Lastig.

De afgelopen weken maakte ik weer dingen mee die me op zijn minst irriteerde of verbaasde. Er zijn dagen dat ik graag boswachter was geworden. Wat kunnen mensen toch stom zijn soms.

Een jaar geleden, schat ik, had ik op mijn behandelbank een vrouw die daar wijdbeens en kleingeestig lag te verkondigen dat ze de overgang onzin vond. Aanstelleritis was het. Zwakke vrouwen zonder ruggengraat. Over vrouwen met een post partum depressie had ze ook geen goed woord over. Een schop onder hun kont moesten ze krijgen. Allemaal. PMS bestond niet, zat allemaal tussen je oren. Ik heb me enorm moeten inhouden om mijn speculum niet per ongeluk expres in haar anus te schuiven.

Diezelfde vrouw kwam van de week op het spreekuur. Opgefokt, boos, gejaagd, emotioneel. Kortom: helemaal uit haar doen. Na een labonderzoek bleek haar schildklier op hol te zijn geslagen. Ze werd verwezen naar de internist. Nu moest ik ineens wel begrip hebben voor háár. Want nu haar hormonen een loopje met haar namen en ze niet zichzelf was, en er dus niets was wat ze er aan kon doen, was Leiden in last. Ik had haar zeer gaarne het advies gegeven zichzelf gewoon een schop onder haar kont te geven. Hoppatee, stel je niet zo aan. Even een nachtje goed slapen en dan is voel je je vast beter. Maar dat is dan weer niet professioneel. Schijnt.

Ook lastig vind ik het als mensen gaan lopen bedelen om bepaalde coderingen om hun medicatie vergoed te krijgen, omdat ze het zogenaamd niet zouden kunnen betalen. Terwijl ze niet in aanmerking komen omdat ze bepaalde aandoeningen nou eenmaal niet hebben. Dat verzoek wordt dan het liefst per mail gestuurd. Sent from my iPhone. Oh, en of het wél vandaag nog naar de apotheek gestuurd kan worden. Want vanaf morgen zijn ze op vakantie. Mijn broek zakt regelmatig af van de schaamteloosheid van bepaalde mensen.

Of wat te denken van mensen die bij een huisartspraktijk komen en zonder te kloppen gewoon een deur open flikkeren en doorlopen. Hebben die mensen pvd geen opvoeding genoten? Ik zou heel erg graag mijn deurklink onder stroom willen kunnen zetten. Of beter: ik wil zo’n grote rode knop op mijn bureau die ik met veel venijn in kan drukken waardoor ineens de vloer openschuift en daaronder een bak met krokodillen tevoorschijn komt.

Van de week sprak ik een patiënte die héél erg graag zwanger wil worden en nu embryo nummer zoveel ingespoten heeft gekregen. Vol verwachting is ze. Ik hoop ook van harte ín verwachting. Ik gun het haar zo. Ik zag van de week ook een aantal vrouwen dat zwanger is en zich de pestpokken rookt. Ik had ook een zwangere vrouw tegenover me die behoorlijke hoeveelheden alcohol achterover slaat, elke dag weer. En onze jongste patiënt is van de week geboren, met een cannabis verslaving.

And now for something completely different…

Wat ik ook héél raar vind, is onderstaande uitvinding. Als je geen halen op je kostbare bankstel wilt, neem dan gewoon een hamster! Of een goudvis. Waarom zou je katten in vredesnaam zo toetakelen?

 

 

 

24 thoughts on “Lastig.

 1. Sommige mensen zijn onvoorstelbaar. Zag ik in het onderwijs ook.
  En jij moet zeker professioneel blijven?
  Of zeg je toch nog even: als je je Eifoon verkoopt, kun je weer medicijnen betalen. Of niet op vakantie gaan.

 2. Ik hoop echt dat dat van de kat een grapje is… Dat van de rokende en alcoholzuipende moeders ook trouwens… Dat geloof je toch niet?!?! De eerste twee verhalen zijn ook wat zeg. Ik moet er toch om lachen, je schrijft het zo leuk! 🙂 Ik had regelmatig een patiënt in de spreekkamer die zowat smeekte om afgekeurd te worden. De vrouw van een meneer met pijnklachten zei ooit zonder enige schaamte dat ze vond dat de jongeren maar moesten werken, haar man van 50 wilde ze liever thuis hebben…

 3. Ooooo wat knap dat jij je kunt inhouden. Ik zou jouw werk echt niet kunnen doen. Respect voor jou. En jammer dat dat soort types bestaan helaas. En die kat… Ik heb er geen woorden voor.

