Teveel.

Sinds ik Vlam ken, is er meer van mij. Helaas niet alleen in de vorm van meer zelfvertrouwen, geluk en lol, maar ook qua omvang.

Het is toen we elkaar leerden kennen meteen al gruwelijk fout gegaan. Wij zijn alle twee nogal van de kook en de wijn en lusten alles. We dronken met gemak samen een flesje wit als aperitief en een flesje rood bij het eten. Vlam was groot fan van slagroom en roomboter en maakte de lekkerste sauzen. En aardappelpuree waar zo -hoppatee- een half pakje roomboter in verdween. Kaasplateautje na. Portje erbij. Koffie met een cognacje. En we trokken net zo makkelijk op doordeweekse dagen een flesje wijn open en daarbij namen we ook gezellig een bakje zoutjes. Er was altijd wel wat te vieren.

Ik zag mezelf toenemen.

Vlam deed gezellig met me mee, solidair als ie is. Bij hem voornamelijk op de buik-zone. Naar eigen zeggen neemt hij overal zijn integraalhelm mee naartoe, onder zijn trui.

En ik had problemen met mijn teennagels knippen en lakken. Als ik een paar minuten voorover boog, kreeg ik serieus zuurstoftekort en kwam ik snakkend naar lucht weer naar boven. En mijn onderkin tierde welig. Dat kolereding.

En dus is sinds een jaar of 2 wijn door de weeks ten strengste verboden en blijven de toastjes en zakken Tucjes dicht tot het vrijdagavond is. En Vlam mag alleen nog in het weekend koken. En hij heeft slagroom en roomboter in de ban gedaan. Er wordt gegrild en gepocheerd en vaak slaan we de pasta of aardappels over en eten we alleen vis en groente. Vlam drinkt op zondagavond altijd nog wel een wijntje bij het eten en een biertje al voetbalkijkende op de bank, ik doe nooit mee. Kaas als dessert doen we zelden tot nooit meer.

Doordeweeks eet ik kwark en muesli als ontbijt, of 3 beschuitjes met halvajam, overdag 4 boterhammen met 40+ kaas, geen frisdranken en vruchtensappen. Thee en koffie zonder suiker. Ik neem zelden meer een koekje. ’s Avonds kook ik zelf en dat is doorgaans hartstikke light. Ik weeg rijst en pasta af en tel de aardappels, zodat ik niet teveel kook en ook niet in de verleiding kom de pan “even” leeg te maken. Ik wandel 2, soms 3 keer in de week 1,5 tot 2 uur. Ik fiets elke dag minstens een half uurtje.

Ik lijnde me een jaar of 2 geleden helemaal suf en had maat 42 en woog 80 kilo. Nog steeds niet bepaald een Barbiepopje, maar voor mij prima. Ik ben nou eenmaal altijd al een Rubensvrouw geweest. Zelfs toen ik begin 20 was, waren daar borsten en heupen.

Momenteel zweef ik weer tussen 42 en 44 in. Meer 44 stiekem. En mijn gewicht is langzaam weer tot 85 opgelopen. Om gek van te worden. Ik doe écht mijn best, erewoord. Ik sjoemel echt niet. Ik ben het dan ook danig zat.

Om die reden verhuis ik binnenkort dan ook naar Venus. Want daar weeg ik vanwege de andere zwaartekracht slechts 76 kilo. En aangezien ik daar vandaan schijn te komen, denk ik dat het me daar om andere redenen ook heel goed bevalt.

49 thoughts on “Teveel.

 1. Goed plan. Ik ga met je mee. De wijntjes doen mij niet zoveel. Suiker, chcocola, taart en aanverwante artikelen zijn bij mij de boosdoener. Die zorgen al jaren voor een schommelgewicht van 20 kilo. ( Denk maar aan type Sara Kroos)

 2. Hoe irritant dat je toch weer stiekem de weegschhaal omhoog ziet kruipen terwijl je toch best netjes eet, zeker vergeleken met vroeger… Ik denk dat ik me je mee verhuis….

