Denneboom.

Ik denk dat we aankomende zaterdag maar eens voor een boom gaan kijken.

En echte. Hier geen nepperds, daar houden we niet van. Op geen enkel front.

Jill en ik houden van kleur en gekkigheid aan de takken. Hoe lelijker en kitchteriger, hoe beter. Onze boom is dan ook op zijn minst kleurrijk te noemen.

De afgelopen weken kregen we van mensen die van onze afwijking weten, vanuit alle hoeken de meest vreselijkste creaties voor onze collectie kerstopsmuk. De onderbuurman bracht uit Polen een prachtige handgeschilderde bal mee. En u weet het: Polen staan bekend om hun smaak… Blogkennis Sylvia gaf me voor mijn verjaardag een prachtig lelijke poes in felle kleding. Van mijn schoonmoeder ontving ook een kat, een dansend exemplaar. En Jill had zelf voor mij (of voor haarzelf?) 2 superschattige cupcakjes met glitter gekocht.

Onze collectie kan inmiddels 2 flinke verhuisdozen vullen. Het is echt een allegaartje van paddenstoelen, kadootjes, candy canes, alle beesten uit een beetje dierentuin, vogels, sneeuwpopjes, kristallen, hartjes en sterren. Mijn ballen scoor ik meestal bij mijn vrienden van de Hema, Bijenkorf, Blokker en Intratuin. Ik koop het meeste trouwens pas ná de kerst, dan is het voor de helft van de prijs. En de Zeeuw in mij houdt nou eenmaal van korting. En het leuke is, dat wanneer we het jaar daarop onze boom gaan versieren, het een echte verrassing is, wat er uit de dozen komt. Want ik ben dan natuurlijk allang vergeten wat we hebben aangeschaft.

Vlam prefereert een meer ouderwetsche saaie versie: ballen en slingers allemaal in dezelfde kleur. In het zilver bij voorkeur. Hoe suf wil je het hebben? Helaas pindakaas voor hem dus. Hij moet de aankomende 4 weken maar met een zonnebril op de bank liggen, als ie het niet aan kan zien.

Alhoewel: langzaam maar zeker gaat hij om. Of hij geeft het op, is moegestreden. Dat gooi ik ook nog niet weg. In ieder geval: hij had ooit, lang geleden, heel veel meer commentaar op de (wan?)smaak van Jill en mij. Onze boom was de lelijkste van de provincie. Minstens. Dat moesten we elke dag wel een keer aanhoren. Inmiddels is ie er redelijk aan gewend en komt hij zelfs in tuincentra met nieuwe ballen aandraven. Hij heeft er oog voor gekregen. Pikt feilloos de lelijkste uit de bak. Het moet niet gekker worden.

Oh nee. Het kan trouwens nóg gekker: Vlam kocht geheel nuchter en niet aangespoord door ondergetekende, echt uit eigen beweging vorig jaar kerstbuitenverlichting die je meer zou scharen onder de noemer: discoverlichting. Blauw en groen en rood en het draait en pulseert. Een beetje epilepticus moet uit de buurt blijven, het wekt namelijk zó een aanzienlijke stuip op. Vanaf het einde van de straat zie je ons balkon al je tegemoet flikkeren. Mensen stoppen echt om te kijken als de lamp aanstaat. Shocking.

Ergo: hij mag nóóít meer iets over onze boom zeggen. Dat begrijpt u.

Oh, en volgende week natuurlijk foto’s. Beloofd.

34 thoughts on “Denneboom.

 1. Eigenlijk wel bijzonder dat uitgerekend jij van zo’n bonte boom houdt. Ik denk dat ik er zelf ramgek van zou worden, al die kleuren en lelijkheid bij elkaar. Dus hier dan ook een oersaaie boom in rustige kleuren. Almeas het alleen al om de Kerst te overleven. 😉

 2. Wij komen op de meeste gebieden goed overeen, behalve… juist ja… de kerstboom 🙂
  Daar wordt elk jaar een pittige discussie over gevoerd, vorig jaar kreeg B zijn zin, een felgekleurde boom met gekleurde lampjes 🙂
  Hij was zo blij dat hij er een blog aan wijdde 🙂

 3. Haha, ik kan ook niet wachten. Ik vond jullie BletGiraf geweldig. Maar hou zelf van rust en eenheid. Of misschien afgewisseld met alleen maar BletGiraffen. Dat dan weer wel.

