Over?

Und?

Is de kust veilig?

Zijn ze eindelijk voorbij, al die “feestdagen”?

Gaan de blogjes niet meer over wie wat gegeten heeft en wie waar was op alle feestdagen? Zijn alle goede voornemens gepubliceerd? Alle jaarverslagen op het net geflikkerd? Alle top weet ik hoeveels voorbij weer? Kunnen we lekker weer over op de orde van de gewone dag? Leven in het hier en nu in plaats van dat was is geweest?

Ik ben echt geen zuurpruim. Erewoord. Ik ben serieus waar iemand die houdt van gezelligheid en warmte en kaarsen en koken, eten en elkaar verwennen en samen zijn. Ik houd van kerstbomen en glitter en je mooi aankleden. Maar ik vind december too much. Het is me te veel opgedrongen. En ik ben wars van zaken die verplicht zijn, die geen enkele inbreng van mijn kant hebben.

Ik geloof dat ik half november al de eerste keer driving home for christmas hoorde. Binnen no-time gevolgd door de mannen van Wham. Met als goeie derde mijn grote vriendin, de kwelende Mariah Carey.

De eerste kerstkaart viel al op de deurmat voor de goedheiligman zijn tabberd koud aan de wilgen had gehangen. Thank God is de trend dat we steeds minder kaarten gaan versturen!

Ik ben -erewoord- via mijn werkmail honderden keren van alle goeds toegewenst. Ik kan moeilijk daar niet op reageren, want dat is onaardig en dat ben ik heus waar niet. En dus heb ik honderden keren met enige weerzin teruggecopy-pasted dat ik de tegenpartij ook gezellige dagen toewenste en voor het nieuwe jaar de beste wensen, goede gezondheid bladiebladiebla.

En maandag, als ik weer ga werken, begint het hele circus weer opnieuw.

Want al die mensen die me pre 2016 al de beste wensen hebben gewenst, gaan dat póst ook nog even dunnetjes over doen. Want stel je voor dat de boodschap niet over is gekomen?

Uiteraard niet alleen digitaal nog een extra keer, maar ook veelal lekker live. Liefst met natte zoenen op mijn beide wangen. Mensen die ik liever nogal uit mijn persoonlijke ruimte houd, dringen deze op het nieuwjaarsmoment in alle hevigheid binnen. Grijpen hun kans. Uit het niets duiken ze op me.

En het ergste: dit duurt tot pak ‘m beet begin februari. Een fijn vooruitzicht. Dat het ‘officieel’ maar mag tot Driekoningen, daar hebben de meeste mensen lak aan.

Al met al duren mijn feestdagen een klein kwartaal. Dat is toch verschrikkelijk voor een niet-feestdagen liefhebber als ik? Zeg nou zelf.

Oh, en de boom hebben we 27 december al eruit gebonjourd. Heerlijk. Zo blij als ik ben als hij komt, zo opgelucht ben ik altijd weer als hij gaat.

Vlam en ik hebben vervolgens de woonkamer helemaal opnieuw geschilderd.

Wij kunnen fris en fruitig 2016 in! Joechei.

20151227_114609

20151227_115247

20151227_115257

20151227_115308

20151227_115317

20151227_115320

48 thoughts on “Over?

 1. Ha ha pleuren jullie die boom nou gewoon over het balkon Whaaa geweldig Weg ermee.
  En verder, dit blogje kon wel door mij geschreven zijn . Echt ik denk er ook zo over.
  Hoop altijd op een ferme koorstuitslag op mijn lip, begin januari.
  Gelukkig hebben we even de tijd Maar echt voor je het weet is het weer december..

  1. Yep, gewoon hoppatee naar beneden! Weet je hoeveel kolerezooi je hebt als je dat ding door het hele portiek gaat slepen? Poeh. Hij was overigens binnen 24 uur weer weg, meegenomen door kinderen. Opgeruimd staat netjes 🙂

 2. Haha Klief ik overdrijf graag maar jij kan er ook wat van hoor.
  Maar helemaal mee eens.
  Ik ben het spuugzat.
  Godzijdank begint mijn feestje nu pas als alles voorbij is. jippie.

 3. Hola mevrouw… En dat zomaar op mijn nuchtere maag, ik wilde nog net naar daar komen rijden om je 3 zoenen te komen geven 🙂 🙂
  Heerlijk, je nuchterheid!
  Maar ook ik hou van het “opgeruimde” als de boel straks weer weg is..
  Alleen de kerstkaarten, dat vind ik echt fijn en ik blijf ze sturen… 🙂
  Fijne feestdagen voor 2017 alvast! 😜😘

  1. Zoenen graag louter en alleen digitaal ja 😉 Ik snap die kaarten nooit zo. Op een enkele na, die heel persoonlijk is gekozen en beschreven, vind ik het zonde van het geld en het papier. Maar hé, wie ben ik?

