Start.

Nou. We zijn begonnen.

Hartelijk dank allemaal voor de énorme berg aan reacties, er kwamen zelfs zomaar 4 mensen ineens onder hun steen vandaan om te reageren. Wow. Zo leuk. Het leek wel ontlurkdag 😉

Achter de schermen ontving ik ook vrachten links, e-books, recepten. Niet te geloven.

Zo leuk al dat meedenkende en -levende mensch.

I love you!

Ik ben eerst maar eens begonnen met een tas boodschappen:

-fruit voor tussendoor (ik eet dus normaal nooit fruit. Ben meer een groentemeisje.)
-havermout (zie daar nu al tegenop eerlijk gezegd. Lijkt me zo goor…)
-gedroogde pruimen om te snacken
-een paar zakken ongezouten en ongebrande noten
-gebroken lijnzaad voor poeperij. Ik zie me nú al uren vruchteloos op de wc zitten zonder brood en crackers.
-een mix van gedroogd fruit, noten, zonnebloempitten en lijnzaad voor het ontbijt
-bakken magere kwark
– een doos extra eieren
-bananen voor de bananenpannenkoekjes die ik meerdere malen voorbij zag komen (Ik las dat zelfs mijn “grote vriendin” Sylvie Meis er gek op is. Nou dat zegt genoeg toch?)

Ik heb ook een account aangemaakt op deze superhandige website, waar ik dus weer elke dag heel secuur bij ga houden wat ik eet. Handig ook dat ik daar precies kan zien wat ik teveel eet en wat ik te weinig binnen krijg. Alles is gesplitst op de 3 maaltijden en de tussendoortjes. Voor de echte lijsten- en controlfreak: je kunt het hele zaakje ook nog eens in PDF of Excel uitprinten. Gaat mij persoonlijk veel te ver.

Er wordt ook meteen het aantal grammen vet en eiwit en wat dies meer zij uitgerekend. Handig hoor.

Hij ging trouwens gelijk loeien nadat ik de afgelopen 3 dagen invulde: teveel vet! Te weinig koolhydraten! Te weinig calorieën! Jaja, allerliefst voedingscentrum, dat was ook precies de bedoeling. Zucht. Laat me met rust, oké?

Ter verhoging van de feestvreugde kreeg ik nog een bonusmelding: uw BMI is te hoog! Goh, echt?

Overigens had ik maandagmorgen bij het nakend op de weegschaal staan, een enorm fijne verrassing. Na het weekend, na een vakantie met ontbijtjes van krentenbrood en elke dag wel wijn bij het eten, nul komma nul beweging en weinig regelmaat, woog ondergetekende een halve kilo minder dan normaal.

Das lekker beginnen.

Nog 7,5 kilo te gaan.

Moet lukken.

27 thoughts on “Start.

 1. Fijne website die van het Voedingscentrum! Ik heb ‘m ook een hele tijd bijgehouden en dat gaf een goede kijk op wat ik beter niet en wat ik beter wel kon eten.

 2. ik geloof dat ik ook moet gaan beginnen geloof nee het MOET.
  Heb me daar een smulrol
  Maar waar ik dan weer zo bang voor ben, is dat ouwe nekkie
  Dat krijg ik gegarandeerd als er een paar kilo af gaat.
  Sterkte Klief … ik geloof dat ik nog even wacht….

 3. Ik heb eens op die site gekeken, maar dat is niets voor mij hoor. Al dat invullen. Ik moet er niet aan denken. Ik hoop wel natuurlijk dat het jou helpt..

  Love As Always
  Di Mario

 4. Succes Klief, er is zeker ook teveel van mij, maar ik kan (lees wil ) er nog niet aan.
  Groetjes,
  Sylvia

 5. Ga je koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt Klief?
  Want (gedroogd) fruit en havermout zijn allebei veel koolhydraten 😦
  Er is een Facebookgroep ‘koolhydraatarm dieet’ met veel recepten en tips enzo. Lekker om mee te lezen, reageren hoeft dan niet eens 😉
  En website gobento.nl staan ook veel recepten maar ook weekmenu’s om te beginnen. Zelfs met boodschappenlijstjes erbij!

  Ik gebruik trouwens de app ‘voedingswaardetabel’ om zelf alles op te zoeken. Van het voedingscentrum word ik heel nerveus, die zeggen allemaal dingen die ik heus wel weet maar liever niet wil horen zeg maar…

  Heel veel succes!!

 6. Succes!!!! Bij mij zegt die rottige BMI-berekening ook altijd dat ie te hoog is, tsssssssss ¨overgewicht¨ zegt dat kreng dan. Het is maar een kilo of vijf… Ik ga ook weer van start binnenkort…

 7. Ontbijt goed, lunch idem en toen opeens was daar drop en ging het mis … heb ik snotverdorie alleen op hoofdkantoordagen … iets met frustratie aldaar 😂 Jij succes!!

 8. Op het voedingscentrum heb ik ook maanden lang alles ingevuld, moest van de diëtiste.
  kijkt ze even op twee dagen oh, heb je goed gedaan.
  Toen dacht ik stik ook mens, ik doe het zelf wel.
  Scheelt me veel euro’s per bezoek.

