Vakantievoorpret.

De zomervakantie voor 2016 is geboekt. We gaan naar Mimizan, een klein plaatsje aan de westkust van Frankrijk.

Het was best nog lastig iets te vinden wat geschikt was. Ik vind het sowieso een enorme gok. Hoe kun je nou middels een paar foto’s zien waar je terecht komt? Je geeft een enorm bedrag uit aan iets totaal ongrijpbaars. Als je voor datzelfde geld een auto of laptop zou kopen, wil je precies weten hoe en wat, wil je er in rijden, het vastpakken, uitproberen. Maar voor een vakantiehuisje maak je zomaar een aanzienlijk bedrag over. Ik heb van de huizen waar ik het adres zag, voor de zekerheid ook alles bekeken met streetview. En heb het opgezocht met Google Earth. Na 3 jaar op de prachtige Spaanse berg zijn we nóg kritischer geworden. Een mooi uitzicht en een beetje privacy is erg belangrijk geworden voor ons.

Als je een enorm budget hebt, is het eenvoudiger, ik heb prachtige huizen gezien die op elk punt aan alle wensen voldeden. Maar om nou tussen de 2000 en 3000 euro per week te gaan uitgeven? Neh. By the way: dat hebben we niet eens te besteden.

We wilden sowieso per se iets aan het strand. Als je in dat dorp bent, dan heb je geen zin om nog kilometers te moeten rijden om in de zee te kunnen springen. Dan wil je zo, hoppatee, in je bikini op pad kunnen.

En ik weet niet of u weet hoe het gemiddelde Franse huis eruit ziet van binnen, maar ik kan u zeggen, dat dat géén pretje is. Fransen hebben echt wansmaak. Of het interesseert ze niet. Of allebei. Misschien denk u nu, waar maken ze zich druk om, het is vakantie, wat kan jou het schelen… Maar wij vinden alle drie het toch wel leuk als we die 2 weken in een huisje bivakkeren, dat het nog enigszins gezellig en comfortabel te noemen is. Ik zou persoonlijk bijna depressief worden als ik 2 weken tussen onderstaand meubilair zou moeten vertoeven…

Naamloos

Maar goed: we vonden een redelijk modern en licht ingericht huisje, voorzien van alle gemakken zoals 2 slaapkamers, een keukentje, een terras met tafels en stoelen en last but not least: praktisch óp het strand.

Het enige dat het huisje “mist”, is wifi.

Vlam en ik kunnen daar prima mee leven. Sterker nog: lekker zelfs!

Jill daarentegen werd op voorhand al een tikkie (lees: bloed) nerveuzig.

‘Ja hoor eens even, zei ik nog. Jij wilde niet meer naar de Spaanse berg, jij wilde wat meer tussen de mensen zitten…’ Maar daar kon ze zelfs niet als een boer met kiespijn om lachen.

Bijna hyperventilerend heeft ze nog een paar uur gezocht naar een alternatief. Ik wilde haar wel een kans geven om mee te denken en zoeken. Maar alles waar ze mee aankwam, had ik zelf ook al bekeken en afgestreept. Te duur, te ver van het strand, maar 1 slaapkamer, bezet, et cetera.

Kortom: het huis waar ik mee kwam, gaat het worden.

Jill kan desnoods, als ze echt enorme lichamelijke en geestelijke afkickverschijnselen gaat vertonen, op diverse plaatsen in het dorp inloggen op wifi spots, om weer even een uurtje op te laden. Of we droppen haar zo om de dag bij een Mac.

En voor alle zekerheid gaat Scrabble gaat mee, en Rummicub. En we downloaden wat extra boeken op de e-readers.

‘En anders kunnen we ook nog avonden lang butt naked Twister spelen’, opperde ik.

De blik die ik tóén kreeg van Jill. Onbetaalbaar.

33 thoughts on “Vakantievoorpret.

 1. Foto!! Als jullie twister gaan spelen haha…vakantiehuisjes is echt een gok..ooit zat ik met baby en peuter in huisje op Schiermonnikoog en we sliepen op een veredelde hooizolder..na een week twee zieke kinderen dus linea recta naar huis…sindsdien huren we alleen nog maar op erkende parken☺

 2. Het klinkt helemaal prima: lekker zo gelijk aan het strand. Beetje tussen de mensen vind ik ook wel fijn. Ach en zonder WiFi kan Jill vast wel. Wij hadden op Samos ook geen WiFi. Maar je bent altijd wel ff ergens op een plek waar het wel is. Komt vast goed. 😊

 3. Mimizan! Daar ben ik vroeger wel op vakantie geweest,Heerlijk!!
  En je zit toch amper binnen dus oubollig interieur who cares 😉

 4. Ik dacht echt even dat dit de onrichting was Mijn god wie wil dat nou? Moet zeggen dat ik echt rechtsomkeer zou maken bij zoiets. Liever zo kaal mogelijk als het kan .
  En arme Jil woehaaaa wat een moeder Je weet toch dat er een fb groep is …. van.. ontaarde moeders 😂😂
  Fijn weekend x

 5. Dat interieur, daar word ik redelijk depresseif van ja. Maar ik denk dat jullie je wel gaan vermaken, haha. Alvast veel plezier met de voorpret.