  Ik begrijp je maar al te goed hoor, dat je minder van jezelf zou willen zien. Maar hé, je bent hartstikke goed bezig! Je eet goed, je beweegt. Dat is toch prima dan?

 3. Hier idem dito. En werkelijk waar: ik ben geen snoeper, hou niet van chocola en eet geen pak koekjes leeg als ie open is.
  Volgens mij ligt het gewoon aan de leeftijd en (in mijn geval) de overgang. Ik kan gewoon ook niet mínder gaan eten dan het weinige dat ik nu al doe. Ik hoop dat het tij ooit nog keert..

 4. Wat schrijf jij toch beeldend, ik proef het eten!! Balen he, dat aankomen. Ik herken het wel, dat gevecht met de kilo’s. En eten.

 5. Hier ook te veel van mezelf, m’n hele leven al, met zo nu en dan eens een paar jaar echt slank.
  Ik maak er niet meer zo’n probleem van, weet dat ik gezond eet, redelijk veel beweeg en een niet al te belabberde conditie heb (gelukkig ook nooit ziek ben, knock knock) en dan doe ik het maar met m’n maatje 44/46.
  Denk je dat de integraalhelm van Vlam blijvend is of wordt deze vast nog wel eens een fietshelmpje? 🙂

 6. Zal het aan de wat trager werkende spijsvertering liggen? Dat naarmate de leeftijd vordert alles wat langzamer verteert en eerder als reserves opgeslagen worden?
  Hoewel ik al jaren rond het zelfde gewicht schommel, mag het hier allemaal wel wat strakker. Er hoeft niet per se minder van mij te zijn, maar er mogen best wat vetten omgezet worden in spieren.

 7. Het is toch om te janken ..vrouwen en hun strijd tegen de kiloooooooos
  Na drie stoppogingen om niet meer te roken (5kilo per keer)Overgang en gewoon eten lekker vinden Staat bij mij de weegschaal op een dikke 70kilo. En dat terwijl ik toen ik trouwde nog niet eens de 50 wegstreepte.
  Ik roep altijd ..sinds ik eten lekker vindt ..blijft het aan mijn buikhangen. Gelukkig heeft E ook een afdakje … wijn he wijn … dus we hebben lekker veel om van te houden … Sterkte jij

 8. Ik ga mee! Als ik dat nog red. Lees net dat vrouwen met een appelbuik niet oud worden. gadver, wat ben ik al die krantenberichten zat. Dat gevecht tegen dat lijf ook. Ik doe net als jij: heel erg opletten met eten, in het weekend mag er wat gesnoept worden en doordeweeks niet. Ik kook mager, eet nauwelijks vlees of sauzen, schep 1x op, wandel me suf en heb een stappenteller om te kijken of ik wel genoeg stapjes zet op een dag.. Maar mijn lichaam houdt gewoon al het vet vast dat er binnenkomt, heb ik het idee.

 9. Ik ben een jaar of zo’n 12 kilo afgevallen. Tot ik netjes 70 kg woog. Dat vond ik wel netjes voor m’n lengte (1.68) Maaaaaar sinds 1 oktober dus niet meer gerookt en afgelopen zondag weer eens op de weegschaal, omdat m’n broek niet lekker zat. 77 kg!! “gewoon”7 kg aangekomen in 1 maand! Abnormaal! Ik zou bijna weer gaan roken. Nee hoor….maar wel ff bedenken hoe ik dat er weer afkrijg dus. Jij ook succes!

 10. Hier hetzelfde verhaal, levenslang hebben we.
  Sinds ruim een jaar doe ik het “vastendieet” dwz 2x per week slechts 500 kcal innemen en de andere dagen “gewoon” en in het weekend neem ik wel wijn en iets extra’s snackjes.
  Zo blijf ik redelijk op gewicht en het grote voordeel is dat ik me niet meer schuldig voel als ik iets extra’s neem bv als ik met mijn moeder ergens een gebakje ga eten omdat zij dat zo graag doet. Ze is 90 dus nu kan het nog.

