Hondenleed.

Voor de relatief nieuwe mensch op dit blog: ik vind honden niet leuk.

Ik beledig hiermee in 1 klap mijn halve volgersbestand, ben ik bang. Ik ben me er terdege van bewust dat dit me lezers gaat kosten ๐Ÿ˜‰ maar -seurry- ik vind honden een verzameling mislukt DNA die stinkt en herrie maakt.

Woensdagavond was ik aan de wandel met een vriendin. We waren de straat nog niet uit of ik spotte een vrouw met 2 (!) pitbulls aan veel te lange lijnen. Ze had de honden nul komma nul onder controle, dat was duidelijk. Ondanks dat Karin en ik naar helemaal de andere zijde van de straat uitweken, kwamen die 2 misbaksels toch op me af. Ik kon er niet omheen, ze blokkeerden me gewoon de weg. En ze snuffelden aan mijn kruis. Horror. De eigenaresse moest er om lachen. Ik zelfs niet als een boer met kiespijn. Ik zei niets, ik wierp slechts een hertendodende blik naar de eigenaresse en vervolgende onze weg.

Een kwartiertje later kwamen we weer iemand tegen die het heel normaal vond dat haar hond ons de weg versperde en kwijl aan mijn broek smeerde. Met weer zo’n lachend hoof erboven.

AARRGGH!

Wat is het toch met (veel!) hondenbezitters dat ze denken dat รญรฉdereen hun oogappeltjes leuk vindt?

Van de zomer op het strand ook: overal waar je keek, hijgde, kwijlde, groef en galoppeerde wel wat. Het zand vloog je om de oren. De hele vloedlijn lag onder de hondenshit. Bizar.

Eenmaal de survivaltocht naar de vloedlijn overleefd, kleedde ik me uit, sloeg een badlaken open en zeeg neer op het warme zand. Ik zรกt nog niet toen er een kleine vlooienbaal formaat Shi-Zu op me af kwam rennen en zich hijgend in mijn armen wierp. Ik zat onder de krassen van haar nagels en hondenkwijl en mijn handdoek was รฉรฉn grote ravage. De eigenaresse verontschuldigde zich niet eens, maar lachte alleen een beetje dommig. Eigenlijk vond ik dat nรณg irritanter.

Ik duwde de haarbal van me af en vertelde de mevrouw dat ik hier niet van gediend was. De eigenaresse reageerde nog steeds helemaal nergens op. Ze blรฉรฉf schaapachtig lachen.

Ik weet dat ik bij bovenstaande voorbeelden het de honden zelf niet kwalijk kan nemen, maar dat de fout ligt bij de baasjes. Baasjes die niet de moeite nemen hun huisdier een beetje fatsoenlijk op te voeden.

Maar moet u zich eens voorstellen dat ik Jill maar een beetje had laten aanmodderen? Dat zij gewoon haar behoefde deed in het zand, gezellig bij andere mensen op hun handdoek ging zitten, in wat kruizen ging snuffelen, zich lekker uit ging schudden waardoor u zeiknat en onder het zand kwam te zitten? En dat ik doorlopend haar naam ging gillen op een heerlijk stil stukje strand?

Ik vind dat hondenbezitters net zozeer de plicht hebben op te voeden als kinderbezitters.

42 thoughts on “Hondenleed.

 1. Ik houd van welopgevoede honden, zou er ook best wel weer een willen hebben als het niet zulke handenbinders waren en wij er nogal graag op uitgaan (slechte combinatie), maar ik ben het helemaal met je eens. Als je een hond hebt, moeten anderen er geen last van hebben, op geen enkele manier!
  Dit geldt wat mij betreft ook voor katten, want ik snap met de beste wil van de wereld niet dat men katten niet gewoon binnen kan houden.
  Onopgevoede huisdieren zeggen veel over hun baasjes, toch? Helaas staat dit soort baasjes niet bepaald open voor redelijke argumentatie ๐Ÿ˜ฆ

 2. Gelukkig zijn er ook andere hondenbezitters maar die kom je kennelijk niet tegen ๐Ÿ˜‰ als hondenbezitter ben ik het nl volledig met je eens! Die van ons mogen niet naar andere mensen toe tenzij ze het zelf leuk vinden. Regel geldt ook voor in huis. Het zijn mijn honden en ik vind ze leuk maar verwacht dus niet dat een ander ze dus ook leuk vind. Overigens vinden dit soort hondenbezitters ook dat h u n hond altijd met die van ons mogen spelen. Nee dus! Ik snuffel toch ook niet aan iedereen die ik tegen kom?