 6. Nog maar een maandje of acht à negen, dan weet je waar je terecht gekomen bent……
  Ik moet er ook niet aan denken in een huisje te zitten met een ongezellige en/of krakkemikkige en/of niet al te schone inrichting, brrrr.
  Hoewel wij best graag in de buurt van een bakker, dorpswinkel, pub of dergelijke zitten, wil ik niet aan een drukke weg, dus lang leve streetview.

 7. Ze kan sparen voor een franse prepaycard…. Nee hoor ze heeft vast geen tijd om te WiFi.en er wordt daar volop gesurfd, paard gereden enz Gaat helemaal goed komen.

 8. Jaartje of 25 geleden dat ik 3 weken in Mimizan Plage krampeerde. Gezelschap waarmee ik was, behoort inmiddels tot mijn vorig leven 😉 Camping was erg armoedig en de sterren niet echt waard maar … ik vond Mimizan wel helemaal geweldig. Dat strand, die golven en enorme ijshoorntjes waar meerdere bolletjes naast ipv op elkaar konden, blijven in mijn geheugen, de rest heb ik gedelete! Helemaal fijn dat jij naar die geweldige badplaats gaat!

  1. Je zit toch wel ver genoeg van de papierfabriek hè? Zocht net even terug op welke camping ik destijds was en de anwb maakt melding van hetgeen 25 jaar geleden ook al was.

 9. Wel ik zou ook depri worden van zo’n interieur, hier is de discussie losgebarsten over de vakantie volgend jaar,…..maar geen wifi, dan ga ik depri kids krijgen 🙂 :-),…..maar mss eens geen slecht idee, detox!

 10. Huisjes zijn inderdaad altijd een gok. Wij hebben ook weleens ergens gezeten dat we blij waren overdag weg te zijn, zo’n donker hok maar goed, daar was de prijs ook wel naar.

 11. WiFi als eerste levensbehoefte dus! Maar voor je eigen vakantiepret is het vermoedelijk ook prettig dat je dochter WiFi heeft. Anders wil ze volgend jaar misschien ook niet meer mee….

 12. Ah, dat ziet er toch schitterend uit! En ja, Jill zal wel afkickverschijnselen krijgen … stop er dan maar gewoon wat extra ijsjes in 🙂

 13. hahahah fotoooooooo!!!! Helaas, had dat gezicht willen zien!!! Wel leuk die vakantievoorpret!

 14. Zo Klief je bent er vroeg bij, maar dan heb je wel de keuze.
  Ik kijk ook vaak eerst met streetview en Google Earth, wil weten waar ik zit, we hebben tegenwoordig de mogelijkheid om dat te doen.
  Gelukkig ik dacht dat je voor het interieur op de foto’s had gekozen, pfff dat lucht op.
  Zeker dicht bij het strand, ziet er goed uit. Hans

 15. Echt ranzig, de tweede inrichting. Dan heb je wel een goed strand nodig om fris te blijven!

 16. Heerlijk om je vakantie al vast te hebben staan hè! Kun je daar mooi naar toeleven.. Ik hou er wel van. Onze vakantie naar Maleisië is inmiddels ook geboekt! Binnenkort even wat boekjes halen en alvast een beetje inlezen.
  En tja, geen wifi.. kan mij de paniek wel een klein beetje voorstellen, maar aan de andere kant er zullen genoeg mogelijkheden zijn om even op het wereld wijde web te kunnen. 😉
  Haha, en butt naked twister spelen…. haha, had Jill d’r koppie wel willen zien.

 17. Sjeu, gaaf! Maarre… kan Jill niet gewoon een 3G-buitenlandbundel aanschaffen voor die paar weken? Is toch niet zo duur? Het is wel een gruwelijk eind rijden zeg, naar Mimizan Plage, wow. Maar toch… heb je ‘details’ van jullie stek? Ik wil dat best wel eens wat nader bestuderen voor 2017 ofzo 😛 (igv nood per mail gheh) (of vraag ik nu te veel…)

Reacties zijn gesloten.