Neurotisch.

Zo.

Ik heb al mijn kerstkadootjes al gekocht.

En ze zijn zelfs al ingepakt. Gisteren arriveerde de laatste, per post. Gescoord op Marktplaats.

Als we straks, waarschijnlijk op 6 december, als de Sint net zijn hielen heeft gelicht, de boom opzetten, pak ik mijn grote AH winkeltas en stort ik de inhoud -hoppatee- zó onder de boom. Wat een zaligheid.

Nee, ik ben niet neurotisch.

Echt niet.

Ik haat het om dingen onder druk te moeten doen. Daar word ik enorm onrustig van.

Ik heb er dus ook een ontzettende schurfthekel aan om als een debiel, als een kip zonder kop, op het aller-, allerlaatste moment door overvolle winkels te struinen, over hoofden te lopen en uiteraard niet kunnen vinden wat je in gedachten had. En als je het met Gods gratie al wél vind, kost het je de hoofdprijs. Ik haat het om uren in de rij te staan, tot je ein-de-lijk mag betalen. Ik word bloednerveus van al die winkels vol glitter en een keihard blèrende Mariah Carry op de luidsprekers. Deze ezel heeft na tig keer haar hoofd te hebben gestoten, geleerd. Ik ga NOOIT meer in het weekend voor kerst pas op zoek naar kadootjes. Dank je de koekoek.

Daarbij: nog een goeie reden om de kadootjes al ruim van te voren in huis te hebben. Ik zou failliet gaan als ik in de maand december én de huur zou moeten betalen, én het gas en licht, én de verzekeringen, én dan ook nog eens voor 2 man een vracht kadootjes moest kopen. Dan zouden we de rest van de maand macaroni kunnen eten denk ik. Das niet bedoeling. En dus doe ik aan lastenverdeling.

En daar begin ik soms al mee in juli. Loop ik toevallig tegen iets leuks aan: kopen en verstoppen. Ik ben net een Vlaamse gaai trouwens. Soms heb ik dingen zó goed verstopt, dat ik niet meer weet waar ze zijn. Of als ik het wel weet en ze weer vind, dan ben ik zelf soms verrast. Dan was ik gewoon helemaal vergeten wat ik had gekocht. Triest. Zucht.

Het kost me trouwens wel moeite hoor: ik zou het liefste dat wat ik gekocht heb voor mijn loved ones, meteen aan ze willen geven. Ik ben voor hen net zo nieuwsgierig voor hen, als dat ik voor mijn eigen kado’s ben.

Vlam daarentegen, die moet het nog leren. Elk jaar weer trapt ie er in. Dan vertrekt hij zuchtend en kreunend naar de stad. Vol tegenzin. “Wat moet ik nou kopen voor je? Het is zó moeilijk. Je bent zó moeilijk”. Gelul natuurlijk. Ik ben snel tevreden. Als je het achter je oor kunt spuiten, of op je nagels kunt smeren of als het glittert, of aan je voeten kunt trekken, of als er Rituals op de verpakking staat, is het al prima. Daarbij: zeker een dikke maand voor de Kerst begint, heeft ie al een verlanglijstje gemaild gekregen.

Ik ben namelijk 22 november jarig.

Dat is over 2 dagen.

Oh, en denk maar niet dat ie dáár al wat voor heeft…

26 thoughts on “Neurotisch.

 1. Hahahahaha…. Ik heb de kerstkadootjes ook al klaar….. ik begin daar gewoon in januari al mee, bij wijze van spreken dan. Het hele jaar door zie ik genoeg dingen voorbij komen. Vroeger deed ik dat al met de sint-kadootjes. Om dan de avond voor de uitpakkerij de boel bij elkaar te zoeken en in te pakken…. om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ik a) te weinig pakpapier had en b) veel te veel kadootjes voor de kinderen had…. Ik vergat meestal hoeveel ik al gekocht had… LOL

  Xx

 2. Zie je wel…ik wist het wel:wij vrouwen zijn snel tevreden .daar kan geen verlanglijstje tegen op.😂 dat is gewoon een geheugensteuntje voor zuchtende mannen.

 3. Ik vind het slim juist. Zo deed ik dat ook altijd met de Sinterklaaskadootjes: in de zomer alvast wat kopen, of als er iets in de aanbieding was. Voor 3 kinderen kadootjes, dat hakt er ook zo lekker in. Inmiddels doen we dat niet meer en ook met Kerst geen kadootjes meer. Ik kreeg laatst met m’n verjaardag ook weer een Rituals voorraadje. Ik kan weer ff vooruit dus. Maar Marco weet ook nooit wat ie moet kopen hoor. Vlam is vast niet de enige 😉

 4. Let op: Hij is je verlanglijstje kwijt!
  Hoe vaak ik er trouwens niet in juni achter kwam dat ‘k nog precies dat kadootje had liggen van het vorige jaar, (dus toen had vergeten) die keren zijn niet te tellen 😉

 5. Ik ben net zo neurotisch als jij hoor. Heb in Januari ook al alles gescoord in de uitverkoop. Meteen ingepakt en in mijn kadobox gestopt. Heb wel geleerd om de namen er ook meteen op te schrijven want ik wilde nog wel eens vergeten voor wie het ook alweer was of wat erin zat. Met verjaardagen doe ik dat trouwens ook. Het hele jaar door scoor ik vanalles waarvan ik denk: dat is leuk voor die of die. Alleen had ik ook van iets een keer 3 stuks gekocht ( voor mannen want daar vind ik het zo moeilijk voor shoppen) en ik was vergeten dat ik dat cadeau het jaar ervoor al had gegeven. Dus een jaar later kwam ik met hetzelfde cadeau aanzetten. Hij zei: dit heb ik vorig jaar al van je gehad. Oops… Sindsdien hou ik een lijstje bij met wie ik wat heb gegeven.

