaratiebestanden aanmaken en die in Excel doorsturen naar de zorggroep waarbij we zijn aangesloten. Kortom: dingen waarbij ik even mijn hoofd moet houden en die ik het liefste ongestoord afmaak.

Thuiswerken en ik bleek een zeer slechte combi. Ik kwam echt nergens aan toe. Was veel te snel afgeleid. Deed van alles om maar niet aan de laptop te hoeven.

Ik gaf aan, aan mijn werkgever dat het niks voor mij was, die vrijheid. En of ik alsjeblieft gewoon één middag in de week op de praktijk de deur dicht kon laten en in het halfdonker bovenstaande zaken af kon maken.

En zo doe ik het inmiddels alweer een paar jaar. Past beter bij me.

Anderhalve week geleden zaten mijn werkgever Peter en ik samen op een meer dan suffe nascholing en daar werd gezegd dat ik 1 september een verbeterplan ingestuurd had moeten hebben. En wanneer ik voornemens was dit ook daadwerkelijk te gaan doen?

Er bleek op 2 juli een mail naar Peter te zijn gestuurd. Die was natuurlijk verdwenen. Zijn inbox is namelijk een Bermuda driehoek. Het is bizar wat daar allemaal in kwijtraakt. (Gisteren zat ik heel even aan zijn werkplek en ik zag dat ie 364 ongelezen e-mails had! Ik zou gek worden als ik zo moest werken…)

Met een beetje slijmen en de waarheid grap over de Bermuda driehoek, kreeg ik uitstel.

Normaliter ben ik een waardeloze onderhandelaar, maar ineens zag ik het licht.

Ik had er geen zin in om van zijn probleem, mijn probleem te maken en ik zette Peter voor het blok. Dit verbeterplan “even” snel, snel tussendoor maken was geen optie, er was veel geld mee gemoeid (daar is ie erg gevoelig voor) vertelde ik hem, ik moest hier echt even geconcentreerd voor gaan zitten. En ik was niet voornemens één en ander in overuren te gaan doen.

‘Hoe gaan we dit oplossen?’ stelde ik.

‘Ehm, je hebt thuis toch een laptop niet? Met Office?’ ‘Wat dacht je ervan als je om 12 uur naar huis gaat en het daar maakt? Dan doet Laura wel alleen het wrattenspreekuur.’

De keuze tussen stinkende voeten met wratten versus alleen thuis aan de slag, was geen lastige.

In een drafje verliet ik de praktijk.

Thuisgekomen zette ik thee en ging ik ook daadwerkelijk aan de slag. En ik kreeg mijn verbeterplan bijna af.

Klein beetje jammer alleen dat Windows 10 de dag daarna crashte en mijn verslag daarmee verdwenen is…

Het bewijs is wederom geleverd: thuiswerken is écht niet mijn ding.

35 thoughts on “Thuiswerken.

  1. Het (10) werkte niet, ik kon volgens Microsoft héél eenvoudig terug naar 8. Had een stick met het oude programma. Ding crasht, alles weg. Ik sla altijd alles op, of zet het in de cloud. Nu was het verdwenen. Echt K U TEE.

 1. Jammer van het verloren document (en de tijd/inspanning) door de W10 crash. Ik heb zelf eerder leergeld betaald: nu altijd meteen een backup op stick, NAS of externe harddisk. Blijft het toch vreemd dat W10 naar de gallemiezen ging.

 2. Ik geloof dat ik ookniet geschikt ben om thuis te werken. Zou inderdaad allemaal huishoudelijke karweitjes zien die ik mooi even tussendoor zou kunnen doen. Dus laat mij maar 3 dagen in de week op kantoor zitten, dat is beter voor de productiviteit!

   1. Voor hem wel, als partner heb je wel een vals gevoel dat hij gewoon thuis is en moet je respecteren dat er gewerkt moet worden… K maak dat voor mezelf goed door regelmatig koffie te brengen 🙂

 3. Ik vind op kantoor werken ook handiger, maar dat heeft te maken met het feit dat mijn scherm en pc beter zijn :-),……qua omgeving zit ik liever thuis, maar ik ben ook sneller geneigd om dat en dat nog vlug te doen,……..

 4. Ik zou Windows10 in de praktijk brengen: uit het raam mieteren. Wat een ellende. En zo zonde van je tijd. Ik heb wel erg om je blog moeten lachen. Sorry :-)) De Bermudadriehoek, haha!
  Lieve groet

 5. Ik heb me bij thuiswerken destijds aangewend om consequent elk half uur tekst via e-mail te versturen.

  Ik kan me ook niet zo goed voorstellen dat het ook echt helemaal verdwenen is, wel gesaved om de zoveel tijd?

  Als er plotseling iets gebeurt komt later toch altijd wel de melding dat iets hersteldkan worden?

 6. Ohjee dat einde! haha wat vreselijk balen! Het leek even zo mooi 🙂 Ik kan wel thuiswerken, best goed ook. Maar niet te vaak. Ben ook snel afgeleid. Op het werk ook trouwens waar iedereen maar gewoon door elkaar tettert de hele dag haha. Soms is thuis werken wel fijn.

 7. Zou mijn verhaal kunnen zijn. Ik kan het ook echt niet! Gelukkig hoef ik geen wratten te verwijderen op mijn werkplek, dat dan weer niet … Maar ik heb deze laatste 3 x dat het ‘moest’ niet eens kunnen inloggen thuis. Heen en weer gebel met de helpdesk van kantoor mocht niet baten en ben dus vervolgens weer naar kantoor gereden. Argh. Geen succes dus. Maar met zo’n kat erbij lijkt het me wel weer heel gezellig!

 8. Neeeeeeeeeeen, zeg dat het niet waar is. Het is gewoon weg, OMG dat is om met je hoofd tegen de muur te slaan van ellende. Ik werk wel goed thuis, alleen doe ik dan zo hard door dat ik vergeet te eten..;

 9. Dat ga je niet menen zeg… gewoon alles kwijt.. Owh daar zou ik goed van balen zeg.. Dus je kunt nu weer helemaal opnieuw beginnen.. Sterkte daarmee. Misschien helpt het als je het schrijft met een wijntje erbij.

  Love As Always
  di Mario

 10. Ik werk al jaren thuis en dat bevalt heel goed. Maar ook ik ken dagen dat andere klusjes veel meer nodig lijken dan m’n ‘echte’ werk. Ik troost mezelf dan met de gedachte dat er op kantoor ook vaak genoeg een kwartier bij de koffie automaat gekwekt wordt, of er even op het www gesurfd wordt om een paar schoenen te bestellen.
  En ook op kantoren kunnen laptops en computers crashen. Lang leve een goede en recente back-up.
  Ga je nu een verbeterplan schrijven voor het geval je toch nog eens thuiswerkt?

 11. Ik werk al acht jaar thuis (met tussenpozen) en ik herken alles wat je noemt! Met vallen en opstaan (nee, niet die was gaan vouwen, niet stofzuigen, geen blogs lezen; alleen werken) heb ik mezelf de discipline aangeleerd om het te doen. Ik vind het nu zelfs moeilijk om zaken af te maken op een kantoor met andere mensen; die leiden me enorm af 🙂
  Er moet wel balans zijn; ik vind het ook fijn om collega’s te hebben merk ik nu, na een hele lange tijd veel thuis werken.

 12. Oóóóóóóóh je verslag verdwenen?! Balen!
  En dat thuiswerken, zou echt niets voor mij zijn. Ik zou van alles gaan doen behalve een verbeterplan schrijven.
  Alhoewel, een verbeterplan voor Windows 10 dan wellicht 😉

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s