 4. Hij had vast gehoopt dat hij die verlichting moest verwijderen en dan een dealtje kon sluiten. Verlichting weg, dan ook kitch uit de boom. Hij heeft verkeerd gegokt. 😉

 5. Ik heb ook al zin in de boom, maar bedwing me nog even. En de laatste jaren koop ik elk jaar ook wat nieuws en vooral iets kleurigs….sinds ik samen ben met Man….daarvoor ook alles in één kleur. Niets zo veranderlijk als een mens 🤗

 6. Geweldig, kan niet wachten op je foto’s!
  Hier ws een saaie boom in jouw ogen, in 1 kleur, en vooral geen knipperende lichtjes buiten om het huis;)

 7. Hier in huis binnenkort een grote echte boom, met hééééél saaie versierselen. Mooi!!! Bonte ballen en gekleurde lampjes komen er niet in, haha. Behalve één die ik van mijn kleinzoontje gekregen heb 🙂
  Laat jouw foto’s van de Kliefjesboom maar komen!

  NB: Vandaag jouw dames-van-lichte-zeden-pasta gemaakt, heerlijk!

 8. Ik heb twee nepbomen op de zolder liggen, maar zou dit jaar ook nog wel weer eens een echte willen. Met kluit dan wel, dan plant ik hem na kerst in de tuin, nooit bomen teveel op deze planeet !

 9. Hier staat/ligt de boom, verdeeld over 2 dirk-tassen te wachten tot ik hem in elkander flans. Hij hoort al een jaar of 18 tot het meubilair en als je kon praten he…..
  Hier dus een echte nepboom. In t begin deed ie niet onder voor een echte. Verliest langzamer zn naalden dan n echte:))
  Inhoud van de boodschappen is niet bont maar ook niet saai, vind ik dan he. Ben slecht in boom versieren maar vind t zo leuk.
  Geniet van je bonte boom en een hele fijne dag. Ships, bedenk me ook dat ik je nog niet gefeliciteerd heb. Bij deze. Vreselijk laat maar niet minder gemeend * smak*
  Lieve groet Brigitte

 10. “Mam, wanneer mogen we weer allemaal een ding voor in de boom uitzoeken? Ik wil dit jaar een nog raardere!”

  Zodra de Sint weer verdwenen is, komt er een echte boom met de lelijkste en raarste versiering van Overijssel. Niks past bij elkaar en er zit van alles bij. Fijne tradtitie.

  Ooit begon ik met een rood gedecoreerde boom, een paar jaar hadden we brons. En sinds de kinderen zelf denken dat ze een menig dan wel smaak hebben (ik ben twee en ik vind iets) kiezen we elk jaar allemaal een ding er bij. Tikt best aan met drie kinderen: de verzameling groeit.

 11. Onze boom is een traditie-boom. We zetten hem pas op Lillejuleaften (de avond voor kerstavond) en het is altijd een kleurrijke boom met traditionele versiersels. Sommige dingen zijn al oud/antiek. Daarnaast zelfgemaakte kræmmerhuse (zakjes voor snoep), trommels, sterren vlaggetjes, vogels en fluiten. In vroegere tijden werden de kerstcadeautjes in de boom gehangen, naast het snoepgoed. We zingen dan ook: eerst de boom bekijken, dan plunderen. Oh ja, er zitten ook echte kaarsjes in. Die worden na het branden op kerstavond toch maar vervangen door electrische.

 12. Je moet je boom ook zo optuigen, niet aftuigen, zoals je er zelf de meeste schik aan hebt.
  Bij ons hing er wel eens een kat in, is ook heel speels. Hans

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s