Geuren.

Vorige week blogde ik over het feit dat ik niet ijdel ben en het me geen fluit uitmaakt of ik met of zonder make-up de straat opga.

Ik houd daarentegen wél enorm van verzorgd.

Je zult mij nooit met vet haar en plein publique spotten. Of met kleding met een vlek erop. Of met vieze voeten of ongepoetste schoenen.

Ik douche elke dag, poets en flos 2 maal daags, gebruik deo, gebruik een goeie (lees: Clinique, sinds mijn 25e wil ik niets anders meer, ben wel eens vreemdgegaan met een ander merk, maar kom altijd terug) dagcrème, iets vets op mijn lippen en handen (ik ben echt verslaafd aan beiden. Overal staan tubes handcrème en liggen er stiftjes van het één of ander, mét en zonder kleur) en bij voorkeur een lekker luchtje achter mijn oren en op mijn decolleté.

Ik houd van lekkere luchtjes. Stomme zin trouwens, niemand houdt van vieze luchtjes. Nou ja: u snapt me wel.

Wat geurtjes betreft ben ik nul komma nul monogaam. Omdat ik vind dat je enorm went aan geuren en als je niet zo nu en dan iets anders gebruikt. Je ruikt het dan zelf niet meer. Zónde! Kun je net zo goed niets opspuiten, is mijn mening. En ik houd van afwisseling omdat ik elke dag in een andere bui ben en daar hoort/past dan weer een andere geur bij. Ik ben niet kabbelend en gelijkmatig.

Zo heb ik bijvoorbeeld Chanel nummer 5 en Dior Addict, beiden nogal zware geuren. Die passen niet overdag, op een mooie, zonnige dag. Die draag je in de herfst en winter, en bij donkere dagen.

Ook mijn Alien en Angel, van Thierry Mugler kun je niet overal en altijd dragen. Mensen zouden een hekel aan me krijgen, het zijn namelijk nogal geuren waar je niet omheen kunt. Die worden alleen als ik vrij ben en zeer spaarzaam opgespoten.

Als ik ga werken, wil ik namelijk niet te indringend ruiken en dan zijn mijn Jimmy Choo en Jean Paul Gaultier Classique weer prima.

En ik heb er 2 die ik alleen sporadisch gebruik. Omdat ik wil dat ze bijzonder blijven. Putain des Palaces van Etat Libre d’Orange en Bottega Veneta.

Geuren zijn vaak nogal aan de prijs en mijn collectie is natuurlijk niet in een week bij elkaar gesprokkeld. Daar heb ik tig verjaar- en kerstdagen over gedaan.

Maar nu heb ik, via Annabel, die ik al ken vanaf de brugklas, iets heel aantrekkelijks ontdekt. Iets wat ik met u móét delen.

Kopieën van mooie geuren. Voor weinig. En dan niet van die smakeloze, goedkope troep die je op braderieën kunt kopen. Nee, mooie, kwalitatief goeie geuren.

De Zeeuw in mij jubelde. 100 ml voor nog geen 30 euro. Aaarrrgh! Voor een geur van By Kilian bijvoorbeeld, die in de winkel voor 50 ml, (een navulverpakking!), op 85 euro komt. Of wat te denken van de niche geur L’autre Ôud van Lancôme die bijna nergens te koop is, en áls je ‘m al te pakken kán krijgen, op een slordige 180 euro voor 75ml komt?

Maar ook alle meer bekende geuren zijn aan te schaffen. Bijna alle huizen zijn aanwezig.

Jill en ik hebben er 2 vergeleken: Jimmy Choo en The One van Dolce and Gabbana. De echte geur op de ene, de nepper op de andere pols. Ze roken beiden bij aanvang hetzelfde. De omwikkeling, de zogenaamde “hartnoot” was bij allebei anders, maar dat wat na zo’n 1-2 uur overblijft op je huid qua geur, de basisnoot, die was gelijk. We roken allebei geen verschil. Opvallend detail nog was dat de nepper zelfs langer hield!

Dus, om een veel te lang verhaal kort te maken > allemaal even kijken bij Bella. Je kunt haar mailen voor de complete lijst.

Over 2 en halve maand is het al Kerst tenslotte en er moet wél wat onder die boom komen! 😉

26 thoughts on “Geuren.

 1. Ik ben dol op geurtjes, zolang het geen nare luchtjes zijn. Ik kies zelf niet voor de zwaardere exemplaren, want dan moet ik vrij vlot aan het zuurstof, maar voor de rest…. Lekker! Bedankt voor je tip!

 2. Dat je verzorgt erbij loopt vind ik als man ook belangrijk, zeker schoon op je lichaam zijn.
  De rest van het optutten en geurtjes laat ik aan de dames over, daar geniet ik dan op afstand van. Hans

 3. Ik ben ook dol op geurtjes, maar heb wel zo al jaren mijn lievelingen ontdekt :-). Zelf ben ik een beetje huiverig voor namaak, omdat ik die nog wel eens naar een soort van wc-verfrisser vindt ruiken, scherp en goedkoop. Eerlijk gezegd ben ik nog geen echte goede neppers tegen gekomen. Maar je bent redelijk overtuigend wel 🙂 dussssss …..Ik zal eens kijken op die site 🙂

 4. 1keer zo,n neppert gekocht,maar nee nooit meer..
  Wat geuren betreft ben ik een snob ,wil alleen de echte 😊 dus geen Etos nr 19 maar Chanel nr 19..

 5. Ik kom vaak jongeren met “diverse diagnoses” tegen in mijn werk en die vliegen tegen het plafond door geuren.
  Dus, op een deodorant na, gebruik ik niks. Behalve in het weekend dan 🙂

 6. Ik ben ook fan van lekkere geurtjes en mijn lief nog meer :-), maar ik ben heel monogaam op dat gebied, ik blijf bij Noir van Chanel, elke dag :-), ik weet het heel erg saai,…..ik ga die lijst toch eens bekijken, want het is en blijft heel erg duur die parfumkwestie,……die deo van Clinque, dewelke gebruik je, ik ben zoekende 🙂

 7. Ik heb van nature iets tegen namaak. Maar bij nader inzien, nu ik dit alles zo lees, is het misschien een stom vooroordeel. Ikk heb de prijslijst eens bekeken en dat ziet er echt wel goed uit! 🙂

 8. ‘In de parfums voor vrouwen komt de wispelturige vrouwelijke aard uitstekend tot uitdrukking,’ Nou, daar maak je vriend(inn)en mee. 😉
  Prijzen zijn leuk, nu zoeken hoe zij Chanel no5 noemen.

 9. Wat handig, die link. Ik heb een dure smaak dus ik heb er eens rondgekeken. Alleen jammer dat ik nergens kan vinden welke geur overeenkomt met het dure originele merk.

 10. Super fijn geschreven. En we delen dezelfde parfum mening al blijft mijn eerste o zo dure liefde Tom Ford’s Black Orchid. En nee, ik schaam me niet om toe te geven dat ik enkele tranen heb laten vloeien toen het zwarte flesje de stenen badkamervloer raakte. Maar ach, mijn badkamer rook de daaropvolgende 5 dagen wel heerlijk.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s