 3. Eeuh.. verhuis naar een ‘betere’ wijk en vermijd stranden waar honden des zomers zijn toegestaan. Ik kom op mijn wandeltochten best vaak hondenbezitters tegen die hun hond in het gareel (proberen te) houden. Toch is het ook wel handig dat je aan de hond kunt aflezen hoe z’n baasje is.

 4. Hahahahhaha, je omschrijving van hoe je over honden denkt.. geweldig. Ik kan me er alles bij voorstellen. Ik vind dat als je op straat loopt.. je hond aan een korte lijn.. naast de persoon die de hond uitlaat.. en niemand anders. Zo hoor ik Shirel een keer schreeuwen.. Hij heeft niet gevraagd of hij aan me mocht zitten. Dus ik wil het niet hebben. Goed zo Shirel.. jij moet ook vragen of jij mag aaien, dus hij moet het ook vragen. Maar ehhh, zoals je beschrijft met Jill… niet in de mate, maar zo voeden mensen ook hun kinderen gerust op.. want owh wee.. we moeten ze wel de ruimte geven om zelf dingen te kunnen bepalen. Die van mij mogen dat ook.. maar wel tussen de lijnen van mijn regels. En zo hoort dat bij honden ook.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Ik vind honden leuk maar dan wel op n ander. Ben sws een kattenmens en de pluizenbollen hebben ook een soort van opvoeding gehad want ze mogen hier niet op tafels of aanrecht. Sterker nog, zw weren dondersgoed wat mag en vooral wat niet mag. Want als ze me zien en ze liggen op tafel dan vliegen ze er al vanaf voor ik in hun gezichtsveld verschijn. En maine coons zijn nu eenmaal grote knoesten die je echt ergens vanaf hoort springen hahaha Maar moet zeggen dat ze het aanrecht, in de 3.5 jaar dat we nu hier wonen, nog nooit besprongen hebben.
  Leuke post weer :))

 6. Haha mooi beschreven en he-le-maal mee eens! Ik houd ook niet van honden, ben er ook bang voor. Dus als ik een hond zie naderen steek ik het liefst de straat meteen over. Wij hebben hier in het gebouw een tijdje geleden een hond gehad die alleen maar blafte wat in elk appartement te horen was. Jeetje niet te harden gewoon. Er kwamen zoveel klachten dat de hond nu gelukkig weg is.

 7. Ik vind honden in principe leuk, maar als er op straat eentje op me af komt rennen en me bespringt, word ik daar ook niet blij van. Als mensen voor de eerste keer bij me thuiskomen, vraag ik ook altijd of ze van katten houden. Zo niet, dan houd ik Chuck een beetje bij ze uit de buurt. Nu is hij toch al redelijk schuw, dat scheelt, maar ik wil niet dat anderen zich ongemakkelijk voelen door mijn viervoeter.

 8. De honden die jij beschrijft vind ik ook niet leuk… brrrrrr
  Gelukkig hebben wij onze hond beter onder controle…. al moet ik eerlijk zeggen dat de mijne bij tijd en wijle ook een kruizenruiker is, maar pas als je al 10 minuten met iemand staat te praten zeg maar….. maar ik zal nooit schutterig staan lachen als dat gebeurd…

  Maar sommige katten kunnen ook van die ergerlijke voddenbalen zijn, schijten mijn tuin vol, proberen binnen te komen om lekker mijn bed vol te plassen… gelukkig weten de katten in de buurt inmiddels dat we een hond hebben en heb ik een stuk minder last van die katten..