 9. Ik zweer bij onderstaand recept! Ik bak er wel één grote taart van ipv aparte muffins en eet dagelijks zo een halve vlaai op, deels als lunch (’s morgens eet ik gewoon boterhammen en ’s avonds een warme maaltijd) en deels als tussendoortje. Bevordelijk voor de schijterij én ideaal om mijn gewicht onder controle te houden. Het is een beetje wennen aan de smaak, maar ondertussen vind ik het heerlijk. Ik laat de honing wel, en breng variatie door de ene keer dadels en een andere keer chocolade (85% cacaogehalte), bessen of appelschijfjes toe te voegen. Door dit te eten is bovendien mijn behoeft aan suiker drastisch verminderd.
  http://www.kiwienzo.nl/recepten/gebakken-havermout-ontbijt-om-mee-te-nemen/

  1. ik bedoel: ik laat de honing weG (volgens mij levert die geen gezondheidsvoordeel op als die verwarmd wordt én het blijft suikervorm.

 10. Haha lekker motiverend dat Voedingscentrum 😉 Ik heb daar ook eens alles bijgehouden, maar hield t niet vol… Maar jij, als je al afvalt van een krentenbrood-wijn-dieet dan moet dit ook wel lukken 😛 Succes!

 11. Proficiat Kliefje !
  Gisteren moest ik naar de arbeidsdokter voor jaarlijkse keuring ! Ik ben er twee kwijt . Gewoonweg geen tussendoortjes , suikervrije dranken en snoepgoed aan de tv Als ik naar het voetbal kijk rij ik met de home trainer. Aan al die dieet toestanden doe ik niet mee . Ik vermijd gewoonweg vettige dingen.
  We gaan ook veel naar de bio winkel achter producten Er moeten er nog twintig af … Dus nog even doorduwen. En jij ook , maar maak er geen passie van ! Te is ook niet goed .

 12. Succes! Begin vorig jaar moest er bij mij na de bevalling van mijn derde ook weer flink wat af. Ik heb toen mijn inname van koolhydraten flink verminderd, evenals zuivel en verder heel veel groenten gegeten (fruit met mate). Het was even doorzetten maar de extra kilo’s (7 kilo in totaal) was ik met een maandje of drie kwijt. Nu eet ik weer koolhydraten met mate en is m’n gewicht stabiel.
  Geen idee of je hier wat aan hebt, maar wilde het toch even zeggen. 😉

  Groetjes, Marielle

 13. Ik heb ook de app van het Voedingscentrum, en het helpt mij echt om te zien wat ik wel en niet naar binnen werk op een dag. Ik viel ook geen gram af, wat ik ook deed en ik had geen zin meer in rigoureus dieetgedoe (helpt ook geen fluit namelijk). Wat bleek: ik eet veel te weinig! gemiddeld 1200-1500 cal per dag, en niet verspreid over de dag (de hele dag niks wegens te druk en dan ’s avonds een berg avondeten, zoiets). Ik ben niet meer, maar wel vaker gaan eten en dwing mezelf om ’s ochtends havermout te eten (met een appeltje erdoor, of ander fruit dat je mee kookt, zo lekker) of magere yoghurt met granaatappel, appel en kiwi (de enige manier waarop ik yoghurt te hachelen vind). Verder eet ik best veel eiwitten omdat die een lekker vol gevoel geven. Sinds september vorig jaar is er nu ruim 7 kilo af, en ga op dezelfde voet verder. In het weekend drink ik gewoon wijn en eet ik lekkere dingen, doordeweeks ben ik streng voor mezelf. Zo blijft het leven leuk en raak ik toch kilo’s kwijt. Nog een zwemabonnementje erbij en dan zal het nog wel harder gaan.
  Succes jij! Ik vind je een erg mooie vrouw zoals je bent (die kerstfoto met die prachtige benen van jullie!) maar je moet zelf natuurlijk lekker in je vel zitten, dat is het belangrijkste.

  1. Oh, knap zeg van je! Das best veel in zo’n korte tijd!
   Lief, maar als de foto’s “en profile” zouden zijn genomen, zou je wel anders praten, haha!

 14. Meestal ontbijt ik met een havermoutpapje met stukjes banaan en honing. Heerlijk! Maar het is meestal de rest van de dag dat het mis gaat gecombineerd met een gebrek aan beweging… Dus ja, ook ik moet er weer flink aan geloven!

 15. Helemaal top Klief!!!! Je kan het en als je effe denkt het lukt niet, dan krijg je hier ladingen steun! (Zelf heb ik een soort van excuus om het uit te stellen, maar hoop niet meer voor lang)…

 16. Succes! Ik doe met je mee. Ik, die ‘vroeger’ geen grammetje aankwam! Nou ja, het zal voornamelijk de wijn zijn hier.. en ja wat meer bewegen zal ook schelen. 🙂 Geef m van Jetje!

 17. Ieder half pond is meegenomen, zeker als het “gratis” is! Je pakt het weer zo op zijn Kliefs aan, dat je plan gewoonweg NIET kan mislukken. Laat jezelf maar een poepie ruiken…
  Liefs Kakel

Reacties zijn gesloten.