Stappen.

Hij doet het gelukkig niet vaak, Vlam. De hort opgaan. Zonder mij. Met andere mannen die geen maat kunnen houden en het altijd veel te laat maken.

En daar ben ik héél erg blij mee.

Van mij mag hij hoor, dingen zelf ondernemen. Dat is het niet. Ik gun het hem van harte, tijd met zijn vriendjes. En ik vertrouw hem voor de volle 100%.

Vlam is er zo eentje die van te voren tig keer roept dat ie geen zin heeft om te gaan. Dat ie te moe is. Dat ie zin heeft in een avondje thuis op de bank. Gezellig samen bij mij wil zijn. Met veel gesteun en gezucht en gekreun gaat hij uiteindelijk op het fietsje de stad in. Je zou bijna medelijden met hem krijgen.

Maar vervolgens komt hij dan echt diep in de nacht thuis. Stinkend naar drank. Om gezellig met een ijskoud lichaam tegen me aan te kruipen en me te gaan vertellen hoe ontzettend leuk het allemaal wel niet was. Om zich daarna om te draaien en als een blok in slaap te vallen. Als een vreselijk lawaaimakend snurkend blok en plus. En ik? Ik lig dan middenin de nacht klaarwakker me wezenloos te ergeren aan dat verschrikkelijke geluid. Hem wakker maken lukt niet meer vanwege die overdosis drank. En dan verkas ik maar naar de bank, om tenminste nog een uurtje of wat te kunnen slapen.

Dat doen we zo dus niet meer.

We begonnen eerst met een algeheel spraakverbod. Ik heb hem ten strengste verboden mij wakker te maken en mij te informeren naar de oh zo gezellige avond. Al heeft ie aan de bar gestaan met Wim Lex, de limbo gedanst met Maxíma, al die verhalen kunnen best wachten tot de volgende morgen. I don’t care midden in de nacht. Nul.

Daar heeft hij zich aan gehouden.

Maar ja, dat snurken van mannen onder invloed hè? Daar kan echt geen neusklemmetje tegenop.

Werkte dus ook niet.

Toen spraken we af dat hij zijn de eerste uren na thuiskomst op de bank zou slapen. Dat ik in ieder geval tot een uur of 7-8 in de ochtend in alle rust alleen boven kon slapen. Vlam bleef wel op de bank liggen. Ik met een half slaappilletje (want ik ben zo’n muts die niet goed slaapt als haar man de hort op is, die tóch een soort van gaat liggen wachten tot manlief thuis komt. Zucht.) en dat werkte prima.

Afgelopen zaterdag was Vlam einde van de middag de stad in gegaan vanwege een Bokbiertocht. Ik was lekker samen met Jill en we hebben gegrilde kip thuis laten bezorgen, popcorn gegeten en 2 horrorfilms op Netflix gekeken. Heerlijk. Om 10 uur ben ik zalig vroeg al naar bed gegaan (pijn en tramadol hè?) Ik had beneden alvast een dekbed en zijn kussens klaargelegd want ik zag de bui al hangen…

Maar wat schetste mijn verbazing? Om kwart over 11 was ie thuis.

Huh?

Blijkbaar is 2 weekenden achter elkaar de hort opgaan, ook voor echte ex-stapbeesten teveel van het goede.

Gelukkig maar.

Kunnen we aankomende zaterdagavond gezellig samen om 10 uur plat 🙂

24 thoughts on “Stappen.

 1. Haha grappig! Bij ons heeft vriendlief geen tijd om te gaan stappen. In plaats daarvan zet hij regelmatig zijn wekker om 2 of 3 uur in de nacht om vervolgens nog te gaan werken. Of werkt hij tot 2 of 3 uur door om nog te gaan slapen. Ik werd daar zo knettergek van (ik bedoel: ik moet er óók om 4.45 uit!) dat hij nu op de bank slaapt als hij van plan is nachtwerk te gaan doen. Sowieso slaapt hij vaak op de bank omdat hij gewoon tijdens het werken in slaap valt 🙂

 2. Hahaha wat herkenbaar. Vlam lijkt soms wel heul erg op mijn hubbie ;-). Ik haat het als hij na een avondje stappen straalbezopen, naar drank- en rookstinkend naast me komt liggen, om vervolgens te gaan liggen snurken en niet meer wakker te krijgen is. Al jaren geleden hebben we dit probleem opgelost door hem in geval van drank naar een matrasje op zolder te verbannen (en sinds de kinderen de deur uit zijn is er altijd wel een bed over).
  Overigens hou ik sowieso niet van dronken volwassen mannen, dat is iets voor jongeren (en eigenlijk zelfs dan niet). Er zijn toch wel andere manieren om jezelf een avond te vermaken dan je helemaal vol te laten lopen, of ben ik dan een zeikerd?