 4. Vanmorgen werd ik wakker in een vlaag van pure verrukking: de feestdagen zijn officieel voorbij! Ik vond het heel gezellig, vooral omdat alle kinderen weer even thuis waren, maar ik word ook doodmoe van alle onregelmatige dagen. Dat kost me bergen energie.

 5. Haha! Je zegt het weer mooi!
  Ik heb het altijd op 1 januari, zo van het hele circus is voorbij, opruimen en over tot de orde van de dag! Nou succes dan maar komende maandag met het lebbermoment.
  Ik mag dinsdag weer en ik kom op m’n werk meestal wel een man of 50 tegen op een dag.

 6. Dat je de boom over het balkon pleurt, kan ik gezien de rommel nog wel begrijpen, maar dat je de boom vervolgens gewoon laat liggen niet. Dat vind ik tamelijk asociaal. Gelukkig is ie nou opgeruimd door kinderen maar stel je voor dat iedereen maar gewoon overal bomen gaat neergooien in de openbare ruimte en kinderen ruimen ze niet op wat dan.

  1. Leuk dat je eerste reactie ooit, meteen een negatieve is 😉 Leuk binnenkomen!
   Wij geven die boom altijd een 24 uur en daarna, als ie er nog ligt, ruimen we ‘m op. Meestal nemen kinderen hem binnen een aar uur mee nl, voor het vuur. Zó asociaal zijn we nou ook weer niet.

 7. 🙂 ik wou net zeggen, t was een beste boom, mooi droog ook al, gezien de naaldenregen, die zal machtig goed fikken.
  hahahahaha

 8. Die eerste werkweek… jaja, ik ben al aan het oefenen om assertief NEEEEE te zeggen tegen die plakkerds en al dat oppervlakkig gedoe.

 9. Whaa, over het balkon, geweldig, heerlijk he als alles weer back to normal is, hier heb ik alles gister weggedaan, was het aardig zat na 4 weken, van de week maar de lente in huis halen, lekker positief:)
  Fijne dag!

 10. Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar,maar dat gelebber hoeft van mij ook niet hoor
  Vage bekenden die je amper spreekt en die zich dan op je storten blegh, wat is er mis met een goede handdruk?
  En de kerstboom gaat hier ook over t balkon,tegen de tijd dat manlief beneden is met dat ding via t trappenhuis is ie kaal! Kan ik er zeker achteraan met de bezem vanaf 4 hoog,nee dank u 😅

 11. Zo die boom en bijna alle naalden is geland, we kunnen ons opmaken voor de Blue Monday. Hans

 12. Ja ook ik ben er klaar mee. Vandaag heb ik eindelijk tijd alle kerstspullen op te ruimen. Heerlijk heb er nu al zin in!

 13. O ja gruwel, dat zoenen op het werk. Ik zou het liefst vrij zijn tot iedereen daar klaar mee is maar dat kost zoveel vakantiedagen. 😉

 14. Wel gemakkelijk, die boom zo buiten gooien. Als we dat hier doen, ligt ie er over 11 maanden nog waarschijnlijk en kunnen we die weer binnen pakken 🙂

 15. Voor iemand die niet houdt van al die overdreven (ben ik het mee eens) aandacht voor kerst en nieuwjaar, besteed je er best veel aandacht aan op je blog:-)
  Ik vind kaarten versturen en ontvangen trouwens altijd bijzonder leuk, beter dan niets of digitale kaarten. We geven zo vaak geld voor de flauwekul uit, dus dan kunnen de kerstkaarten er ook nog wel bij.

 16. Ik verheug me nu al op maandag; al die kwijlende collega’s die normaal niet eens goedemorgen uit hun strot krijgen en nu het hele kantoor “afwerken”. Over afterfeesdagendip gesproken … brrrr😢

 17. En ik kijk ook altijd uit naar de dag dat alle extra te eten dingen op zijn (of weggegooid). Heerlijk maandag weer niet hoeven nadenken of ik iets wel of niet extra neem. Nee terug naar de basis en de 3 kilo en 3 extra eraf zie te krijgen.

 18. Heeeeeee, ik heb nog een weekend voor ‘k aan smakkende collega’s moet denken, brrrr.
  Gelukkig kom ik altijd het laatst binnen, zit iedereen al op z’n plek en kan ik het af met een handje en een “blijf lekker zitten, gelukkig nieuwjaar”

 19. Wat een puinhoop. Als je dat ziet wil je toch nooit een boom in huis. Ik heb de mazzel… en zit nog een toonbank tussen… en dat hou ik graag bij sommige mensen.

