Irl.

Vorige week was ik een extra dagje vrij en treinde ik naar Haarlem. Ik houd van in de trein zitten met een grote cappuccino, lekker uit het raam turen, lekker niet praten. Ik combineerde dat ritje met een kop koffie (en een enórm stuk worteltaart) met Sabine. Die ik heb leren kennen via het bloggen. Ze is in het echt net zo leuk als digitaal.

Pas geleden heb ik weer eens geluncht met Evert. U weet wel, die man die jarenlang op zondag het vlees sneed. Evert is 70+ en ik ben 40+. Een gapend gat zou u zeggen, een ware generatiekloof. Niets is minder waar. Ik kan prima met Evert door één deur, er is niks te merken van ons leeftijdsverschil. We hebben het altijd erg gezellig samen. Er wordt met regelmaat wat gemaild en zo eens in de 3 maanden zien we elkaar live.

Ik heb hem digitaal aan de haak geslagen. Niet op een datingsite, maar op blog2blog. Daar zijn we ooit samen begonnen. In juni 2008 raakten we aan de mail en een jaartje later spraken we  af in zijn Amsterdam, om een drankje te gaan doen. Dat drankje werden er 6 en we plakten er een maaltijd aan vast. Het klikte, das duidelijk.

Inmiddels alweer 2 jaar leerden we Vlaamse (inmiddels niet meer bloggende) Luc kennen, die een ‘ronde door Olland’ kwam doen en onze mooie stad kwam bezoeken. Met hem hadden we een hele gezellige dag + avond.

Bonne, die wel een blog heeft, maar die plek (ook/zelfs!) voor mij verborgen houdt maar gelukkig wél regelmatig snedig commentaar geeft, hadden we een maand of 3 geleden zomaar spontaan over de vloer, ze kocht 2 paar schoenen van me via Marktplaats. Was leuk en kort maar krachtig.

Elsje, die inmiddels ook niet meer blogt, heb ik inmiddels twee maal ontmoet. Op een zeer gezellig feestje bij haar in de tuin en tijdens een op alle fronten fijne lunch in Leiden.

Nanda, die naar mijn weten ook al geen blog meer heeft (en als het wél zo is, gaarne een PB’tje waar je uithangt ja!) combineerde eens een bezoek aan haar ouders, met thee bij mij. Was een gezellige middag!

Volgende week maandag heb ik ergens halverwege het land een date met mevrouw Williams. Nu al zin in.

Via de mail, het contactformulier op dit blog en mijn FB pagina komen er regelmatig leuke en lieve berichtjes binnen van collega bloggers en lezers. Ten tijde van wat mindere periodes krijg ik vanuit het hele land digitale oppeppers in mijn inbox. Zo ontzettend lief vind ik dat.

Ik krijg door de niet-bloggende mensch regelmatig commentaar op mijn hobby. Variërend van ‘Waarom zou je in vredesnaam zoveel over jezelf op het net gooien?’ als ‘er gaat wel heel erg veel tijd inzitten hè? Vind je dat niet een beetje suf? Het zijn allemaal mensen die je niet eens kent. Het is toch wel erg oppervlakkig’.

Echt niet.

Het bloggen brengt me niet alleen veel digitale lol, het sijpelt zelfs door in mijn echte leven.

En dat bevalt me wel.

44 thoughts on “Irl.

 1. *mails uitgraaft* 🙂 ik heb hetzelfde hoor. Mijn real life is inmiddels doorspekt van mensen die ik digitaal heb leren kennen (zelfs mijn huidige partner 😉 ). En ik hecht aan veel online contacten een minstens zo grote waarde als aan mensen die ik enkel IRL zie. Lekker doen wat jou het beste bevalt. Ik snap dat echt helemaal!

 2. Niks oppervlakkigs aan de worteltaart 🙂
  Ach, wat de boer niet kent en zo..
  Ik vind het leuk dat je het ook doet, dat kennismaken. Doe mw. Williams de groeten, lijkt me een heel leuk mens 🙂

 3. Het is een aparte wereld die blogwereld. Ik leer ook mensen kennen die ik bij een bepaald blog ontmoet heb onder de reacties. Ik heb sommigen ontmoet maar het klikt ik niet altijd even goed. Maar je maakt leuke dingen mee.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Dat is nu waar ik zo van geschrokken ben van de fijne mensen die ik irl heb leren kennen door het bloggen, absolute meerwaarde naast het schrijven dat voor mij therapeutisch werkt,…

   1. Toen ik met schrijven begon, had ik nooit verwacht er echte vrienden te leren kennen zelfs nooit gedacht mijn identiteit bloot te geven,……

 5. Ik hou wel van het blogwereldje. Toch de eerste keer dat ergens op een festival ineens iemand mij aansprak met jij bent toch van MerryMeet, was wel even vreemd, maar ook heel erg leuk.
  Wil jij ook van mij mevrouw Williams de groeten doen? En veel plezier natuurlijk.

 6. De tijd dat ik nog maar net ziek thuis zat heb ik mede overleefd door de lieve en opbeurende woorden van andere bloggers. Ze zijn me daardoor ook zeer dierbaar.

 7. Een hoop tijd in gaat zitten. Of de hele avond op de bank hangen en een beetje domme tv kijken geen tijd kost. Nee hoor geef mij maar gewoon bloggen. Helemaal omdat ik via mijn log mijn Dinnetje heb leren kennen nu alweer zo’n 12 jaar geleden zo’n beetje. Het meest vreemde dat me wel is overkomen is dat mensen die bij mij op diverse jaren op de log kwamen er ineens achter kwamen dat ze al een paar jaar bij me kwamen in de winkel.