  1. Soms moet het denk ik. Ik kan’m ook wel eens raken hoor, alhoewel ik steeds voorzichtiger word. Ik moet de 3 dagen daarna nl bloeden voor mijn misstap en daar heb ik geen zin meer in.

 3. Manlief hier heeft het één keer zo bont gemaakt dat hij (na; niet zoveel zin, ik maak het niet laat, ik houd wel maat. Je kent het) na middernacht ons bed niet eens meer fatsoenlijk in kon komen. Ik hem naar de bank verwenst heb. Ik vervolgens steeds de wc door hoorde spoelen beneden!? Ik hem in een innige omarming met de pot vond en hem gewoon heb laten zitten. Bitch-mode-on!
  Maar ik vervolgens wel de volgende ochtend met het vervoer mee kon van de fietscross vereniging, omdat zijn alcohol promillage natuurlijk nog veels te hoog was. En als ik ergens wel een hekel aan had….was dat in de herfst (mist, wind, koud, nat) mee te gaan naar de fietscross!! Grrrrrr… Dat was geen gezellig weekend.
  Daarna nooit meer gebeurd. 😉

 4. Oh, zo’n koud lijf dat bij je in bed kruipt en dan lekker tegen je aan wil liggen. Een gruwel. We zitten nog in de ‘afleerfase’ 😉

 5. O, dat heb ik ook, dat ik niet slapen kan als man wel thuis zou moeten komen na een avondje weg maar er nog niet is (als hij een weekend weg is gaat het prima!). Stom. En ik houd mijn hart vast voor straks als de kinderen alleen laat uit willen…

  Niks mis met bankhangen en netflixen, vroeg naar bed. Op een bepaalde leeftijd is dat leuker dan (elke week) stappen, haha

 6. Je wordt ouder, papa, geef het maar toe, je wilt er alles aan doen, maar je weet niet hoe, je wordt ouder, papa!
  Met dank aan Peter Koelewijn 🙂

 7. Omdat mijn man er altijd heel vroeg uit moet, ben ik degene die er meestal later bijsluipt (niet dronken :)) als ik laat moet werken of gewoon ben wezen sporten oid. Soms hoor ik hem al bij de voordeur snurken en dan moet ik echt moed bijelkaar rapen om toch naar bed te gaan ipv de bank op te zoeken. Ons bed slaapt zoveel beter dan de bank. Veel slaapplezier voor het komende weekend!

 8. Marco ging ook heel graag met zijn vrienden op stap altijd. Maar de laatste jaren is iedereen wat tammer geworden lijkt het. Ik vind het best, want heb zo’n hekel aan dat gezuip. Hij was ook altijd de laatste die naar huis ging, want oh stel je voor dat je wat mist! 😉

  Goeie afspraak dat ie eerst op de bank gaat als ie thuis komt 🙂 Kan jij lekker slapen iig.

  Maar aankomend weekend dus lekker saampjes!

 9. Met manlief hier is niets mis (gaat weinig uit, gaan hij uit dan mag (ga) ik meestal mee)

  Zoonlief is een graatje erger. Een weekend na veeeel bier en en stoeipartij op de punt van de kast gevallen bij vrienden. Midden in de nacht niet bij de dokterspost afgezet (door de nog enige nog nuchtere vriend – waarvoor dank) maar bij de EHBO (dag eigen risico) Niet melden dat je 8 hechtingen in je hoofd hebt bij ons lieve begripvolle ouders, niet toen hij thuis kwam tegen de ochtend en niet per mobiel – welnee daar heb je dat ding toch niet voor. De volgende, o nee, het was al een nieuwe dag het voorval (a!!???l) aan het eind van de dag gemeld. Het hele bed vol bloed want een gehechte hoofdwond en bier dat wil wel. Kleding vol bloed, lekker als het er al een hele dag inzit. Zucht…….voordat ze echt volwassen zijn, laat staan wies worden.

 10. Dát is het grote nadeel van dat gez … euh gestap, het SNURKEN! En dat slappe geouwehoer is ook niet echt wat, zo midden in de nacht. Gewoon gaan slapen en mond dicht 🙂 Maar ja …

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s