  Love As Always
  Di Mario

 20. O wat heerlijk herkenbaar! Merkte gister op mn werk weer hoe lekker het is om de enige vrouw te zijn geen gelebber gewoon een hand en klaar. En als ik die zooi die die boom heeft achter gelaten zo zie dan ben ik nog blijer dat ik daar al helemaal nooit meer aan ga beginnen.

 21. Daarom werk ik met de kerstdagen om de ellende van oud en nieuw te ontlopen, alhoewel morgen ben ik de klos want dan werk ik weer en kom bij alle patienten uit mijn route.
  De kerstboom was direct na kerst al naar buiten verbannen, bloembollen op de vensterbank, het is lente.
  Pasen komt eraan, dat rooster zijn wij op het werk nu aan het plannen.

 22. Dit jaar hebben we voor het eerst geen kaarten gestuurd. Met Pasen stuur je ook geen kaarten en als in Nederland dan toch alle tradities overboord gegooid worden dan doen wij in het geval van geen kerstkaarten sturen gewoon mee. Lang leve het digitale tijdperk, alle familie heeft een digitale groet gehad en aarzelend kwam er af en toe ook een retour. Oom uit Ede maakte het helemaal bont, die heeft zijn digitale kaart per mail, fb en via de app gestuurd. Stel je voor dat het niet over kwam. En inderdaad alle festiviteiten zijn voorbij. Vandaag nog een annex nieuwjaarsreceptie/verjaardag dus nog een keer klef en dan gaan we dinsdag weer aan het werk. Gelukkig zijn mijn collega’s niet zo van het zoenen dus daar zijn we dan vlug klaar mee. 2016 gaat beginnen!

 23. Whaaaaaaa hier staat de kunstversie nog. Uiteraard moest hij blijven staan tot na riana’s verjaardag de eerste en nu dus en de boom en de vlaggetjes van dochterlief nog als een circus hier. Ben ook toe aan een ruim actie, maar niet vandaag, want helaas dochterlief is nog een extra dagje jarig met vanmiddag visite bij oma en opa… geen tijd dus… maar morgen wordt er hier goed geruimd en rust gecreëerd! Zometeen de keuken in, voor zelfgemaakte cupcakes met wat hulp (uit een pakje) en verder proberen te negeren dat ik vanmiddag weer mag gaan opzitten zolang als mogelijk.
  Bij deze toch gezellig nog alle liefste wensen voor jouw en je gezin dit komende jaar Klief xxx (uiteraard om te pesten)

 24. Hier wordt na oud en nieuw de bomen verzamelt door kinderen. Voor elke boom een stempel en bij een volle kaart een gratis bioscoop of zwembadkaartje gratis. dit door de gemeente die de bomen op een centrale plek weg komt halen. Kinderen zijn erg fanatiek. Ze lopen er mee te slepen of er worden bomen achter scelters aan geknoopt. Ooit hadden we onze boom in de tuin geplant met het idee om hem het jaar erop te gebruiken maar deze was uit de grond geropt en verdwenen :). Wat een extra stempel al niet kan doen.

  1. Om die reden laten wij hem dus ook even liggen onderaan het balkon. Ik heb wel eens gehad dat ik ‘m naar beneden gooide, naar binnen liep voor mijn telefoon, om een foto te maken en terugkwam > boom al foetsie! 😀 In de 8 jaar dat ik hier nu woon, was het 1x nodig de boom zelf even naar de container te brengen. Geweldig toch?

 25. Zo herkenbaar! Van tevoren iedereen fijne feestdagen e.d. wensen en nu nog een keertje. Vind het echt drie keer niks. Ik heb iets van 60 collega’s waarvan ik het gros graag op nodige afstand hou, maar helaas… sommigen snappen nog steeds een uitgestoken rechte arm niet.

 26. Oooo de gruwel van al die collega’s kussen staat me nog vers in het geheugen. Ik weigerde dat altijd vriendelijk doch zeer beslist en sommige collega’s werden daar heel boos om. De discussies die ik daarover met ze had kan ik ook nog levendig voor me zien en horen. Ik denk dat er nog steeds oud collega’s van mij zijn die daar ook ieder nieuw jaar weer aan terugdenken…

 27. Ben helemaal klaar met de “feest”dagen. Jammer dat wij een kunstboom hebben, anders had ik ‘m ook het raam uitgesmeten. Genoten van je foto’s 🙂
  Dikke kus

 28. mijn naaste collega’s kus ik graag voor deze gelegenheid, maar bij de verplichte nieuwjaarsreceptie met heel het personeel voel ik er ook geen behoefte aan om iedereen te zoenen. Mijn cliënteel verwacht gelukkig geen zoenen 🙂 Grotendeels herkenbaar dus.

Reacties zijn gesloten.