  Love as always
  Di Mario

  1. Psies. Ik ken mensen die uren naar de tv kijken, naar alles dat beweegt… Hoe suf wil je het hebben?
   Oh, en het is dat je zo’n kolereeind weg werkt, anders was ik allang voer voor Misty bij je komen kopen 😉

 8. In het begin kreeg ik ook vaak van dat soort reacties, inmiddels weet iedereen wel dat ik blog en lezen ze graag mee en ja, af en toe spreek ik met andere bloggers af en blijkt het ook in real life goed te klikken….

 9. Ik heb ook enkel leuke ervaringen met bloggers, ofwel door reacties op mijn blog en omgekeerd, ofwel als ik ze life zie. Bij niet bloggende medemensen merk ik vaak onbegrip, alsof ik mij in een virtuele niet realistische wereld begeef met mijn blog. Ik trek er mij niet echt iets van aan, maar soms steekt het toch. Bloggen is voor mij zo belangrijk en mijn collega bloggers zijn zo fijne mensen waar ik zo veel aan heb, ik wou dat mensen die er buiten stonden het niet zagen als iets buiten de realiteit, want naar mijn gevoel is het juist helemaal in de realiteit…

 10. Ik ken niemand van de bloggers IRL, maar geniet dat ik mee mag leven met gebeurtenissen en hersenspinsels en dromen en drama’s en fijne dingen. Geniet van je ontmoetingen!

 11. Ik ben ooit een blog begonnen om vooral mijn moeder (en familie) te laten weten hoe het er hier aan toe gaat. Intussen heb ik door het bloggen leuke andere digitale contacten gelegd. Tis net of je de anderen kent, echt kent. Leuk en gezellig!

 12. Helaas heb ik niet het talent om zo te kunnen schrijven, daarom geniet ik zo van jou verhalen!! Reuze knap hoe het in elkaar zit. Vooral blijven doen!

 13. Heel herkenbaar! De meeste bloggers die ik al 10+ jaar volg heb ik wel eens ontmoet: Luna van Maanisch, LogPoes, Vrouw Polle, Zezunja etc. Met een aantal heb ik ook een band en zien we elkaar vaker. Heel leuk, alhoewel ik ook een nare ervaring heb met een blogger, maar dat valt dus best mee naast al die prettige ervaringen. Ik zou mijn online wereldje niet kunnen missen.

 14. Onwijs leuk maar ook best spannend lijkt mij. Het is toch altijd even afwachten of het irl ook klikt. Heb zelf nog nooit iemand irl ontmoet die ik via het bloggen “ken”. Veel plezier met mevrouw Williams!!

 15. Leuk is dat hè? Om sommigen mensen dan irl te ontmoeten. Ik heb dat ook regelmatig. EN telkens is het dan ook alsof je mekaar al jaaaaren kent. Je kletst zo verder!
  Ik heb morgen weer zo’n afspraak. Iemand die ook lid is van dezelfde groep op Facebook als ik: Cocker Spaniels. Zij heeft er twee en morgen komt ze hierheen. Gaan we samen wandelen en koffie drinken 🙂

 16. Wat leuk dat je al zoveel bloggers irl hebt ontmoet. Hier wordt de lijst ook steeds groter en ik merk dat het me intens goed doet. Als je iets blogt en het zit tegen krijg je inderdaad oppeppers en persoonlijke berichten buiten de site om en er wordt meegeleefd met succesjes etc… bloggen is echt niet altijd zo afstandelijk als sommigen denken.

 17. Bevalt mij ook. Zo heb ik het weekend een heerlijke Marokkaanse stoofschotel gemaakt voor diner met familie uit een van je eerdere blogs. Doordat ik je smaak en oog voor detail ‘ken’ uit je blogs durfde ik het wel aan. Alsof je een recept krijgt van een goede vriendin 🙂

 18. Veel plezier op je irl-afspraak. Ik heb nog nooit een andere blogger irl ontmoet. Dat komt natuurlijk door mijn veelvuldig verblijf in Afrika. Ik weet ook niet of ik daar echt geschikt voor zou zijn … mogelijk teveel ‘koud-water-vrees’. Ik ga d’r eens over nadenken. Oo ja, eenmaal heeft een blogger mij uitgenodigd omdat hij mij – al wandelend – wilde interviewen voor zijn blog. Dat leek me een goed plan maar we hebben die afspraak nooit concreet gemaakt.

 19. Ik heb nog nooit een collega blogger ontmoet. Mijn blog heeft ook geen link met fb of iets anders. Ik ben anoniem en ik wil dit voorlopig ook blijven. Of iemand mij herkend heeft aan mijn schrijven, geen idee. Het lijkt me we spannend om een blogger in het echt te ontmoeten.

 20. Ik heb drie bloggers irl ontmoet en ze zijn me alle drie lief geworden!
  Geweldig dat je Mrs Williams gaat ontmoeten. We weten al hoe ze er uitziet en praat van haar vlog. Ze lijkt me een vreselijk gezellig mens. Net als jij 🙂
  Liefs en een knuffel

 21. Tegenwoordig maakt het ook niet zoveel meer uit, irl of digitaal. Als ik zie hoe gemakkelijk mijn kinderen soms afspreken met iemand die ze nog nooit hebben gezien… Het taboe is er wel zo’n beetje af.

 22. Fijn zoveel lieve digi-contacten! Soms kun je je daar beter bij uitten als bij de real life contacten, toch. Lekker blijven doen!
  Ik geniet ook van het bloggen. Al heb ik geen grote fanclub, zoals jij 🙂
  En mocht ik die wel hebben, dan zijn ze verdacht anoniem haha!

 23. Ja treinen kan heel knus zijn, vooral na de ochtendspits.
  Het is met zoveel dingen als mensen ze niet doen hebben ze commentaar, of in het negatieve interesse tonen. Hans

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s