 9. Onze hond stinkt NIET, is NIET onvoorspelbaar en gaat niet aan je kruis zitten…
  Dat je honden niet leuk vindt, zal niemand je kwalijk nemen, integendeel.
  Je haalt terecht aan dat het meestal de baasjes zijn die de fout maken, jammer genoeg kan en mag in Nederland blijkbaar veel meer dan hier. Geen honden op het strand toegelaten bijvoorbeeld in de zomer…
  Onze hond is altijd aangelijnd en je zal nooit uitwerpselen van haar op straat vinden…
  Ik verwacht absoluut niet dat een ander honden leuk vindt omdat ik dat ook doe, maar om ze nu af te schilderen als de meest vuile, vervelende wezens (zoals uit sommige reacties) vind ik een brug te ver.
  Ik kan ook een boekje opendoen over hatelijke katten die kinderen krabben…
  Sorry, moest even van mijn lever..
  Nee, ik stop niet met je te lezen, ik respecteer wat je schrijft…
  Ik zet met deze reactie zelf wss kwaad bloed ๐Ÿ™‚

  1. Geloof me. de zuster kan wel wat hebben. Ze heeft een werkplek waar ze meer over haar heen krijgt. Hier in Nederland mag niet meer, maar wordt gewoon meer gedaan. Waarschijnlijk omdat we in Nederland maar vinden dat de ander niets mag doen en wij zelf alles.

   Love As Always
   Di Mario

 10. Hier sinds kort weer een honden bezitster en ik denk dat het echt aan het soort baasjes ligt… er zijn goede en mindere … Mickey blaft wel eens (schuldig) maar hij likt niet, snuffelt niet in kruisen (kan hij niet bij maar zou hij ook niet mogen) en verder plast hij enkel waar ik het toesta… een kleine nee is genoeg… het ligt niet aan de hond, die weet niet beter dan wat hem of haar is geleerd!

 11. Nou, dat is leuk om te lezen met, sinds 2 dagen, weer een stinkende Shih-Tzu pup in huis. ๐Ÿ˜‚
  Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Ik heb ook een enorme hekel aan honden die zich zo gedragen doordat hun baasjes te lui zijn om ze op te voeden. Of ze verkeerd opvoeden. Ik heb een hond vooral voor mijn plezier en dat betekent dat ik hun poep opruim, ze aan de lijn leer lopen, en er voor zorg dat een ander er geen last van heeft. En, godzijdank, is onze Hugo te klein om bij welk kruis dan ook in de buurt te komen. Ook dรกรกr heb ik over nagedacht. ๐Ÿ˜

 12. Ja, ik ben een hondenliefhebber, maar je jaagt mij niet zomaar weg van jouw blog hoor ;-).
  Haha, maar je noemt ook wel wat voorbeelden op zeg… Hebben ze geen hondenverbod op het strand waar jij heen bent gegaan? Of zijn dat van die aso’s die zich daar niks van aantrekken? Gelukkig hoor ik niet bij de omschreven baasjes (hoop ik). Ik houd m’n hondje altijd dicht bij mij, en als het een keer gebeurd dat hij bij iemand in de buurt komt die er niet van gediend is verontschuldig ik mij en corrigeer ik m’n hondje..
  Ik als hondenliefhebber/-bezitter irriteer mij ook aan baasjes die hun honden niet opvoeden, die hun honden overal maar hun behoefte laten doen, of die hun honden los laten lopen terwijl ze er totaal geen controle over hebben.

 13. Van dat soort honden houd ik ook niet! Ook niet van katten die in mijn tuin schijten, de vogels verjagen en de kippen bang maken. Ook niet van paarden die in het bos niet op de ruiterpaarden blijven maar op het wandelpad mij een doodschrik bezorgen!
  Tuurlijk ligt het aan de eigenaar maar daar valt meestal geen zinnig woord mee te wisselen!