 11. Idem hier hoor! Zeker na de veertig vliegen de kilo’s er al aan als je alleen nog maar naar een zak chips kíjkt. Het is niet eerlijk. Ik ben ziek geweest afgelopen week en moet nog steeds antibiotica slikken: dus geen wijn, minder eetlust, dus er is al een kilo af. En ik moet dringend meer bewegen. ’t Is een vicieuze cirkel hé…

 12. Ik een beetje hetzelfde als jij… Maar sinds ik gestopt ben met vechten en diëten, gaat het veel beter.
  Ik probeer wel minstens 2x per week te lopen en dat doet wonderen voor je figuur:niet zozeer in kilo’s maar wel in maat 🙂
  En dat moet wel, want wij genieten ook graag… Met ouder worden wordt het wel moeilijker, zowel voor B als voor mij, gelukkig houdt hij absoluut niet van magere en gespierde vrouwen :)!

 13. Je bent niet alleen aan de reacties hierboven te zien. Volgens mij is het serieus zo dat je richting de overgang er echt geen kilo meer afkrijgt.
  Hoewel…nu alweer vier weken ziek, brak en misselijk op de bank weeg ik toch 3 kilo minder. Ieder nadeel hep zijn voordeel… (En dan vergeet ik voor het gemak maar effe dat als ik me straks weer beter voel (wanneer komt dat eindelijk weer?) er die 3 kilo ook zo weer aanzitten).

 14. We worden oud ☺
  Met de jaren gaan de kilo’s er minder hard af. Of eigenlijk zouden we steeds minder moeten eten. Maar daar is geen zak an haha.
  Serieus, hoe vaak ik niet bijhoud hoeveel ik eet; altijd netjes binnen de lijnen. Ik drink niet (kan mijn lijf niet tegen), ik houd niet van chocola en ik kook alles (nou ja. Meestal) zelf, geen pakjes zakjes. Ik kook ook niet vet.
  Toch val ik geen gram af. Maar ik weiger ook om minder kcal te eten (onder de 1700). Geprobeerd en dat houd ik toch niet vol.

 15. In/na de overgang gaat het er alleen af als je niet meer eet:-) ook ik ben te zwaar natuurlijk! Maar het is allemaal zo lekker. Beweging is ook niet mijn ding 🙂 handwerken en lezen wel! Zolang ik niet voor medische- of ademhalingsklachten hoef af te vallen , laat ik het nog even zo. Ik wil 85 wegen met mijn 1m80 maar het is nu 96, terwijl ik mezelf had gezegd dat ik niet boven de 94 wilde uitkomen 🙂 🙂
  Groetjes

 16. Ook ik ben sinds een jaartje of wat zwaarder dan vroegah. Mijn lijf is veranderd, door zwangerschap, leeftijd en … taaaadaaaa pré-overgang. Ik woog van de zomer 80 kilo en daar voelde ik me niet fijn bij. Teennagels en schoenen dichtritsen werd inderdaad een dingetje. Alhoewel ik mij nu eigenlijk prima voel met mijn 76 kilo bij 1.67cm en zeker niet te dik oog, zegt mijn BMI nog steeds dat ik overwicht heb!!!! Grrrrrr. Dus ik ga ook met je mee naar Venus… is mijn BMI ook tevreden…

 17. Twintig jaar geleden ben ik met roken gestopt. Daarna realiseerde ik me: roken kan ik prima missen; mensen die lijnen hebben levenslang. Ik zit in een spagaat: ik kan beter op Aarde blijven maar wat heb ik daar nog te zoeken als jij op Venus woont?
  Liefs x

 18. Ik heb er stiekem ook weer van alles aanhangen. Maar ben nu 2-3 x per week aan het sporten, wandel 1 x per week 2 uur en elke dag een half uur. Maar oh jee, die wijntjes door de week. Ik kan er niet van af blijven. Dat zou wel schelen. En momenteel zit ik aan de brokken speculaas. Ook vergif.
  Als ik volgend jaar juli maar 5 kg kwijt ben.

