Belofte.

Oh, wat erg. Ik ben zo mijnafsprakennakomerig als de pest, maar ben gewoon helemaal vergeten netjes een respons te schrijven op dit blog van Marjelle waarin ze me nomineerde en een aantal vragen stelde. Mea culpa. Mea maxima culpa, Marjelle!

Komt ie, met “slechts” een maand of 3 vertraging:

1 Hoe voel je je vandaag? (lees: gisteren. Ik heb dit blog gisteravond geschreven. Geen zorgen, ik zit écht niet om 6 uur al aan het bier) Heel eerlijk nogal van de hak op de tak. Ik werd vanmorgen wakker en was diep ongelukkig. Er zat negens glans aan, ik kon nergens van genieten. Ik probeerde het krampachtig verborgen te houden, maar dat mislukte gruwelijk. Vlam prikte er zo doorheen. Open boek als ik ben. Ik snotterde zijn borsthaar vol en daarna ging het weer redelijk. Maar pas na een uurtje of wat op een terras, 2 bokbiertjes en een grote bak bitterballen later, was ik er weer. Ik heb géén idee wat ik mankeerde, ik ben namelijk happy as Larry de laatste tijd.

2 Wat zou je anders doen met de kennis van nu? Opletten op de middelbare school! Niet spijbelen, geen drank, geen jongens. Mijn VWO halen en geneeskunde studeren. Dan zou ik nu psychiater zijn geweest, of neuroloog. En met een minimaal aantal uurtjes per week werken, in mijn levensonderhoud kunnen voorzien. Win/win dus: én leuk werk én zoveel mogelijk vrije tijd. Wat wil eens mens nog meer?

3 Van wie heb je het meest geleerd? Van Jill. Zonder haar was ik een egoïstisch kreng geworden, dat nu nog steeds een lang-leve-de-lol en “laten we ons vooral niet binden en onze kwetsbare plekken tonen” leven zou leiden. Ik schrok me het lazarus toen ik onverwacht zwanger bleek, ooit. Maar mán: wat een geluk is het gebleken.

4 Heb je nog dromen, zo ja welke? Ik ben geen dromer. Ik leef in het hier en nu en daar heb ik het eerlijk gezegd al druk genoeg mee in mijn hoofd.

5 Aan wie of wat erger je je? Dubbele bodems en agenda’s, om de pot heendraaien en toneelstukken opvoeren.

6 Wat vind je werkelijk belangrijk in het leven? Liefde, warmte, respect en zoveel mogelijk doen waar je je lekker bij voelt. Over 40 jaar ben ik statistisch gezien dood. Dan wil ik de tijd die ik me nog rest toch niet verspillen aan dingen die er niet toe doen of die me ongelukkig maken?

7 Welke eigenschap waardeer je het meest bij een vriend(in)? De wetenschap dat iemand er is als je hem/haar nodig hebt. Kwantiteit is niet belangrijk. Kwaliteit wel.

8 Welke eigenschap waardeer je het meest bij jezelf? Dat ik altijd dicht bij mezelf blijf en me amper tot niet laat beïnvloeden door dat wat “men” van me wil en verlangt.

9 Wat is je levensmotto? Wat je niet wilt dat jezelf geschiedt, doe dat ook een ander niet. Als iedereen dat motto nou eens zou toepassen, zou de wereld een stuk mooier zijn.

10 Waar ben je trots op/blij mee? Bovenal met mijn man en mijn kind.

11 Welke vraag ontbreekt er nog in dit rijtje? Geen, ik denk dat u al genoeg van me weet na ruim 7,5 jaar bloggen. Maar mocht ú er nog eentje missen: vragen staat vrij!

unnamed (1) unnamed

 

30 thoughts on “Belofte.

 1. Wat een prachtige dochter heb je toch en wat fijn dat ze jouw leven op zo’n manier beïnvloed heeft. Petje af ook, hoe je dat allemaal gefixt hebt…

 2. Behandel anderen dus steeds zoals jullie zoudn willen dat ze jullie behandelen. Komt op hetzelfde neer en is een bijbelse tekst. Ik heb hem in het hebreeuws op een ring staan die ik vaak draag.

  Love As Always
  Di Mario

 3. 3 maanden vertraging, de meeste waren het helemaal vergeten.
  Opletten op de middelbare school enzo, ja dat klinkt voor vele bekend.
  Ja, na zoveel ja bloggen weten we veel van elkaar. Hans

 4. Antwoorden die helemaal bij jou passen! Maar wat jij zondag had, had ik zaterdag … man, man wat en rotdag! Hormonen?
  En wat een knapperd, die dochter van je!
  Je man ook hoor .. maar anders 😉

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s