 4. Ik hoor nog regelmatig dat men ziektes zoals me/cvs, chronische Lyme, whiplash, fybromyalgie enz. enz. tussen de oren vind zitten. Ik ben gestopt met hen er van te proberen overtuigen dat de realiteit anders is. Tijdverspilling en zinloos, deze mensen blijven echt altijd dom.

 5. ik erger me ook regelmatig aan mensen die ik over de vloer krijg op het werk. Het is natuurlijk een heel ander werk dan dat van jou maar soms heb ik de neiging mijn vuisten te gebruiken. Gelukkig kan ik mijn vuisten rap in mijn broekzakken stoppen en een “gemeende smile” opzetten. En onze katten kunnen zich hier lekker uitleven zonder veel kapot te maken. Die dingen zullen ze niet van me aan hun nagels krijgen.

 6. Wauw die kattenagels…….ik wist niet dat het bestond…..jemig dat is vreselijk.
  Enne wat betreft die ehm lastige dingen des levens, in je werk, ik zou er best nog wat aan toe kunnen voegen hoor pfff.

 7. Die domme lompe onbeschaamde egoistische patientne die je beschrijft, daar zou ik ook heel slecht tegen kunnen…. Kan overigens ook niet goed tegen katten die aan mn bank krabben, maar ik orefereer de plantenspuit boven die leuke nagels… Hebook wel eens een collega gehad die ze er uit heeft laten trekken door de dierenarts?!

 8. Hahaha, erg die kat, zielig toch..
  Ik sta al heel wat jaren in een winkel en ik kan er ook een boek over schrijven, wat een types zitten er ook tussen 😉
  Maarja, dat maakt het ook wel weer leuk…soms;)

 9. Dan hebben ze het soms over de jeugd van tegenwoordig, maar wat die ouderen betreft.. ronduit schokkend. Ik moet regelmatig mijn tong inslikken, eraf bijten, mond dichtplakken, oren dichtstoppen.. het zijn toch klanten he.. en de klant is koning… kuch kuch.
  Er zijn ook mensen die een nageltang komen kopen voor hun kat… snap jij hem nog?

  Love As always
  di Mario

 10. Heerlijk, oooo, wat zou ik dat ook allemaal zien zitten om eens te doen, vooral dat speculum 🙂 Doet me wel denken aan mijn moeder die ook beweert dat het allemaal tussen de oren zit, PMS, overgang, depressie trouwens ook in één moeite door… En die arme kat joh xxx

 11. Wauw die kattennageldingen! Ik ben hier eigenlijk ook heel erg op tegen maar sinds mijn kat aan z’n poot geopereerd is doet hij niks meer zonder zijn nagels. In al mijn kleren zitten halen, ik hoop heel hard dat het overgaat als ie weer naar buiten mag maar anders……die roze lijken me wel wat;)

 12. Het kan nog erger met katten, in Amerika doen ze aan ‘declawing’ een mooie term voor iets lelijks want ze halen operatief alle nagels van een kat eraf, zodat ze niet meer teruggroeien he? Geeft allerlei klachten en een kat die zijn natuurlijke gedrag niet meer uit kan oefenen, zo erg… Die plastic dingen zijn ook erg raar behalve voor allergische katten die zich helemaal open krabbelen. Het moet dat onderdeel zijn van de therapie om te voorkomen dat ze zich tot bloedens toe open krabbelen. Alleen knippen heel dan geen zin. Natuurlijk zorgen dat de jeuk weg gaat zodat het een tijdelijke maatregel is. Om alleen je bank te beschermen is het een belachelijk item inderdaad. Als je daar bang voor ben moet je of goede krabpalen kopen of gewoon geen katten nemen, wellicht is het tweede de beste optie…

 13. herkenbaar, vooral dat claimgedrag. Zelfs voor Paracetamol nog een recept willen hebben met chronische indicatie, niet dat dat helpt, maar toch.

 14. Vrouwen die roken, drinken en blowen tijdens de zwangerschap. Ja, ik heb er echt heel veel verdriet van. Nog steeds. Toen ik zwanger wilde worden gestopt met roken, geen alcohol, op tijd slapen, gezond eten. Kortom alles wat in mijn macht zat gedaan om maar een “gezond” kind te krijgen. En mijn kind is zwaar gehandicapt. En andere vrouwen die leven maar raak en krijgen een gezond kind. Ik moet blij zijn voor ze. Maar soms denk ik echt: Waarom nou? Ik heb zo mijn best gedaan. Maar zo mag ik niet denken. Ik moet blij zijn voor de andere kinderen dat ze wel gezond zijn. Ondanks hun moeder. Ik oordeel hard, net als die vrouw die je beschrijft in jouw verhaal met haar schildklier die geen begrip heeft voor vrouwen in de overgang. Dus ik ben net zo laakbaar als zij is. Chips, moet nog hard aan mijzelf werken….

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s