 19. Hier vroegen ze waarom ik zo zat te lachen en toen zei ik dat ik naar Venus ga verhuizen. Ideaal gewicht daar zeg! Maar goed ik begrijp je helemaal pffff. En hoe ouder, hoe moeilijker het eraf gaat ben ik bang.

 20. Ik heb geen Vlam nodig om mijn gewicht te laten stijgen, terwijl ik denk hoe komt dat nu.
  de buik-zone ja, het klinkt mooier dan het is, maar een Rubensvrouw zie ik toch liever dan een barbiepop. Hans

 21. Is er geen planeet waar je een nog groter gewichtsverschil hebt……? Ja,dáár wil ik heen! Is er anders nog plaats op Venus? Gaat Vlam ook mee dan en kookt hij (daar) lichtgewicht maaltijden voor ons 😄?

  1. Jupiter iig niet, daar weeg ik 214 kilo zie ik net, aarrgh! Klik maar op het linkje in Venus, in het blog. Kun je het zelf berekenen 🙂
   En Vlam gaat wel mee hoor denk ik. Alhoewel: een planeet vol vrouwen overleeft ie niet…

 22. Ik durf het bijna niet te zeggen…….
  Ik ben slechts 3 kg. aangekomen sinds onze trouwdag 27 jaar geleden. Ik heb nog steeds maat 38-40
  Wat heb ik dan wel, foekvel en alles gaat hangen 😉 behalve het tandvlees. En ik zit er niet mee, kraaienpootjes wat dan ook. Alleen als mijn wenkbrauwen tot op mijn bovenlip gaat hangen laat ik er wat aan doen. Mag ik toch wel mee naar Venus?

  1. Tuurlijk mag je mee. Ik ga alleen niet de hele dag achter je aan rennen als je weer eens weg wappert omdat de wind onder je slaat. Eigen verantwoording 😉

 23. Het wordt druk op Venus! Ik worstel ook altijd met mijn gewicht, ooit 30 kilo afgevallen maar zou er prima nog 20 kwijt kunnen…

 24. Als je bloedwaarden goed zijn en je algemene conditie dan ben je al een heel eind weg hé,….en het klinkt waarschijnlijk belachelijk uit mijn mond, maar hier wordt er ook gewogen en elke hap afgewogen,……en dat is pure ijdelheid,…..ik weet het, oppervlakkig!

 25. oohh god… ik durf het bijna niet te roepen, maar…. HOE HERKENBAAR!!! Same pattern here… Rubensvrouw galore. Ik doe mijn best, maar ik wil ook genieten… én mezelf goed voelen in mijn body. Schijnt niet samen te gaan. Dan maar genieten en een zelfacceptatiecursus o.O

 26. Over te veel gesproken, de aflevering van de bank show is ook wat langer. Hans
  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 27. Hopelijk verkast Vlam dan niet naar Mars.
  Mocht ik niet zoveel bewegen als ik doe, zou ik vast ook heel wat kilo’s meer wegen. Ik ben op anderhalf jaar tijd 6 kg afgevallen, wat strikt genomen niet nodig was. Nu zit ik terug op het gewicht van toen ik trouwde en daar ben ik best trots op. Maar over een tiental jaartjes kom ik ook naar Venus, want ik ben ervan overtuigd dat de menopauze binnen dit en 10 jaar onverbiddelijk zal toeslaan.

 28. Ik ken het fenomeen. Maar gooi het niet alleen op je partner. Het schijnt dat naarmate de jaren stijgen je steeds gematigder moet eten. Dus ik laat ook steeds meer staan, jammer genoeg blijven de kilootjes desondanks toch trouw hangen.

 29. Ik ben vroeger altijd vrij dun geweest en ik had serieus verwacht dat ik altijd zo zou blijven. Gek is dat. Want de laatste jaren – na mijn veertigste – merkte ik dat het begon te veranderen. Dat was een vreemde gewaarwording dus nu doe ik ook kalm aan met boterkoeken, crème fraîche en dat soort dingen. Het lulligste van het leven is dat het lekkerste meteen het ongezondste is. Waardeloos!

Reacties zijn gesloten.