 6. O en ik zou Vlam gewoon weer mailen. en het lijstje ook nog een keer appen. 3x is scheepsrecht 😉

 7. wat goed dat je het dan niet meteen geeft!

  ik maakte woensdag een trui voor mijn lief als sinterklaascadeautje, omdat hij al jaaaaren zeurt dat ik alleen kleren voor de kinderen maak. Ik was vervolgens zo tevreden over het resultaat, dat ik hem dezelfde avond al gaf.

 8. jij bent ècht goed…. 😉
  heb voor 1 persoon alles klaar. Maar ik moet er nog voor 2 volwassenen en 2 kinderen… Nou moet ik zeggen dat Bol.com wel een echte uitvinding is hoor. Heb je geen tijd/zin om te shoppen, dan gaat deze al heel snel online bij mij. Ideaal.

 9. Hahaha geniaal! 😀 Wij doen gelukkig niet aan kerstcadeautjes dit jaar. In de avond avond had ik nooit tijd om wat te kopen. Dus moest het in het weekend. Vre-se-lijk.

  1. Klopt! Ik heb nl nul komma nul om morgen, een drukke zaterdag, de hele stad af te moeten struinen en dan misschien wel niets zien dat ik leuk vind… Zag de bui al hangen 😉

 10. Wat een geweldig idee vlak voor de kerst inkopen doen is samen met naar Ikea gaan heel erg!

  Twee jaar geleden wilde ik een dennenkrans van echt groen dus op naar intratuin waar ik de verkeerde afslag nam en alle verdiepingen opgejaagd werd (6 verschillende muziekjes door elkaar) en geen idee hoe ik er weg kon komen, het zweet breekt me nog uit!
  Online winkelen vind ik ook echt een uitkomst.

 11. Elk jaar neem ik me voor om ook de maand voor die drukte de cadeautjes aan te kopen.. maar het duurt een eeuwigheid voor iedereen z’n verlanglijstje doormailt 😦 En hups.. dan kan ik alsnog die drukte in

 12. Heel verstandig om te plannen, in de stress schieten kan altijd nog.
  Ja, heb een plaatje voor je verjaardag gedraaid in de Bank Show, vergeet je niet, staat al online. Hans

 13. Helemaal bovenin achterin onze klerenkast is een plank met spul. Op die plank staat de caDoos. Vind ik een keer iets leuks, voor een fijn prijsje, dan gaat het mee. Thuis in de doos. Meestal geen grote dingen maar juist echt leuke aardigheidjes. Ideaal voor in de schoen of een verrassing of een onverwacht feestje. Nu zijn we ook al klaar voor de Sint. Mij zie je niet in de winkels als het december is. Veuls te druk en te duur en te massaal.

 14. Ik ben zo’n doos die het dus op het laatste moment doet. Nu doen we ‘er’ eigenlijk niet aan,maar op het laatste moment denk ik dan toch….ach, alleen ff een kleinigheidje;-)

 15. Hier laten we gewoon alles via internet komen. Met een beetje zoekwerk nog goedkoper ook en scheelt een hoop stress.
  Ik zie het al helemaal voor me hoe je maanden later ergens een verloren cadeautje vindt. Doet me denken aan de paaseieren die wij in de zomer nog altijd in onze tuin vinden 🙂

 16. Ik heb wel al 1 cadeautjes binnen maar moet nog wel veder op jacht. Probeer het meestal wel op tijd te doen maar vergeet het meestal waardoor ik toch weer op het laatste moment moet…

 17. Hahahaha, hij is errug… kleine tip voor Vlam.. als je op vakantie bent in Frankrijk of weet ik veel waar dan ook. Loop een winkel in, koop een lekker zalfje voor onder de douche… Doet het altijd goed in een andere taal dan in het nederlands. Deze tip was natuurlijk gratis… 😉 Ik heb alle cadeaus voor chanoeka al binnen. Alleen voor Dinnetje haar verjaardag nog (ik heb nog een maand), maar daar wacht ik altijd mee op een zaterdagavond dat ze koopavond hebben. Dan ga ik met Yaron en Shirel. Een soort van traditie.

  Love As Always
  Di Mario

 18. Aan Kerstcadeautjes heb ik NOOIT gedaan. Het zal zo’n veertig jaar geleden zijn dat ik voor het laatst een Sinterklaascadeautje heb gekocht. Andere (bijv. verjaars)cadeautjes kocht en gaf ik wanneer het in me opkwam. Nooit stress.

 19. Wij doen niet aan kerst en cadeaus maar het idee dat je de buit al binnen hebt zodat je niet hoeft te stressen, spreekt me bijzonder aan. Kus!

Reacties zijn gesloten.