 14. Ik hou van alle dieren, mits ze goed zijn opgevoed. Maar ik haat vooral hondenpoep, verstopt onder de herfstbladeren, waar je dus zo lekker over uitglijdt, en die je pas met heel veel moeite (in het gras, peuteren met stokjes en zo) onder je schoenen vandaan krijgt.

 15. Ik begrijp dat je Jill inmiddels zo ver hebt dat ze niet aan het kruis van vreemde mensen gaat ruiken?! Whahaha.

  Misschien is je halve volgers bestand weg, maar mij heb je nog steviger aan je blog gekluisterd. Heerlijk, hondenhaters.

 16. Mij jaag je ook niet zomaar weg hoor ! ๐Ÿ™‚
  Ik ben een hondenliefhebster; onze labrador ruikt niet aan kruizen, stinkt niet, is altijd kort aangelijnd en poept in de tuin. Mocht ze buiten een keer de fout in gaan dan heb ik altijd een zakje mee om het op te ruimen.
  En strand ? Ja, in de winter, lekker los, als het door de gemeente is toegestaan en alle toeristen weer verdwenen zijn.
  Nee, dan katten ! Grr……. Onopgevoede beesten, die zonder mijn toestemming in mijn tuin poepen en die de kap van mijn cabrio-tje de lekkerste plaats vinden. Gevolg : haren in de stof en grote halen in de kap omdat dat zo lekker de nagels scherpt.
  Een buitenkat is minder onder controle dan een aangelijnde hond ! Katten ? Ze zouden verboden moeten worden; ik word er zo giftig om als ik bij het tuinieren weer eens in de katte-stront grijp !
  Zo, dat moest er even uit !

 17. Je hebt helemaal gelijk. Ik begrijp dat gewoonweg niet. En weet je wat ik als hondenbezitter vreselijk vindt…een hond in een restaurant…yeggg….of een hond in bed..
  Dieren blijven dieren denk ik altijd hoe lief ze ook zijn.

 18. Ik vind honden echt heel leuk maar als ik jouw ervaringen lees is dat herkenbaar ,en vooral de opmerking zoals hierboven ,hij doet niets hoor,tuurlijk niet !! Zelf neem ik geen hond meer omdat ik weet nu geen controle meer te hebben over mijn dier en dat doe ik mezelf en anderen dus echt niet aan .Mijn kat heeft tenminste niemand last van !

 19. Ik ben gek op de meeste honden, maar kan me wel iets voorstellen bij jouw afkeer ervan. Ik heb ook een bloedhekel aan honden die in m’n kruis schieten of die de strepen op m’n rug springen. Vreselijk als je je hond niet opvoed en een ander overlast bezorgt.

 20. De honden die wel zijn opgevoed en hun bazen kom je vast ook wel tegen maar die vallen niet op.
  Veel/sommige mensen die een hond nemen doen dat omdat hij/zij zo’n leuke puppy is, lief kijkt, in de mode is etc. etc. In opvoeden hebben ze zich niet verdiept en ze dan ook nog “honds” opvoeden is helemaal moeilijk en zielig. Consequent zijn hebben ze helemaal geen kaas van gegeten.
  en helaas van kinderen opvoeden ook niet.

 21. Oh heerlijk dit! Ik hou van honden maar met een grote maar … ik heb niks met loslopende oren die niet geleerd hebben wat luisteren is en nog erger, baajes die alles maar okรฉ vinden. Heel fijn als je met een traumahondje vol stress over straat sleept en ondertussen als politie agent aan links en rechts bezig bent om zijn route vrij te houden. Enne … mijn vlooienbaal is vlooienvrij hoor, moet niet denken aan nog meer huisdieren, eentje is genoeg ๐Ÿ˜‰

 22. Een hond als huisdier? Mij niet gezien. Maar ik heb sowieso liever geen huisdieren. Een huis is voor mensen, dieren zijn voor buiten. Een hond als hulpdier (hulphond, waakhond, politiehond, drugshond, enzovoort): prima. Maar die zijn dan meestal heel goed opgevoed en afgericht.

  *frustratieventiel open*

  Laatst nog in het prachtige bos, in het plaatsje H. net over de IJssel. Naast het bos een Villawijk met Kapitale Panden. (Hoofdletters zijn met opzet.) Daar kom je dus poepchique dames tegen (met van dat dunner wordende blonde haar, nonchalantchique opgestoken) met hun loslopende peperdure chique merkhonden. Dames dragen kakchique leren boslaarzen en een camelroodzwart geruite shawl en een doorgestikte buitenjas, alles in dezelfde authentieklandelijke kleuren. Hond (van achterlijk groot formaat) loopt los en springt zo tegen kind op en loopt kind letterlijk omver. Kind schrikt zich het leplazerus en heeft de krassen op zijn gezicht. Je kunt dat bos nergens in zonder overal bordjes te zien dat honden aangelijnd moeten zijn. Ontroostbaar en heel erg geschrokken kind. Moeder (yes, it’s me) boos en verontwaardigd. “Mevrouw! Is dat uw ongecontroleerde hond die zo mijn kind omver loopt? Honden horen hier aangelijnd te zijn.” “Ach”, zo sprak de poepchique dame toen ze eindelijk de honderdvijftig meter had overbrugd die haar van haar hond scheidde, “het is nog maar een puppy eigenlijk!” Haar al even poepchique vriendin beaamde dat: “Kan gebeuren.” NEE. Dat kan dus niet. Rot op met die hond! Kruip in je villa, wordt rood en schaam je.

  En dan moet je me de bek niet open breken over al die keren dat de kinderen (of ikzelf) hier voor op het grasveld (speelveld) in de kak trappen.

  *frustratieventiel dicht*

  Nee, ik ben geen hondenliefhebber. Zal ik ook niet worden denk ik.

  (Met katten heb ik ook al niks…)

 23. Hoi Klief,
  Ik ben ook absoluut een kattenmens, heb niets tegen honden zolang ze uit mijn buurt blijven en daar komen idd de baasjes om de hoek kijken.
  Grietjes,
  Sylvia

 24. Waar is de ouderwetse hondenriem gebleven?
  Iedereen loopt met zon lang uitschuifbaar touw,als ik in de tuin bezig ben staat er ineens zo’n dier voor me en het baasje is nog 100 meter terug echt irritant!

 25. Zingt u mee?

  Nooit nooit nooit neem ik een hond

  Ik neem geen Duitse herder
  Geen boxer en geen kees
  Geen poedel en geen tekkel
  En ook geen pekinees
  Ik vind de meeste diersoorten
  Al grof en onbesnaard
  maar van het hele faunarijk
  Is de hond het minste waard
  Nooit nooit nooit neem ik een hond

  Honden zijn zelfzuchtig
  Oppervlakkig, dom en laf
  Ze verpesten de beschaving
  Met hinderlijk geblaf
  Een beschaafd mens moet ze haten
  Het is schorem tot en met
  Om over het tuig maar niet te praten
  Dat je honden uit ziet laten

  Nooit nooit nooit neem ik een hond

  Geen bouvier en geen retriever
  Dat maakt toch geen verschil
  Ik nam als huisdier liever
  Een slang of krokodil
  Mocht ik ooit tot rijkdom raken
  Dan nog mocht dat gespuis
  Mijn villa niet bewaken
  Tegen dieven in het huis

  Nooit nooit nooit neem ik een hond

  Ik heb liever nog syfilis
  Een druiper, gonorreu
  Aangezien dat netter is
  Dan een teefje of een reu
  Ik ben liever nog straatarm
  Zwakzinnig, ongezond
  Dan dat ik de bezitter ben
  Van een of andere hond

  Nooit nooit nooit neem ik een hond

 26. Ik vind het nog erger als ze veel te dicht bij mijn baby komen. Horror met hoofdletters ! Bange moeder ? Ja ! Better safe than sorry. X Anne-Marie

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s